hits

IKKE BARE SERVITØRER OPPLEVER TRAKASSERING

I disse dager er det veldig fokus på servitører og julebordsessongen. Det er nå folk er i godt selskap ute og med litt ekstra promille, kan de både utføre handlinger og komme med krenkende ord. Dette er alvorlig - faktisk svært alvorlig. Jeg synes det er så merkelig at noen kan tillate seg selv å spørre om servitøren er på menyen og lignende.

 

Og her tror jeg mange tenker at damer er de som blir utsatt, men jeg tror nok også menn kan finne det ubehagelig, at voksne kvinner som kunne vært deres mor kommer med noen ord. Og ikke for det, man trenger ikke å henge seg opp i alderen på de som kommer med kommentarer. Er det over streken, så er det over streken.

 

 

For noen år siden var jeg i en artikkel i VG. Dere kan lese hele saken her.

Som lærling fikk Randi Annette Enge (25) et uventet svar på spørsmålet om hvordan kunden ønsket å bli klippet. Han så meg inn i øynene, satte hånden på låret mitt og sa at jeg kunne gjøre hva jeg ville. Jeg var 18 år og veldig usikker. Det var ikke greit i det hele tatt.

 

Dette var noe av det som skjedde. Ja, det skjer over alt. De som yter service, jobber med mennesker generelt opplever før eller siden en lignende hendelse. Jeg tror ikke vi skal utelukke eller glemme menn i denne situasjonen. Det er nok bare ikke så veldig mange menn som henger seg opp i det - kanskje. Jeg synes utansett at dette ikke er greit, og man skal ha respekt for menneskene som er rundt oss.

 

 

Selv om en servitør eller en frisør smiler, så ligger det mest sannsynlig bare en høflighet bak. Ikke at man nødvendigvis står på menyen.....

 

#trakassering #vg #samfunn #servitører #servitør #Julebord

-Randi Annette-

Brrr- som jeg fryser om dagen. Håpløst

Det er slik at jeg nesten synes synd i meg selv nå. Men det er jo ikke det - ikke litt heller. Jeg velger jo selv det å sykle nå på vinteren, men det er så himla kaldt. Det frister ikke å få den kalde og kjipe luften i ansiktet. Jeg stivner bare ved tanken. Men det som veier opp er det å slippe å vente på bussen til en hver tid. Det er så verdt det å sykle, med tanke på det.

 

I dag skal jeg bare en kjapp tur på jobb, før jeg skal hjem igjen å lese til eksamen. Det er bare to dager igjen til det smeller, så jeg må lese, lese og lese. Jeg har allerede lest litt i fra morgenen av i dag, men nå tok jeg meg et lite pust i bakken før jeg skal ut å sykle.

 

Det er så kaldt. De sier det er bare å kle på seg. Men på en sykkel trenger man mer utstyr og andre typer klær. Bra jeg kan ønske meg litt til jul nå,

 

 

Jeg tenker det er bare å få på seg pannebåndet, to par hansker, skjerft, regnbukse (jeg mangler sykkelbukse som kan brukes istedenfor...) og skjerf.  Brr.. Fryser bare ved tanken. Her ligger jeg i sofaen å taster med to pledd over meg. Varmen har jeg skrudd opp, men det tar litt tid. Det blir nok varmt til jeg kommer hjem.

 

 

Brr- som jeg fryser...

 

-Randi Annette-

WTF - UKA HER STARTER HEL**TE

Nå fikk jeg skikkelig nerver faktisk. Selv om jeg føler meg veldig forberedt og klar for eksamenen som jeg skal ha denne uken, så får jeg så klart litt nerver. Jeg har pugget og lest enormt mye på det faget jeg har eksamen i nå på torsdag, så jeg er ikke redd for at det kommer til å gå bra, for jeg er relativt sikker på at jeg skal få den til. Det er jo i seg selv en god innstilling - er det ikke?

 

 

Uansett, det er noe med det å telle uker, men når det går over til å telle dager og deretter timer, da snakker vi nerver da.

 

Men det er liksom ikke så mye vits i det å henge med hodet. Jeg må igjennom det og jeg har valgt det å studere selv. Så det er ikke så mye mer å gjøre enn å ha en god innstilling og gjøre det beste man kan.

 

 

Nå skal jeg på skolen å jobbe med ei gruppe. Vi er nå straks i mål med eksamensoppgaven vår som tar for seg hvordan Dale og Norway kan gjøre det litt bedre. Så det er ikke bare bare, men vi takler det.

