Makeup og stress.

Jeg trodde jeg hadde så mye tid i dag, men der tok jeg feil. Jeg begynte å sminke meg og kom plutselig på at jeg skulle prøve ut noe. Det tok litt tid. Bare jeg legger om en rutine, det vil si, tilføyer noe så går jo tiden så himla fort. Det greide seg om å legge sminken med en annen teknikk enn det jeg vanligvis bruker, så det viste seg å skulle ta litt tid. Nå skjønner jeg hvorfor jeg har brukt så kort tid med sminken i forhold til mange jenter der ute. Jeg gjør det ikke så komplisert, noe jeg helt klart kommer til å fortsette med. Til hverdags trenger ikke jeg den mest avanserte sminken kjenner jeg...

 

Bildet er ikke tatt i dag. Det er også uredigert. Det kunne fått litt mer opplysning, men lite tid til det nå.....


 

I natt hadde jeg tidenes dårligste søvn. Jeg er sikker på at det skyldes at jeg ikke spiste nok før jeg la meg til å sove. Jeg spiste middag rundt klokken 18.00, og tok en banan i 21.00 tiden. Det var ikke nok, noe jeg også kan forstå. Jeg var i grunn veldig trøtt når klokken passerte halv ti i går kveld, men skulle bare se litt av et program. Det endte opp med at jeg så hele programmet. Ikke var noe trøtt da jeg la meg heller. Makan.

 

Så for å ta igjen det tapte med tanke på mat, kokte jeg meg havregrynsgrøt til frokost så jeg får fylt opp lagrene litt til dagen jeg har i vente. Jeg vet jo at det å legge seg på tom mage ikke er lurt. Men lærer jeg? Nei......

 

-Randi Annette-

VRANGFORESTILLINGER AV MEG SELV

Rett i fra hjertet, så har jeg hatt en vrangforestilling av meg selv opp igjennom åra. Vi snakker opp igjennom svært mange år. Jeg tok meg i det her om dagen da jeg rotet meg borti karakterboka mi og andre viktige papirer. Jeg har aldri hat noe særlig selvtillit i ung alder, men den har heldigvis kommet seg i tjueåra. Når jeg tenker på Randi Annette på ungdomsskolen og videregående, husker jeg ei jente som var usikker, ikke særlig flink på skolen og hadde vanskeligheter med å forstå algebra og brøk. Jeg husker ikke det at jeg var god i norsk, gym og andre fag.

 

Det sies at man glemmer det positive, men husker det negative... 

 

I ettertid har jeg valgt å studere via nettskolen, der jeg har fullført matematikk, naturfag og historie. Nå er det norsk som gjenstår, og jeg er ferdig med studiekompetansen til sommeren. Jeg må si jeg er glad jeg snubla over disse papirene som er bevis på at jeg faktisk har dugd til noe igjennom åra jeg har gått på skolen. For det jeg tidligere satt igjen med av ettertanke, var at jeg ikke var noe flink.

 

Heldigvis har jeg det svart på hvitt, jeg hadde faktisk mange firere og femmere på skolen. Tre i matematikk, men fem i kristendom, gym, norsk og samfunnsfag. Så hva er det jeg har sutra sånn over? Jo, det var sikkert to-tre i klassen som alltid fikk bedre karakter enn meg. Fikk jeg fire, ja så fikk de fem. Jeg kunne oppleve det å få to og de fikk fire. Jeg vil frem til det at vi sammenligner oss så alt for mye med andre.

 

Det er snakk om press herfra og dit -  ja, press når det gjelder klær, karakterer, utseende, økonomi og gudene vet hva.

 

 

Så jeg har liksom gått igjennom mine 28 år på denne jorda å sett på meg selv som jeg er hu jenta som... Ikke duger i det som de flinke duger i. Eller ja, veldig satt på spissen. Poenget mitt er at jeg aldri har hatt selvtillit i enkelte fag som jeg nå i voksen alder må ha jobbet ene og alene med. Å vet dere hva?! Jeg greier det. Jeg fikser det, og selvtilliten har jeg fått. Så til dere som ser i karakterboka deres at dere ikke duger, sammenligne deg selv med deg selv. Hvordan var det i fjor? For ett år siden kanskje tre? Er det ikke noe bedring, nei vel, men det er sikkert mange som er dårligere enn deg.

 

 

Det trøster i så fall jeg meg med. Mange faller ut av ulike grunner. Jeg har mange ganger hatt lyst til å hoppe av, men gleden av å ha greid å holde seg fast er desto bedre.

 

 

Så nå mine kjære, fjerne og nære. Jeg duger.

 

#vrangforestillinger #blogg #skole #Press #kroppspress #samfunn #debatt #skole #studie #student #ungdom #barn #voksne #Trondheim #studiekompetanse

-Randi Annette-

SOFAKROKEN.

Jeg har egentlig ikke hatt så mye tid eller ork til å sitte foran dataen min i dag til å hverken blogge eller jobbe med lekser. Så derfor ble det ikke noe blogging før nå heller. Jeg var i en så rar form i dag. Øynene svei skikkelig når jeg stod opp og tok på meg linsene. Jeg hadde også tidenes hodepine når jeg la meg i går, og den var ikke vekk da jeg stod opp.

 

Jeg har hatt fri i dag og det passet skikkelig godt i og med at formen er som den er. Jeg var ute å gikk i en liten time litt tidligere i dag, og frisk luft gjorde virkelig susen. Det ble dagens trim for min del.

 

 Nå skal jeg ligge her i min deilige sofa å slappe av litt. Den er skikkelig god - faktisk.

 

Håper dere holder dere friske og raske, så skal jeg bare ligge her å late meg litt. Jeg håper formen kommer seg og at den ikke slår meg helt ut etter hvert. Sykdom utgår - enkelt og greit.

 


-Randi Annette-
 

Kan du hjelpe meg med et nytt bloggdesigne?Jeg er så himla lei av det bloggdesignet jeg har på bloggen, så jeg trenger virkelig hjelp til å lage noe nytt. En ny header hadde for eksempel gjort veldig mye, men jeg tror jeg vil ha et helt nytt designe. Dessverre er jeg ikke så teknisk av meg, så dersom du vil, eller kjenner noen, spre gjerne ordet. Jeg fikk dette bildet av en følger som bare hadde lekt seg med et bildet som hun fant på bloggen min. Jeg likte i grunn dette veldig godt.

