JEG SKAL OMSKOLERE MEG.

Da har jeg lyst til å dele noe nytt og spennende med dere. Jeg har en leder i magen, og den vil jeg bli bedre kjent med. Jeg har seks års erfaring som faglig leder og fire år som daglig leder. Og etter å ha jobbet med personal, budsjett, markedsføring og den slags, så kjenner jeg at jeg har blitt bitt av basillen. Så derfor har jeg valgt å gå en annen retning, selv om det er frisørfaget som står meg nærmest. 17 juli i år har jeg vært i yrket i 11 år, og jeg må si det er utrolig morsomt å ha så mange års erfaring innen et så spennende yrke.

 

Grunnen til at jeg vil omskoleres er enkel. Frisørfaget er et usikkert yrket på mange måter, og helsen er viktig å ta vare på. Jeg trener masse og har et sunt kosthold, men slitasje er vanskelig å unngå. Derfor velger jeg å studere videre i tre år til for å få en bachelor og da blir det mest sannsynlig innenfor økonomi og administrasjon.

 

  

Jeg elsker frisørfaget og jeg har blitt så ufattelig glad i kundene mine som jeg har hatt i så mange år. Så ja, det sitter langt inne på mange måter, men igjen så må jeg tenke på meg selv her.

 

Livet er fullt av overraskelser på godt og vondt. Og jeg er heldigvis skrudd sammen på den måten at jeg klarer å komme meg igjennom det jeg vil. Selv om jeg er på en måte veldig redd, så har jeg masse å se frem til. Fadderuka, bli kjent med studenter og ikke minst lære masse om meg selv.

 

 

Er du redd for å tenke utenfor boksen? Eller hopper du mer enn gjerne på noe nytt?

 

-Randi Annette-

BELØNNING TIL MEG SELV - JEG HAR SHOPPA

En skulle kanskje tro at jeg har tatt helt av her, og det er kanskje tilfelle også. Jeg har nemlig lovet meg selv at jeg skulle belønne meg med noe fint etter all den harde jobben jeg har lagt ned i det å få fullført generell studiekompetanse. Jeg tenker tilbake på da jeg var daglig leder og studerte historie og naturfag på samme tid. Jeg er jo bare helt rå. Det er i så fall det alle andre forteller meg. Så jeg prøver å fortelle meg selv at jeg har vært flink og det jeg har fått til er imponerende.

 

Det jeg sa at jeg skulle unne meg etter disse årene var en ny linse til kameraet mitt. Men jeg ombestemte meg. Så det ble heller sminke, ny mobiltelefon, to nye kjoler og et skjørt. Så nå kommer det nok noen pakker i posten om ikke så alt for lenge.

 

Ser ut etter postmannen som skal komme med pakkene på døren. 


Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

 

Det er alltid godt med noe nytt. Og det å belønne seg selv etter hard jobbing er virkelig på sin plass. Så det å shoppe ellers er jeg dårlig på, men igjen så kjøper jeg det jeg har lyst til og føler at jeg trenger etter å virkelig ha fortjent det. Ellers setter man ikke like stor pris på det tror jeg.

 

Er du flink til å unne deg ting etter dine mål? Eller shopper du ofte og kjøper det du vil, når du vil?

 

Lag dere en god dag da dere <3

 

-Randi Annette-
 

EN DAG MED PAPPA

I dag har jeg hatt fri og jeg startet dagen med en treningsøkt. Ellers har jeg fått gjort unna noen ærend som jeg hadde. Blant annet det å hente mitt studiebevis da jeg fikk generell studiekompetanse i vår. En kjempe god følelse å hente det og se at det nå er i boks. 

 

Pappa er også her i byen. Etter at vi hadde vært på kafe, kjøpte han seg en kjempe fin skinnjakke. Eller tøff, er vel det riktige ordet. Og jeg hadde et mål om å kjøpe to bursdagsgaver, men jeg endte dessverre opp med å finne kun en.

 

Bildet er ifra da jeg og pappa var i Gdansk i Mars i år.

 

Jeg har sovet så dårlig de siste nettene, og jeg kjenner at øynene holder på å ramle igjen. men klokken er knapt fire på ettermiddagen, så jeg må nok holde de oppe en stund til. Godt å være trøtt når man kan. Jeg har jo tross alt fri i dag.

 

Ønsker dere alle en fin dag videre.

 

-Randi Annette-

 

 


 

EN GRÅ OG TRIST DAG

Dagen i dag er ufattelig trist og grå. Og ikke minst, den er full av nedbør. Jeg tenker bare en ting når jeg står opp når det regner: "Det gledes til å sykle til jobb å se ut som en druknet katt...". På slike dager er det bare å droppe å sminke seg og ordne seg på håret, for det blir jeg nødt til å fikse uansett når jeg kommer på jobb.

 

Selv om byen er grå og trist, så er det fortsatt sommer...

 

Det at det er grått og trist, for ikke å snakke om at det regner, så finnes det heldigvis klær for å holde seg tør. Og det kunne vært snø. Ja, jeg ser ofte at det kunne alltids ha vært verre enn det er. Snø hadde vært krise. Og her i Norge og spesielt her i Sør- Trøndelag så kan alt skje. Her kan alle årstider komme på en og samme dag. 

 

Så det som kommer det kommer. Dere får ønske meg en fin tur på vei til jobb. Det er så mye regn. Det er nesten så jeg ler litt for meg selv nå fordi jeg vet hvor fin jeg kommer til å se ut når jeg kommer til jobb. He-he. Da er det bare å hive seg rundt om litt. Ønsker dere en fin dag, selv om det bøtter ned.

 

-Randi Annette-

 

JA - BOLLA ER MEG.

