SLUTTET Å LEVE HER OG NÅ.

Perspektiv. Fremtiden. Nåtiden. Fortiden. Ja, det er ei gryte med med ord, tanker og følelser.

 

Jeg kjenner at jeg trenger et slag i trynet for å våkne opp innimellom for å se hvordan ting faktisk er. Det slo meg her om dagen at jeg lever ikke her og nå. 

 

Jeg lever tre år fram i tid. Jeg reflekterer ikke så mye over hvor jeg er nå, men heller hvor jeg tror jeg er om tre år. Det kom som en slag i trynet mitt, at nå må jeg virkelig passe på og leve litt i nuet. Jeg har alltid likt dette med å ikke vite. Stadig hører jeg meg selv si: "jeg lurer på hvor jeg er om tre år. Hva holder jeg på med da? Har jeg noen prosjekter på gang? Hva er nytt i livet mitt, og hva har forsvunnet?".

 

Jeg ser meg aldri tilbake, men jeg lever heller ikke her og nå. Jeg ser bare fremover.


Foto: Nandita Myre Paulsen

 

Kanskje er det en kamp om å overleve, klare å jobbe seg igjennom de utfordringene som jeg nå sitter med. Det å kjempe nå som ting er litt krevende, og at jeg ser fremover i tid fordi det gir meg et lys og et håp. Et lys i den mørke tunnelen. Ja, jeg tror det er en motivasjon å se fremover til en tid der jeg håper og tror ting har roet seg ned og jeg har ikke 10 000 baller i luften. Det kan tenkes, at det er derfor jeg er så opptatt av å tenke på hvor jeg er om tre år. Men jeg må ikke glemme å leve i nuet, leve her og nå. Fokusere, kjenne og akseptere det som er akkurat nå.

 

  

Det har vært en reise hvis jeg skal se meg litt tilbake for igjen se hvor jeg står nå. Jeg var i fast jobb som frisør og daglig/faglig - leder. Jeg bestemte meg for å få studiekompetanse, og søkte på nettskole. Så byttet jeg jobb og ble frisør på en annen salong. Og nå om to måneder har jeg fullført studiekompetansen min. Kjæresten min bor på Frøya. Jeg her i Trondheim. Vi møtes annen hver uke, og noen uker for noen dager, andre uker der vi har en hel uke sammen.

 

Det er ikke noe tvil om at jeg ønsker å bo med kjæresten min fast, og ikke ha det slik vi har det nå. Men det er kanskje derfor jeg liker å se fremover. Fordi jeg kanskje skulle ønske ting var litt annerledes enn de er nå. Jeg tror det er en overlevelses greie, om jeg kan forklare det slik. Ja, det er tungt til tider nå, men tenk fremover i tid å se for seg at det blir bra til slutt.

 

 


 

Nettstudiet har vært forferdelig krevende og vanskelig. Så kanskje ikke så rart jeg har jobbet med meg selv for å tenke fremover? Det er det jeg tenker alltid når det er tunge tider. Jeg ser for meg at jeg er nær målstreken. Det er min måte å holde på motivasjonen.

 

 

Livet - noe som er uforutsigbart, spennende, skummelt, fantastisk og tungt. Ikke se deg tilbake, hold på drømmene, men husk å leve her og nå. Det jobber i så fall jeg med. Det er lov å drømme og se for seg hvor man er om for eksempel tre år: Hvor er du da? Hvor bor du? Hva holder du på med da? Har du noen prosjekter på gang? Hva er nytt i livet, og hva har forsvunnet?

 

Jeg skal få føttene ned på jorden og leve her og nå.. Det er i så fall mitt mål.

 

-Randi Annette-

VENNINNEKVELD - OST, KJEKS OG VIN

I går var det så hektisk på jobb at jeg kjente at jeg ikke orket tanken på noe mye sprell, selv om det var lørdag. Jeg syntes tanken på å sitte inne å gjøre det jeg ellers gjør i ukedagene fristet minimalt, så jeg tok kontakt med ei venninne som jeg ser så alt for sjeldent. Jeg sa jeg hadde vin så hun måtte gjerne ta seg en tur. Så ble det ost og kjeks også. Perfekt kveld,

 

Når hun kom hjem til meg hadde jeg satt frem to rødvinsflasker på bordet. Begge hadde et påbegynt hull som jeg hadde lagd. Jeg fortalte historien om sist jeg hadde en slik kveld der jeg ikke fikk opp korken og endte opp med å sprette ei flakse med skrutopp. Ja, så vant er jeg med det å åpne vinflasker liksom.

 

 

 

 

Vi gjorde det enkelt, men så godt det ble. Vi delte ei flakse rødvin og nøt kvelden med gode samtaler og latter.

 
Helt til vi begge gikk ifra det å sitte til å nærmest ligge. Haha, sigen og trøtt. Dette kaller jeg en vellykket venninnekveld.

 

-Randi Annette-
 

TRONDHEIM SKUFFER

Trondheim skuffer 100% om dagen, og jeg er så lei. Det holder ikke med en til to forskjellige årstider, neida, det blir gjerne alle fire. For meg som sykler hele året, er dette ganske kjipt. Jeg kan velge å ta bussen, så klart, men den tar dobbelt så lang tid- om ikke mer. Og det å starte og avslutte en arbeidsdag med frisk luft og god blodgjennomstrømning i beina etter å stått en hel dag, er magisk.

 

Jeg har ett sett med klær hver eneste dag. Regnbukse og en varm jakke. Til nød regnjakke. Jeg kan se det er oppholds ute når jeg skal dra til jobb, men du kan banne på at det begynner å regne etter bare fire minutter. Så jeg har den på uansett, for det regner eller blåser uansett.

 

Bildet ble tatt i fjor, men har redigert det for kort tid siden. Passet ypperlig når tema her er regn. 

Men Trondheim har da mye å by på den. Det er bare dette været som vi alle snakker om. Som frisør så møter jeg ganske mange mennesker hver dag, og tema er alltid været. Selv om jeg er opptatt av å prate fag og hår, så sniker det seg inn litt regnprat

 

Regn, snø, sol, vind og... regn. Den dagen eller perioden jeg kan sykle til jobb med en lettere jakke og uten regnbukse, den dagen..... Bare det å skal skifte om fra vinterdekk til sommerdekk. Det kan ikke være så lenge til vel.