 

Foto: Nandita Myre Paulsen.

 

#bloggdesigne #blogg #bloggno #header #trondheim #blogger #foto #fashion #mote #treningsblogg #bilder #Inspirasjon

For mange brikker.

Jeg løper fram og tilbake i mellom spisebordet og sofaen. På benken ved spisebordet har jeg lagt en pute. En pute som er myk og gjør det bedre å sitte å jobbe. Grunnen til at jeg sitter der er egentlig fordi dataen min trenger batteri. Når batteriet er fullt, løper jeg bort til sofaen og legger meg under pleddet for å jobbe videre på min artikkel. Artikkelen er krevende.

 

Det er så mange brikker og forholde seg til, som er avhengig av å få sin riktige plass. Passer de ikke inn der jeg prøver, krever det at jeg jobber enda hardere. Det krever enda mer å få de riktige brikkene på plass når hodet trenger å lades opp. Batteriet er snart tomt og det trenger å lades opp.

 

Uten batteri, energi og motivasjon, faller ikke brikkene på plass.

 

 

 

Det er slik status er nå. Jeg har mange brikker, men jeg har ikke funnet ut hvor de passer......

 

-Randi Annette-

 

HUSMOREMNE

Håper dere alle har hatt en fin lørdag. Jeg er så utrolig glad over å hatt fri i dag og bare tatt ting etter hvert. Jeg kom meg en tur på trening også, der jeg fikk tynet ut ganske mye. Mer enn jeg trodde jeg hadde i meg, så det var en magisk følelse. Militærpress, foroverbøyd roing, nedtrekk og mageøvelser ble utført i dag. Ikke særlig høy puls, men jeg ble både svett og varm. Deilig å endelig trene litt igjen.

 

Ikke 110% i form, men bra nok til å være et husmoremne i så fall. 

Dagen har gått i det å gjøre lekser, trene, lekser og lage middag. Jeg og kjæresten min lagde hjemmelagd hamburger, og jeg slo like så greit til med å steke to brett med knekkebrød etter det. Hjemmelagd knekkebrød er så fantastisk godt, så det blir en god kveldsmat.Ellers har vi både tress is og melkesjokolade som vi kan kose oss med litt senere. Vi har også funnet to filmer som vi har lyst til å se. Dette kaller jeg kvalitetstid på høyt nivå. Jeg skal nyte det helt og fullt ut.

 

Hva gjør du i kveld?

 

-Randi Annette-

Et avbrekk.

Når du er på nippet til å bli gal, lei sliten og fortvilet er det uten tvil godt med et avbrekk. Jeg har jobbet konstant i 1,5 time med to ulike tekster som skal inn til i morgen, og nå trengte jeg virkelig et avbrekk. Da er det å blogge en fin måte å koble av på. Selv om det innebærer det å skrive og tenke, så er det uansett på en helt annen måte. Her er det ikke noe krav om å ha hverken det ene eller det andre, så det kaller jeg å senke skuldrene.

Jeg ser ikke så mye fritid på denne dagen, men jeg håper jeg kan få et lite avbrekk iløpet av dagen også. Men, det kommer veldig an på hvor langt jeg kommer med oppgavene mine. De skal nemlig leveres inn i morgen.

 

 


Foto: Silje Bullgård

 

Det er uansett innafor å ligge som et slakt i sofaen med joggebukse, hettegenser og sovesveis. Det kaller jeg en god lørdag. Og det er vel også et avbrekk i seg selv Ønsker dere alle en flott lørdag..

 

-Randi Annette-

 

DEN FØLELSEN.

Nå er det jammen meg min tur til å si at det er helg, og at jeg har fri. Det er nesten en måned siden sist jeg hadde fri en helg, så dette har jeg virkelig sett fram til. Men, jeg har jo denne studeringen også, og jeg har to store innleveringer til søndag. Men, jeg må bare tillate meg selv å ha fri i kveld, og jobbe godt resten av helgen istedenfor. 

 

Den følelsen. 

Nå skal jeg bare nyte følelsen og tilbringe tiden jeg har med kjæresten min. Håper dere får en fin kveld og ikke minst ei fin helg.

 

-Randi Annette-

 

Den dagen - med sykdom.

Dette må være en av de første dagene på flere måneder, ja faktisk siden oktober, at jeg ikke har stått opp klokken 06.00 for å trene. Jeg har nemlig en form som er å bli irritert av. Slapp og atter slapp. Jeg har ventet på den dagen skulle komme. Alle rundt meg har vært syk, men jeg har holdt meg bra. Jeg er ikke så syk at jeg ikke kan dra på jobb, men jeg er så syk at jeg ikke kan trene. Jeg får ikke noe utav det å trene i denne formen.

 

Den dagen.... Sykdom.

 

Så ja, det er den dagen. Det er ikke noe fare for at jeg ikke får brukt tiden min til noe annet viktig, tvert i mot. Men, det er jo aldri kjekt å være i dårlig form.

 

Om få strakser skal jeg sykle til jobb i regnet. Regn, regnbukse, sykling og dårlig form byr på at jeg blir veldig fort varm og det kommer til å bli klamt. Hurra.

 

Men, det kunne jo vært så mye verre. Nå skal jeg slå på positive Randi Annette, sminke meg, spise og sykle til jobb.

 

Hold dere friske og raske <3

 

-Randi Annette-

Good night valentines.

Her har klokken akkurat passert 21.00, og jeg skal gå å legge meg. Jeg er sliten og trøtt så da er det å legge seg tidlig midt i blinken. Orker ikke å sitte oppe å være trøtt og bare vente til klokka blir innafor det jeg egentlig anser som en grei tid å legge seg på. I morgen har jeg også fri, så den dagen skal jeg nok få mye godt utav, regner jeg med. Kjenner jeg meg selv rett, slår øynene seg opp sånn i åtte tiden, om ikke før.

