Ingredienser
6 Dl havregryn (jeg bruker alltid store havregryn)
1 Dl hvetekli
4 Dl solsikkekjerner
2 Dl linfrø
1 Dl olje
7 Dl vann
1 Ts timian hel
1 Ts havsalt
Slik gjør du
Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Den skal være litt rennende. La den stå i tjue minutter før du gjør noe mer. Dekk 2 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott eller fingrene til å få det så jevnt som mulig.
Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 2 eller 3 stekeplater. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.
Stekes på varmluft på 160 grader. Viktig å huske dette med varmluft da de kan bli seige hvis ikke. Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer. Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater). Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
(Bytt plass de første 10 minuttene også).
Tips
Åpne døren innimellom for å slippe ut damp. Avkjøles på rist. Nyt med kremost, avokado, bogskinke ect.
Nyt.
#Oppskrift #Knekkebrød #Hjemmelaget #tips #Inspirasjon #Helse #Næring #Korn #Fokus #helg #fredag #frokost
-Randi Annette-
Tusen takk for oppskrift 🙂
Desse må prøves !!
God helg ♡
Takk for fin oppskrift <3
Henriette Celin: Bare hyggelig å kunne dele <3
MittLykkebo: Bare hyggelig 🙂 Det gjør seg med ekstra krydder 🙂 God helg , snille <3