 

Eksamen starter nå og da er det fem på rappen. Let's go!

 

#eksamen #student #nerver #nervøs

-Randi Annette-

BILDER FRA BURSDAGSFEIRINGEN MIN

I går feiret jeg bursdagen min med gode venner. Det ble topp stemning og jeg forventet ikke noe annet heller - for å være helt ærlig. Jeg hadde bakt både kake og muffins, og som underholdning hadde jeg lagd en Kahoot (quiz), som handlet om hvor godt de kjente meg.

 

Spørsmål som hva jeg studerer på BI, hvilket årstall jeg er født, hvilken kamsport jeg har trent og hvor jeg ble født. Det var utrolig morsomt å se hvor godt de kjente meg.

 

Og jeg tenkte jeg skulle droppe å fortelle mer av underholdningen. Men jeg må vel innrømme at jeg bydde litt vel mye på meg selv med breakdance og freestyler.... Mega flaut - men så gøy!

 

Jeg fikk fine gaver også. Roser, vin, hudprodukter m.m.

 

 

 

 

 

 

I dag har jeg jobbet og tatt igjen det tapte anngående eksamenslesning. Så nå har jeg ikke dårlig samvittighet over en kjempe morsom og flott helg.

 

 

Fredag var jeg på date og i går feiret jeg bursdagen min. Magisk helg å se tilabke på før det blir fem eksamener på rad her. Dette gir jo litt motivasjon. Viktig å kose seg og koble av - mener jeg.

 

-Randi Annette-

2 PUSHUPS VARIANTER OG BLACK FRIDAY

Nå kom jeg akkurat hjem fra trening og med det så ønsker jeg å vise dere to ulike varianter av pushups - med ball. Her har man uendelige varianter, men jeg tenkte å gi dere litt inspirasjon med dette blogginnlegget.

 

Her kan man ha en hånd i bakken, og den andre på en ball - for eksempel. Eller bruke to baller samtidig der man også får utfordret balansen. Her må kjernen kobles på.

 

Inneholder sponsede lenker.

 

Her har dere startsposisjonen med en ball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også kommer en enda større utfordring med to baller. Det kan være lurt å varme godt opp i håndleddene før en slik øvelse.

 

 

 

 

 

Pushups er ikke en øvelse jeg utfører så mye, men den er utrolig flott på mange måter. Den krever hverken utstyr eller stor plass. Så sånn sett er den genial.

I dag er det BLACK FRIDAY, noe jeg regner med dere har fått med dere. Det er vanskelig å unngå å få dette med seg nå som sosiale medier er veldig PÅ. Og jeg er ikke et unntak. Nå har BRAZFIT hele 40%. Rabattkoden dere kan benytte dere av er: jul40

 

 Alle som handler for over 1000 kroner får en ekstra treningsshorts på kjøpet når de bruker rabattkoden jul40

 

Direkte link til hjemmesiden finner dere ved å trykke her.

 

 

Håper der får en fin fredag og ellers en super helg.

 

#sponset #reklame #blackfriday #treningsklær #Pushup #pushups #styrketrening #utfordring #styrke #trening #shopping #rabattkode #rabatt #tilbud

-Randi Annette-

DEN BESTE BURSDAGSGAVEN <3

Som mange kanskje vet så hadde jeg bursdag i går, og jeg er jo ganske kjent for å gjerne snakke lenge om det i forkant, og gjerne også i etterkant. Ja, jeg elsker bursdagen min utrolig mye, så det er ikke så vanskelig å gå glipp av den. Med mindre du ikke er på sosiale media eller følger med meg noe spesielt da.

 

I går hadde jeg en topp dag fra start til slutt. Startet dagen med å jobbe med eksamen med en jeg studerer med, og her satt vi å spiste kake, drakk kaffe og løste noen eksamensoppgaver sammen. Fra halv ni og to timer utover. På BI ble jeg møtt av mine gode venner med hurra, hei og hopp. Nesten i så fall. De truet med å gå til foreleseren å fortelle at jeg hadde bursdag, slik at alle 200 elevene kunne stirre på meg.. Eller i verstefall synge (!!). DET hadde jeg blitt super flau av, så jeg er glad de ikke gjorde det (da hadde jeg seriøst sklidd av stolen, og blitt der....)