 

 

 

Håper dere som har feiret denne dagen har fått en fin opplevelse med deres kjære. Om det har vært en venn, kjæreste eller hva det nå enn måtte være. Jeg for min del feiret ikke i år da han ikke kommer til byen før i morgen. Jeg synes det er en fin unnskyldning til å gjøre noe hyggelig med sin kjæreste på denne dagen, så har du gjort noe hyggelig med din kjære, så støtter jeg deg 110% i det.

 

Del gjerne din dag med meg ved å legge igjen en kommentar <3

 

-Randi Annette-

 

Happy valentines day

Kyss, klapp og klem. Hjerte, kjærlighet og det som hører med. Ja, nå er det den dagen som mange hater og elsker. Enten fordi de ikke har en kjæreste, eller at de rett og slett ikke liker å gjøre noe utav dagen. Jeg må si jeg har blitt litt avslappet med tanke på denne dagen, men samtidig så synes jeg dagen er perfekt til å gjøre noe man ellers ikke tar seg tid til.

 

Jeg for min del er i et avstandsforhold, i så fall på en måte. Vi møtes annen hver uke med mindre det dukker opp noe som gjør at det går lengre i mellom vi ser hverandre. I dag kommer han hjem, så jeg regner med det blir en god middag med noe is eller noe sånt til dessert

 

Bildet tok vi selv da vi var i Gdansk i høst. 

Vi har vært kjærester i 5 år og 7 måneder nå om få dager. Ja, jeg husker nemlig datoen. 17 Juli 2011, ble vi et par. Og jeg tør å påstå at jeg er like forelsket enda, om ikke mer. Vi slipper i så fall å bli lei av hverandre når vi ikke ser hverandre hver dag.

 

Hva med deg? Ferier du denne dagen?

 

#valentines #Kjærlighet #photo #foto #trondheim #kjæreste #happyvalentinesday #happyvalentines #samfunn #blogger #Blogg #inspirasjon

-Randi Annette- 

Og slik ble morsdagen for min del.

Først og fremst må jeg bare få si tusen takk til hyggelige meldinger på facebook og telefonen. De hyggelige kommentarene.. Ja, takk for alt. Jeg er virkelig kjempe glad og ikke minst rørt. Så godt å få sms ifra folk jeg ikke ventet en melding ifra, og de som tok seg tid til å vise at de støtter meg. Dette innlegget gjorde inntrykk på mange, har det vist seg, så jeg er glad jeg valgte å dele den med så mange.

 

Og slik ble min morsdag for min del. En reise med toget som skulle føre meg til et sted. Som jeg også skrev et innlegg om tidligere i dag. Turen gikk til Stjørdal til mine faddere.

 

To pakker var noe jeg tok med meg på reisen. 

 

  

 

Et hjerte fylt med søt sjokolade.

 

 

En hjerteformet kurv av kvister og den slags, og en flott blomst med en fin farge og duft.

 

 

Er du sulten? Spurte hun etter hun hadde åpnet gavene hun mente var alt for mye. Jeg var som alltid sulten, så jeg taket ja til hjemmebakt brød, juice og en varm tekopp.

 

 

Jeg var også modell for henne da hun hadde noe hun ville jeg skulle ha på. De bildene skal dere få se litt senere.
Her fikk vi en sporty mann til å ta noen bilder av oss. 

 

  

 

Hopp på ryggen min, Randi Annette. Jeg lo og lo.. Og lo. Det var så morsomt og jeg koset meg skikkelig. Kjente kun på en ting - ren glede.

 

 


Så ble det middag. Også ble det kaker, boller, brus og kaffe. Og jeg lærte meg å strikke. Masse morsomt og hyggelig på en og samme dag. For en dag. Et minne for livet, rett og slett.

 

Håper dere alle har hatt en fin dag. En ekstra tanke går til de som ikke har en mor <3 Og de som har vært alene i dag, som kanskje kunne tenkt seg å hatt noen rundt seg. 

 

#morsdag #mor #Mamma #død #sorg #bilder #foto #tog #sorthvitt #photo #trondheim #Morsdagen#søndag #februar #opplevelse #samfunn #kjærlighet

-Randi Annette-

Morsdagen. Les min historie på Trd.by.

Det er ikke lenge i mellom slagene, om jeg kan få uttrykke meg på den måten i dette tilfelle. November og desember har akkurat vært. November i 1996 døde mamma brått og det er også i november jeg har bursdag. Og desember taler vel for seg, med juletider og den slags. Også februar der hun selv hadde bursdag, og ja, morsdagen som er i dag. Som dere kanskje skjønner, lite med pause.

 

Dere tenker kanskje at dette er så lenge siden, at det er jo ikke nå å tenke på nå. Der tar mange feil. Det lille barnet jeg var som skulle fylle åtte år bare to uker etter at mamma gikk bort, fikk en brå vending i livet. Det å starte dagen som om den var helt vanlig. Bare med en liten krangel som hadde med at jeg ikke ville ha på meg en ekstra varm genser som mamma så sårt ønsket. Jeg lovte å komme rett hjem ifra skolen den dagen, noe jeg heller ikke gjorde. Lite visste jeg om at jeg skulle komme hjem å finne moren min livløs på gulvet

 

November 2016 var det 20 år siden jeg så henne sist, og jeg må si det ble et slag i trynet. TJUE ÅR, det er lenge. Å lengre blir det siden jeg så henne.

 

Trd.by intervjuet meg rett før helgen da de ville vite mer om min historie. Det er mye jeg ikke vil dele med tanke på at jeg respekt for familien min og slekten min. Men, min opplevelse rundt hendelsen og hvordan den har preget meg på godt og vondt, kan leses på nettavisen Trd.by.


Foto: Helene Mariussen (Instagram @helenemariussen.)

 

Det tyngste er at jeg aldri fikk bli ordentlig kjent med henne. Samtidig har jeg opplevd noen situasjoner hvor jeg har sagt til faren min «hun der ligner på mamma», og så har han nikket enig. Det gjør meg glad, for da vet jeg at jeg i hvert fall har et minne om henne. Jeg har senere blitt fortalt at jeg har staheten til mamma, og at jeg er veldig åpen, som hun også var. Jeg har også blitt fortalt at moren min var veldig ærlig, noe folk mener jeg har arvet. Hun var ikke redd for å si hva hun mente, og var veldig direkte. Så ja, der er vi nok ganske like.

