OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD

Jeg lagde knekkebrød i går kveld, noe jeg er glad for nå. Nå ligger jeg og er syk, og har ikke energi til noe som helst. Helt utslått.
Heldigvis hadde jeg litt mer energi da jeg stod opp så jeg fikk ordnet meg frokost og samt knipse noen bilder. Før jeg la meg til å sove i nesten to timer til..

 

Håper jeg føler meg bedre i morgen, så jeg er klar for jobb på lørdag.

 

Deilig smoothie og hjemmelagd knekkebrød var midt i blinken for en syk og sliten jente i dag.

 

Her har dere oppskriften på deilige sprø knekkebrød.

 

Ingredienser

6 Dl havregryn (jeg bruker alltid store havregryn)

1 Dl hvetekli

4 Dl solsikkekjerner

2 Dl linfrø

1 Dl olje

7 Dl vann

1 Ts timian hel

1 Ts havsalt

 

 

 

 

Slik gjør du

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Den skal være litt rennende. La den stå i tjue minutter før du gjør noe mer. Dekk 2 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott eller fingrene til å få det så jevnt som mulig.

 

 Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 2 eller 3 stekeplater. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.

 

 

Stekes på varmluft på 160 grader. Viktig å huske dette med varmluft da de kan bli seige hvis ikke. Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer. Før du ruter de opp, press massen litt ned og utover igjen hvis du ser den er litt ujevn.

 

Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater). Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
(Bytt plass de første 10 minuttene også).

 

 

Tips

Åpne døren innimellom for å slippe ut damp. Jeg åpnet ca hvert femte minutt.
Avkjøles på rist. Nyt med kremost, avokado, brie, bogskinke ect. Kjempe godt som lunsj, frokost og kvelds.

Hvis det er av interesse å få oppskrift på smoothie, legg igjen en kommentar, så kan jeg legge den ut. Den ble veldig god.

 

#oppskrift #knekkebrød #frokost #brie #bogskinke #hjemmelagd #hjemmelaget #tips #kveldsmat #lunsj

-Randi Annette-

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg