hits

TRENING AV OVERKROPPEN

I morgen er det to uker siden jeg opererte tåen min, en ganske så liten operajson i seg selv, men samtidig så var den relativ stor. Men jeg tror ikke det er lenge til jeg kan begynne å trene overkroppen. Så det ser jeg virkelig frem til. Jeg skal til legen i morgen for å fjerne stingene, så da skal jeg spørre om status.

 

Jeg er fortsatt avhengig av å ha foten i høyden innimellom grunnet trykket som oppstår, og sko er også veldig uaktuelt over lengre perioder. Men skal jeg trene, så kan jeg trene uten sko, men da må jeg også trene kun overkroppen.

 

Men jeg stresser absolutt ikke over det å komme meg på trening, noe jeg kjenner er utrolig godt.

 

Men ser jeg frem til det? Så klart jeg gjør.

 

Klærne er sponset av Brazfit.


Foto: Cassandra Coste

 

 

 

Pullups er en av de treningsøvelsene jeg liker, men som jeg ikke gjør så veldig ofte. Må si jeg savner det å trene, men igjen så er det godt å ikke ha dårlig samvittighet ovenfor det at jeg ikke trener. Det er jo en god grunn til å ikke gjøre det. Jeg skal ikke begynne på for fort og jeg skal være flink til å legge til rette så jeg får et bra resultat. Ellers er operasjonen bare borrtkastet energi, tid og... Smerte......

 

 

Her fikk dere også se flere bilder fra fotoshooten jeg hadde bare dager før operasjonen. For å se flere, kan dere trykke på dette blogginnlegget.

 

Lag dere en god dag.

 

-Randi Annette-

TILBAKE I TRONDHEIM - FOR EN STUND

I dag var jeg tilbake på skolebenken og det var skikkelig etterlengtet. Det var så hyggelig å se mine medstudenter igjen, og det virket som de syntes det var hyggelig å se meg igjen også. I dag var det første gang at jeg var ute å gikk med krykker og jeg greide meg fint. Det var skikkelig kaldt og surt ute, men heldigvis finnes det måter å komme seg frem på - som å bli kjørt av sin bedre halvdel, og det å ta buss.

 

Sykkelen blir nok ikke brukt på en måneds tid nå, så nå har jeg skaffet meg et månedskort for å ta bussen. Jeg får jo ikke på meg sko eller det å gå skikkelig enda. Eller, jeg får på sko til nød, men vil helst unngå å bruke det dersom jeg kan la det være.

 

Home sweet home....

 

Jeg kjenner at to uker fra leiligheten min var lenge. Når jeg kom inn her, så smilte jeg fra øret til øret. Ekstra godt var det å se hvor fint jeg hadde gjort det. Jeg visste jo at jeg kom til å greie å styre og stelle mindre når jeg kom tilbake, så det å åpne et skinnende rent kjøleskap, tenne lys og slappe av med et glass rødt

(ja, dere leste riktig. Jeg og min kjære koser oss med noe rødt i kveld...), ja, det var utrolig godt. Tomme skittentøyskurver... Ja, det er fantastisk.

 

Jeg skal få med meg forelesningene som er resten av uken, før jeg reiser til havgapet igjen å blir der noen dager. Jeg må nesten bare benytte meg av den hjelpen jeg kan få, å det får jeg ved å være sammen med noen. Også er det en fin anledning til å være der jeg aller helst vil være når jeg kan slappe av.

 

Havet er noe eget - jeg er glad i Trondheim, men jeg elsker å besøket hjemplassen min når jeg kan.

 

 

Havet - ja, det er noe eget.

 

-Randi Annette-

MY TYPE OF MAKEUP

Endelig orket jeg å dulle med dette fjeset mitt. Når jeg har vært hjemme og knapt sett folk, har jeg ikke orket å lagt så mye i sminken. Litt maskara bare for å føle meg litt bedre. Men i dag så følte jeg det var på tide. Håret ser dere jeg bare ordnet en hestehale av - det får være måte på hvor mye man skal pynte seg for seg selv på en mandag....

 

Jeg begynner sakte men sikkert å venne meg på å ikke ha pannelugg som jeg har hatt i 1,5 år. Bare å være tålmodig så den kan vokse ut...

 

Jeg har stått på badet hver dag med den foten som er operert oppå vaksen da den må være i høyden. Ellers dunker det så fælt. Men i dag slo kreativiteten inn, satte meg rett og slett på en pute med foten på en annen pute. Ikke så veldig i høyden, men jeg brukte ikke akkurat flere timer på sminken. Så det gikk kjempe fint.

 

Foten la jeg litt annerledes for bildet sin skyld. Jeg vet det er mange som hater føtter der ute.... Og som kanskje... ja, dere skjønner....

 

 

 

Det skal ikke så mye til for å føle seg litt mere fresh.

 

 

Resultat ble slik. Jeg elsker den oransje øyenskyggen min. I og med at jeg har grønne øyne, så er det perfekt. Brun, oransje, hvit, beige og rustrød. Ja, mange farger for å fremmheve. Ikke alltid jeg bruker så mange forskjellige, men det er ganske fint å bruke flere kombinasjoner dersom man legger de riktig.

 

 

 

 

Håret kunne vært finere, men la gå.

 

 

My type of makeup - to day!

#makeup #sminke #sminketips #grønneøyne #hestehalse #stil #mote #øyenskygge

-Randi Annette-

JEG GÅR SNART PÅ VEGGEN

 

I går våknet jeg å jeg oppdaget at jeg hadde fått røde prikker på armen, der narkosen ble satt feil gang nummer to. Ja, det skjedde to ganger. I natt og i dag har jeg mildt sagt holdt på å gå på veggen. Det klør og er så ufattelig vondt at dere kan nesten ikke se det for dere.

Zyrtec har jeg tatt. Og har smurt på med salve. Fungerer det?

 

Minimalt......

 

 

Jeg synes så fryktelig synd i meg selv om jeg kan få si det rett ut. Tåen jeg har operert er barnemat i forhold. Det er armen som er en pest og en plage. Akkurat nå er jeg ganske irritert. Hvorfor måtte jeg bli utsatt for dette....

 

Maks uflaks. Så skikkelig uflaks.

 

 

 

 

 

Jeg finner ikke ord......

 

I'm out!

 

-Randi Annette-

SJOKOMELK GJØR DEG FEIT

Sjokomelk som man får kjøpt ferdigblandet i butikken gjør deg feit. Om et halvt år vil den gi deg masse næring og den anbefales å drikke etter trening, fremfor en proteinshake. Nå er poteter, ris og brødmat noe man kan spise med god samvittighet, men om ett år er det farlig å spise det. Nå er lettbrus noe man kan drikke med god samvittighet, men om et halvt år er det farlig.

Skjønner dere hvor jeg vil?

 

ALARM!

 

 

Det jeg vil frem til er at det de sier er farlig å spise i dag, sier de er sunt og bra for helsen din om et halvt år. Er dere ikke enige? Det er kanskje gjort et forsøk, som da ikke kan anses som en påstand. Det må vi også huske. 

 

Vi leser oss syke og jeg er redd for at de som slettes ikke bør lese og ta dette innover seg gjør det. Små barn som nekter å spise poteter ved middagsbordet fordi de har fanget opp at potet gjør deg feit. Eller det å ikke spise etter klokken 18.00 gjør deg feit. Jeg synes det er så hårreisende at jeg greier ikke å IKKE si noe. Jeg husker jo selv da jeg var liten. Poteter var farlig. Brød gjorde oss feite, noen påstår det enda i dag. Og stekt potet på pannen var nesten døden. For det tettet alt av årer og gjorde deg feit. Det er ikke snakker så mye om er mengden og hyppigheten. Jeg husker det så godt at jeg var skeptisk til stekte poteter etter å sett noe på TV-skjermen da jeg var for ung til å forstå bedre.

 

Så hvorfor så stort hysteri? Kan vi ikke bare snakke med legen for å sjekke helsa, enn å skremme hver eneste en? Eller bare slå av hørselen når slike reklamer og dokumentarer dukker opp. Er du i tvil så snakk med legen. Det er i så fall mitt beste råd. For det kan ikke gå an å unngå det som en overvektig person bør unngå, dersom du selv har en normalvekt. Da er det helsa det går på, og vi alle er forskjellige.

 

Makan.

 

Dette innlegget ble delt for ett år siden, men jeg synes det er like aktuelt i dag.

 

#hysteri #kropp #Helse #Hysterisk #kroppspress #usunn #sunn #sjokomelk

-Randi Annette-

FINT MEN HÅPLØST

Nå er jeg på en liten visitt hos pappa. Jeg har vært innendørs over en uke nå, og jeg savner det å kan være ute. Været er skikklig fint nå, men det er jo så kaldt. Det er fint vær, men for min del er det håpløst å nyte det. Ja, jeg kan kle på meg en kjeledress og sitte ute med en kopp kaffe. Men... Det er så kronglete å komme seg frem med en fot som må være høyt og som ikke kan belastes.

 

Bahhh..... Ja, det hadde virkelig gjort seg med litt frisk luft og sol i kinnene.

 

Foto: Nandita Myre Paulsen

 

Lue har jeg også med. Ja, kanskje jeg rett og slett skal kle meg og sette meg på verandaen, så slipper jeg å gå så veldig langt og med utfordrende underlag....

 

Været er fint, og selv om det føles håpløst, ja så kanskje jeg skal prøve. Det kan vel ikke skade...

 

-Randi Annette.

ET DEILIG GRILLMÅLTID

På søndag ble jeg vertet opp med skikkelig sommermiddag - nemlig grillmat. Det var så godt, og jeg velger å sammenligne det med smaken av grillet kjøtt på Graffi. Grillmat på skikkelig kullgrill, det slår det meste. Sommeren var plutselig tilbake i noen minutter.

En smak av sommer - grillmat.

 

Ovnsbakte poteter, maispure, grillet ribbekjøtt og salat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette ble middag to dager på rad, og jeg nøt det like godt begge dagene.

 

Savner du grillmaten? Kle deg godt og grill ute en finværdag.

#Grillmat #kjøtt #matblogg #middagstips #middag #tips #inspirasjon #mat

-Randi Annette-

5 DAGER ETTER OPERASJONEN

Det har vært noen fantastiske fine dager ved sjøen de siste dagene, men det har vært kaldt. Så jeg har kun vært utendørs for å trekke frisk luft, og for å ta noen bilder. Jeg må nesten vise dere hvor fint det er her jeg er nå når jeg er sykemeldt.

 

I dag fikk jeg byttet til en mindre bandasje. Det var utrolig godt. Selv med en blå fot som var litt deformert - ja, veldig sexy....

 

Formen min er veldig bra. Kroppen tar seg fort inn igjen. I går tok jeg kun to smertestillende. Vet ikke om det sier mer om min stahet om å ikke ta smertestillende, eller om det faktisk begynner å gå mot bedringens vei. Uansett, såret har ikke blødd og det så kjempe fint ut (ikke at jeg personlig har sett det, for det ønsket jeg ikke..).

 

 

Og her ser dere utsikten jeg har hver eneste dag. Se så fint det er. Sol, sjø... Sol, ja hva mer kan man ønske seg. Bildene dere ser av sjøen og utsikten er ikke redigert. Bare så det er sagt.

 

 

 

 

 

 

Man kan få det fint, om man lærer seg å sette seg ned å kjenne etter. Tenke og - ja, sette pris på det man har.

 

 

-Randi Annette-

JEG BLIR SÅ BORTSKJEMT - SE SÅ GODT

Ikke har jeg bare funnet meg en utrolig kjekk og snill kjæreste, men han er skikkelig god til å lage mat også. Her har jeg fått servert mat som har krevd noen timer på kjøkkenet, og smaksløkene mine har virkelig vært på en reise i de siste dagene.

 

En skål med fersk pasta med grønn pesto, bacon, soltørkede tomater m.m

 

 

 

Med et hint av sursøtsaus og andre gode ingredienser ble det en ekspolosjon i munnen. Og med litt pinjekjerner ble det litt ekstra spennende.

 

 

Kanskje du kunne tenke deg hele oppskriften i sin helhet? Si ifra, så skal jeg spørre pent om jeg kan få den.

 

 

Mmmm....

 

#mat #Oppskrift #salat #pasta #pesto #sunn #inspirasjon #matblogg

 

-Randi Annette-

BILDER FRA SHOOT - SUPREME LEGGINGS

I går fikk jeg tilbake masse bilder ifra flinke fotografen som jeg var på shoot sammen med tidligere denne uken. Jeg hadde en kjempe fin opplevelse foran kameraet, så jeg ser veldig frem til å være modell for fotografen ved andre anlednigner også. Dette var fotografens aller første shoot som hadde med trening å gjøre, og jeg synes hun gjorde en veldig bra jobb.

 

Selv har jeg en del erfaring med slike fotoshoots og det er helt klart på trening jeg føler at jeg er i mitt ess. Det å stille opp i form av fashion eller andre settinger blir litt utenfor boksen for min del, men jeg har veldig lyst til å utforske andre settinger også. Jeg kunne jo ha tenkt meg å tatt litt bilder uten hestehalse og svette.... 

 

Klærne er sponset av Brazfit.


Foto: Cassandra Coste

 

 

Limited Edition Supreme Leggings for 649,-

 

Ved å bruke min rabattkode randiae20 får dere 20% rabatt og dere får alltid fri frakt.

 

 

 

 

 

Hva synes dere om settet og ikke minst bildene? Jeg gleder meg til å vise dere flere.

 

Lag dere en god dag.

 

#foto #shoot #fotoshoot #trening #treningsklær #helse #fashion #bilder #Modell #trondheim

-Randi Annette-

PAIN

I natt har jeg sovet veldig lite, men har likevel ikke kjent på mangel av søvn. Jeg tror jeg sov og slappet av såpass mye går, så jeg følte ikke at jeg lå på etterskudd med søvnen. Men smerter, ja det har jeg fått smakt på - og det til gangs.

 

Grunnet feilstikking av narkosen to ganger, har jeg slitt med smerter i området biceps. Når jeg har hatt hånden i ro over lengre tid, stivner den og det er en følelse av et åpent brannsår og 10 kleskliper som sitter fast på innsiden av armen. Ja, den smerten kan nesten ikke beskrives. Smertestillende har jeg tatt litt av i dag, men ikke så mye. Jeg liker ikke tabletter, så jeg unngår det så mye som jeg kan. Men det finnes grenser på hvor mye smerte jeg orker å kjenne på, når tårene bare spretter. Ren smerte liksom.

 

 

Ellers er det ikke så mye nytt her, bare halvsløv og trøtt. Og nå blir jeg vertet opp med pepsimax og cheez doodles. Og kjæresten min koser seg med en øl. Det frister så klart mer enn noen gang før, nå som jeg ikke kan drikke øl. Men det er jo typisk - er det ikke?

 

-Randi Annette-

110% ÆRLIGE BILDER FRA OPERASJONSDAGEN

 

Filter - utgår. Her får dere rene sannheten i bilder. Dagen har vært spennende på godt og vondt. Men jeg kunne ha gått igjennom det igjen, selv om det var noen mindre hyggelige øyeblikk.

 

Jeg hadde bestemt meg for å takke ja til berolignede før narkose, men jeg valgte å trekke det tilbake når jeg kom dit. Jeg måtte igjennom det uansett, å jeg valgte å stå i det. Ikke alle situasjoner er enkele å håndtere, men jeg tenker som jeg gjør eller i andre situajsoner - at man må bare ta valg, hold hodet klart og stå i det. Ja, jeg er alt for målbevvist og streng med meg selv. Men det er sånn man kommer seg opp og frem. 

 

Litt konkurransemenneske kanskje... Ehhh ja.

 

Før operasjon.

 

 

 

Narkosen ble dessverre og uheldigvis satt feil to ganger. Narkosen ble satt inn i vev og selve kroppen, ikke i blodet. Jeg sovnet liksom aldri. Så gang nummer tre, ble det bedre. Jeg fikk beskjed om å tenke på noe fint. Første jeg tenkte på var pappa. Min aller beste venn som jeg elsker over alt på denne jord. Så sovnet jeg.

 

Etterpå måtte jeg ligge 6 timer til sammen, ikke 1. Trøtt og sløv, men det gikk bra. Jeg ble tatt så godt vare på. Helsevesenet i Norge er NR 1. Det å bomme på en blodåre er fort gjort når personen er kald. Så jeg klanderer ingen. Det kan skje den beste. God mat og kaffe fikk jeg også. Nei, jeg følte meg så godt vare på.

 

Aleris Solsiden - dere kunne ikke fått min opplevelse bedre. Kjempe bra team, god kommunikasjon og masse hjerterom <3

 

 

Skikkelig sløv. Ikke rart kanskje..... Ingen filter her, men det ser dere vel kanskje.

 

 

 

Så hjemreise.

 

Jeg vet mange av dere som er kunder av meg har vært spente på hvordan det gikk. Dere jeg studerer sammen med og ikke minst mine sponsorer. Ja, så jeg legger ut et lite innlegg om dagen og opplevelsen for å fortelle at alt gikk bra.

 

Man kan si hva man vil om Norge og helsevesenet. De gjør faktisk det de kan. Det har ofte noe med hvordan vår personlighet takler de ulike situasjonene. Men så klart. Det er alltid to sider av en sak. Men jeg velger å tenke litt utenfor boksen og ikke klandre, men heller det å bruke energien min på det som gir meg energi. Nemlig det å være positiv selv i vanskelige situasjoner som nettopp denne. Kroppen min var sliten, men jeg var trygg og hadde det bra.

 

 

Nå blir jeg sykemeldt i 3 uker og jeg håper og tror at tåen min kommer seg fort. Jeg skal i så fall være flink til å ta det me ro.

 

Ønsker dere alle en fin kveld videre.

 

#operasjon #helse #trondheim #helsevesen #aleris #sykehus

 

-Randi Annette-

EN RØD VALENTINES GELE - HJEMMELAGD SÅ KLART.

Det er ikke alltid like enkelt å finne tid og prioriteringer til alt man vil gjøre, men dette tar ikke så langt tid. Det går så klart an å kjøpe en ferdig pakke også, men det er stas å lage selv noen ganger også. Det er super enkelt, sunt og godt

 

Oppskriften har blitt delt med dere tidligere også.Men for dere nye følgere, så legger jeg den ut en gang til.

 


 


 

 

Ingredienser

5 gelatinplater

1,5 Dl ZERoh sukkerfri saft med smak av granateple og blåbær

3,5 Dl vann

2 store eller 4 små jordbær

 

 

 

Slik gjør du

Hell vannet i en bolle og legg gelatinplatene oppi og la de ligge i 5 minutter. Hell dette så over i en kasserolle og tilsett saften. Varm dette opp til platene har smeltet. Husk at det ikke skal koke. Hell over i en fin glassbolle og legg biter av jordbær oppå. La det stå i kjøleskapet i omtrent fire timer. 

 


 Følg meg gjerne på instagram, @Randiae.

 

#Gele #saft #Oppskrift #Sunn #Helse #Dessert #Sunt #sunn #Tips #zeroh

-Randi Annette-

BLANDEDE FØLELSER

Herregud, nå nærmer det seg operasjonen og jeg kan nesten ikke tro det. Jeg sitter med ulike følelser. Jeg blir nesten litt stresset over at jeg er nødt til å sitte så mye i ro. Herregud, hvor glad jeg er for at jeg kan se serier på nettet i disse dager. Jeg tror de som har meg på Snapchat kommer til å KLIKKE på meg, for jeg tror ikke det vil bli lite å høre ifra meg i den perioden. Det er liksom når jeg ikke har så mye å gjøre at jeg kan finne på å sende videoer med ulike filter fordi jeg ikke har noe fornuftig å gjøre..... Så ja, det kan bli interessant å se hvor mange som sletter meg etter det. Ha-ha!

 

I skrivende stund sitter jeg å spiser havregrynsgrøt. I sekken har jeg pakket med meg fire brødskiver, en banan og to yoghurter. Ja, jeg er et matvrak. Men det må vel roe seg ned når jeg blir sittende i ro. Herregud, jeg kommer til å bli så fin og rund til påske. Men det går jo fort vekk igjen.. Liker jeg å tro....

 

 

Å som jeg gleder meg til å sitte i ro med god samvittighet og bli vertet opp litt. Ja, jeg kommer nok til å legge på meg, men det er ikke det verste. Det beste er å få vekk kulen og få operasjoen overstått. Og ikke minst bite i meg smertene som oppstår i etterkant. Altså en blandende følelse.

 

Nå skal jeg sykle til skolen å jobbe med selvstudiet før selve forelseningen begynner. Så skal jeg på jobb. Jeg kjenner jeg gleder meg til å dra på jobb. Ingenting er som en variert hverdag - spør du meg.

 

Lag dere en god dag.

 

-Randi Annette-

DAGENS KANONØKT - SAMTIDIG DEN SISTE

Den aller siste treningsøkten er nå utført, og jeg er kjempe glad for å ha avsluttet økten med stil.

 

Jeg startet dagen med en fotoshoot med en fotograf klokken 08.00, og trente selv litt over en time etter det. Selve shooten inneholdt treningsøvelser den også, men ikke på den måten at jeg fikk høy puls. Men jeg ble god og varm, så det var en fin oppvarming til selve treningsøkten jeg skulle ha.

 

Markløft er en øvelse jeg aldri trener, men i dag skulle jeg tydeligvis trene så godt og hardt slik at jeg kunne avslutte min trening med stil, nå før operasjonen.

 

Klærne er sponset av Brazfit.

 

Markløft med helt klart ny personlig rekord - 85 kg! En herlig baseøvelse.

 

 

 

 

Bildene er tatt med mobil, og er ikke fra fotoshooten. Så derfor litt dårligere kvalitet. Men dere får om litt se bilder fra shooten. Gled dere.

 

 

Også tok jeg enormt mange håndstående pushups. Jeg vet ikke om det ble 10 stykker her... Jeg tror faktisk det ble noe slikt. Det var i et greit tempo, og dere kan se videoen på min instagram: @randiae

 

 

 

 

Jeg fikk faktisk lyst til å trene nå igjen i kveld. Det var like før, men jeg må nesten unngå å belaste tåen min mest mulig frem mot operasjonen. I morgen og på onsdag skal jeg både på skolen og på jobb, så da må jeg ikke belaste den mer enn nødvendig. Det blir mer enn nok med å gå og stå - faktisk.

 

Lag dere en god kveld.