 

Jeg har fått tilbakemeldinger fra lesere om at de setter pris på min åpenhet. De syns det er tøft av meg. Det har også kommet noen mail fra folk som har vært innlagt på sykehus, som sier at det har hjulpet dem. Da gir det meg enda en grunn til å føle at det er greit å være åpen. Jeg syns det har blitt mer akseptabelt i samfunnet at man kan åpne seg slik jeg gjør. Og når folk som har angst og som samtidig slitt med depresjon, tør å sende en ukjent person som meg en mail om at jeg har hjulpet de i en prosess, ja det gir meg uendelig mye.

 


 

 

«Nå er det den datoen igjen, og da skal jeg være trist».
Jeg følte at jeg måtte sørge i disse månedene som jeg nevnte innledningsvis, for å vise at jeg brydde meg og var lei meg for det som skjedde. Det var kanskje også en måte å føle nærhet til mamma på, fordi jeg var redd for å glemme henne. Det er ganske tøft rundt november og i juletider, fordi hun gikk bort denne perioden.

 

Samtidig har jeg lært at jeg må bruke energien på noe annet. Jeg kunne ikke fortsette sånn, det tok for mye energi. Det var en del av det å bli voksen, å godta ting, og ikke minst akseptere det som har skjedd. Men også at jeg har lært meg selv å kjenne. Når jeg lærte dette kunne jeg gi litt slipp.

 


 

 

Hjemme har jeg vært vant med å feiere morsdag og farsdag hele livet. Da jeg var liten lagde jeg frokost og kokte kaffe til foreldrene mine, og overraske dem på senga. Det ble skrevet morsdagskort, og jeg banket på soveromsdøra for å servere. Da mamma gikk bort begynte jeg å feire morsdag med farmor og farfar, slik at fokuset ble flyttet. Morsdag og farsdag er ikke de største feiringene, men vi markerer med kake og kaffe. Det er en fin unnskyldning til å samles og gjøre noe ekstra.

 

Når jeg er alene på denne dagen og ser på facebook og lignende, at folk elsker sine mødre og deler masse bilder og følelser, så vekker det noe i meg. Det tomrommet jeg har inni meg kommer til livet og blir forsterket på en sår måte. Men, er jeg med noen, så tenker jeg ikke så mye på det. Da har jeg ting å gjøre. Jeg minnes mamma og sorgen over det å ikke ha henne ved meg. Jeg skulle så gjerne blitt holdt av henne igjen og få gitt henne en god klem, og si at jeg savner henne og er glad i henne. Det er klart det er en tøff dag på mange måter. Men, er jeg i "aktivitet" eller gjør noe, så går det helt klart bedre.

Så hva er planene denne morsdagen, lurer du kanskje på?

 


Meg og mine flotte fadder som jeg er så glad i. Her ser dere et bildet ifra julen da vi baket sammen like før jeg skulle reise hjem.

 

Jo, jeg er på besøk hos fadderen min på Stjørdal! Hun er jo klar over historien min, så jeg setter stor pris på den invitasjonen jeg fikk. Et godt selskap og det å bli tatt i mot med åpne armer var akkurat det jeg trengte i dag.

 

Håper dere får en fin dag, uansett hvilken bakgrunn du har eller hvilken fortid du har. Noen feirer denne dagen, andre ikke. Ta vare på de du er glad i. 

 

#morsdag #mor #Mamma #død #sorg #bilder #foto #tog #trdby #adressa #photo #trondheim #Morsdagen #søndag #februar #opplevelse #samfunn #kjærlighet

 

-Randi Annette-

Randi Annette skeier ut.

Det er så himla godt å sette seg ned nå med god samvittighet og kose seg meg en liten skål med smågodt Jeg var på jobb og det ble overtid, noe som førte til ingen pause og en kjempe sulten mage. Men så morsomt det er å være frisør å møte så mange fantastiske mennesker. De er rett og slett herlige. Godt å elske jobben sin så høyt synes jeg. Det er så kreativt og morsomt. Det å trives godt i sitt yrket og arbeidsplass skal man nemlig ikke ta for gitt.

 

Vel hjem lagde jeg meg middag, og nå skal jeg bare slappe av og se TV og spise smågodt.

 

  

  

  

Nå skal jeg forberede et blogginnlegg til i morgen, fordi jeg blir borte stort sett hele dagen. Hva koser du deg med i kveld da?

 

-Randi Annette-

 

Brudefrisering og jobb.

Wow, nå er jeg skikkelig spent i kroppen og ikke minst sulten. Jeg stod opp klokken syv for jeg måtte lese litt ekstra før norskprøven jeg skulle ha klokken halv ni. Kjære vene, jeg var så nervøs - ja, jeg ble svett. Lærer: Ja, hva kan du si er forskjellen på naturalistisk diktning og realistisk diktning? Hva med Collet, Bjørnson og Kielland? Jeg: Starter bra med følgende øøøøøø og litt ehhhhh.

 

Det gikk overraskende greit med 30 minutters grilling. Nå skal jeg hive innpå litt mat før jeg skal på et hotell i byen å style en brud som skal gifte seg i dag.

 

 

Jeg kommer til å grine. Helt seriøst. Brud er så vakkert. Også er hun en kunde jeg har hatt i kanskje 8 år - om ikke mer.

 

 

Så dette blir nok en givende dag. Jeg skal også farge ei grå/blå i ettermiddag, så jeg håper jeg får tatt bilder før og etter. Da skal dere nemlig få se.

 

 

Ha en super dag da dere. You're awsome.

 

-Randi Annette-

 

Min innholdsrike dag.

What a day - wow.

 

Jeg tenker jeg går for en såkalt enkel oppsummering denne kvelden med tanke på hvordan dagen her har vært. Nå kjenner jeg at jeg er skikkelig trøtt så det å finne sengen er nå på sin plass. Jeg våknet brått av en brannalarm i natt, noe jeg muligens kjenner litt på akkurat nå. Men, det skal også sies at jeg stod opp klokken seks for å trene. Så kanskje en solid blanding med tanke på grunnen til at jeg er så trøtt.

 

Etterhvert ble det jobb og et intervju, så ble det igjen litt jobb også dro jeg hjem. Enkelt og greit fortalt med tanke på hva som har skjedd i dag. Det har vært en innholdsrik og spennende dag, kan jeg vel si.

 
En innholdsrik dag, ja det blir det ikke for mye av. I perioder er det jo lite som skjer og ganske flatt. Men, så er det perioder der det skjer noe hele tiden. Når jeg ser på timeplanen min og ser hva som skjer fremover, så ser jeg at det er mye som skjer. Jeg elsker å ha mange baller i luften. Det er akkurat slik jeg liker det.

 

Nå skal jeg sove. Ønsker dere alle en fin natt.

 

-Randi Annette-

 

 

 

Jeg er på forsiden av Trd.by.

Noe er alvorlig galt når unge jenter må operere seg for å få perfekt vagina.

 

Noen av dere leste kanskje dette innlegget der jeg skrev om operasjon av vagina. Det er så tabubelagt at man skal aller helst ikke snakke så høyt om det. Det funker kanskje ikke så bra å sitte på kafé og snakke med en venninne om sine indre kjønnslepper som henger på halvtolv. Eller at den har feil form, eller at... 

 

OK, så er temaet mer tabu enn brystoperasjoner og restylane, men blir det ikke feil å ikke snakke om det? Blir vi ikke da sittende med inntrykk av at alle andre er så himla fornøyde? En ting er sikkert, det stemmer nok neppe. Og ærlig talt, foruten deg selv, er det bare kjæresten som bør bry seg, og han skal tross alt elske deg uansett hvilken type vagina du har.

 

 


Foto: Nandita Myre Paulsen. (Nmpfoto)

 

Trd.by fanget opp innlegget og dere kan se hele artikkelen her

 


Foto: Nandita Myre Paulsen (Nmpfoto)

 

 

Min mening er at dette må ut og fram i lyset. Det må være lov til å snakke om det og det må være lov til å fortelle at man har komplekser. Andre kan se på deg som at du er rar, teit og selvopptatt over å komme ut med en slik historie. Men, det er ofte lettere for de som står på utsiden å fortelle hva som er rett og galt av deg å gjøre. Men, det er du som må stå opp om morgenen, se deg selv i speilet og leve med den kroppen du har.

 

Det er mange av oss som ser så perfekte ut, men som har små detaljer man ikke greier å leve med. Så har du komplekser med noe ved deg selv, så snakk med en lege eller en god venn. Et inngrep trenger ikke alltid å være den beste løsningen.

 

#nrk #vagina #operasjon #trondheim #skjønnhet #skjønnhetsfeil #Utsseende #sex #kropp #press #samfunn #inspirasjon #foto #tabu #jenter #trdby #tabu

-Randi Annette-

  

Verdivurdering av leiligheten min.

Nå har jeg vært veldig flink altså. Jeg ryddet og vasket litt rundt i går kveld, for om få minutter kommer det to meglere inn døren som skal ta en verdivurdering av leiligheten min. Det er jeg kjempespent på. Leiligheten min er på 70 kvm, 3-roms. Og i det området jeg bor, vet jeg at verdien har steget betraktelig i det siste, så jeg er skikkelig spent. Det er jo greit å ha ryddet og vasket litt så førsteinntrykket blir bra. Det er ikke noe tvil om at det er med på å påvirke.

 

  

Dere må krysse fingre og tær for min verdi når det gjelder leiligheten. Så skal jeg smile så fint jeg kan for å øke prisen litt. Ha ha - som om det hadde hjulpet.

 

Ønsker dere alle en fantastisk dag.

 

-Randi Annette-

Åpenheten - på godt og vondt.

Det har på mange måter vært en god dag, egentlig så har den vært slik de fleste dager har vært, men jeg har så klart kjent på noe. Jeg har følt at det har vært noe. Jeg har lest igjennom blogginnlegget jeg publiserte tidligere i dag, og det setter seg en klump i halsen. Og alle de fine kommentarene ifra fjerne og nære har virkelig gjort inntrykk på meg. Jeg tenker som så at det koster så lite. Så lite som 20 sekunder kanskje, å skrive noen ord. Noen har ofret den tiden på meg, og det setter jeg stor pris på.

 

 

Jeg blir veldig glad over at folk tar seg den tiden til meg. Jeg hører nesten daglig av kunder på jobb sier at jeg takker veldig mye. Og beklager meg ovenfor dem for den minste ting. Ja, de tingene jeg ikke kan noe for, men beklager meg uansett fordi jeg vil gi service. Bare det gir inntrykk på dem. Poenget mitt er at det koster så lite å gi av seg selv og ikke minst det å ofre den lille tiden.

 

 

De få men sterke ordene kan bety så enormt mye. Det kan være så lite for deg som sier de ordene, men i den andre enden kan det betyr så ufattelig mye. For den som trenger å høre akkurat de ordene som kommer utav din munn kan ha en drivkraft, en sårhet som samtidig gir det ekstra løftet som skal til for at dagen skal bli litt bedre. Og kan jeg gjøre dagen bedre for noen ved å blogge om et spesielt tema, ja bare det at jeg åpner meg og tør å vise at jeg er sårbar, kan føre til at andre velger å åpne seg mer og mer.

 

En åpenhet viser styrke. Ikke svakhet.

 

Er det noen som har mistet svært mange, så er det meg. Det er ikke mer synd på meg enn andre av den grunn. Jeg fortjener ikke mer oppmerksomhet heller, men det jeg fortjener, er respekt for at jeg åpner meg og ikke minst kaster et lys på åpenheten. Jeg gikk ifra det å være et sårbart barn som plutselig kunne begynne å gråte fordi jeg savnet moren min så ufattelig mye. Jeg kunne leke med vennene mine, og plutselig hylskrike, fordi jeg skulle dra hjem senere den dagen å ikke ha mamma der. Det ble senere brukt imot meg at jeg brukte henne for å få oppmerksomhet, så jeg låste meg inne.

 

Alt jeg gjorde var å åpne meg, vise følelser og vise at jeg bar på et savn.

