hits

HJEMMELAGD KNEKKEBRØD

Jeg er skikkelig sliten nå, men tenkte å stikke innom bloggen for å minne dere på denne gode oppskriften på hjemmelagd knekkebrød. Den har blitt delt tidligere, men denne er virkelig verdt å dele igjen. Den er kjempe enkel og god. Den krever bare en times tid, og full oppmerksomhet.

 

 

 

 

Ingredienser

6 Dl havregryn (jeg bruker alltid store havregryn)

1 Dl hvetekli

4 Dl solsikkekjerner

2 Dl linfrø

1 Dl olje

7 Dl vann

1 Ts timian hel

1 Ts havsalt

 

 

 

 

Slik gjør du

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Den skal være litt rennende. La den stå i tjue minutter før du gjør noe mer. Dekk 2 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott eller fingrene til å få det så jevnt som mulig.


 Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 2 eller 3 stekeplater. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.

 

Stekes på varmluft på 160 grader. Viktig å huske dette med varmluft da de kan bli seige hvis ikke. Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer.  Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater). Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
(Bytt plass de første 10 minuttene også).

 

Tips

Åpne døren innimellom for å slippe ut damp. Avkjøles på rist. Nyt med kremost, avokado, bogskinke ect.

 

 

Jeg skal på hyttetur til helgen, så jeg tenkte at hjemmelagde knekkebrød kan være godt til både frokost, mellommåltid eller kveldsmat. Det er aldri feil med det som er hjemmelagd.

 

#Oppskrift #Knekkebrød #Hjemmelaget #tips #Inspirasjon #Helse #Næring #Korn  #hjemmelagd #mat #frokost

-Randi Annette-

 

 

 

FROKOST OG LUNSJ TIPS

God lille lørdag. Det var nesten så jeg måtte tenke meg litt om nå i det jeg skrev det, for jeg var ikke helt sikker på hvilken dag vi har kommet til. Uken her har vært så treg på et vis, og det føles ikke ut som at dagene går - helt til det plutselig er helg igjen.

 

Jeg tenkte at det var på tide med et lite tips med tanke på frokost og lunsj. Vi går kanskje ofte for havregrynsgrøt, brødmat eller knekkebrød, så jeg tenkte jeg skulle vise dere et alternativ.

 

Sponset innlegg.

 

Du trenger få ingredienser:

Yoghurt, havregryn, rosiner og banan i skiver. Dryss gjerne på litt kanel om ønskelig, men det kan sløyfes. 

 

Hva er ditt favoritt måltid når det kommer til frokost og lunsj? Selv spiser jeg nå en skål med NOKA musli. Det er så lettvint og godt at det krever bare litt melk og en pose med frokostblanding. Det enkle er ofte det beste.

 

-Randi Annette-

NÅR DU FÅR LYST PÅ NOE GODT

Det å sette av tid til seg selv er kjempe viktig. Jeg har i hele helgen vært sammen med noen, noe jeg har satt pris på. Men nå i kveld kjente jeg at det å være litt alene var utrolig godt. Så da passet det perfekt å sette seg ned med litt kos.

 

Slik så bordet mitt ut på lørdag da jeg hadde overnattingsbesøk. Nå i kveld har jeg tatt noen biter med lakris og ellers frukt. Deilig.

 

  

 


 

Lot du deg friste?

Når du får lyst på noe godt, så er oppskåret frukt midt i blinken.

 

Og smågodt er jo litt fy-fy, i så fall i midt i uken. Men noen biter skader vel ikke?

 

 

#frukt #kos #smågodt #vannmelon #moreller #hygge #alenekveld #trondheim #blogger #foto #helse #kosthold

-Randi Annette-

EN BEDRE START PÅ DAGEN

Dette kaller jeg en bedre start på dagen. Det er søndag og det betyr en bedre frokost her i huset. I dag ble den veldig enkel, men samtidig ikke så alt for usunn. Grove baguetter, kokte egg, sjokomelk og peppermakrell. Det er så himla godt.

 

 

 

 

 

  

Har du ikke prøvd denne før, så anbefales den på den sterkeste. Dette er det som setter prikken over i'en. Jeg lover deg at du kommer til å elske denne. Kjøpes hos Rema 1000.
 

Nei, jeg må nesten spise litt til. Dette var skikkelig godt.

 

Ønsker dere alle en kjempe koselig og fin søndag.

 

 

-Randi Annette-
 

SUNN OG USUNN - EN BALANSE

Ei jente som setter seg mål og er strukturert med både trening, jobb og skole, kan unne seg slike ting. I så fall så gjør jeg det. Ikke at jeg ikke har gjort det tidligere for jeg har egentlig spist sjokolade, nesten daglig i hele år. Men jeg har holdt meg i form og jeg sitter ikke akkurat stille, så det gjør ingen skade sånn sett. En liten bit her og der, det gjør i så fall ikke noe for min del.