 

Vel?

 

-Randi Annette-

 

RANDI ANNETTE LÆRER ALDRI

Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Jeg sitter å er mett av middag. Får øye på en potetgullpose, og sjokolade. En liten smak kan vel ikke skade. Og der var det gjort. Jeg skjønner ikke hva som går av meg men er det noe jeg ikke fikser, så er det sjokolade og lignende som allerede har blitt åpnet. Da må det spises for jeg greier ikke tanken på å ha det liggende i et skap. Det er jeg rett og slett alt for svak for. Det er altså grunnen til at jeg ikke kjøper så mye i helgene at det blir igjen noe til uka kommer.

 

Men denne gangen ble det altså glemt ettersom jeg var syk rett før ferien, der søtsaker faktisk ikke fristet. 

 

Nå er jeg litt innstilt på å komme meg opp i morgen tidlig for å trene. Det kommer til å bli en super enkel og lett økt da jeg ikke ønsker å starte for hardt på etter å kun ha trent to ganger så langt denne måneden. Litt og litt er nok den smarteste. Så får vi se da, om egoet blir lagt til side eller om den strenge siden av meg kommer frem...

 

Randi Annette lærer aldri......

 

 

-Randi Annette-
 

FØLG MEG OG MIN INSTAGRAM KONTO

Jeg har nå ordnet meg en splitter ny instagramkonto som skal ta for seg kun hår og skjønnhet. Jeg gjør så mye morsomt på jobb med tanke på hår og skjønnhet, og jeg tar jo bilder, men jeg deler de kanskje ikke med dere. De blir sendt direkte til de som har med sosiale medier å gjøre på min arbeidsplass, men det skjer ikke så ofte at jeg legger det ut her på bloggen eller på min instagramkonto. Bloggen og min instagram tar for seg stort sett trening og helse, så da passer det ikke så godt inn. Så derfor valgte jeg å lage meg en ny konto.

 

  

 

Instagram som tar for seg trening ect: @Randiae

  

 

 

Instagram som tar for seg hår og skjønnhet: @Hair_randiae

 


 

Tenkte bare å stikke innom for å fortelle dere den lille nyheten, så håper jeg at dere legger dere til, så skal jeg følge dere tilbake som takk. 

 @Randiae og @Hair_randiae

 

 

Ha en fortsatt fin kveld.

 

#instagram #sosialemedier #media #blogg #blogger #mote #Hår #fashion #trondheim #følgere #april #motivasjon #trend #fitness #helse #trening #inspirasjon

-Randi Annette-
 

BACK IN TRONDHEIM

Da er jeg tilbake i Trondheim igjen etter en fantastisk uke på Mausund og Frøya. Uken har vært magisk og jeg kan ikke huske sist jeg koset meg sånn med kjæresten min. Det må jeg bare få si. Ellers har vi vært sammen med venner og familie, noe vi ikke får så mye tid til i hverdagen. Når jeg hadde ferie så føltes dagene lange og ferien gikk heldigvis ikke så alt for fort. Men, nå når jeg er tilbake til Trondheim, føles det ut som at uken fløy utrolig fort.

 

  

Da jeg reiste ifra Trondheim, var jeg slapp og i mindre god form. Når jeg kom hjem i kveld lå det smertestillende, tørkepapir og lignende på bordet. Det var slik det var før jeg reiste. Og jeg må si det er godt å vite at jeg nå er frisk og er klar for å komme meg på jobb i morgen. Det kribler skikkelig i magen. Så mye gleder jeg meg til å komme på jobb. Det er en god følelse det.

 

 

Nå skal jeg se litt TV og slappe av med litt sjokolade som jeg var så uheldig å finne. Håper du har hatt en fin påske og at du får en god natt.

 

-Randi Annette-

SO QUIET

Beklager så mye, men jeg har rett og slett vært litt på den tanken å bare slappe 110% av da jeg vet det blir andre boller om litt. Når ferien er over, så er det rutiner med skole og jobb, så da valgte jeg rett og slett å legge vekk bloggingen for to dager i samme slengen. Jeg kan ikke huske sist der det gikk to dager uten at jeg har blogget, jeg tror det må være noen år siden. Så det skjer ikke så ofte.

 

Godt å koble helt ut. Etter å slitt med sykdom og slapphet, var det utrolig godt med ferie og samtidig legge vekk sosiale medier for noen dager.


Bildet ble tatt av pappa da jeg var i Gdansk tidligere i år.

 

Om noen timer skal jeg reise inn til Trondheim og hverdagen begynner i morgen. Nå er det bare å nyte siste feriedagen fullt ut. Hva med deg? Har du lagt vekk sosiale medier i påsken? 

 

 

-Randi Annette-
 

 

 

 

TA IGJEN DET TAPTE

Når jeg har vært syk i en ukes tid, så er det klart det er mye som må tas igjen. Jeg hadde norsk sidemål prøveeksamen for en uke siden og jeg har ikke hatt energi og ork til å studere etter det i og med at formen har vært såpass dårlig.

I dag slo opp øynene halv åtte. Når rommet var fylt av sollys, følte jeg meg rett og slett våken og uthvilt. Og kanskje en smule stresset?

 

  

 

Uansett, jeg stod opp og tok med meg pc og bøker., og var motivert til å sette meg ned for å gjøre unna noen oppgaver. Nå har jeg jobbet i tre timer med seks oppgaver, og det sier kanskje litt om hvor omfattende og store de er. Det er rett og slett ikke rom for å ta helt ferie. Men nå har jeg fått unna en del oppgaver, så jeg regner med jeg tar fri resten av dagen, og kanskje påsken. Greit å jobbe litt når kjæresten min like vel sover så jeg slipper å bruke så mye av tiden på lekser og ikke han.

 

Det er en kabal som skal gå opp. Sette av tid til så mye og mange krever evnen til å ha struktur. Og man får gjerne dårlig samvittighet på kjøpet. Det kommer uansett om man vil eller ikke.

 

Men nå har jeg ikke dårlig samvittighet for å legge vekk bøker og for å vekke kjæresten min. Klokka er tross alv 10.30.

 

 

-Randi Annette-

 

FRISKMELDT OG HJEMREISE

For en følelse. Endelig føler jeg meg frisk nok til å dra på jobb. Formen er nå bare litt slapphet, men det kan ikke sammenlignes med hvordan den var for en ukes tid tiden. Kjære vene så dårlig jeg har vært. Kraftig forkjølelse, null matlyst og energi. At jeg i det hele tatt greide å stå opp og ha meg på jobb i den formen skjønner jeg ikke nå. 

  

 

Ikke nok med at jeg er friskere, men dette er altså min siste arbeidsdag før jeg tar ferie. Klokken 14.30 i dag har jeg påskeferie, men det skal også nevnes at jeg har en arbeidsplan fra hel**te som jeg ikke har begynt på. Den ligger å stresser meg litt, så jeg er nødt til å finne tid til å jobbe med den. Skriftlig prøve eksamen i bokmål er rett etter påske, samtidig en muntlig prøve på 15 minutter. Og det er utenom denne arbeidsplanen. Stressa? JA.

 

 

Det skal uansett bli godt å komme hjem der jeg kan slappe av og konsentrere meg om å slappe av og ta ting i mitt tempo. Jeg jeg ikke 100% frisk enda og jeg går fortsatt på penicillin, men den er jeg ferdig med i morgen. Nå er jeg klar for å ta ferie og være i bedre form. God påske.

 

-Randi Annette-

STÅ ALLTID OPPREIST INNI DEG

God søndag.

 

Jeg vet ikke om ordet fascinert dekker poenget mitt, men det føles i så fall veldig fascinerende det jeg nå har vært vitne til. Dere vet at jeg er ei jente som gjerne står opp klokken halv seks-halv syv for å trene, eller for å gjøre lekser før jobb. Eller, halv syv-syv er vel innafor hvis det er snakk om lekser. Jeg står ikke opp halv seks for å gjøre lekser... Det skjer bare ikke. Men poenget mitt er at jeg i dag våknet av meg selv når klokken var halv elleve. Jeg har sovet 10,5 time i natt. Det er helt sykt.

 

Torsdag og fredag i uka som var, sov jeg til halv ti. I og med at jeg var syk, kunne jeg ikke trene, og jeg var ikke i form til å studere. Men på jobb skulle jeg.... Ikke så smart, men sånn er det når jeg ikke synes det er kult å svikte arbeidsplassen med at jeg er syk. Det er menneskelig men jeg er ikke flink til å være syk.

 

Så ja, veldig fascinerende at jeg greier å sove så lenge. Kroppen er sykt sliten og syk, det er det ingen tvil om. Da er grønn te med sitrondråper midt i blinken.

 

 

Sponset innlegg

 

I og med at jeg går på penicillin nå, så går det mye i yoghurt. NOKA muslie skal egentlig blandes med melk, men nå bruker jeg naturell yoghurt. Det fungerer veldig bra. Smaker som Piano Yoghurt fra Tine.

 

Samtidig så er det friskt og godt også, så da er det lettere å få i seg mat. Matlysten har kommet seg litt, men den er langt ifra der den bruker å være. Jeg er vant med å spise 6 måltider hver eneste dag. Og nå er det omtrent halvparten, men jeg prøver å få i meg små mellommåltider fra NOKA, og smoothies som jeg lager selv med det jeg finner av ingredienser. Det er begrenset hvor mye jeg orker å gjøre nå så da er det viktig med kjappe og gode løsninger.

 

 Så langt ser det dårlig ut for at jeg blir frisk til imorgen, men jeg lever fortsatt i trua.

 

Håper dere holder dere friske og raske. God påske.

 

-Randi Annette-

 
 

LIKE A WITCH

Her snakker jeg ikke meg selv opp, men mer som veldig ned. Jeg har hatt sykedag ifra jobb i dag, og jeg klapper meg faktisk på skulderen for det. Grunnen er enkel, og det er at jeg har vært syk siden onsdag men greide først å være hjemme i dag. Jeg hater å svikte kunder og salongen, men i dag måtte jeg ringe sjefen å si at jeg måtte holde sengen.

 

 

Dersom dere synes jeg ser sliten ut på bildet her, så kan dere tenke dere til hvordan jeg ser ut nå. Haha -ikke pent.

 

Så ja, like a witch vil jeg si. Bildet er jo tragisk, men det viser nesten hvordan jeg ser ut nå. Bildet skulle jo aldri ha kommet ut i dagslys men det passet fint til dette innlegget der det absolutt ikke handler om skjønnhet.

 

Ønsker dere alle en flott lørdagskveld, så skal jeg bli frisk i mellomtiden.

 

-Randi Annette-
 

LEGGER INN ÅRENE FOR I KVELD

Klokka har akkurat passert 21.00 og jeg kom hjem ifra jobb for en times tid siden. Jeg føler meg kjempe trøtt og sliten, så jeg tror like så greit at jeg legger meg. Jeg synes det er viktig med masse søvn og det å slappe av nå som jeg er så syk som jeg er. Jeg har knapt spist i dag fordi jeg eier ikke matlyst, men jeg lagde meg en skikkelig god middag så jeg skulle være sikker på at jeg fikk i meg rikelig med mat så jeg får en god natt søvn.

 

Det verste jeg vet er å legge meg sulten. Da sliter jeg med å sove da.


 

 

Jeg har ikke orket å sett noe på lekser og tanken om trening har ikke slått meg i det hele tatt. Jeg er i grunn ikke i form til å jobbe heller, men jeg har ikke samvittighet til å skuffe kundene mine ved å si at jeg ikke kan ordne de på håret før påske. Hjertet mitt er såpass stort for de. Litt klisjé, men jeg setter oppriktig stor pris på alle fastkundene som jeg har. De er jo med på å sørge for at jeg får pålegg på brødskiven, så det skulle bare mangle å sette pris på at de velger å komme til akkurat meg.

 

Nå skal jeg pusse tennene, rense ansiktet og smøre det så inn i fuktighetskrem. Nesa mi er så sår etter all den snytingen så det brenner skikkelig når jeg vasker ansiktet. Også krem etterpå.... Ja, det er vondt. Men smerte er godt. I så fall så går det over etter hvert.

 

Da legger jeg inn årene - god natt.

 

-Randi Annette-

GÅRSDAGENS PRØVE. VIMS NR 1.

Jeg skulle nesten hatt diplom i går. En såkalt nyse-diplom.

Under prøven i går nøs sikkert 70- 75 ganger på de fem timene. I så fall hvis vi regner med at jeg nøs 3-5 ganger pr. kvarter. Og satt der i fem timer. Det er jammen meg mye det. Etter tre timer måtte jeg bare si høyt, beklager folkens. Hele klassen så på meg og lo. Jeg fikk i så fall letta stemningen litt og ikke minst sagt unnskyld.

 

 

Jeg var så kvalm så jeg følte jeg måtte spy til tider. Så da ordnet jeg meg en god smoothie med masse energi, samt med litt ingefær. Ingefær vet jeg demper kvalmen, så denne fungerte som bare det. Godt forberedt til prøve med masse notater og det jeg ellers skulle trenge.

 

Litt greit å passe på å bruke desifiserende håndgele når man skal spise og snyte seg så ofte. Ja, jeg vet det er næzti. 

  

Jeg satt til klokken var 20.45, så jeg fikk levert like før tiden rant ut. Jeg var på Byåsen Vgs, og den skolen var stor. Jeg fant ikke utgangen fordi jeg har like god retningssans som en gullfisk. Ja, jeg regner med den har like god retningssans som meg....
Så jeg gikk tydeligvis i en sirkel.

 

 

Men så fant jeg en mann som jeg ropte til. Han var kanskje 20 meter ifra meg. Han stoppet opp og gikk i mot meg. Jeg ropte igjen, unnskyld, vet du hvor utgangen er? Han gikk sakte imot meg, og sa ingenting. Okei.. Er dette en jævla vampyr eller en som skal gjøre meg noe? Hehehe. Ja, jeg har sett Van Helsing og der er det mange ganger trange rom og ganger. Jeg må slutte å se slike serier.....

 


 

Men, han var grei han altså. Viste meg hvor jeg skulle gå. Og når jeg fant busslomma, viste det seg at bussen akkurat hadde passert, og jeg måtte vente i 20 minutter på ny. Jeg bestemte meg for å gå til neste busslomme. Og neste. Etter å ha gått 40 minutter slo det meg at det finnes taxi i byen. Aha.... Men da hadde jeg uansett kommet til en busslomme som kunne fortelle meg at bussen skulle komme om 2 minutter. Så jeg sparte meg 40 minutter gåtur ved å ta bussen nesten helt hjem. Da var Randi Annette kald og frustrert.

 

Jobb, skoleprøve, gåtur uten å ønske det... Også sengen.

 

Men nå er det en ny dag med nye muligheter. Jeg er klar for torsdag.

 

-Randi Annette-
 

DETTE KAN BLI MIN VERSTE DAG PÅ LENGE

Sannsynligheten for at denne dagen blir bra og gir meg masse positivitet er null. Jeg er så himla slapp og sliten at jeg har ikke ord. Hadde jeg hatt baller til det så skulle jeg ha holdt sengen i dag, men det kan jeg bare ikke. Jeg må på jobb fordi jeg tenker som så: Kan jeg dra på prøveeksamen, så kan jeg også være på jobb.

 

Prøven i kveld er obligatorisk så den må jeg møte opp på. Det er snakk om å jobbe i fem timer, for så å sykle hjem, for så å stikke til Byåsen Vgs for å ha skriftlig prøveeksamen fra 16-21 i kveld. Nynorsk - vel og merke.

 

 

Foto: Randi Annette (@Randiae).

 


Så jeg prøver ikke å bryte meg selv ned noe mer, men det er klart det er frustrerende og tøft å knapt komme seg opp av sengen. Bli svett bare av å bevege på seg. Det er ikke så mye positivitet å se her da. Jeg skal prestere i kveld og jeg har tidspress. Vanligvis har vi en uke på slike oppgaver. Nå får vi 5 timer på to skriveoppgaver som krever ufattelig mye. 

 

Det er faktisk ingen tvil - dette kan bli min verste dag på lenge.

 

-Randi Annette-
 

RANDI ANNETTE SKAL PÅ PRØVE

Så sykt dårlig timing, men når passer det egentlig å være i dårlig form? Jeg ble mest sannsynlig smittet i går formiddag av en person som var veldig dårlig. Og i morgen har jeg prøveeksamen i nynorsk - to skriftlige prøver som varer i fem timer. Jobb fra klokken 09.00, så rett på skolen å jobbe videre det. Jeg må si jeg gruer meg skikkelig med tanke på formen min, men det får bare bli som det blir.

 

Jeg hadde en plan om å trene i kveld for å koble av litt, men nå som formen er kjip, så blir det bare å slappe av i sofaen. Kjedelig...

 

Neida, jeg kjenner det skal bli godt å ikke gjøre så mye utav meg i kveld, selv om jeg hadde sett for meg å koble av med litt trening. Men det er ikke alltid det blir slik man ser for seg. Litt stresset over hva som venter meg i morgen, men jeg tror jeg er så forberedt som jeg kan bli, så jeg får bare prøve å tenke på noe annet nå i kveld. 

 

Lettere sagt enn gjort, men jeg får bare prøve så godt jeg kan. Ellers vil jeg ønsker dere alle en kjempe fin kveld videre

 

-Randi Annette-

UT PÅ LIVET

Lenge etter jeg var på shoot med Per Heimly i går hadde jeg en skikkelig merkelig følelse inni meg. Det var en blanding av å være sulten og spent, selv etter å ha spist middag. Noe sier meg at jeg bar på den spenningen ganske lenge i går. Noe jeg trekker på smilebåndene av enda ved å tenke på det.

 

Litt senere utpå kvelden, tikket det inn en melding ifra ei god venninne som lurte på om jeg kunne tenke meg å sjekke ut livet. Sist jeg tok meg en fest var rundt 4 februar, så jeg tenkte at jeg kanskje kunne ha godt av det å komme meg ut litt. Så det ble en liten fest.

 

Det ble ikke så alt for sent og jeg kom meg opp i ni tiden igjen i dag. Da følte jeg meg uthvilt og klar for en ny dag. Dagen har så langt gått i det å slappe av og se en del episoder av Vampire Diaries. Det er en serie mange har sett før, men jeg har aldri sett den. Eller, noen få episoder her og der, men aldri helt fått med meg hva den har handlet om. Så nå i dag skal jeg unne meg litt sløvhet og latskap, før jeg begynner igjen med skole og rutiner i morgen.

 

Nå skal jeg se litt mer serie, så ønsker jeg dere en fortsatt fin dag.

 

-Randi Annette-

MIN HISTORIE - GRIPENDE FOR MANGE

Jeg har vært litt frem og tilbake med tanke på om jeg skulle skrive noen ord om akkurat dette med min historie, eller ikke. Men jeg kjenner jeg bare må få sagt takk og ikke minst fortelle hvor mange hyggelige mennesker som finner der ute. Noen av dere fikk kanskje med dere det innlegget Adressa og Trd.by postet om meg med tanke på morsdagen. Det å bli spurt om å dele noe slikt offentlig følte jeg at jeg vant mer på enn hva jeg ville tape. Så jeg lot meg intervjue.

 

 

  

 

Det har vist seg å være noe jeg slettes ikke skulle angre på. Jeg har fått så utrolig mange flotte tilbakemeldinger, enda det er to måneder sider. Kunder av meg forteller meg hvor sterkt av meg det var å dele, folk jeg treffer som jeg ikke har spesiell kontakt med tar seg det bryet å nevne det. Jeg hadde absolutt ikke ventet meg så mye positivitet eller oppmerksomhet rundt det så lenge etterpå. Jeg setter enormt stor pris på det.

 

  

 

Jeg har også vært i kontakt med de som kunne fortelle at de kjente seg igjen i noe av det jeg hadde formidlet. Slike samtaler blir veldig gode og nære. Vi har hver vår historie, men samtidig så har vi noe til felles. En sårhet og et tomrom som vi aldri vil bli kvitt. En sorg vi må lære å beherske og bare godta at den vil være der - for bestandig.

 

 

 


Det er ikke bare å lukke øynene å drømme seg vekk, så er alt slik det kanskje burde ha vært. Å lukke øynene fordi vi ikke takler å se sannheten, slik den faktisk er. Det er heller ikke lurt å holde for munnen å tie, for det å prate og være åpen kan hjelpe utrolig mye. Ørene kan vær fristende å holde for fordi vi ikke vil høre det som er utenfor, bare være i vår egen boble. Men ved å åpne seg ovenfor en venn, familie og lignende kan være nyttig.

 

Vi har alle vår historie.

 

#morsdag #mor #Mamma #død #sorg #bilder #foto #trdby #adressa #photo #trondheim #Morsdagen #opplevelse #samfunn #kjærlighet

-Randi Annette-

MIN STØRSTE FRYKT

Som noen av dere kunne lese i det innlegget jeg postet tidligere i dag, så skulle jeg poste noen innlegg som tok for seg noen spørsmål der jeg ville skrive mer rundt enn å bare svare kort på det. Så her kommer det et innlegg om et spørsmål som kom inn, nemlig Min største frykt.

 


Foto: Nandita Myre Paulsen

 

Min største frykt er helt klart å miste pappa og søsteren min. Jeg mistet mamma i svært ung alder og det har preget meg i høy grad igjennom hele livet. Jeg blir rett og slett irritert når jeg tenker på det fordi det føles så urettferdig. Jeg har kun et liv, og det var det livet jeg fikk. Men jeg skal ikke klage med tanke på at jeg er frisk og at jeg har klart meg ganske bra. Men nå er ikke det et innlegg for å sammenligne meg selv med de som har det verre enn meg, for det er tross alt alltid noen som sliter mer enn andre.

 

Jeg kjenner jeg blir varm i brystet bare ved å skrive disse ordene. Jeg blir litt dårlig av å tenke det og kjenne på de følelsene. Men det er ikke noe jeg går å bruker så mye energi på, selv om disse tankene eksisterer. Men det er kanskje ikke så rart når man har opplevd det man fryktet mest, eller det man ikke visste gikk an. Det å miste noen så nær deg i så ung alder. Døden liksom. Så brutal og kald. 

 

Døden er kanskje et ord som beskriver det jeg frykter aller mest. Ikke så redd for meg selv, men de nærmeste jeg har i livet mitt. Og da så klart pappa og søsteren min. Min største frykt....

 

-Randi Annette-

 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

Da kommer svaret på det spørsmålene som kom inn. Håper dere liker det.

 

1. Er du alltid like glad?

Det var et hyggelig spørsmål synes jeg. Da vet jeg at mange som leser bloggen min oppfatter meg som glad og positiv. Jeg vil si jeg er en glad person og ler masse hver eneste dag. Da av mine egne tørre vitser, men også de som er rundt meg. Jeg sier nemlig mye merkelig som jeg selv kan finne på å le av. Noen eksempler? Nei - dessverre har jeg ingen her og nå.


Men jeg har dårlige dager der jeg ikke smiler og er glad, men det er når jeg er for meg selv. Jeg har ikke noe lyst til å dra ned de rundt meg fordi jeg har en dårlig dag.

 

Sponset innlegg


Foto: Nandita Myre Paulsen

 

2. Hvordan får du motivasjonen til trening?

Ja, det er noe mange spør meg om. Jeg tror det først og fremst handler om at jeg har interesse av å trene. Jeg liker å trene hardt og svette. Alternativet er å ha lite energi og føle seg uvel. Det er også veldig motiverende å se fremgang i ulike øvelser. Og er det en ting som hjelper på så er det helt klart fine og behagelige treningsklær.


Jeg er så heldig å har en flott og fargerik garderobe. Nå har jeg lyst til å bli mykere, så der har jeg fortsatt mye å jobbe med når det gjelder motivasjon. Jeg trives best når svetten renner og musklene skriker etter å få slippe å trene mer. Samtidig så hjelper også mine følgere meg med å ha lyst til å fortsette, så jeg skal takke veldig mange av dere for at dere gir meg motivasjon.

 

 

3. Går du på diett?

Nei, jeg går ikke på diett. Jeg gjorde det for ett år siden i tre måneder, men etter det så har jeg spist det jeg har hatt lyst på. Jeg er skikkelig kjip når det kommer til det å holde seg til det som er sunt når jeg ikke . Det vil si at jeg hadde greid å være flink og forholdt meg til en plan/diett dersom det var en grunn til det. Konkurranse eller rett og slett et konkret mål. Nå spiser jeg grønnsaker hver dag og jeg spiser opp til seks måltider om dagen. Store og små igjennom hele dagen.

NOKADIETTEN  er noe jeg bruker hver dag, men jeg går ikke på en diett, men jeg spiser 1-3 måltider fra NOKA hver dag. Og sjokolade er min beste venn men også min største fiende. Jeg spiser sjokolade ganske ofte fordi jeg rett og slett elsker det. Ikke i mengder i ukedagene, men jeg unner meg litt med god samvittighet.

  

4. Hvor i utlandet har du vært?

Jeg har vært i London 10 ganger. Kun via jobb da jeg har vært på frisørmesser og kurs. Da jeg var daglig leder var jeg der på møter, kurs og store fester. Jeg har vært i Alanya 4 ganger på sommeren. Garantert sol og en billig ferie. Men nå kommer jeg ikke til å reise dit noe mer. I så fall ikke med det første.

Ellers har jeg vært i Bulgaria, Puerto Mogan, Lanzarote, Frankrike, Sverige, Danmark, Luxembourg, Riga, Belgia og Gdansk.

 

Bulgaria 

Gdansk 

5. Beskriv deg med 5 ord.

Målbevisst, følsom, omtenksom, snill og strukturert. Dette var ikke enkelt altså. Det er så vanskelig å finne de rette ordene om seg selv. 3 positive ord hadde jeg greid å sagt med en gang, men 5 var verre. Det tok litt tid å finne de to siste.

Men, ja. Målbevisst og strukturert er jeg fordi jeg har overbevist meg selv om at jeg greier mye mer enn jeg hadde trodd. Studere, være daglig leder og drive en salong greide jeg, og ikke minst det å studere et fag som jeg opplever som gresk (les matematikk) der jeg greide å jobbe meg opp til karakteren 4. Det må jeg bare få lov til å være litt stolt over. Og ikke for å snakke om de andre fagene jeg har tatt via nettstudiet. (Snart i mål...).

  

Følsom er jeg fordi jeg kan begynne å gråte dersom folk forteller meg en historie som rører meg. Hallo - jeg griner når folk synger bra på norske talenter liksom..Ja, jeg vet. Drit flaut(!!).


Snill og omtenksom fordi jeg bryr meg virkelig om de som er rundt meg og jeg prøver så godt jeg kan å vise det. Selv om jeg bærer på en sekk med dårlig samvittighet over å ikke ha nok tid til vennene mine. Jeg er ikke den som løper ned dørene til vennene mine nå som jeg har studert og jobbet som en helt. Så der er jeg kanskje ikke så omtenksom sånn sett, men dette er jo noe som går begge veier. Men jeg sender i så fall en melding for å vise at jeg tenker på de.

  

Det var svaret på fem av spørsmålene som kom inn. Noen av de andre får dere svar på om litt, og noen kommer det egne innlegg på. Håper dere som har sendt inn spørsmål satte pris på de svarene dere fikk, og til dere andre, at dere opplevde at dere ble litt bedre kjent med hun bak bloggen. Skulle du lure på noe, bare legg igjen en kommentar så blir det med på et annet innlegg.

 

Ha en super dag videre.

 

#spørsmålsrunde #blogg #blogger #personlig #foto #bildet #photo #spørsmål #inspirasjon #motivasjon #helse #trening #student #studiekompetanse

-Randi Annette-

 

 

FREDAG OG MIDDAG OPPSKRIFT

God fredag alle sammen. Håper dere har en like god fredagsfølelse som jeg har. Jeg startet dagen med en kjempe godt treningsøkt og dro hjem å støvsugde og ryddet. Kjøleskapet er fylt opp av matvarer og middagen er allerede tatt opp ifra fryseren. Så når jeg er ferdig med arbeidsdagen klokken 20.00 i kveld, er det bare å sykle hjem, lage middag og slenge seg ned på sofaen. 

 

Fredag, snart april og vår. Ikke rart jeg trekker litt på smilebåndene da.


Foto: Nandita Myre Paulsen (NMP-FOTO)

 

Men riktig vår er det ikke enda og sikkert ikke selv om April er rett rundt hjørnet. Men det er lov å håpe og i så fall glede seg. I kveld tenker jeg at jeg skal dele oppskriften på middagen jeg skal lage meg i kveld. Den er så utrolig god at dere kan ikke forestille dere det. 

 

Men nå må jeg spise litt mat før jeg skal sykle på jobb. Ønsker dere alle en kjempe fin fredag.

 

-Randi Annette-

 

Livet - som en berg og dalbane.

Jeg fikk tilbakemelding på skriveoppgavene mine som jeg skrev på nynorsk, og jeg er kjempe fornøyd med karakteren. Det første jeg sa til meg selv var så klart, du kunne greid bedre. Du burde ha jobbet deg opp til en bedre karakter. Men det er meg i et nøtteskall. Jeg forventer alltid mye mer av meg selv. Alt for streng kanskje, men jeg passer på å klappe meg selv på skulderen også. Karakterene mine har blitt bedre og bedre, så noe bra må jeg jo gjøre.

 

 

Jeg kan nesten ikke tro at jeg snart er ferdig meg faget. Det er faktisk ikke til å tro. Jeg har noen store innleveringer og prøver før eksamen, så jeg kan ikke slappe av riktig enda. Men det å få bedre og bedre karakterer er en perfekt timing nå. Da kan jeg gå inn mot eksamensperioden med et smil og ikke minst med en motivasjon. Det er noe jeg trenger i et fag som jeg ikke synes så veldig mye om. Men jeg har lært meg å like det og lært meg å jobbe med det, og det har gitt resultater.

  

 

Et lite skryte og klappe seg selv på skulderen innlegg. Men det er kanskje ikke så rart at jeg er litt stolt. Jeg står opp mye tidligere enn jeg må for å trene og for å jobbe med skole. Så jeg får litt avslapping før leggetid. Andre dager er det skole, jobb, trening og skole. Eller dager uten trening går det i masse skole. Jeg skal fullføre studiekompetansen min med å vite at jeg gjorde det jeg kunne. Og dette er en kjempe fin erfaring å ha med seg.