Jeg har vel alltid fått høre at jeg er en liten rakker. Jeg har dårlig humor (les bra...) og har alltid vært veldig glad i mat. Humor har vært en god del av min oppvekst og jeg tar fortsatt veldig godt vare på den. 

 

Her er noen av bildene som jeg fikk fra fadderen min. Gamle bilder, men utrolig morsomt å få.

 

Klærne var også veldig variert. Ifra den rampete stilen med snekkerbukse, til søte rosa klær. Ja, alt for en hver anledning. Hun som holder meg er forresten fadderen min.

 

Det er morsomt å se bilder av seg selv som man ikke har sett før. Jeg ble i så fall utrolig glad når jeg fikk disse. Når jeg ser på den lille jenta som jeg var den gangen, så tenker jeg på hvor lite bekymringer som eksisterte. Lite viste jeg om hvordan livet mitt skulle bli, i så fall de første tredve årene. Det er så rart å se at man har vært så liten. En søt liten jente.

 

Kjente dere meg igjen, eller var jeg ikke så lik meg selv? 

 

-Randi Annette-

HVOR BLE DET AV TIDEN?

Jeg blir nesten like overrasket hver gang. Jeg er en person som liker å ha god tid om morgenen. Faktisk så god tid at jeg til slutt ender opp med å få dårlig tid. Klokken var nærmere seks da jeg stod opp. Ikke noe mer behov for å ligge å sove. Selv om jeg hadde noen timer til jeg måtte dra ut døren, så ble det travelt. Jeg så meg i speilet og skjønte da at jeg skulle jo vaske håret. Det var det jeg skulle.

 

Men når man vimser litt rundt, så er det ikke annet å forvente. Det blir travelt.

 

Heldigvis har jeg en jobb som frisør, og ikke minst en venn og medarbeider som kommer litt før så jeg rekker å få vasket håret. Det er kjekt. Og nesten litt luksus.

 

Så den nye Randi Annette - les den nye avslappende Randi Annette er nødt til å følge med tiden. Starten på året her så begynte jeg å roe ned og stresse mindre. Prioritere det som var viktigst og ikke stresse unødvendig. Så det er jo på en måte bra, men samtidig så er det fort det blir litt mer stress enn nødvendig.

 

Uansett, nå må jeg på jobb. Ha en fortsatt fin dag. Å husk å følge med klokken.

 

-Randi Annette-

 

TIDENES HELG - DEN BESTE PÅ LENGE

Jeg må si jeg er så himla glad og lykkelig over å ha så fantastiske venner i livet mitt. Fredag feiret jeg meg selv, og i går hadde jeg ei venninne på besøk som også overnattet. Så i dag stod vi opp å spiste en god frokost, og dro ut for å ta bilder og trene. Det var så fint og så utrolig koselig. Kjempe gøy -rett og slett.

 

Sponset innlegg.


Etter tre timer med fotografering og trening, dro vi hjem til meg og spiste et måltid av NOKA musli, før hun dro hjem.

 


 

Og da kjente jeg hvor sliten jeg var. Så jeg tok meg en liten lur på en liten time, før jeg dro på trening å trente Olympia på 3T-Ilsvika. Jeg finner ikke ord, men den timen var døden nær. Stygt å beskrive det på en sånn måte, men jeg kjente at jeg ikke klarte mer. Men jeg gjorde jo det da. Men det var en økt jeg sent vil glemme. Så til opplysning, Tommy som har timer der er R-Å! Så vær forberedt på en god og tøff time. Positivt ment altså.

 

Så kuret jeg håret mitt og satte meg ned i sofaen med pastasalat som var i kjøleskapet fra fredagens tapaskveld. Det kaller jeg ikke bare en fin dag, men en kjempe flott helg. Så glad jeg er for at jeg har så gode venner i livet mitt. Folk som ikke tar meg forgitt, men verdifulle venner. Uten venner og uten den gode samtalen, ja, jeg vet ikke. Jeg er så takknemlig.

 

Nå skal jeg sove litt for i morgen klokken 09.00 skal jeg trene med ei venninne som heter Hanne, og hun har jeg aldri trent med før. Hun er jeg også i slekt med. Så det blir spennende. Men nå - leggetid.

 

-Randi Annette-

 

FEIRING AV GENERELL STUDIEKOMPETANSE

Endelig kom dagen der jeg skulle feire meg selv. Vi var 8 jenter som var samlet hjem til meg for å feire meg og at jeg har fullført generell studiekompetanse. Jeg inviterte venninner jeg har møtt så alt for lite igjennom de tre siste årene da jeg har studert, og venner som har hjulpet meg med oppgaver når jeg har trengt det. Så det å være samlet og kose oss sammen med god mat, var absolutt på sin plass.


Alle tok med litt tapas og det ble som alltid alt for mye mat. Men gode og mette,det ble vi i så fall.

 

Det ble noen gode kommentarer rundt bordet. Jeg kom med en til rett tid på rett plass, noe også Marte greide bra. Marte er den glade jenta i midten. Jeg satt så enormt stor pris på hver og en av de. De kom med blomster og kort. Kort med så fine ord at jeg nesten ikke greide å holde tilbake tårene. Jeg er et følsomt menneske og det skal ikke så mye til for at jeg blir rørt og glad.

 

Setninger som: "Du er fantastisk og jeg er veldig glad i deg. Lots of love" . Og "FOR EI DAME. Du er en superwoman av et forbildet - jeg er im-po-nert!"

 

Er det rart jeg tok til tårene? Jeg skulle ønske folk skjønte hvilken påvirkningskraft ord  har. Det skal så lite til - i så fall for meg.

 

 

Saltkokte poteter, melon, ost, kylling, omelett, focaccia, spekeskinke, lefser med laks, salat og.. Ja, så utrolig mye godt. 