 

I går etter prøveeksamen, hadde jeg noe å se frem til. Nemlig pistasj med nonstop og sjokoladesaus. Masse deilige kalorier en sen onsdagskveld.

 

  

  

  

Men jeg var ganske sunn under prøven. Hjemmelagd grønn smoothie, Propud med vaniljesmak (som er døds god) og energidrikke.

 

Og nå skal jeg nyte varm fiskesuppe med selvfisket fisk og kjøpte reker. Da sover jeg nok godt i natt tenker jeg.

 

-Randi Annette-

 

EN SMOOTH HVERDAG - SJEKK OPPSKRIFTEN

Nå kommer det en oppskrift på en smoothie og man trenger ikke å gjøre det vanskeligere enn det faktisk er. Smoothies kan lages på en avansert måte, eller på en enkel måte. Og man kan i grunnen ha i mange ingredienser, men min erfaring er at desto mer forskjellige ingredienser man bruker, desto styggere blir den. 2-5 ingredienser er mer enn nok.

 

Jeg har den siste tiden lagd masse grønn smoothies, men nå tenkte jeg å dele en rød og frisk opplevelse med dere.

 

For de som liker å få ting gjort enkelt og kjapt, så er poser med frosne bær fra Rema 1000 utrolig kjekke.

 

  

 

Den blir helt klart bedre med en dyrere appelsinjuice, men denne fra Rema 1000 koster ikke så mye som 10 kroner en gang, og du kan lage mange smoothies av denne lille kartongen. Jeg synes bærene gir ifra seg såpass mye smak at det gjorde ikke noe at juicen ikke smakte så mye. Posen med bær koster omtrent 16 kroner. Så det å lage den selv blir ikke bare bedre, men også billigere.

 

  

 

 

 

Og der har vi en smoothie. Mengde bær og juice må du rett og slett se an selv. Noen liker smoothien tykk og andre litt mindre tykk. 

Skal jeg nyte en smoothie hjemme, liker jeg at den ikke er for tykk. Men skal jeg ta den med meg på jobb for eksempel, lager jeg den litt tykkere så den holder seg kald og god utover dagen. 

Enklere blir det ikke.

 

Skaff deg en smooth hverdag.

 

#Smoothie #Smooth #skogsbær #appelsinsmoothie #Vår #Idyll #Blogg #frukt #Trby #Trondheim #Sunn #trening #Sunnhet #Helse #Oppskrift #fitness

-Randi Annette-

 

 

HEKTA PÅ SMOOTHIE

Nå har jeg i en lengre periode vært så hektet på smoothie at jeg vet ikke om det noen gang kommer til å slutte. Jeg hadde en uke uten når jeg hadde ferie, men straks jeg satte føttene innom dørene her hjemme, var det på igjen. Det er godt, enkelt og sunt, at jeg greier ikke å holde meg unna. Jeg har nå lagd så mye smoothies at jeg vet hva som skal til. Det er ikke alltid det treffer, men når det gjør det, da blir det godt da.

 

Denne oppskriften finner dere ved å trykke her.

 

  

 

Nå har det gått mye i grønn smoothie, men det er ikke alltid den blir like grønn og fin. Med frukt som gir ifra seg farger som rødt for eksempel, er med på å gjøre fargen mindre klar. Men den blir uansett veldig god. Og ingefær er en ingrediens jeg bruker ofte i smoothie. Har du prøvd å lage deg smoothie, men ikke blitt hekta? Da skal jeg gi deg en del inspirasjon på bloggen i tiden fremover.

 

Ha en smooth dag.

 

-Randi Annette-

 

 

Kalenderluke nr 20. Mat du får muskler av.

Nå har det seg sånn at det er ikke bare det å trene masse som gjør at man bygger muskler. Det kanskje mange ikke vet, er at kostholdet betyr nesten enda mer enn trening. En fin kombinasjon altså. Selv er jeg på trening omtrent fire dager i uka, men er i grunn ikke super flink med kostholdet. I det siste, som da vil si, siden høst, har jeg ikke vært så firkantet når det gjelder kosten. Men, jeg prøver så godt jeg kan å tenke over mengden jeg spiser, og at den skal inneholde en blanding av protein, karbohydratet og fett. Spesielt i hverdagene.

 

Yoghurt og cottage Cheese er et eksempel på proteiner jeg benytter meg av.

 

 

 


 

 

Banan har karbohydrater og nøtter har fett. Dette er en skål jeg sitte å kose meg med, fylt opp med masse digg. Like godt til frokost, som et mellommåltid og kveldsmat. De salte cashewnøttene mot de søte bananene er himmelsk.

 

 


 

Så en fin kombinasjon altså. Enkelt og greit - mat du får muskler av, og ikke minst næring for helsa til del. Ikke glem utseende på innsiden av kroppen.

 

 

#side2 #blogg #helse #Motivasjon #inspirasjon #instagram #randiae #nøtter #Fett #Proteiner #Desember #jul #Julekalender #matblogg #næring #sunn

 

-Randi Annette-

 

Kalenderluke nr 4. En smoothie oppskrift for vinterstid.

Vi må ikke glemme å kose oss med det vi liker så godt. Det er oftest på sommeren at man ser at folk lager seg smoothie, men den blir litt glemt på denne tiden av året. Det er en kald drikke, som kanskje ikke frister like godt når det er en kald årstid. Men, vitaminene er kanskje desto viktigere å få i seg nå, enn på sommeren. For nå er det også mindre sollys.

 

Smoothie for deg selv, eller for to.

 

Ingredienser

1 Appelsin

10-15 frosne jordbær


 

Nytes med et måltid som frokost eller til kvelds, eller rett og slett som et mellommåltid.

 

  

Smoothie er så godt, og på linken her finner dere flere oppskrifter.

 

#Smoothie #Oppskrift #Sunn #Helse #Sunnhet #Kropp #Trondheim #Tips #Hverdag #Søndag #Helg #Blogg #Matblogg #Instagram #Facebook #Foto

-Randi Annette-

 

Finner du noe feil? Ikke jeg heller.

 
Man finner som oftest feil dersom man leter etter feil. Det er mandag, og ukas mellommåltider og tilbehør er i boks. Pluss en liten sjokolade som jeg fikk skikkelig lyst på. Jeg kjøpte jo frukt som helt sikkert ville hjulpet meg med tanke på søtsuget, men i kveld følte jeg for en bit av bounty. Det er jo tre biter i denne oakken, så jeg koset meg med en bit etter å ha vært flink å skiftet til vinterdekk på sykkelen min. Jeg skal ikke ta hele æren, da jeg fikk god hjelp av en kjempe hyggelig nabo. Jeg gjorde minst av oss to, men jeg lærte mye. Så det var veldig kjekt.

 

 

 

Men, tilbake til min handling for uka. Det er ikke å så farlig å skeie ut på en mandag. Jeg har alt for mange ganger gitt meg selv dårlig samvittighet for å være svak. Nei, ikke svak. Men, dårlig samvittighet over å ha falt for en fristelse som jeg innerst inne kunne ha tenkt meg å greid meg uten. 

 

Så mandag eller ei, bounty eller ei. Alt med måte, og det med god samvittighet.

 

#side2 #blogg #helse #Motivasjon #inspirasjon #instagram #randiae #sjokolade #Høst #Oktober #matblogg #protein #næring #sunn

-Randi Annette-

 

 

Søndagsfokost.

 

Søndag og en vri på frokosten hører ofte med her i huset. Jeg kjøpte meg godt pålegg og rundstykker i går, og faktisk sjokkomelk. Det finner man aldri her i huset, så da var det ekstra stas å finne fram vinglasset og kose seg skikkelig.

 

Sjokkomelk i vinglass.

 

 

Grove rundstykker, hamburgerrygg og agurkskiver. Det kaller jeg en god frokost.

 

 

 

 


 

 

Hva besto din frokost av i dag?

 

-Randi Annette-

  

En enkel frokost i Gdansk.

Vi gjorde det enkelt denne gangen med tanke på hva vi ville ha inkludert på vårt opphold her i Gdansk. Vi bestilte et trestjerners hotell, som etter min mening fortjener minst en stjerne ekstra. Vi har jo treningsrom og badstue som vi kan bruke så mye vi orker. Frokost og middag bestilte vi ikke, da vi satset på å finne noe i nærheten. I går og i dag gjorde vi det svært enkelt.

 

Varme og ferske rundstykker med enkelt pålegg, og en smoothie som vi får kjøpt på en butikk ca fire minutter unna. Jeg er ikke så kresen på mat, så dette var for meg kjempe godt.

 

  

 

Ofte kan det enkle være det beste. 

 

-Randi Annette-

Proteinrik frokost - ja, takk.

Nå er det lenge siden jeg har delt en oppskrift med dere, så her skal dere få det. Dette er en god proteinrik frokost, men den kan så klart benyttes som et mellommåltid eller når søtsuget kicker inn.

 

Du trenger få ingredienser, og det tar ikke langt tid å tilberede dette.

 

 

 

Ingredienser

1 boks skyr yoghurt eller yoplait

3 Ss  mager cottage cheese

Frukt etter eget ønske

Kanel (kan sløyfes)

 


 

Først og fremst, hold dere godt fast. For dette er skremmende enkelt.

 

Slik gjør du

Bland yoghurt og cottage cheese, legg på valgfritt frukt og eventuelt kanel.

Nyt.

 

 

 

Dette holder deg kanskje ikke mett i flere timer, men det er et godt alternativ dersom du er skikkelig matlei. Eller at du har det travelt. Genialt, spør du meg.

 

Hva består din frokost av i dag?

 

#frokost #tips #mat #sunn #skyr #yoghurt #helse #Fitness #frukt #kanel #matblogg #Blogg #Trondheim #blåbær #tine #cottagecheese

-Randi Annette-
 

Dagens frokost.