 

 

Det å gjøre noe man ikke vil dag inn, dag ut er en prestasjon i seg selv. Mange i klassen min har hoppet av faget, og jeg kan god forstå det. Men enkelte gaper over for mange fag av gangen, men man finner jo ikke ut før man har prøvd. Så all respekt for de også som faktisk turte å satse, prøve og feile. Det er bra det. Livet handler vel om berg og dalbaner - prøving og feiling.

 

Livet - som en berg og dalbane.

 

-Randi Annette-

SKIKKELIG LAT.

Nå har jeg fått solgt unna to møbler på kort tid. En sovesofa solgte jeg forrie uke, og et lite sort bord med hjul solgte jeg i kveld. Jeg har fortsatt et slikt bord igjen, men det får jeg legge ut på salg om litt. Kjekt å få unna det man ikke trenger, som noen andre trenger mer enn meg.

 

Ellers har jeg jobbet med norskoppgaver. Nå stod det mellom det å trene eller slappe av i sofaen, og det endte opp med sistnevnte. Kanskje jeg skal lage meg en kopp med te og sitte under pleddet og glane litt på TV?  Det fristet veldig. Så ja, jeg unnet meg det. Skikkelig lat, kaller jeg meg selv. Men jeg har jo vært på jobb i 7,5 time, laget fiskesuppe til middag, solgt unna et bord og gjort lekser i 1,5 time. Men ja. Uansett føler jeg meg litt lat.

 

Og det med god samvittighet.

 


Jeg kjenner også et snev av søtsug som melder seg. Jeg har vært så sløv med kostholdet den siste uken. Eller rettere sagt, de to siste ukene. Første uken var det ferie og forrige uke var kjæresten min i Trondheim. Så da blir det fort litt ekstra kos.

 

Jeg bor også bokstavelig talt på Rema 1000, så det tar meg bare ett minutt å gå til butikken. Men jeg håper sofaen skal føles så behagelig at jeg ikke orker å gå ut. Så får vi se da. Ellers vil jeg minne dere om å bli med på spørsmålsrunden min som jeg har på blgogen. Legg igjen noen spørsmål, så svarer jeg på et innlegg litt senere. Direkte link her.

 

Ha en fin kveld.

 

-Randi Annette-

 

 

SPØRSMÅLSRUNDE - BLI MED.

Da er det på tide å kjøre igang en spørsmålsrunde her på bloggen. Nå kan du spørre meg om det du måtte ønske, så kommer det et innlegg senere der jeg svarer på de ulike spørsmålene. Dette er alltid like spennende synes jeg.

 

Bloggen tar for seg ulike tema, men det er hovedsaklig trening og oppskrifter. Men i en travel hverdag med studie ved siden av jobb som krever enormt mye, blir det veldig enkelt å skrive mer personlige innlegg som ikke krever så spesifikke bilder. Der har jeg også en jobb å gjøre, nemlig det å ta bilder til bloggen. Men tiden strekker ikke til alltid.

 

Så nå er det bare å fyre løs. Legg igjen en kommentar og still spørsmål, så kommer det svar på de ulike spørsmålene etter hvert.

 

Ønsker dere alle en kjempe fin dag.

 

 

#spørsmål #spørsmålsrunde #blogg #foto #hvitt #Trondheim #fotoshoot #photoshoot #canoncamera #canon #blogger #inspirasjon #hverdag

-Randi Annette-


 

Fra Frøya til Trondheim

Da var jeg tilbake i Trondheim igjen etter to dager på Frøya til kjæresten min og svigers. Helgen har vært kjempe fin og jeg må si det er litt stille og litt trist å plutselig være her hjemme alene igjen. Men heldigvis går det over. Jeg kom til Trondheim for en liten time siden og jeg har allerede rukket å handle middag og spist, så nå skal jeg finne frem norskbøkene. Om jeg kommer meg på trening senere i kveld er jeg litt usikker på, men det er jammen meg godt å slappe av her hjemme også.

 

 


Jeg har fri ifra jobb i dag så jeg skal vel egentlig bare nyte dagen i fred og ro, sånn egentlig. Men vi får se hva det blir til. Jeg skal vise dere noen gode oppskrifter og tips til ulike retter til tapas her på bloggen. Jeg lagde taps på lørdag og noen småretter til middag til meg selv i dag. Det ble for godt til å ikke deles. Tapas er utrolig godt og ikke minst enkelt å lage, så det er kjekke tips for alle i en travel hverdag.

 

Men nå skal jeg gjøre litt lekser. Ønsker dere alle en kjempe flott ettermiddag og kveld.

 

-Randi Annette-
 

I*M DONE

Da skal jeg endelig ha et litt sosialt liv på sosiale medier og blogge litt. Jeg har stått på som en superhelt fra morgen til kveld med to skriveoppgaver på nynorsk. Jeg er ganske fornøyd med jobben jeg har gjort, men vi får se om nynorsken var bra nok eller om den kommer til å trekke ned mye med tanke på karakteren. Men så lenge jeg vet at jeg har gjort det beste jeg kan gjøre, så er jeg fornøyd.

 Foto: Silje Bullgård

 

Bortsett ifra skolearbeid, har jeg vært på fotballkamp på Sistranda og sett Frøya knuse Hitra. Treningskamp, men dog... Morsomt.

 

Selv om jeg har jobbet mye og stort sett vært innendørs i dag, har jeg koset meg skikkelig hjemme til svigers og med kjæresten min. Her er det alltid hyggelig å være. Nå skal jeg se noen episoder av en serie jeg har startet på, Van Helsing. Har dere sett den? I natt drømte jeg at jeg var hun damen som er en av hovedpersonene som alle vampyrene er ute etter. Så ja, ikke så lurt å se for mye rett før leggetid kanskje. He-he.

 

Håper dere får en fortsatt fin kveld. Nå skal jeg nyte resten av helgen. Følelsen av å ha fri er utrolig godt altså. I'm done.