 

Jeg knipset bilder på type 10 sekunder. Jeg er jo vant meg kamera og glad i oppmerksomhet. Men jeg måtte vise litt hensyn til de som ikke var det, så jeg brukte ikke lange tiden. Bildet av meg ble ikke tatt, men her kommer det et fra en senere anledning, med samme outfit som i går.

 

Bildet er to år gammelt. Kjolen følte jeg meg ikke like vel i heller som før. Er jeg for gammel for den eller er det rett og slett bare jeg som ikke pynter meg så ofte lenger? Ikke vet jeg. 

Til slutt må jeg bare få si tusen takk for at dere som tok turen gjorde kvelden minnerik og fin. Vi burde seriøst starte en restaurant. For det å lage mat, det kan vi.

 

God lørdag.

 

-Randi Annette-

Tilbake i Trondheim

Da er jeg tilbake til Trondheim igjen. Jeg kom hit i går etter å ha vært fire døgn i Hoston til søskenbarnet mitt og hans familie. Det var utrolig hyggelig å komme seg vekk noen dager. En liten ferie like utenfor Trondheim. Man trenger ikke å reise så langt før det blir en følelse av frihet.

 

Ferie for meg er å gjøre minst mulig. I så fall etter en stressende og krevende periode meg eksamen, og en travel periode på jobb. Så det ble ikke en aktiv ferie, sett vekk ifra toppturen jeg var med på: Ellers ble det mye god mat, litt øl  og godteri når vi spilte spill. Så det å komme hjem til gamle rutiner var absolutt ikke feil.

Borte bra, men hjemme best sies det.

 

I dag stod jeg opp like før klokken var syv for å trene. Det var så ubeskrivelig deilig at jeg finner nesten ikke ord. Jeg har spist så mye de siste dagene så det å få rørt litt på seg gjorde godt. Etter litt trening, satte jeg meg ute i solen. Det var bra med vind, men det hindret ikke meg. Jeg trenger litt sol på denne kroppen. Den ser heldigvis ikke blå ut lenger. Men heller litt lys beige.

 

Nå må jeg ordne meg til jeg skal på jobb. To arbeidsdager igjen, så blir det helg. Håper dere får en fin torsdag.

 

-Randi Annette-

 

A MAGICAL FEELING

Når du glemmer noe som du vanligvis husker, da slapper du av da. Da snakker vi ferie. Selv om jeg ikke har tatt ut ferie, så skal jeg jobbe inn tirsdagen og turnusen min er sånn at jeg har fri onsdagen denne uken. Dette tilsier at det blir kun to arbeidsdager på meg denne uken, torsdag og fredag. Midt i blinken. Men jeg roter skikkelig med dagene, og det er et godt tegn. 

 

Når dagene går i surr og du vet ikke hvilken dag det er. Det er en god følelse det.

 

Jeg er fortsatt i Hoston og her lever jeg et avslappet liv. Det ble hagearbeid i går og kjøring av firhjuling. Spising av god mat, dessert som jordbær og vannmelon. Og smågodt og kortspilling til kvelds. 

 

Det kaller jeg en magisk følelse.

-Randi Annette-

 

OVERLYKKELIG - KOM IKKE OPP I NORSK MUNTLIG EKSAMEN

Et stort HURRA og stormende jubel - Ingen ble trukket opp i norsk muntlig på voksenopplæringen på nettstudiet. 

 

Nå er lappene ifra bøkene revet ut, og jeg er så overlykkelig over å ha blitt ferdig med det tyngste faget jeg har hatt i denne perioden, nemlig norsk. 15 timer norsk i uken i ett år, er nå over. Det var krevende tekster, krav om rød tråd og gode formuleringer. Retorikk og tolkninger av uendelige dikt og noveller.

 

Å jobbe 83-90%, trent 3-5 ganger i uken og studert har vært tøft... Men nå - så verdt det.

 

Jeg har lest en del og var forberedt på å lese i hele helgen, men nå ble alt snudd på hodet. I skrivende stund sitter jeg på Sjakk Matt Prinsen å får farget håret mitt. Det er deilig å ha egenpleie, og samtidig vite at jeg nå har sommerferie.

 

Tenk det da. Tre år med studiet er nå over. Jeg har fullført et av mine store mål. Nemlig det å få studiekompetanse i voksen alder. Jeg er skikkelig flink og jeg er skikkelig stolt over meg selv. Mitt pågangsmot og den harde jobbingen. Ja, det er jeg ikke redd for å si om meg selv.

 

 

Åh - jeg er faktisk ferdig.... Jeg har studiekompetanse.

 

-Randi Annette-

 

IKKE SPRENG DEG - HENG DEG

Jeg sperret opp øynene å jeg visste helt om jeg skjønte humoren i denne videoen. Med virkemiddelet Satire, så handler det om å sette ting på spissen på en humoristisk og poengtert måte. Ja, det har jeg skjønt. Men for meg som har alt i fra en barnslig til tør humor, så ikke noe humor i denne videoen. Jeg kan se på den med på sider.

 

HengDeg©HengDeg©HengDeg©
 

 

Den ene er det faktum at den som ønsker å delta i terror og samtidig vil ende opp med å bli sprengt, ja, greit - det er bedre å ta deg selv, ene og alene og ikke mange andre uskyldige mennesker. Så ja, poenget der seg jeg.

 

Så har vi den andre siden der man glemmer litt hva det er snakk om. Det er snakk om å henge seg. Jeg vet bare med meg selv at jeg kjente fire personer som valgte å ta sitt eget liv på denne måten, nettopp ved å henge seg. Mitt førsteinntrykk var: "Hjelpe meg. Her oppfordrer de folk til å henge seg". Ja, dersom du ønsker å sprenge deg, så heller heng deg. Jeg er kanskje for hårsår når det kommer til akkurat denne type humor. Har jeg derimot ikke hatt noe forhold til det eller kjent noen som har tatt sitt eget liv ved å henge seg, hadde jeg kanskje sett humoren.

 

Virkemiddelet Satire fikk virkelig frem reaksjonen hos meg. Det er virkelig et tøft virkemiddel - men det funker. De snakker om tauet og hvordan det skal taes på og hvordan det strammes. Som om det var snakk om en redningsvest ombord i et fly. Det er mange poeng og ting folk kjenner seg igjen i. Det skaper følelser og et inntrykk. Well done -  den funket på meg.

 

Du kan se videoen selv ved å trykke her. Legg gjerne igjen en kommentar etter å ha sett videoen. Er den veldig på kanten, eller er jeg hårsår?

 

 

#nrksatirisk #satire #nrk #samfunn #selvmord #reklame #tv #blogg #blogger #psykisk #minmening #venner #juni #trondheim #trøndelag #hverdag #helse

-Randi Annette-

13 GODE GRUNNER....

Det er mange grunner til å ta livet sitt for en person som er langt nede og som ikke ser en annen utvei. Men for alle rundt så er det så mange grunner til å ikke gjøre det. Er man langt nede så blir ord som blir sagt bare en lyd som ikke virker hel eller som ikke er skikkelig til stede. Serien 13 Reasons Why viste til det. Og den gjorde virkelig inntrykk på meg. Jeg var lenge i tvil om jeg kom til å takle å se den, men når jeg satte igang, så innså jeg at det ikke var ekkelt å se den, sett vekk ifra de siste episodene. 

 

Et tøft men et viktig tema. 

 

Selvmord et et tema jeg ikke ønsker å gå så veldig inn på. Men jeg kan i så fall si en ting, og det er jeg ser mye av meg i hovedpersonen med tanke på meg selv som tenåring. Det er jammen meg ikke en enkel situasjon å være i. Som tenåring er man hormonell og man kan oppleve mye som mange ikke ser eller vet om. Små ord og handlinger kan gjøre mye skade. Spesielt om det går på hvordan du gjør det på skolen, om du ikke har venner, hvilke venner du har og hvilke valg du har tatt.

 

Jeg vil stoppe her og si at jeg synes serien var tøff og sårbar. Selvmord er et tema som er vanskelig. Men det har godt av å komme frem i lyset. Ikke glem at de rundt deg har følelser. Det er snakk om et liv med gode og vonde minner. Tøffe valg og hendelser har skjedd i et liv. Både hos et barn og hos en voksen.

 


 

 

Ung, voksen eller gammel. De aller fleste har kjent på det å føle seg utenfor, ikke bra nok og det å ikke kan strekke til. Og det er kanskje ikke slik at alt trenger ikke å komme i lyset eller prates om. Bare vit at det er håp og at det finnes hjelp.

 

 

Alt trenger ikke å deles. Noen episoder og hendelser som har skjedd kan forbli en hemmelighet som kun din egen.

 


 

Men det er bedre å betro seg til en person og prate, enn å ikke lette på trykket..... Lettere sagt enn gjort - ja, det er det.

 

-Randi Annette-

JUNK FOOD OG SOMMERFEST

Vel hjem i sofaen i noen minutter før jeg skal legge meg i sengen. Jeg var på sommerfest med Trd.by i kveld og det var utrolig hyggelig å være med. Jeg ble med på quis, men etter den måtte jeg komme meg hjem. Nå er klokken allerede passert 22.00, og jeg er nødt til å komme meg i seng. Jeg vurderte en episode på Netflix, men da vet jeg det blir fryktelig sent. I så fall med tanke på at jeg har en plan om å stå opp veldig tidlig for å trene. Sånn type - 06.00 ca. Jeg skal på jobb til klokken 09.00 og skal lese til eksamen etter det.

 

Så skal jeg få til alt, må jeg planlegge og ikke minst komme meg opp i rett tid.

 

 

Jeg måtte så klart kjøre på med litt rosa på bildet. Det tok bare 3 minutter å redigere det til grått og få på litt rosa. Jeg elsker alt som er rosa....

 

 

Men ja, nå har jeg spist junk til middag/kvelds, og det med god samvittighet. Er det sommerfest, så er det sommerfest. Men nå - leggetid.

 

 

-Randi Annette-

 

SOMMERFEST MED TRD.BY

Da holdt jeg nesten på å si noe som - God mandag kjære lesere.

Jeg hadde fri i går så for meg er det mandag i dag, men jeg skal si jeg synes det er helt greit at det er tirsdag. Jeg har også fått en hyggelig invitasjon av Trd.by, som er en nettside for alle som elsker byen Trondheim. En del av byavisen Adressa, for å forklare kort. Det er utrolig hyggelig å bli invitert selv om jeg heller burde lese til eksamen.

 

 

Her kan du forresten lese et av mange innlegg som Trd.by har delt fra min blogg.

 

Men det blir ikke noe sent for min del uansett, da jeg må på jobb til klokken 09.00 i morgen. Så to timer eller noe tenker jeg at jeg kan ofre på å være sosial. Så må jeg nok vende nesen hjemover, selv om jeg heller skulle vært ute til midnatt. Men det å være litt sosial er bedre enn å ikke være det i det hele tatt. Det trøster jeg meg med i så fall.

 

Det ser ut som det blir en fin sommerdag i dag også her i flotte bartebyen. Selv er jeg så solbrent så jeg tror det er greit at jeg må være innendørs i dag. Jeg lyser ikke i mørket, men det er ikke så langt ifra tror jeg.

 

Lag en magisk dag - du fortjenter det.

 

#trdby #adressa #sommerfest #fest #blogg #blogger #sosial #sosialt #venner #sol #trondheim #fest #eksamen #studiekompetanse #student #mai

-Randi Annnette-

 

OPPSUMMERING FRA DE SISTE UKENE

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men jeg tror det enkleste er å bare si det som det er. Jeg har de siste ukene vært skikkelig travel og opptatt så det er derfor det blir så lite å lese om på denne bloggen om dagen. Men det jeg kan gjøre er å gi dere en liten oppsummering om hva som er årsaken til det.

 

Det er eksamenstid og det betyr mye lesing og andre prioriteringer enn blogg. Samtidig så ble det veldig mye sosialt den uken 17 mai var, og uken etter var selve eksamen. Så reiste jeg til Mausund for å slappe av noen dager, og avsluttet langhelgen med å være hos svigers og kjæresten min til i dag tidlig. Og når været var så ufattelig bra i Trondheim i dag, ble det så jeg leste og satt ute i fem timer. Jeg leste halvparten av tiden, og resten av tiden brukte jeg på en venninne som kom på besøk.

 

 

 

 

Også dro jeg på trening, og nå sitter jeg her foran tastaturet. Så ja, jeg har vært travel, og det blir fortsatt litt travelt. På fredag får jeg vite om jeg kommer opp i muntlig, så hvis det blir tilfelle, kommer jeg nok til å være opptatt til og med onsdag neste uke. Men uansett hva som skjer i forhold til det, så ville jeg bare være grei å fortelle dere litt om årsaken til at jeg har vært litt stille av meg. Skrevet korte innlegg og faktisk ikke blogget i det hele tatt enkelte dager.

 

Jeg kan kanskje benytte meg av å spørre dere hva dere eventuelt vil lese mer om når det kommer til bloggen min. Fritiden min har jeg jo tilbake om en ukes tid, så fyr løs i kommentarfeltet, så skal jeg kose meg med å skrive innlegg for dere.

 

 

Hold deg oppdatert på min instagram, @randiae, og min bloggside på facebook om ønskelig.

 

Ha en fin kveld videre.

 

-Randi Annette-

EN TVILSOMHET

Allerede nå begynner jeg å tvile på mine planer angående sommer. Jeg har tre uker ferie i sommer, en i starten av juli, og to i slutten av juli/starten på august. Og planene er i grunn åpne, men jeg har sett for meg å ta ferien i havgapet, altså en norsk sommer. Nå begynner jeg å tvile, allerede. Det er regn, regn og atter regn, Jeg har ikke noe lyst på en sommer med regn, og sjansen for at det blir regn er utrolig stor. Jeg er jo så blek at huden skriker etter sol.

 

Men det er enda håp, liker jeg å tro. Men det å sitte i havgapet i to uker med regn, det vet jeg ikke om jeg kommer til å takle veldig bra. Så kanskje jeg må ha en plan dersom været blir dårlig....

 

Når været er bra kan jeg leke apekatt ved sjøen, sole meg eller gå turer. Nå blir det rolig og kun oppholde seg innendørs.

 

Det finnes ikke dårlig vær sies det, bare dårlig klær. Men det er da ikke noe gøy å bli våt og kald. Naturmenneske - det er jeg dessverre ikke.

 

Har du ferieplaner? Eller en plan b?

 

-Randi Annette-

 

SO BORED

Ettersom jeg ikke vet hvilket ord jeg leter etter så er egentlig dette bildet noe som sier mer enn ord... Ja, jeg har kjedet meg i dag. Eller rettere sagt, gjort svært lite. Jeg sov lenge, stod opp og spise frokost. Deretter blogget jeg og la meg ned i sofaen for å se på Netflix, serien 13 gode grunner.

 

Har dere sett den forresten?

 

Jeg har så himla godt av det å kjede meg. Det å ikke gjøre noe og det å slappe av. Ja, Randi Annette. Du har godt av det - faktisk. Og nå kom jeg på at den dagen jeg tok dette bildet, det var en dag jeg kjedet meg skikkelig. Fotoshoot på badet liksom. Det er i seg seg litt... Kjedelig.

Jeg har ikke sett den ferdig enda, så for all del ikke si noe. Men den er spennende på en måte, men jeg håper den tar seg opp snart....

 

Tenker jeg ser en episode til før jeg tar kvelden. Netflix er skummelt, men samtidig utrolig kjekk å ha. 
 

 

-Randi Annette-

BARNDOMSMINNER

Jeg blir alltid så følelsesladet når jeg er hjemme på Mausund. Det slår liksom aldri feil det. Men det er kanskje ikke så rart. Det er her jeg har alle barndomsminner og det er dette som er min hjemplass. Og det å sette seg ned sammen med pappa å gå igjennom minner og se på bilder, det er kanskje noe som er med på å forsterke det  hele.

 

Han var så snill å lagde et album til meg der det var bilder fra meg som liten, og helt til jeg var konfirmant. Bildene har godt av å komme seg inn i album, og ikke ligge løse her og der. Dere husker kanskje selv fra den tiden vi fremkalte bilder og fikk de tilbake i en slags konvolutt. Det er ingen tvil om at det er hyggeligere med album.

 

 

  

  

 

Bollekinn og englehår.

 

  

 

Meg og mitt søskenbarn da vi var små. Han har vokst igjen meg nå, selv om det ikke var sjokkerende. Jeg er knapt en halvmeter over bakken i dag. Eller, 162 cm over bakken for å være nøyaktig... 

Barndomsminner <3

 

-Randi Annette-

ET LITE PIP

Først må jeg bare få beklager så mye for at jeg har vært fraværende noen dager, men jeg har lest til eksamen i to dager nå, samtidig som jeg har vært på jobb og reise. Da må noe prioriteres vekk, og denne gang ble det bloggen og instagram. Eller, sistnevnte har jeg forsåvidt vært innom, men ikke vært så veldig aktiv.

 

Dagen startet for meg klokken 06.10, og klokken 08.00 var jeg på skolen. Eksamen fra 09.00 til 14.00, også var det en lang reise som ble lengre enn hva den i utgangspunktet skulle være. Reisen startet 15.50, og jeg var frem hjemme hos pappa like over klokken 21.00. Så nå er jeg mildt sagt sliten...

 

Et bildet som er tatt fra verandaen her hjemme.....

 

Tenkte jeg måtte gi et lite pip før jeg legger meg. Nå blir det sengen om ikke alt for lenge. Ønsker dere alle en fin kveld.

 

-Randi Annette-

 

OH MY.........

Jeg aner virkelig ikke hvordan dette skal gå. Etter helgens festligheter med lite søvn, så får jeg så det svir nå. Jeg stod opp klokken syv for å trene før jobb. Nå er jeg hjemme og skal spise litt mat før det kommer noen ifra klassen for å studere med meg. Å jeg holder seriøst på å sovne. Jeg er ikke så ung lengre, tydeligvis.

 

Det hjalp ikke å passe på mengde med drikke, da søvnen er verre. Jeg drakk jo bare to øl en to glass med vin, så det er jo ikke all verden. Men som sagt, søvnen er det verre med.

 

Hold fast, hold øya oppe. Nå skal det leses til eksamen. 

Tvi tvi.

 

-Randi Annette-

HVA HAR JEG GJORT FOR Å FORTJENE DET?

Det er det store spørsmålet. Eller, jeg har kanskje ikke gjort noe spesielt, ikke vet jeg. Men den siste tiden så har enkelte mennesker rundt meg åpnet seg til meg uten å kjenne meg. Faktisk uten å kjenne meg i det hele tatt. Men det sier mye om meg synes jeg. Uten å virke høy på meg selv, så har jeg faktisk gått litt inn i meg selv og prøvd å reflektert litt rundt det. Det har vært snakk om de store valgene her i livet. Den såre historien som har påvirket hvordan et menneske er i dag. Erfaringer fra det å være i gjørma, sitte fast og slite med det å komme seg opp.

 

Mennesker jeg kanskje aldri møter igjen. Mennesker jeg kanskje kommer til å se nå og da. Vi har hatt den gode samtalen. Jeg har sett de rett i øynene, lyttet på det de har fortalt. Nesten felt en tåre fordi jeg føler med dem. Det har vært noen sterke historier, men de har ikke stoppet opp. Jeg har heller ikke sluttet å lytte. Jeg har vært der. Unngått alt for mye av setninger som: Jeg forstår akkurat hva du sier. Jeg vet hvordan du har det. Jeg, jeg og meg. 

 

 


Foto: Silje Bullgård
 

 

Noen ganger trenger du ikke å ha vært i deres sko, men det hjelper mye å være der. Vise omsorg ved å lytte.

 

Det er ikke alt vi må forstå for å kan stille opp for noen som trenger den gode samtalen. Eller å ha vært der selv. Men det er kanskje noe med meg som gjør at de åpner seg for meg. Jeg får ofte høre: Jeg hadde egentlig ikke tenkt å fortelle deg dette. Men jeg merker jeg bare prater. Du er så enkel å prate med. Jeg føler jeg kan stole på deg. Du er et flott menneske.

 

Det å høre slike ord og setninger ifra folk, uten å føle at du egentlig har anstrengt deg noe særlig, sier vel bare at det er naturlig. 

 

Dette varmer skikkelig. Jeg er takknemlig for at de greier å åpne seg opp til meg. Jeg setter stor pris på det, selv om det kan være vanskelig å høre på. Hva jeg har gjort for å fortjene tilliten, vet jeg ikke. Men den gode samtalen kan gjøre underverker. 

 

 

#venner #helse #psyke #psykisksyk #psykisk #venner #mai #depresjon #angst #livet #familie #støtte #kjærlighet #samfunn #mobbing #trondheim

-Randi Annette-

BILDEDRYSS FRA TIDENES JENTEKVELD

Ja, hvor skal jeg begynne? Jeg kom meg til Melhus til klokken var 18.00, i går kveld og da var det bare å skifte til litt finere klær, få opp håret i en hestehale (det var så varmt å ha håret løst.....), og forsyne seg med mat og noe i glasset

 

Se så fint vi hadde det. God mat, musikk, godt selskap og et fantastisk vær.

 

  

 

Jeg kan ikke huske sist jeg danset og lo så mye som jeg gjorde i går.

 

 


Legg merke til den lille babyen som var 4 måneder som koset seg sammen med oss en liten stund.

 

 

Instagram: @randiae

 

 

Jeg hadde en plan om å holde fingrene unna babyen da jeg er skikkelig glad i slike små. Men jeg greide ikke å holde meg unna, så jeg ropte JEG TAR*N - i det moren registrerte at barnet skrek. Så da fikk jeg gi han flaske.

Han holdte øyekontakt og holdt i fingeren min med de søte små hendene. Ekstra kos var det å høre at de sa jeg kledde det. Den perfekte mamman, liksom. Hehe. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å smile. Så rolig, snill og søt.
 

 

Så når babyen hadde dratt, ble det hæla i taket, og tenna i tapeten. Kvelden ble over for min del rundt klokken tre i natt, men det var de som var oppe til klokken var over fem også. Så ung er ikke jeg lengre... Selv om de var eldre enn meg.. 

 

Nå er jeg hjem og sitter å nyter et glass sjokkomelk. Formen er kjempe fin, så nå blir det om litt lesing til eksamen. Så får vi se om det blir trening senere.

 

Uansett - lev livet, lev i nuet, kast deg ut i ting, grip muligheter og tenk på det å slå deg litt løs. Jeg har denne uken vært sosial tre dager. 16,17 og 20 mai. Det har vært en uforglemmelig uke med masse opplevelser jeg ikke ville vært foruten. Nyt resten av dagen. Håper dere får en fin søndag videre.

 

-Randi Annette-

KURVFEST, PYSJPARTY OG PUTEKRIG

I kveld skal jeg på fest og det er en fest jeg har sett frem til en stund nå. Jeg og noen venninner skal samles til en kurvfest, der vi skal ha noe godt i glasset og dele gode historier. Og ikke minst, vi skal overnatte. Det er noe jeg gleder meg skikkelig til, da det er ikke noe jeg gjør så ofte nå som jeg har blitt voksen (les eldre..). Så dette blir fantastisk.

 

 

 

 

Jeg har så god samvittighet nå for tiden. For selv om jeg har eksamen om få dager, så har jeg vært flink denne uken til å sette av tid med venner. Denne uken blir det fire dager av syv der jeg skal være med venner. Det er rekord - uten tvil. I morgen skal jeg møte to ifra klassen som skal komme hjem til meg for å lese og diskutere fagstoff. Jeg kjenner de ikke, da vi studerer via nettskole, men jeg har fått god kontakt med en av de, og jeg prater jo med folk jeg ikke kjenner hver eneste dag via jobb, så det kommer til å gå fint.

 

Der det er hjerterom, er det husrom...

 

-Randi Annette-
 

SE MIN KYSTDRAKT - GRATULERER MED DAGEN

Jeg har nå fått på kystdrakten min som jeg er så glad i, og rundstykker er stekt. Nå er jeg om litt klar for å stikke over til naboen for frokost. For min del blir det en liten øl med svært lite alkohol i. Det er sånn 3,2 prosent eller noe. Men litt kos og en liten smak av øl på selveste nasjonaldagen går helt fint. Dette er min andre gang i mitt liv at jeg er på en slik frokost, sist gang var for ti år siden. Så dette ser jeg veldig frem til.

 

 

 

 

 

Bildene av meg som dere ser i dette innlegget fikk jeg tatt veldig kjapt på lørdag, rett før jeg skulle i konfirmasjon. Ikke de beste bildene, men det er i så fall noen bilder av meg og min kystdrakt. 

 

 

 

Jeg vil trøste dere som ikke har noen å dele denne dagen sammen med, med at jeg har egentlig aldri feiret denne dagen. Jeg har stort sett vært hjemme, spist god mat slappet av. Har det vært fint vær, har jeg solet meg og tatt livet med ro. Men i år så hadde jeg lyst til å gjøre noe, så da tok jeg kontakt med ei venninne i god tid, for å spørre hvilke planer hun hadde på denne dagen. Så da ble det så jeg fikk en invitasjon til å komme hos henne og deres venner.

 

Noen ganger må man kanskje ta kontakt med andre, og ikke vente til noen tar kontakt med deg.

 

 

 

Det var hyggelig å få invitasjon, da min kjæreste er på jobb og ikke i byen. Da er det godt man har venner som ønsker å tilbringe denne dagen med meg. Jeg fikk flere invitasjoner i går, men da var allerede mine planer lagt. Uansett, jeg setter pris på hver og en av dere som ville dele denne dagen med meg. Det varmer mye å være ønsket i ulike selskap. Virkelig.

 

Håper at dere får en fin dag i dag, og til dere som har bursdag i dag, en ekstra gratulasjon til dere.

 

 

#17mai #fest #nasjonaldag #kystdrakt #fest #frokost #champagnefrokost #helse #foto #photoshoot #bilder #blogg #familie #venner #bunad #festdrakt

-Randi Annette-

PARTY PARTY

Da er det tid for en liten oppdatering på hva som kommer til å skje her hos meg i kveld. Det er ikke så interessant kanskje, men la gå. Det ble overtid i dag, noe som man må regne med når det er dagen før dagen, men det gikk fint. Det var ikke snakk om mer enn 30 minutter, men det er fortsatt overtid.

 

Vel hjem kom jeg og da var det bare å kaste seg rundt. Støvsuging, rydding og oppvask (rettere sagt, sette inn i oppvaskmaskinen). Også måtte jeg jo handle inn for å lage hjemmelagd pizza, da jeg får besøk av min gode venn, June. Hun kommer rett ifra jobb selv, så da må hun få mat servert. Planen er å spise, snakke shit og ta noen øl. Så får vi se om det blir noe party-party, eller om det blir en rolig kveld.

  

I morgen er det jo champagnefrokost som venter så jeg vil jo helt være opplagt til det. Men vi får se om partyløven inne i meg våkner til eller ikke. Det er ikke så ofte at jeg slår ut håret ( eller hva man sier), så vi får se hva kvelden bringer.

 

Hva skal du i kveld da?

 

-Randi Annette-

DAGEN FØR DAGEN OG NOEN ORD

I går hadde jeg på hjertet, men i dag er jeg helt tom for ord. Jeg er ikke den bloggeren jeg en gang var. Da jeg alltid hadde en plan. Nå går det på auto det å skrive. Men det har sin naturlige grunn da jeg ikke har tid til å prioritere det å planlegge blogginnlegg når jeg studerer. 

 

I går skrev jeg et innlegg om det å være følsom. Det ble også skrevet på sparket. Da lot jeg følelsene og tankene styre fingrene på tastaturet.

 

Jeg skrev om det å være som en svamp som trekker alt rundt til seg. Et innlegg som kanskje får deg til å tenke og reflektere. I så fall så finner du det innlegget her.