God søndag alle sammen.Frokosten ble litt sen i dag ettersom jeg sov til klokken var kvart over ti. Jeg våknet klokken åtte, men jeg fikk heldigvis til å sove igjen. Formen føles i grunn ikke noe bedre, noe som er kjempe kjipt, men det er ikke noe å gjøre med. Men, en god frokost kunne jeg i så fall kose meg med. Denne uken har jeg variert mellom NOKA musli og hjemmelagde knekkebrød til frokost. Oppskriften på knekkebrødene finner dere her.

 

Sponset innlegg.

 

1 Dl ekstra lett melk og en pose NOKA musli - en sunn frokost. 

  

Dette er ikke nødvendig, men selv synes jeg druer er godt å tilsette, så det gjorde jeg nå når jeg hadde det tilgjengelig.

 

Ellers håper jeg at dere er friske og raske. Ha en fortsatt fin helg.

 

#noka #Musli #Nokadietten #diett #Druer #frukt #knekkebrød #hjemmelagd #inspirasjon #oppskrift #tips #blogg #Trondheim

-Randi Annette-

Dropp frokosten - sies det.

Det er ikke alltid like lett å få fakta på bordet når det kommer til hva som er bra, sunt, usunt, viktig, uviktig ect. Jeg forstår godt at folk er uvitende og usikker. Jeg har alltid vært den som har spist mye i forhold til mange i løpet av en dag. Jeg har ofte fem til seks måltider hver enste dag - inkludert mellommåltider Og vi er veldig forskjellige når det kommer til frokosten. Noen sier de blir kvalme av å spise frokost og andre sier at de ikke greier å starte dagen uten. Sistnevnte har dere meg. Frokost er noe jeg spiser uansett om jeg skal rett på trening eller om det er jobb. Og har jeg fri en dag, ja, så spiser jeg frokost.

 

Inneholder sponsede lenker.

 

Et frokostmåltid kan være et glass med TINE melk og havregrynsgrøt lagd med vann. Bruk fantasien.

  

Yoghurt, cottage cheese med noe du liker godt som ekstra tilbehør.

  

Frokost trenger ikke å være en brødskive eller et knekkebrød. Få oppskrift på saftige blåbærmuffins her.

 Finn en dag i uken der du planlegger handleturen din, for så å planlegge næringsrik og god frokost. Det er så verdt det, spør du meg.

 

 

Instagram: @Randiae

Blogg: www.randiannette.blogg.no

Bloggside: https://www.facebook.com/randiannette.blogg.no/

 

#Noka #Nokadietten #Sponset #Sponsor #Blåbær #Oppskrift #Tips #Frokost #Lunsj #Mellommåltid #Reklame #Hverdag #Muffins #sunn #Blogg

-Randi Annette-

DRIT GOD KVELDSKOS

Okei. La meg være rett på sak. Dette er tidenes kveldskos. Jeg har virkelig blitt skikkelig hekta på det å spise svært variert, prøve ut nye ting. Ja, rett og slett det å bruke litt tid på kjøkkenet. Det er helt magisk å kjøpe nye ingredienser. Blomkål kjøper jeg aldri og det samme med bringebær. Men, denne uken har jeg virkelig koset meg med å tenke litt nytt. Tidligere i dag kunne dere lese om yoghurtisen som jeg lagde. Oppskriften finner dere her.

 

Bringebær, banan, blomkål og vanilje yoghurt med masse proteiner. 

  

Det skal også sies at det ikke ble kveldskosen min i kveld. Dette lagde jeg meg etter treningen som var på onsdag. I kveld er jeg ikke like sunn da jeg koset meg med en skål med tress is. Det er jo ikke så sunt, men en sunn livsstil for meg er det å variere. Jeg setter i så fall stor pris på det usunne når det ikke blir så mye av det ellers i ukedagene.

  

  

  

 

Har du koset deg med noe ekstra godt i kveld?

 

 

#Tips #kos #Hygge #grønnsaker #frukt #inspirasjon #matblogg #mat #helse #sunn #trondheim #yoplait #fredag

-Randi Annette-

Lyst på en ny oppskrift på et sunt måltid?

Jeg må bare dele denne oppskriften med dere, for denne kveldsmaten ble vanvittig god. Sunn er den også. 

 

Etter en travel dag på jobb fikk jeg besøk av ei veldig god venninne. Vi gikk ned til sjøen og vi skravlet i en god stund. Et skikkelig godt selskap jeg ikke ville ha vært foruten, bare for å nevne det. Etter en helg med mye god mat og litt ekstra lørdagsgodt, kjente jeg at lysten på noe søtt trengte seg på. Det hadde slettes ikke skadet med is i denne varmen, men jeg ville være flink og finne noe sunnere. Jeg dro på butikken for å handle inn for uken og jeg angrer virkelig ikke på de gode ingrediensene jeg kjøpte inn. Dette er en skål som er fylt med ren kjærlighet som gir en følelse av sunnhet.

 

Det å gjøre en liten forskjell med tanke på kosthold kan gjøre mye.

 

 

Ingredienser.

1 Liten boks yoplait yoghurt med smak av vanilje

3 Ss  Tine mager cottage cheese

1 Ts kokosmasse

1 Neve bringebær

1 Ss gresskarkjerner

5 Mandler

 

 

Ikke rør sammen, men bare spis. Da kjenner du virkelig alle ingrediensene. Og spis gjerne med en hjerteskje.

 

 

 

For hvor kjedelig er ikke mat uten masse farger? Det frister ikke med en grønn salat heller. Frisk opp og ikke vær redd for å bruke ingrediensene du har tilgjengelig. Plutselig finner du din favoritt. Slik jeg gjorde nå.

 

 

Et måltid som egner seg som frokost, mellommåltid og kveldsmat. Og det med god samvittighet.

 

 

#Tine #cottagecheese #oppskrift #tips #Mat #lunsj #Mellommåltid #frokost #Kveldsmat #juli #sommer #Bringebær #frukt #mandler #foto #bildet

-Randi Annette-

 

La deg friste.

Det er få knekkebrød som kan måle seg med hjemmelagde knekkebørd. Faktisk ingen jeg har smakt. Hjemmelagde knekkebrød er noe av det beste jeg vet, og beste av alt er at det er kjempe enkelt å lage. Man trenger kanskje litt ingredienser, men det man kjøper inn holder for å lage knekkebrød i flere omganger. 

 

Akkurat denne oppskriften skal dere få senere, fordi den var magisk god. I mellomtiden kan jeg dele denne oppskriften, på knekkebrød.

 

 

 

Et lite tips kan være å strø litt kanel over. Det er noe jeg er glad i å gjøre fordi jeg elsker kanel. Synes det er fantastisk godt.

 


 

 

Deilig og sunt pålegg som bogskinke og avokado. Slettes ikke feil. Lager du hjemmelagde knekkebrød noen gang?

 

 

#Oppskrift #knekkebrød #bakst #hjemmelagd #avokado #skinke #protein #Næring #Hverdag #Blogg #trondheim #helse #sommer

-Randi Annette-
 

Få inspirasjon til et sunt måltid.

Mange spør meg om tips til hva som er sunt og bra som er bra og spise. Enkelte jeg treffer spør faktisk bare om dette og lite annet. Jeg får spørsmål om hva som skal til for å gå ned i vekt også. Jeg kan ikke si noe om det, dessverre. Hadde jeg hatt kompetanse og utdannelse - ja, da hadde det vært noe annet. Men, jeg ønsker å inspirere dere og samtidig vise dere hva jeg mener kan være et sunt måltid. Så her får dere se hva jeg spiste en gang etter trening. Dette egner seg så klart som frokost eller et mellommåltid også.

 

Sponset innlegg.

 

Nå sier jeg ikke at dette er det som trengs etter trening eller at dette er noe som passer alle. Selv drikker jeg alltid en proteinshake etter trening også varierer det veldig hva jeg spiser etterpå. Variasjon er noe jeg liker generelt når det kommer til kosthold. NOKA er også en stor del av mitt kosthold

 

Knekkebrød med cottage cheese, salatblader og fersken i skiver.

 

 

 

Enkelt, sunt og godt.


  

Hva tenker du? Noe du har lyst til å prøve?

 

 

#mat #Inspirasjon #sunn #helse #blogg #ferie #juli #Motivasjon #Trening #Protein #cottagecheese #frukt #salat #mat #hverdag

-Rand Annette-

Oppskrift på lapper som bygger muskler.

I forrige uke lagde jeg meg en frokost som inneholdt masse proteiner og nå har jeg lyst til å dele den med dere. Når man trener er det ekstra viktig å få i seg nok av proteiner, så her får dere en oppskrift på en proteinbombe. Det høres kanskje litt ekkelt ut for noen, men jeg vil anbefale deg å prøve fordi jeg er sikker på at du får deg en positiv overraskelse.

 

Passer som frokost, mellommåltid, lunsj og kveldsmat.

 

Dette treninger du

3 Ss Cottage Cheese

1 Ss kokosmasse 

2 Egg

Kanel (her kan du være spandabel dersom du er like glad i kanel som meg)

Mandler (kan sløyfes)

Fersken (kan sløyfes)

 


 

Slik gjør du

Bland egg, kanel, kokosmasse og cottage cheese sammen i en bolle. La røren stå i kjøleskap i minst 30 minutter. Røren stod over natten for min del, men det var kun fordi jeg ville forberede frokosten i god tid. Ha litt smør i stekepannen og stek lapper. Jeg fikk til 4 lapper med denne røren. Til ekstra tilbehør valgte jeg hakkede mandler og fersken. Helt til slutt så drysset jeg litt kokosmasse på toppen.

 

Noen griner på nesten bare jeg sier cottage cheese, men du kjenner ikke smaken av det i det hele tatt. Jeg tenker mer på næringsinnholdet her enn hva som faktisk er i denne blandingen. Prøv den og la meg få høre ifra deg.