 

Dette er nok et tema mange unge kan kjenne seg igjen i. Jeg vokste opp med 9 stykker i min klasse.  Hvordan er det da i et større samfunn? I en større klasse, større skole, ikke minst - i en by? 

 

Det er et interessant tema, spør dere meg.

 

#Trondheim #åpnehet #sorg #død #samfunn #skole #Ungdom #barn #Helse #inspirasjon #blogg #blogger

-Randi Annette-

Mamma - Gratulerer med dagen.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke blogge om akkurat dette, men så kom dagen også følte jeg likevel for å skrive noen ord. Mamma kunne ha blitt 59 år i dag. Det er kjempe rart å tenke på alt som har skjedd på de siste tjue årene. På denne tiden av året går det utrolig nok greit å takle det at hun er borte. Det er verre i den perioden jeg har bursdag selv som er i november, og ikke for å snakke om jula. Selv om det er ganske rart å tenke på at jeg ikke har sett moren min på svært mange år nå, så har jeg jo på en måte blitt vant med det. Men, det er klart det er et sår som aldri vil gro.....

 

 

På en måte så vant med det. På en annen side, så blir jeg aldri vant med det at hun er borte.

 

Siden mamma døde har jeg vært igjennom mange nedturer og oppturer. Hun fikk aldri oppleve meg som ungdom da jeg hadde mange spørsmål. Heller ikke vist henne hvordan jeg ble som voksen. Alt det jeg har satset på og alt jeg har oppnådd.

 

Jeg skulle gjerne ha fått den sjansen å gå på kafé sammen med henne. Ordnet henne på håret og reist på fine turer sammen med henne. Jeg skulle også ønske jeg kunne ha blitt kjent med henne, men det rakk jeg aldri. Jeg var jo nesten åtte år da hun forsvant utav livet mitt på grunn av sykdom, så det er kart jeg har masse spørsmål. Heldigvis har jeg en fin familie som kan være der og svare meg så godt de kan på de spørsmålene jeg skulle ha.

 

59 år, det er noen år det. Nå er det i underkant en måned til pappa blir 60 år. Og han skal jeg faktisk på reise sammen med for første gang i voksen alder. I så fall det jeg kan telle som en reise. Nå skal vi til Gdansk om noen få uker. Vi har ikke vært på de store reisene etter jeg ble voksen, så dette gleder jeg meg til. Man må liksom gjøre det beste utav situasjonen vi er kommet opp i alle sammen. Det å ikke ha en mor som er tilstede har så klart preget meg litt, men på en annen side så har jeg verdens beste pappa og verdens beste søster.

 

Jeg sier ikke vi skal gå rundt å være redde og engste oss, men det er viktig å leve i nuet og nyte de  dagene vi får. Jeg kan alltids bli flinkere til det selv også på sett og vis, men det å gjøre det beste utav den situasjonen man er i og det livet man har fått, er mitt beste råd.

 

Gratulerer med dagen, mamma <3

 

-Randi Annette-
 

Blåmandag.

 

Når dagen føles så rar og merkelig fordi du ikke helt henger med på hvor langt vi har kommet. Kalenderen viser februar, det er en ting. Men at det var mandag allerede, det føltes kjempe rart. Jeg hadde søndag i går, og den har jeg i grunn en følelse av i dag også. Jeg startet dagen med en god frokost og vasking av kjøkken, ja, generelt leiligheten min. Jeg får nemlig meglere på besøk på onsdag som skal ta takst av leiligheten min. 

 

Jeg har i utgangspunktet fri ifra jobb i dag, men jeg tok uansett turen innom da jeg hadde fått noen kunder på lista. Jeg stakk også innom jobb noen timer før jeg startet, noe som da sier at jeg trives utrolig godt på jobb. Hvem drar to timer før man starter liksom? Jeg.

 

Blåmandag - ikke en så tung dag akkurat, bare så merkelig å kjenne på en søndagsfølelse.... Det kaller jeg blåmandag.

 

Nå skal jeg snart brette opp ermene og starte på jobb. Hva har dere gjort så langt i dag da? 

 

-Randi Annette- 

Dagen derpå - still going strong.

Nok en vellykket lørdagskveld. Jeg var ute på livet i går og jeg må få si at jeg hadde det supert.Helt fantastisk, rett og slett. Folk prøvde å skjenke meg, men endte opp med å skjenke seg selv. Noen ville bli bedre kjent, og andre var virkelig på en annen planet. Det er virkelig mye morsomt ute å går, foråsidetsånn.

Jeg er jo livredd for å ende opp fyllesyk, så jeg passer på å ikke innta mer enn tre enheter, ellers er jeg dårlig i tre dager etterpå. T R E dager altså. Det er dert ingen som orker. Så da passer jeg alltid på å holde meg til det, noe jeg kan leve med. Det viktigste er en god fest med god stemning. Da går det egentlig av seg selv.

 

 

 

Om litt skal jeg ute å gå tur, ettersom det er et så fantastisk vær ute. Og frisk luft dagen derpå er heller aldri feil.

 

-Randi Annette-

 

Jeg skal S E R I Ø S T på byen.

 

Da kan jeg endelig tilfredstille de som går under kategorien, Haters. Neida, Jeg bare tuller. Jeg skriver jo stort sett om trening, kosthold og mote, så da blir det litt tørt og kjedelig i lengden for de som ikke er så gira på trening og den slags. Jeg husker den perioden da enkelte rakket ned på bloggen min fordi jeg skrev bare om trening ect. Men nå blir det jammen meg et innlegg der Randi Annette skal slå ut håret litt og skrive noen ord om fest og alkohol. Jeg skal i dobbel 25 årsdag, altså 50 årsdag. Det høres i så fall mye morsommere ut, når de som skal feires er to søte små. Jeg skal på Bermuda på Solsiden der de har fikset plass for omtrent 30 stykker, så det ser jeg absolutt veldig fram til.

 

 

 

Jeg gleder meg skikkelig til å dra ut, drikke noen øl og danse. Kose meg - rett og slett.

Ha en fin kveld.

 

-Randi Annette-

 

Relax - It's friyay.