 

Vel hjem etter en lang dag skulle jeg sette meg ned for å spise middag. Og plutselig hørte jeg noen tok i døren - det var kjæresten min. Der kom han med et bredt smil og pakke til meg.Bildene tok jeg av han da vi var ute på en tur i marka. Se så kjekk og flott han er. Verdens beste og snilleste <3

 

Det er nesten for godt til å være sant tenker jeg. Hvem er det som reiser til meg på kvelden for å se meg noen få timer, for så å reise tidlig (04.45) dagen etter... Jo, min kjæreste.

 

 

Man må regne med at det blir litt av disse blogginnleggene i denne fasen vi nå er inne i. Vi må jo bare nyte det. Det er nok tristhet, depresjon og folk som sliter i dag. Så da skader det vel ikke med litt kjærlighet - gjør det vel?!

 

 

#bursdag #kjæreste #Kjærlighet #Overrasket #overraskelse #besøk

 

-Randi Annette-

HIPP HURRA FOR MEG - JEG HAR BURSDAG

Endelig var dagen her - jeg har bursdag. Jeg er så barnslig, blir rett og slett aldri voksen. Jeg elsker å ha bursdag og jeg elsker å feire den. I dag startet jeg dagen min klokken halv ni med en kompis. Her sitter vi med kake, kaffe og eksamen. Ja, det er nå en uke til den er, så det er ikke tid til å feire helt enda. Men på lørdag skal jeg slå ut håret - såpass skal jeg unne meg.

 

 

 

Men, jeg har ikke tid til å skrive mer nå, dessverre. Uansett, denne dagen skal bli så fin. Gleder meg til helgen så klart, for i dag blir det bare skole. Tror jeg da....

 

 

Håper dere får en magisk dag - jeg vet jeg kommer til å få det.

 

-Randi Annette-

 

 

 

BLACK FRIDAY HELE UKEN HOS BRAZFIT

På bildet ser dere meg - helt til venstre. Det var skikkelig kult synes jeg. Der har dere meg i en kjempe fin bukett med ambassadører som er her for BRAZFIT. Hele uken er det nå hele 40% på hele nettbutikken - uansett førpris.
 

Dette er et sponset innlegg.

 

NB Alle som handler for over 1000 kroner får en ekstra treningsshorts på kjøpet når de bruker rabattkoden jul40

 

Julegavene er veldig greit å få unna via Internett synes jeg. Slipper kø, buss, bommer og det å sette av mye tid. Kan faktisk sitte i sofaen med en kopp te og gjøre noen klikk. Det passer i såfall meg i denne hektiske eksamenstiden.

 

 

Dersom du ikke allerede gjør det, følg meg på Instagram, @randiae.
Der legger jeg ofte ut inspirasjon til treningsøkvelser og ikke minst fine treningsklær fra Brazfit.

 

 

Sist uke ble det faktisk gjennomført hele fem treningsøkter for min del. Sist det skjedde var i april i år. Så hvor jeg fant tiden og motivasjonen i uken som gikk, vet jeg ikke. Men jeg er veldig fornøyd med egen innsats.

Håper dere alle får en kjempe fin uke.

 

#blackfriday #rabattkode #rabatt #tilbud #trening #julegave #julegaver

-Randi Annette-

EN MAGISK HYTTETUR PÅ OPPDAL - MASSE BILDER

Jeg har virkelig tenkt masse på denne helgen som jeg hadde på Oppdal tildigere i høst sammen med min bedre halvdel. Det var utrolig koselig og spesielt noe som ga meg mersmak. Selv er jeg langt ifra ei fjellrype (av den enkle grunn at jeg skjeldent har vært på fjellet..), men jeg er helt klart interessert i å bli bedre kjent med hva fjellet har å by på. 

 

Lite kan sammenlignes med det å ta et glass vin foran en åpen peis med lyden av bingo på radion i bakgrunnen.......
(Kunne greid meg uten bingoen, men det kom noen gode slagere innimellom). God stemning - det var det så absolutt.

 

 

 

Vi satte to lenestoler med skinn foran peisen og bare stirret på flammene. Det å slappe av, legge vekk mobil og ikke se på TV. Det burde man vært flinkere til....

 

 

Vi sov i en liten hytte, men tilbringte dagene i en større hytte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like glad i det å lage mat (og spise...) er vi begge to -heldigvis. Du kan se så godt dette ser ut, bare tenk deg hvor godt dette smakte.... Mmm.

 

 

 

 

Og er man på Oppdal, ja da må man også gå litt. Det var en kjempe fin tur, god luft og et hyggelig selskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lite kan slå den følelsen av å slappe av md et glass vin på denne måten, sammen med noen du er glad i.