 

For å følge meg enda tettere, følg meg på instagram og min egen bloggside på facebook. Linkene finner du under.

 

Instagram: @Randiae

Bloggside: https://www.facebook.com/randiannette.blogg.no/

 

 

#Frokost #Lunsj #tips #inspirasjon #Motivasjon #egg #Protein #kokosmasse #mellommåltid #blogg #matblogg #mat #lapper #lefse #fersken #mandler #ferie #sommer #Juli #instagram 

-Randi Annette-

Tips til deg som ofte får lyst på noe godt.

Et tips til deg som trenger noen mellommåltider som virker fristende. De aller fleste av oss spiser noen mellommåltider i løpet av en dag. Det kan være et lite måltid rett før lunsj, middag eller kvelds. Vi har våre egne rutiner og vaner, noe som er bra. Jeg kjenner til de som spiser kun to måltider om dagen, og de som spiser seks måltider, slik som jeg selv gjør. Selv er jeg er den som fort kan få lyst på noe søtt, spesielt sjokolade. Men, da er jordbær en god erstatning. Det er både friskt, sunt og godt. Her har jeg riskaker uten salt med biter av friske jordbær.

 

Dette er et sponset innlegg.

 


 

Druer kan man også bruke. Det er bare å bruke fantasien. For ett år siden var det økologisk peanøttsmør og riskaker som virkelig var min kos. Jeg kunne seriøst ha levd på riskaker og peanøttsmør. Det er kjempe lenge siden jeg smakte det nå, men jeg blir skikkelig hekta i perioder på enkelte matvarer. For øyeblikket er jeg ikke hekta på noe som helst faktisk.

 

 

Selv har jeg flere NOKA barer liggende, som også er fint som et mellommåltid. 

Hva foretrekker du som et mellommåltid?

 

#Noka #Nokadietten #Diett #Helse #Trening #Jordbær #Druer #Fruktoggrønt #Frukt  #Frokost #Tips #Oppskrift #peanøttsmør #Motivasjon #Inspirasjon

 

-Randi Annette-

Glad i blåbær? Få flere oppskrifter i dag.

Blåbær er svært rike på flavanoider som er et antioksidant. Blåbær er faktisk blant fem på topp over matvarer med mye antioksidanter. I tillegg sies det at ekstrakter fra blåbær kan forsinke aldringsprosessen og gjøre hjernen klarere. Jeg har hatt en blåbær-uke nå der jeg har testet ulike oppskrifter, og jeg må si jeg er veldig godt fornøyd.

Her for eksempel har jeg laget meg en sunn og deilig frokost.

 

Inneholder sponsede lenker

Oppskrift på blåbærmilkshake finner du her.

 

 Ingredienser

2 Ss Cottage Cheese

1 Ss Vanilje kesam

En neve blåbær

En neve rosiner

 Slik gjør du

Bland cottage cheese og vanilje kesam. Dryss over bær og rosiner. God frokost.

Enklere blir det ikke.

 

Denne passer til alle slags måltider. Frokost, lunsj og kveldsmat.

Husk å klikke innom linken her. Der er det spørsmålsrunde, så det er bare å spørre om det du måtte ønske.

 

 

 Følg meg gjerne på instagram, @Randiae og min side. Link til siden finner du her.

#Protein #Cottagecheese #Sunn #Blåbær #Oppskrift #Tips #Frokost #Lunsj #Mellommåltid #mandag #Hverdag.

-Randi Annette-

Et sunt frokosttips for muskler.

Jeg er i det lekne hjørnet igjen og jeg har testet ut ulike alternativer når det kommer til frokost. Det er ikke like enkelt for alle å få i seg nok protein om dagen, så jeg har derfor prøvet og feilet litt for dere. Mange snakker om denne så kalte sjokkogrøten. Den falt ikke helt i smak hos meg, helt til jeg prøvde med en fantastisk ingrediens.

Nemlig. Strongr HUNTRESS meal. 

 

Dette er et sponset innlegg.Mer om produktet finner dere der jeg har markert med rosa, men dere finner også mer informasjon om produktet under.

HUNTRESS måltidserstatter  inneholder nøye utvalgte ingredienser valgt ut fra kvinners ønsker og behov. HUNTRESS gir et perfekt sammensatt måltid for deg som er aktiv og trenger riktig næring, men som er opptatt av å holde fettprosenten nede og/eller gå ned i vekt. Måltidet er rikt på proteiner, med hele 25g per måltid, noe som gjør at måltidet metter, gir jevne blodsukkerverdier og dermed også mindre søtsug og sult mellom måltidene. Protein er også næringsstoffet vi må ha nok av for å bygge og hindre nedbrytning av muskelmasse. I tillegg til proteiner, er måltidet lavt på karbohydrater (kun 16g), fett + at det er tilsatt fiber og vitaminer og mineraler i tillegg! Du får et komplett måltid som er en ypperlig erstatning når du ikke har tid, lyst eller anledning til å tilberede et fullverdig måltid selv.