  

I dag er det dagen før dagen. Det betyr at det er ganske mye som skjer i dag både på jobb og ellers. Jeg får besøk av ei venninne som kommer på pizza hos meg i kveld, også skal vi ta noen øl her hjemme. I og med at jeg skal opp tidlig i morgen, er jeg usikker på om det blir en bytur. Men det får jeg nesten bare ta som det kommer.

 

Om jeg får tid til å blogge mer i dag, er jeg usikker på. Men, jeg vil i så fall få ønsket dere alle en fin dag. Nå er det endelig vår.

 

#mai #fest #17mai #venner #vår #venn # familie #foto #trondheim #dinsko #bikbok #trend #mote #stil #inspirasjon #følelser #tanker #følsom

-Randi Annette-

JEG ER OVERFØLSOM

Som en tør svamp som har stått inntørket igjennom en hel sommerferie. Slik er jeg. Jeg er til en hver tid åpen for å ta alt som skjer rundt meg til meg. Jeg suger alt til meg, selv om jeg ikke vil, orker eller takler det. Men det skjer bare. Jeg føler med andre. Jeg føler den smerten. Den tyngden. Jeg setter meg så alt for lett inn i andres situasjon.

 

Det er som at jeg først observerer det som skjer. For så å prøve å sette meg inn i den enkelte situasjon for å prøve å få et bedre overblikk. Og der fylles den tørre svampen. Den fylles ikke helt opp. Bare litt. Og den holder på det den får. Helt til det kommer mer.....

 

Akkurat sånn føler jeg det.

 

 


 

 

Jeg sier til meg selv at jeg ikke må ta det til meg. Men det er lettere sagt enn gjort. Jeg får dårlig samvittighet over å ikke ta det til meg. Jeg fortjener ikke noe bedre jeg, tenker jeg. Jeg skal ikke ha det så bra, når noen har det mindre bra. Kall det en dårlig egenskap eller ei. Jeg har i så fall fått en gave. En gave som gjør at jeg greier å se flere sider av en sak. Men det å sette meg inn i ulike krevende situasjoner, det kunne jeg vel ha vært foruten.

Eller, er det riktig?

 

Jeg griner av at folk synger på Norske Talenter. Jeg får tårer  i øynene når jeg ser en baby, og når jeg holder en baby er det som at verden står stille og jeg er bare i det øyeblikket. Jeg er et følsomt menneske, men jeg er glad for det. Jeg har et stort hjerte. Større enn du kanskje hadde trodd. Større enn hva jeg selv skulle tro.

 

  

 

 

En ting er sikkert. Jeg har en bagasje som har formet meg til den jeg er i dag. Jeg er ikke perfekt. Jeg sier kanskje ikke de riktige tingene. Jeg snakker før jeg prater. Men jeg er en god venn. En støttespiller. Et menneske med følelser jeg ikke jobber med å skjule, men heller det å vise. En melding. Et smil. Et tegn på at man er der, selv om man ikke er der fysisk. Det koster så lite å vise at man bryr seg.

 

Jeg er og forblir en tør svamp. Og jeg er stolt over det. Jeg fungerer i hverdagen. Jeg er flink og jeg får til det jeg vil. Jeg vil nemlig nok. Og det handler kanskje mye om det?

 

 

Ikke vet jeg.

 

 

Som en tør svamp som har stått inntørket igjennom en hel sommerferie. Slik er jeg.

 

-Randi Annette-

 

FESTLIGE DAGER

I dag var det skikkelig tungt å komme seg opp av sengen. Klokken ringte like før klokken syv, og jeg setter virkelig stor pris på helgen som var da jeg kunne sove til jeg våknet av meg selv. Men i og med at jeg starter på jobb klokken 10.00 i dag, så måtte jeg opp i rett tid dersom jeg ville trene før jobb. Og da med kjæresten min som reiser igjen iløpet av dagen i dag. 

 

 


 

 

En god start på dagen, og ikke minst uken. Det gjorde seg virkelig med litt trening etter all spisingen som har vært denne helgen. Masse is, kaker og generelt mat. Men uken her byr jo på både alkohol og festligheter, men jeg skal nyte dagene og kose meg skikkelig. For jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal gjøre det. Med all den innsatsen jeg har lagt ned i skolearbeid så er en fest virkelig på sin plass. Det er full fart nå med forberedelser til eksamen, så det er liksom ikke så mye tid til noe annet etter 17.mai, så jeg må virkelig kose meg og nyte dagene jeg får nå.

 

 

Håper helgen deres var fin, og at dere har noen fine dager i vente.

 

-Randi Annette-

 

MIN FØRSTE SOLDAG

Dagen i dag har vært ufattelig flott, eller hele helgen har i grunn vært fantastisk. I går var jeg i konfirmasjon og været var knallfint til langt utpå kvelden Og i dag fikk jeg virkelig koset meg i været meg litt lettere klær som treningstights og singlet. Og fregnene har også kommet over nesa, noe jeg kunne ha vært foruten, men det at solen varmer og gjør meg litt brunere er helt greit.

 

Et bildet fra en sommer for noen år tilbake.

 

 

I dag så hadde jeg besøk av mitt kjæreste fadderbarn, og litt senere ble det en liten tur på besøk til tantebarn. Det var utrolig koselig. Der fikk vi servert både is og pizza, så det var midt i blinken. Selv om jeg er ganske mett ifra i går, så er mat alltid noe som jeg nyter med glede. For ikke å snakke om is da....

Og sykkelen min har fått på sommerdekk, så nå skal vinterdekkene legges vekk i boden. Da er det sommerstemning da.

 

 

Hva har du gjort så langt i dag da?

 

-Randi Annette-

 

Les mer i arkivet » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 28 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no

hits