Oppskrift på mørke glutenfrie sjokoladecookies

Jeg får noen ganger et skikkelig behov for sjokolade, og da er det godt jeg har litt fantasi. Jeg lagde en gang svært gode kjeks som var glutenfrie 
så jeg tok inspirasjon fra den. Jeg hadde ikke sjokolade liggende, så da brukte jeg kakao. Denne oppskriften vil jeg si er egnet for de som er glad i mørk sjokolade. De kan bli litt bitter for de som ikke er så glad i det. Men, er man gira på sjokolade, så er dette noe som hjelper på søtsuget.

 

Her får du Ingredienslisten.

2 Dl glutenfritt mel

0,5 Ts bakepulver

0,5 Ts salt

100 g smeltet smør

1 Dl sukrin (kan også bruke vanlig sukker hvis du ikke er opptatt av å lage en sunnere versjon)

1 Egg

0,5 Ts vaniljesukker

3 Ss kakao

 

 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader, finn fram ett stekebrett med bakepapir. Ha smør, sukker og egg i en bolle. Rør dette godt sammen til det blir luftig. Bland godt sammen melblandingen, bakepulver, salt, kakao og vaniljesukker, og tilsett dette med smør, egg og sukker.

 

Bruk en skje til å lage små kjeks av deigen som du plasserer på stekebrettet Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist etter få minutter, og oppbevar kjeksen i en tett boks, om det blir noen igjen. De kjennes veldig myke ut når de kommer ut av ovnen, så vent litt til de har stivnet før du legger de over på risten.

 

Oppskriften på den som er linket til under, er helt klart den beste.

Les: Glutenfrie sjokolade-cookies.

 

 

Følg meg:

Instagram: @Randiae

Bloggside: https://www.facebook.com/randiannette.blogg.no/

 

#April #oppskrift #Glutenfri #Glutenfritt #Kjeks #Hjemmelagd #Oppskrift #Cookies #Sjokolade #Mørksjokolade #Freia #Trondheim #Inspirasjon #Sjokoladekjeks #Blogg #Instagram #Kakao

 

-Randi Annette-

8 kommentarer

Siste innlegg