Fredag og helg. Ikke frihelg, men helgen kommer uansett den. Noe jeg så klart setter pris på. Dagen har vært kjempefin så langt, og enda en fredagen lang. Vi hadde for en stund siden en deilig lunsj, om jeg kan kalle det for det. Grove sundstykker med godt pålegg som peppermakrell og kokt egg ect. Om litt skal jeg stikke å trene med kjæresten min, så blir det biff og fløtepoteter til middag. Det er fredagskosen sin det. Skikkelig helgekos.

 

 

 

Jeg fikk egentlig lyst på boller, og hadde en liten plan om å bake, men det ble bare med tanken. Knekkebrød ville jeg også lage, men det ble også bare med tanken. Litt lat på bakefronten i dag, men sånn får det bare bli i dag. 

 

Nå skal jeg stikke for å trene. Hugs.

 

-Randi Annette-

 

Tiden flyr -det gjelder å stoppe opp.

 

Jeg aner ikke hva som skjedde med meg i går, men når klokken nærmet seg 22.00, ble jeg så utrolig slapp og trøtt. Jeg la meg ned og sovnet egentlig ikke før en time etterpå, men øyelokkene føltes tunge og slitne. Det var utrolig godt å legge seg tidlig. I dag er det fredag, igjen. Disse dagene går alt for fort. På en måte godt, men på en annen side så kjipt. Jeg føler ikke jeg får tid til å nyte dagene, fordi de rett og slett bare flyr av gårde.

 

 

 


Foto: Nandita Myre Paulsen

 

Opplever du at dagene bare flyr, eller synes du det går veldig tregt? Det har kanskje noe med hva man får fylt opp dagene med og ikke minst om man har noe å se fram til. Jeg for min del har en reise å se fram til. I morgen er det fire uker til jeg skal reise til Gdansk. Det gleder jeg meg til. Men på tross av det, så gjelder det å stoppe opp litt.... Nyte.

 

Håper du har noe hyggelig å se fram til, og at fredagen blir fin. Er det noe jeg er sikker på, så er det at du fortjener det <3

 

-Randi Annette-

 

En halvkilo vekk fra skuldrene mine.

 

 

Det skulle ikke så mye til før jeg følte meg et halvkilo lettere. Det er noe med de små detaljene, små tingene som du bare venter på å få unna.

 

I går hadde jeg fri ifra jobb, noe jeg verdsatte veldig. Kjæresten min er hjemme på friuke denne uken, og vi kunne tilbringe en hel dag sammen, alene. Det er noe andre tar for gitt, men tiden vi har sammen er virkelig hellig for oss. Etter treningen i går, måtte jeg sette meg ned med lekser, og etter hvert fikk vi besøk av godeste Robert, (brorebroren min, ja, en lang historie..). Han kunne hjelpe meg med å henge opp en lampe og feste ledninger til lister, så jeg kunne få litt mer lys i leiligheten min. Det var ingen tvil om at det gjorde godt.

 

Jeg liker ikke å ha små ting ugjort, og det verste er å være avhengig av andre for å gjøre det. Hadde jeg hatt erfaring og ikke minst turt, så hadde jeg nok gjort det selv. Jeg kunne så klart ha boret hull i taket men det er gipstak, og jeg er livredd for å gjøre feil.

 

Ingen tvil om at det lettet i meg når jeg endelig fikk opp denne lampen...

 

Ellers har jeg vært flink å trene i fra morgenen av i dag, så den var unnagjort allerede klokken 07.15 i dag. Så nå er det en times tid til jeg skal på jobb, der jeg skal være til sent i kveld. Slik går dagene. Jobb, skole og trening. Ellers kommer det litt krydder i hverdagen inni mellom. Noe jeg setter pris på.

 

Håper dere får en fantastisk dag.

 

-Randi Annette-

Operasjon av vagina.

Tabu, tabu og tabu. Flaut, rett og slett. Ja, det regner jeg med det er for de fleste, men uansett så er dette noe som faktisk hemmer jenter i det daglige. Det sies det er vondt å sykle, vondt å ha sex og det er rett og slett drit stygt der nede. I mange tilfeller kan det jo være slikt, men etter jeg så programmet, Innafor på NRK på søndagen som var, begynte jeg å reflektere over dette med det perfektet.

 


Episoden jeg så handlet om følgende:

"Undersøkende dokumentarserie. Forestillingen om at kvinnens underliv skal være glatt og barbieaktig, får flere til å gjennomgå kosmetiske operasjoner for å se "penere" ut nedentil".

 

Sannheten om hvordan samfunnet har blitt, kan være hårreisende.

 

Er det ikke slik da, at hvis vi fokuserer på et bestemt området ved utseende vårt så blir vi mer og mer oppmerksom på det som ikke er bra? Hvis vi sammenligner oss selv med de vi ser i magasiner, på TV, Instagram og facebook?! Det kommer jo ifra en plass. Hvis vi deler kroppen vår i to så ser vi at vi er ulike. Det ene øyne kan være smalere enn det andre. Den ene puppen henger litt mer enn den andre. Og naturlig nok, vaginaen er nødvendigvis ikke lik på begge sider heller.

 

Det sier meg litt når programlederen, Emma Clare  på 25 år skulle utforske fenomenet intimkirurgi, og fikk selv erfare hvor lett det var å få nye komplekser. Det sier meg faktisk en hel del. Hvis jeg hadde trekt fram en ting, kanskje to ting som hadde med det jeg ikke liker så godt med kroppen min, ville jeg nok ha blitt så enormt opphengt i det, at jeg hadde slitt med å få det utav verden. Jeg vet om mine svakheter, eller skjønnhetsfeil som jeg også kan kalle det. Men, jeg velger å snu tankegangen så godt jeg kan, til å bare godta at jeg ikke har det de andre har.

 

På en måte henger dette sammen med det å bli eldre, men til syvende og sist så handler det mest om å godta den man er, og hvordan man ble skapt. Lettere sagt enn gjort - naturligvis.Som hun selv sa, så hadde hun helt sikkert begynt å tenke slik om nesen sin også, hvis nesen hadde vært i fokus i denne dokumentaren. Selv har jeg blitt litt påvirket når det kommer til lepper. Jeg har aldri likt mine lepper, og da snakker jeg om munnen, ikke kjønnsleppene mine. Men ja, den har jeg aldri likt fordi overleppen min er ujevn. Jeg har bevisst unngått å sett meg i speilet å studert den og tenkt på den. Men, det er jo ikke enkelt med alle de som legger ut om at de har slike komplekser. Og da gjør noe med det. Det gjør jo at jeg blir nysgjerrig på det. Vi er forskjellige, så noen velger å gjøre noe med det.