EN ENKLERE VEI TIL VEKTNEDGANG
Næringsinntaket er viktig både når man skal bygge muskler og når man vil ned i vekt. Å bytte ut to måltider om dagen i en energiredusert kost med en måltidserstatter som HUNTRESS, bidrar til vekttap. Ved å erstatte bare ett måltid per dag, bidrar du til å opprettholde vekten etter vekttap. HUNTRESS inneholder også restistent stivelse (fiber), som bidrar til å begrense blodsukkerøkningen etter måltidet, og det høye proteininnholdet bidrar til muskelvekst og til å opprettholde muskelmassen. En travel og utfordrende hverdag gjør det ikke alltid enkelt å ta riktig valg i forhold til mat. Med HUNTRESS gjør vi det enkelt for deg - du trenger kun en shaker og tilgang til vann, så har du måltidet du trenger for å yte maksimalt og nå målene dine.

  

Havregrynsgrøt med huntress.La havregrynsgrøten være litt bløt. Ha i ca 10-15 g med pulver og rør sammen. Nytes med god samvittighet.

  

Dette er mettende og det sørger også for å at jeg får i meg protein. Det er mye mat i dette så det holder meg mett lenge. Også smaker det jo sjokolade.

 

Håper dette faller i smak. Ha en fin dag.

 

#Strongr #Sponset #Reklame #Trening #Helse #Havregryn #havregrynsgrøt #sjokkogrøt #sjokolade #Ptotein #Styrke #Muskler #Mandag #Hverdag #Technutrition

-Randi Annette-

 

En bedre frokost.

Egg er noe av det beste jeg vet når det kommer til en god proteinkilde. Jeg koker stadig to egg som jeg har med meg på jobb. Det er så kjapt å bare hive i seg to egg hvis det er en stund til pause. Eller hvis jeg skal gjøre noe etter jobb som gjør at jeg kommer litt senere hjem til middagen. Det er genialt. Det metter, smaker godt og det er viktig for kroppen.  Men, det er heller ikke feil som pålegg på rundstykker.

 

Dette er et sponset innlegg.

 

 

 

 

 

 Egg og melk går det mye av her i huset. Melk bruker jeg til en hver frokost da jeg spiser stort sett NOKA musli. 

Så for meg er melk og egg noe av det viktigste i min kost når det kommer til frokost eller lunsj.

 

Hva er din favoritt?

 

 

#Noka #Diett #Nokadietten #Mat #Helse #Frokost #mandag #Oppskrift #Sponset #Reklame #Sponsor #Musli #Inspirasjon #Matblogg #Blogg #Trening #power #Styrketrening #Motivasjon  #Instagram #Sunnhet #egg #Protien

 

 

-Randi Annette-

 

Deilig frokosttips.

Dette gir masse energi, god smak og en kickstart på dagen.

 

Ingredienser

50g Store havregryn

5 Mandler

2Dl ekstra lettmelk

1 Eple

 

Slik gjør du

Hakk opp eple i biter og bland alle ingredienser i en bolle.

 

Tips

Dryss litt kanel på toppen. Dette er snadder.

 

 

#Frokost #Kanel #Frokosttips #Eple #Frukt #Mandler #Protein #Fett #Havregryn #Axa

 

 

-Randi Annette-

Oppskrift på deilige hjemmelaget knekkebrød.

 
 

Ingredienser

4 dl grovt sammalt hvetemel

4 dl store havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 ts salt

7 dl vann

 


 

Slik gjør du

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Den skal være litt rennende.

Dekk 2 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott eller fingrene til å få det så jevnt som mulig.


 Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 2 eller 3 stekeplater. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.

 

Stekes på varmluft på 160 grader.

Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer.  Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater).

Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
(Bytt plass de første 10 minuttene også).

 

Jeg måtte steke de på rist etterpå da de var myke. Da hadde jeg på 100 grader med varmluft i ca 20 minutter. Du kan prøve å ha 5-6 dl vann fremfor 7 dl for å unngå dette. Men, husk at størrelsen på stekebrettene er ulike.

OBS! Lurt å åpne ovnen innimellom for å slippe ut damp. Da er sjansen stor for å få de perfekte uten å ettersteke de.

Avkjøl på rist og knekk opp når de har blitt avkjølt.

Oppbevares tørt, for eksempel i en boks eller i en bolle med aluminiumsfolie.

 

 
 

Håper det smaker.

 

 

#Oppskrift #Knekkebrød #Hjemmelaget #tips #Inspirasjon #Helse #Næring #Korn #Fokus #Næring

 

 Lik gjerne min facebookside ved å trykke her

Instagram: @Randiae

 

-Randi Annette-
Bananpannekaker. Oppskriften får dere her.