 

#trening #motivasjon #personligrekord #PR #markløft #baseøvelser

 

-Randi Annette-

MORSDAG - PÅ GODT OG VONDT

I dag er det som kjent morsdag der mange mødre kanskje starter morgenen med en kaffe, et kort og kanskje til og med en matbit på sengen. Det er så hyggelig å glede andre i slike sammenhenger synes jeg. Det koster så lite å gi litt, om så bare en god klem eller en hilsen. Jeg for min del har bare gode minner om morsdagen, selv om det så klart vekker minner.

 

Men jeg ser jeg har kommet veldig langt når jeg ser tilbake på intervjuet i fjor. Da ble jeg intervjuet av Trdby, og litt om det intervjuet kan dere lese her.

 

Foto: Silje Bullgård

 

Selv reiste jeg vekk på morsdagen i fjor. Da reiste jeg på en dagstur til Stjørdal til fadderen min. Det innlegget finner dere her, dersom dere vil lese det.

 

 

Håper dere får en fin dag, selv om det kanskje vekker noen minner. Selv er jeg glad jeg knapt tenker noe som helst om denne dagen. Eller - prøver jeg bare å skyve det vekk for å unngå å kjenne?

 

Uansett skal jeg ikke analysere eller gruble mer enn nødvendig. Dagen skal bli fin den- det er helt sikkert.

 

Lag dere en god dag. Fordi dere fortjener det <3

 

#morsdag #savn #Minner #død #dødsfall #trdby #adressa #Intervju #minner

-Randi Annette-

JEG BLIR OPPRIKTIG LEI MEG

Det er ikke alltid det er like enkelt å forså eller sette seg inn i hvordan ting faktisk er eller hvordan det føles. Men jeg blir faktisk utrolig trist og påvirket av å lese diverste saker på ulike nettaviser. Som for eksempel et voksent par som har satt 13 (!!!) barn til verden. For så å sulte dem og straffe dem ved små uhell skjer. Som  for eksempel at et barn søler ut litt vann fra glasset sitt.

 

Å la de få lov tl å dusje kun 1 gang i året, fået måltid om dagen... Det er så forkastelig at jeg finner ikke ord. Naboer som ikke har sett denne komme... Og der noen av barna har blitt mobbet skikkelig fordi de lukter vondt og de ser rare ut. Så viser det seg at det er en god grunn til det.

 

Nei, det er ikke greit.

 

Det er ikke greit at noen mennesker er nødt til å oppleve dette. Men det verste av alt, det kan være naboer av oss. Bekjente som gjennomgår slike ekle ting. Som seksuell trakassering, de blir kanskje slått. Blir behandlet som slaver - you name it!

 

Det er ikke greit.

 

-Randi Annette-

1 UKE TIL OPERASJONEN

Nå er det ikke lenge til jeg skal legge med under kniven med en dyp søvn i tillegg (narkose). Jeg har aldri prøvd narkose før, så det er jeg litt spent på. Nå har redselen gått over til å være spent, så jeg tror jeg skal fikse dette bra. Alt lander på at jeg ikke skal ha kontroll over min egen kropp og jeg har så og si aldri vært på sykehus. Så jeg er vel kanskje litt pysete. Men hvem elsker sykehus og operasjoner? Ja, nettopp. For spesielt interesserte..........

 

Foto: NMP - Nandita Myre Paulsen

 

I dag så lot jeg være å trene underkroppen. Trente kun overkropp, og det var i grunn greit det. Men jeg savnet å kjenne at det brant i lårende, men jeg får gi litt ekstra gass nå når jeg skal sykle til skolen. Overkoppsøkten tenkte jeg at jeg kunne dele med dere, men det blir i et eget innlegg.

 

1 uke til operasjonen. Jeg må innstille meg på 0 trening en stund nå. Det sitter langt inne for en treningsglad jente som meg.

 

 

-Randi Annette-

FORBEREDELSER TIL PHOTOSHOOT

Jeg ble kontaktet av en fotograf som ønsker å bruke meg som modell for noen bilder. Hovedsaklig er det snakk om treningsbilder nå, så det ser jeg veldig frem til. Jeg elsker shoot og jeg elsker trening - derfor en perfekt kombinasjon. Shooten skal finne sted inne på et treningssenter, men dersom det lar seg gjøre, så kommer vi til å ta bilder utendørs også.

 

Det passer jo fint at dette kommer nå, i og med at jeg bilr sykemeldt og må ha en lang treningsfri periode fra neste torsdag, så da har jeg litt bilder og litt motivasjon å spre til dere lesere, selv om jeg selv sitter i sofaen med foten godt oppå en pute.

 

Jeg ble også spurt om å være modell for et prosjekt for Olavfestdagene som er i høst, men på grunn av operasjonen, så kunne jeg ikke stille like vel. Det var en skikkelig nedtur, for den kampanjen var virkelig spennende. Men de skulle kontakte meg igjen ved en senere anledning, så da får jeg bare se frem til en annen mulighet.