 

 

Det er ganske synd at man er nødt til å gå så langt at man velger å ta et inngrep, enn å jobbe med tankegangen og selvtilliten. Jeg tror mye sitter mellom ørene. Jeg tror alle kan finne noe med selv selv og sin vagina, for den saks skyld. Men, det er jo så tabubelagt at man skal aller helst ikke snakke så høyt om det. Litt sarkastisk å sitte på en kafe' og snakke med en venninne om sine indre kjønnslepper som henger på halvtolv utav vaginaen. Men, det er kanskje et tema som blir mer vanlig etter hvert, selv om det enda er litt tabubelagt. Men, min tanke er at jeg kan leve med utseende mitt, så lenge jeg lærer meg å godta at jeg er som jeg er. Min vagina er kommet for å bli som den er, og det kan jeg vel takke genene for. Så får vi snakkes etter å født barn. Da kan det kanskje bli sett på med andre øyne. Men, så kan det bli en debatt rundt når den rette timingen for en slik endring er

 

 

. Er det enkelt å greit når man føler for det, uavhengig av hvor lite som skal til, eller må det faktisk være slik at det skal henge skikkelig før det skal være OK å innta en inngrep på vagina?!

 

Jeg kan banne på at jeg hadde begynt å gjort mer etter å ha tatt steget til et inngrep. Tror dere ikke at det er noe med det? Det er litt som tatoveringer. Har man først tatt en, vil man ha flere. Hvis man fjerner noe, vil man kanskje ofte tilføye noe. Jeg mener at det handler mye om den enkelte, hva de synes og foretrekker selv om sin egen kropp. 

 

Har man vanskeligheter i det daglige, i sexlivet og lignende, støtter jeg helt klart det å operere vagina. Men, jeg tror vi blir så påvirket av samfunnet og menneskene rundt oss, at vi tror det er verre enn det faktisk er. For jeg tenker som så at vi ser etter feil, og de små feilene vi har kan gjøre noe alvorlig med psyken vår. Det er jo en grunn til at folk føler seg feite etter en uke med julemat og sjokolade. Det sitter ofte i hodet, ikke alltid, men ofte.

 

Min mening er at dette må ut og fram i lyset. Det må være lov til å snakke om det og det må være lov til å fortelle at man har komplekser. Andre kan se på deg som at du er rar, teit og selvopptatt over å komme ut med en slik historie. Men, det er ofte lettere for de som står på utsiden å fortelle hva som er rett og galt av deg å gjøre. Men, det er du som må stå opp om morgenen, se deg selv i speilet og leve med den kroppen du har. Det er mange av oss som ser så perfekte ut, men som har små detaljer man ikke greier å leve med. Så har du komplekser med noe ved deg selv, så snakk med en lege eller en god venn. Et inngrep trenger ikke alltid å være den beste løsningen.

 

 

#nrk #vagina #operasjon #trondheim #skjønnhet #skjønnhetsfeil #Utsseende #sex #kropp #press #samfunn #inspirasjon #foto #tabu #jenter

-Randi Annette-

Dagen derpå.

Jeg hadde tidenes kveld i går med ost, kjeks, vin og hjemmebrygget øl. Det var virkelig godt med en rolig og fin kveld. Jeg er ikke ofte ute på byen i helgene, men bare tanken på det å dra ut på byen for å stå i kø ved å komme inn, ved å kjøpe noe i baren, kø for å henta jakka.. Kø, kø og kø. Ja, jeg har sikkert blitt gammel og kjip der. Men, det er uansett morsomt å dra ut når det ikke blir så veldig ofte, for da setter jeg ekstra stor pris på det også.

 

Jeg var ute på byen for to uker siden og jeg skal på byen til helgen. Så ja, det er vel kanskje innafor?!

  

Hva gjorde du i går?

 

-Randi Annette-

Slå ut håret, det er lørdag

 

Nå kan jeg si det er helg og lørdag. Dagen har gått i ett og det har vært full rulle på salongen. Da er det ekstra godt å ta helg. Jeg er bedt på tre ulike ting i kveld, men måtte rett og slett velge det som var i nærheten, så jeg kommer meg hjem i rett tid, og ikke minst  kjapt. Selv om jeg har lyst til å slenge meg på sofaen og slappe av, så er jeg nødt til å være sosial fordi jeg har så godt av det. Så jeg synes jeg er flink som greier å få meg selv ut litt, selv om dagen har vært hard på sett og vis.

 

 

 

Her har jeg et bilde av ei gal frøken, Randi Annette. Det er ikke så mye annet enn å si at denne jenta trives godt i eget selskap, men hun har godt av å dele sin galskap med andre også.

 

Håper dere får en fin kveld. Jeg skal kose meg med ost, kjeks, vin og øl. Kos dere masse.

 

HUGS.

 

-Randi Annette-

 

​All natural.

Jeg hadde egentlig ikke tid til det å sette meg ned med bloggen i disse morgentimene, da jeg prioriterte det å filme inn en video for norskoppgaven min, og knipse noen bilder av meg selv med 0 sminke. Jeg synes jeg stort sett har tatt bilder der jeg har partysminke, eller meg i treningsklær og minimalt med sminke. Så nå tok jeg lik så greit noen utendørs der jeg ikke hadde noe som helst sminke på. 

 

All natural

 

Så får jeg se om jeg ble fornøyd med bildene, så jeg får vist dere, eller om de blir slettet. Jeg har et naturlig forhold til sminke og utseende, men det er klart jeg føler meg mer vel med sminke, enn uten.

 

Hva med deg? Liker du deg selv best med eller uten sminke?

 

#naturlig #utensminke #ingensminke #sminke #makeup #kropp #Helse #kroppspress #Trondheim #Norge #ansikt #foto #photo #fotoshoot

-Randi Annette-

 

Les mer i arkivet » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 28 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

CLOSE

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no

hits