Jeg har kommet i det kreative hjørnet og der trives jeg veldig godt. Jeg lar meg inspirere og jeg er ikke redd for å prøve nye ting. I dag var det bananpannekaker, eller lapper om du heller vil kalle det for det. Jeg lagde frokost for to og det var da bedre med mange lapper, enn to store pannekaker. 

 

 

Ingredienser

1 Egg

1 Banan

1/2 Dl ekstra lett melk (kan bruke den melken du ønsker)

1/2 Ts bakepulver

1/2 Ts vaniljesukker

1 Dl store havregryn (kan bruke lettkokte om ønskelig)

  

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser. Bland helt til røren er luftig og fin. Stek små lapper . 


 

Jeg valgte å steke lappene med Cocosa da det er et sunnere valg når det kommer til olje/smør.  Les mer om Cocosa her.

 

Dette smakte himmelsk med hjemmelaget jordbærsyltetøy. Jeg skal begynne på min diett i morgen siden jeg har blitt så og si helt frisk. Det blir spennende. Derfor måtte jeg nyte hjemmelaget syltetøy. Det er jo så utrolig godt.

Lik og del gjerne med dine venner.

 

#Banan #Bananpannekaker #Pannekaker #Frokost #Tips #Oppskrift #Mat #Mellommåltid #Lunsj #Hjemmelaget #Syltetøy #Cocosa #Fit #Fitness #Diett #Trening #Kosthold #Middagstips

 

 

-Randi Annette-

Hjemmlaget kjøleskapsgrøt. Ingen koketid.

Endelig orket jeg å prøve denne grøten. Har hørt mye om den, men det har ikke blitt til at jeg har laget det selv. I og med at jeg hadde få ingredienser hjemme, tok jeg det jeg hadde tilgjengelig. Grøt skulle det bli uansett.

 

Ingredienser

1,5 Dl stor havregryn

3 Ss Naturell Yoghurt

1 Dl ekstra lett melk

Kanel 

 

 

Slik gjør du

Rør sammen alle ingrediensene og la det stå i kjøleskapet over natten.

 

Dette ble ikke helt suksess. Det smakte surt på grunn av yoghurten. Anbefaler å bruke vaniljekesam eller annen yoghurt med smak. Jeg likte heller ikke konsistensen så godt, selv om mange sier at de liker dette. Kanskje rart å blogge om det da det ikke ble bra, men vi er forskjellige så det kan være at du liker det. Verdt et forsøk. Det koster hverken mye penger eller mye tid.

 

Tips

Erstatt naturell yoghurten med en smakfull yoghurt. La den stå en time fremfor ett døgn da konsistensen blir mindre fast , (ser jeg for meg i så fall). Kan også tilsette steviadråper med smak. Bær kan også tilsettes om man ønsker det.

 

 

Lik gjerne min facebookside ved å trykke her

Instagram: @Randiae

 

 

#Oppskrift #Grøt #Mat #Havregryn #Havrerynsgrøt #kjøleskapsgrøt #Næring #Inspirasjon #Mellommåltid

 

-Randi Annette-

Proteinrik lunsj.

 

Med null matlyst så må jeg få i meg noe mat. Jeg tenkte at kokte egg var en smart da det metter og det er proteinrikt. Skuffelsen var stor.

Jeg smakte INGENTING!

Her har jeg en tortillalefse med kremost, spinatblader og to kokte egg i skiver. Jeg ser at det ser godt ut, men jeg smakte ingenting. Utrolig skuffende. Jeg ble også mett før jeg fikk spist opp. Min samboer kunne fortelle meg at det smakte veldig godt. Så da fikk jeg en bekreftelse på det.
Den middagen vi tenkte å lage til kvelds venter vi med til i morgen. I håp om at jeg kanskje smaker litt mer da.

 

Har du noen tips til hva jeg kan evt drikke for å få tilbake mine smaksløker, så ikke nøl med å skrive en kommentar.

 

 

#Tortilla #Egg #Protein #Proteinrik #Lunsj #inspirasjon #Smak #Spinat #Proteiner #Mat #Oppskrift #Tips

 

-Randi Annette-

Her får du endelig oppskriften på gårsdagens kveldsmat.

 

Det ble litt sent i går, å jeg vet at jeg ikke får til å sove godt hvis jeg legger meg sulten. Å da er havregrynsgrøt et bra alternativ, men denne gang med havremel.

 

 

 

 

 

For to personer brukte jeg ca 3 dl havremel og blandet ca 5 dl vann. Det må an se an litt selv ut i fra hvor tykk man liker grøten.

 

 

 For dere som liker litt søtning, kan det være et godt alternativ med sukrin og faktisk honning. Jeg fikk for meg at det kunne smake godt, noe det også gjorde.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Honningen smelter sagte, men sikkert på herligheten. Personlig liker jeg havregrynsgrøt med store gryn aller best, men det er kjekt å variere.

 

#Havre #Grøt #Havremel #Havregrynsgrøt #inspirasjon #Mat #Tips #Blogg #Fitness

 

-Randi Annette-

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 29 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no