 

Nå holder jeg på med å velge ut hvilke treningsklær jeg skal bruke på shooten.

 

Foto: Vegar Herstrøm. Fotoshooten denne gang blir med en annen fotograf.

 

Ellers i dag har jeg bare studert. Helt til nå faktisk. Så nå tenkte jeg å slappe av med serien Broen før det blir å legge seg i rett tid (som jeg sier hver kveld...... Det skjer aldri).

 

Hva har dere gjort i dag da? Legg igjen en kommentar dersom du ønsker det.

 

-Randi Annette-

DAGENS TRENINGSPROGRAM- TEST DET UT

Jeg trodde jeg kom til å slite med å komme meg utav sengen i dag da jeg stod opp klokken sju, men det gikk veldig bra. Kroppen er tydeligvis vant med å trene. Det å gå langrenn er noe helt annet enn hva jeg er vant med til vanlig, men det er tydelig at kroppen er vant med å få kjørt seg. Jeg datt skikkelig på rumpa noen ganger i går, så jeg var redd jeg kom til å ha litt smerter i dag, men det gikk veldig bra.

 

På dagens trening kjørte jeg meg fullstendig ut, det var utrolig godt. Jeg må bare nyte de dagene jeg får til å trene nå, før operasjonen. Da blir det nok treningsfri i 6 ukers tid. Kanskje jeg får til å sykle litt, men det blir nok ikke før etter 4 uker kanskje. Jeg må rådføre meg med legen. Jeg vil ikke starte for tidlig på igjen. Det ødelegger så mye ellers, så jeg må lytte til de rådene jeg får.

 

 

Slik så dagens treningsøkt ut:

Gående utfall med 10 i hver hånd (8 på hver fot-16 til sammen)

10 Calorie row

Farmer walk (22kg i hver hånd. Ca 25 meter)

Half burpees (10 stk)

Militærpress (15 kg stang, 10 stk)

Kettlebells swing (30 stk 12 kg)

Planke (40 sek)

Burpees (10 stk)

 

Dette i tre runder. Avsluttet med geriljacardio. Etterpå holdt jeg på å kaste opp. Typisk meg å kjøre meg fullstendig ut. Jeg våknet med tidenes hodepine, så jeg valgte å ta litt lette kilo på noen av øvelsene. Men hva hjelper det når man kjører på med tempo....

 

Uansett - super fornøyd med dagens innsats. Og ikke minst, en knall start på uken.

 

-Randi Annette-

JEG ER IKKE SOM TYPISKE NORDMENN

Endelig fikk jeg oppleve det å gå på ski igjen. Det er nøyaktig to år siden sist, og jeg nøt to timer på langrenn. Jeg gikk 8 km og det ble både enormt mye latter, glede, knall og fall. Jeg skal jo være som en unge som ikke er redd for noe som helst. Selv om jeg ikke kan det å bremse noe særlig eller det å generelt - gå på ski. Så kastet jeg meg ut i det.

 

Bratte nedoverbakker i mørket. Jeg hadde hodelykt, så jeg så jo litt. Det var noe eget å gå der på kvelden. Men jeg er langt ifra en typsik nordmann. Nå vet jeg at det er mange nordmenn som ikke går på ski også, men det var skikkelig mange flinke folk å se i løypene. Jeg tror jeg kunne blitt god, hadde jeg bare gått oftere på ski. Jeg lærer fort og jeg liker å utfordre meg selv, men nå skal jeg snart opereres, så det er begrenset hvor mye jeg kommer til å gå på ski i år.....

 

Det var så nydelig og fint. I bakgrunnen ser dere en lite skimt av Granåsen - hoppbakken.

 

Nå ligger jeg med foten høyt og kjenner på ilende smerter i tåen min. Det er god grunn til at jeg skal opereres- for å si det sånn. Det er forferdelig vondt.

 

 

 

 

Men nå skal jeg slappe av med foten høyt, så får jeg se om jeg kommer meg på trening for å trene litt fra morgenen av i morgen.

Ha en fin kveld. Nå skal jeg slappe av før jeg finner sengen.

 

-Randi Annette-

 

 

SKIKKELIG KALDT - MEN OGSÅ KOS

Det er ikke med måte på hvor fort tiden skal gå når jeg er hjemme. Klokken er snart seks på kvelden, og jeg kan nesten ikke tro at helgen er omme om ikke så alt for lenge. Det som sjokkerte meg aller mest var da jeg våknet. Jeg strekte meg etter telefonen og kunne se at klokken var 09.55. Det vil si at jeg sov 10 (!!!!) timer i natt. Når skjedde det sist liksom...
Vanligvis står jeg opp 07.00 hver dag når jeg er i Trondheim. Så det var tydeligvis behov for litt søvn til kroppen...