 

-Randi Annette-

 

JEG ER PÅ FRØYA

Da ble det plutselig en tur på meg til Frøya. Jeg var i havgapet for bare en uke siden, men da var jeg på Mausund. Været er skikkelig fint også så dette var en perfekt helg å stikke til Frøya på. Ingenting er som å være her i havgapet når det er fint vær.

 

 

Planen var å trene, men den utgikk. Deilig å ikke stresse med å rekke over alt mulig. Og det er ikke minst godt å stoppe opp å nyte tiden her ute. Det har så langt gått i det å slappe av, men om litt skal jeg brette opp ermene og lage tapas med kjæresten. Det satser vi på blir godt.

 

Dette ble tidenes korteste innlegg, men nå skal jeg nyte helgen og legge vekk Internett en stund. Håper dere har hatt en flott lørdag så langt.

 

-Randi Annette-


 

ROMANTIKK OG TORSDAGSKVELD

Da var torsdagskvelden snart over og det er ikke lenge igjen til det er helg. Jeg var så heldig å komme hjem til dekket bord av ferdig middag (taco med svin og tilbehør), og rødvinsglass med saft. Tente stearinlys var det også. Kjempe koselig å komme hjem etter jobb til dekket bord og en romantisk stemning. Det må jeg virkelig si. Jeg har verdens beste kjæreste.

 

 

For dere som legger merke til det så er det nå et gammelt bildet til dette blogginnlegget. Jeg trenger en ny fotoshoot.

 

Etter en romantisk stemning er det nå fotballkamp på TVen. Jeg skal ikke si jeg følger med så mye, men at det er 0-0 har jeg registrert. Nå skal jeg slappe av resten av kvelden før det blir leggetid. Ønsker dere alle en kjempe fin torsdagskveld. Romantisk eller ei.

 

-Randi Annette-

LILLE LØRDAG

Om litt skal jeg på et kurs på selve fridagen. Et kurs som ikke er innen jobb, men rett og slett et kurs som kan være verdifullt på mange måter senere i livet. Så da hiver jeg meg på.


Selv om jeg har fri, måtte jeg stå opp klokken sju for å gjøre lekser. Kjære vene hvor vanskelig det er det jeg holder på med nå. Nynorsk i tillegg så det sier vel sitt. Jeg har to store og krevende skriveoppgaver, og den ene oppgaven jeg valgte er en oppgave som er skikkelig vanskelig og krevende. Men det er nå jeg kan prøve å feile, lære og ikke minst finne ut av det som jeg må jobbe mer med. Jeg har det i hodet, men å få frem poengene like bra på papiret som jeg greier å beskrive det med ord er utfordrende. Snittkarakteren i norsk skriftlig landsbasis er 3. Det sier vel sitt ang pensum og hvor heftig det er.

 

 

Men, nå er det kurs som gjelder, så da får jeg et lite avbrekk i så fall. Helt til virkeligheten tar meg igjen i ettermiddag. Men, nå skal jeg ikke ta sorgene på forskudd. Jeg er jo snart ferdig med studietiden, selv om det er hardt når det står på, så skal jeg love dere at jeg skal være stolt over å ha gjennomført når det er over.

 

Over og ut - ha en strålende lille-lørdag.

 

-Randi Annette-


 

KVELDEN SOM GIKK RETT VEST.

Det er bare en ting jeg husker av denne dagen akkurat nå. Og det er noe skikkelig kjipe greier. Kjære vene hvor utrolig lei denne kvelden ble. Okei, greit nok jeg fikk solgt sovesofaen min som jeg la ut for salg i går. Kjempe bra. Men, jeg har en arbeidsplan som ikke ligner grisen, og jeg har ikke tid til å ha trøbbel med dataen min. Den bestemte seg for å skrive bare tøys og tull, til å ikke skrive noe, til det å skrive tegn. Det utrolige var jo at han som kjøpte sofaen min var en såkalt datafyr, men lyktes ikke med å fikse den. Jeg hadde vært i dialog med to til som heller ikke kunne bidra mer enn det de gjorde. Det skal sies de hjalp mye.

 Jeg måtte lete etter den fine disken min så jeg fikk lagt over ting jeg var redd for å miste. Så var det bare å manne seg opp til å slå den av, og på. Det jeg fryktet var at jeg ikke fikk tastet inn koden for å låse opp PCen, da tastaturet skrev bare tull. Men, neida, den ble seg selv igjen. Jeg tok sjansen, og jeg er glad for det. Men, bare så teit jeg ikke turte å gjøre det før. Men, jeg tenkte det var greit å prøve alt jeg kunne før jeg valgte å slå den av.

 

Så i kveld ble det liksom ikke tid til noe av det jeg hadde tenkt. Det ble et blogginnlegg, men da om noe helt annet enn hva jeg hadde sett for meg. Som viktige lekser for eksempel.

 

Det jeg kan avslutte med å si er at jeg hadde en flott start på uken etter ferien min. Godt å være på jobb igjen  Og nå skal jeg legge meg. Tidenes tragiske blogginnlegg, men ja. Det ble litt sånn i kveld. Kvelden gikk rett vest. Jeg fikk ikke gjort noe av det jeg skulle. Så litt irritert, men jeg sparte meg datatrøbbel over tid. Så jeg skal trøste meg med det.

 

-Randi Annette-

 

TILBAKE I TRONDHEIM

Da var jeg inne i mitt lille hi igjen i Trondheim. Smarte meg hadde en pose med hjemmelagd pizza i fryseren, så det ble mat etter bare tjue minutter.Genialt når man kommer hjem en søndagskveld. Jeg gruet meg til å reise ifra Mausund, noe som jeg taklet greit. Men pappa blir ikke noe yngre han heller, så det er klart jeg gjør meg noen tanker før jeg reiser. Men nå som jeg har kommet hjem til meg selv, er det utrolig godt. Det er en uke siden sist jeg var her og enda lengre siden jeg var alene. Så det å sitte her for meg selv gjør faktisk veldig godt.

  

 

I morgen skal jeg på jobb igjen der jeg skal hilse på kunder og medarbeidere. Det ser jeg frem til. Kanskje jeg kliner til med en treningsøkt fra morgenen av også, jeg får se. Nå skal jeg sige ned i sofaen og se TV før leggetid. Ønsker dere alle en fantastisk kveld videre.

 

-Randi Annette-

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 28 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no

hits