 

Ellers er det ikke så mye som skjer. Jeg har gått meg noen turer i dag i kaldt vær. Det har vært en del vind, men heldigvis ikke noe regn. Men kaldt, det har det absolutt vært.

 

 

Resten av kvelden skal jeg nyte sammen med pappa og en bedre middag. Og TV da. Det er noe jeg ikke ser så ofte på, så det skal også bli veldig kjekt. Håper helgen deres har vært fin. 

 

-Randi Annette-

JEG ER ENDELIG UTIHAVET

Endelig er jeg på plass hjemme hos pappa igjen, i havgapet. Mausund byr på sin sjarm denne helgen med en del vind og minusgrader. Men det gjør absoliutt ikke noe. Det å komme hjem er alltid like godt. Her får jeg servert middag og dele fine samtaler med pappa, og det er faktisk noe jeg setter pris på. Jeg har absolutt ikke noe som helst av planer, annet enn å jobbe med studiene og lade batteriene.

 

Bildet ble tatt for to år siden når jeg var med pappa på sjøen for å dra noen teiner

 

Til middag fikk jeg servert nykote poteter og kveite med rømme og agurk salat. Det var kjempe godt. Selv lager jeg ikke så mye fisk, selv om jeg har en del fisk i fryseren. Eller, for en uke siden så lagde jeg hjemmelagd fiskegrateng, som var helt himmelsk. Så kanskje jeg blir å lage mer av det av den fisken jeg har....

 

Det er ikke så lenge til jeg skal hjem igjen, for når jeg blir operert så kommer jeg sikkert til å tilbringe noen dager her jeg kan få litt hjelp. Jeg husker godt sist jeg opererte i en tå og fjernet litt av et ben. Da var jeg sykemeldt i 5 uker og satte veldig stor pris på all hjelp jeg fikk.

 

Nå skal jeg slappe av resten av kvelden. Håper alt er bra med dere alle sammen. Ta vare på hverandre.

 

-Randi Annette.

JEG VENTER PÅ EN OPERASJON

Når passer det å bli operert? Aldri. Det å planlegge en operasjon til et tidspunkt det passer, er faktisk helt umulig. Men når jeg fikk spørsmålet om når det passet å bli operert, svarte jeg følgende:

 

Det passer jo aldri, men jeg vil nok bare bli ferdig med det. Så fort som mulig, svarte jeg.

 

Jeg har gått med små smerter i ett år, men ikke brydd meg noe særlig. Kroppen leger seg selv, tenkte jeg. Å litt smerte gjør vel ingenting. Helt til jeg i oktober kjente at det var en stor kul under tåen min.
Iløpet av tre uker har jeg fått en ortoped til å sett på tåen min og fått time til operasjon. Det må jeg si er bra. Aleris på Solsiden, vel og merke.

 

Jeg har gruet meg lenge til dette fordi jeg skal bli lagt i full narkose. Det å ligge der å ikke ha kontroll eller oversikt over sin egen kropp - det er skikkelig skummelt. Jeg blir operert uken før vinterferien, så det passer bra med både skole og jobb. Lite forelesninger og kanskje ikke så alt for travelt på jobb. Det er bedre at den kommer nå, enn i april eller mai. Da har jeg ikke tid til operasjon.....

 

 

Men jeg teller egentlig dager nå. Skal bli godt å bare få det overstått og komme igang. Det blir et smertehel**te uten like. Jeg har nemlig operert i samme fot før, men da for noe annet. Da skjærte jeg av noe av et bein. Ja, grusomt. Da ville jeg ikke ha narkose. Da husker jeg at jeg lå å hørte på radio og spilte wordfued med folk. Jeg hørte sagen og "kejnte" at han holdt på. Haha. Om det er bedre enn narkose vet jeg ikke, men jeg ville være meg selv og våken.

 

Det trykket som blir inni der når jeg skal ha foten fra en høy stilling til lavere stilling. Og den svimmelheten av smertestillende... Ja ja, jeg har vært igjennom det før. I CAN DO IT!!

 

Også har jeg blitt slappfisk da. Slapp og ikke helt i form. Og det står i papirene at jeg må være helt frisk uken før operasjonen, så jeg tør ikke å trene eller slite meg mere ut enn jeg må. Da blir den nemlig utsatt. Da er det bare å lytte til kroppen da.

 

Narkose...... Ja ja. Det har jeg ikke gjort før, så det takler jeg helt sikkert.

 

-Randi Annette-

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 29 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no