 

 

Er du glad i å reise vekk på hytten? Jeg vet en ting helt sikkert. Og det er at jeg selv skal kjøpe meg en hytte en gang. 

 

 

-Randi Annette-

Å HOLDE NERVENE I SJAKK

Da ble det plutselig lørdag igjen, og jeg kan ikke tro det. Det er faktisk ikke så veldig bra at tiden går så fort, fordi jeg er så sykt nervøs over alle de tøffe eksamenen jeg skal ta om kort tid. Det er skikkelig skummelt og jeg blir nervøs (mildt sagt) av dette. Men jeg bruker som oftest å få en faen inne i meg når jeg står ovenfor krevende tider, så den skal jeg nok finne den gangen her også.

 

 

Jeg kjenner det skal bli godt å jobbe litt nå i dag. Koble av skolen helt og bare fokusere på det jeg kan aller best, nemlig hår. Det er alltid like godt å komme på den trygge og fine arbeidsplassen min, noe jeg setter stor pris på at jeg har. Jeg har faktisk jobbet der i snart to år nå, det slo meg plutselig her og nå. Ja, om ikke dagene går, så går i så fall årene. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg var daglig leder der jobbet i over ni år. Mye har også skjedd på den tiden.

 

 

Ikke bare hvor jeg jobber og hva jeg gjør nå, men generelt - livet.

Jeg har lært så utrolig mye av meg selv de siste årene, og jeg liker den personen jeg har blitt mer og mer. Mye tryggere, mer bein i nesa og ikke minst, jeg vet hva jeg vil her i livet.

 

Det var dagens - lag dere en riktig god dag.

 

-Randi Annette-

Å TAKLE DINE EGNE FØLELSER

Jeg er så irriterende til tider. Å jeg vet det så himla godt selv også. Jeg er alt for hønemor og jeg legger meg borti ting jeg ikke har noe med. Eller, jeg kan ha noe med det, men jeg har alltid en mening om ting. Selv om jeg ikke liker eller takler det som det eventuelt er snakk om, så trenger det ikke å bety at andre har den samme oppfatnngen som meg. Dette er kanskje en måte å få opp øynene mine selv på, ikke vet jeg. Jeg vet bare en ting, og det er at selv om jeg ser svært mørkt på noe eller hadde foretrukket å gjort ting annerledes, så betyr det strengt tatt ikke at andre ikke kan takle det bedre enn meg.

 

Det kan være små bagateller til viktige ting. Men jeg vet med meg selv at jeg er en typisk hønemor, på godt og på vondt.

 

Det handler jo så klart om at jeg bryr meg om de rundt meg. Dersom jeg har en dårlig opplevelse med noe, så blir det så klart slik at jeg advarer andre eller at jeg gir de mine erfaringer rundt det. Å da er det fort gjort å ta litt overhånd. Jeg har i grunn ikke noe spesifikt eksempel her da det er ikke noe som har skjedd nå den siste tiden som gjør at jeg tar opp dette nå, men jeg får ofte følelsen selv om at jeg er kanskje litt vel påpasselig og omtenksom over de som er rundt meg.

 

Bra å bry seg - ja, men det finnes vel grenser.

 

Jeg tror for eksempel at en voksen person ville blitt svært stresset over å se et barn klatre i et tre dersom den voksne personen selv har gjort dette, men da havnet i en liten ulykke med å ramle ned for så å knekke en arm. Eller slik som i mitt tilfelle i mine yngre dager der jeg syklet uten hjelm, slo hull i hake og hodet. Ja, da blir man kanskje mer påpasselig til andre rundt seg da.
Ikke for det, jeg syklet uten hjelm for ett år siden da en liten gutt på 5-6 år stoppen meg å sa "du må itj sykkel uten hjælm........"

 

Nei, så rett hadde han. Så jeg er kanskje ikke et så godt eksempel selv på hva som er rett og galt da. Jeg bare tror det selv. Nå er jeg skikkelig streng med meg selv her, og jeg setter det på spissen for å få frem mitt poeng. Jeg er ganske grei og hyggelig. Å være omtenksom er vel bra det? Jeg er vel bare veldig kritisk til meg selv nå. Men hvem er ikke det mot seg selv?

 

-Randi Annette-

 

NÅR ER LIVET EN DANS PÅ ROSER?

Jeg undres over mange ting her i livet, og det er kanskje ikke alle de ubesvarte spørsmålene jeg sitter å undrer så mye over, men jeg gjør meg noen tanker i noen tilfeller. Jeg trekker ofte frem barnefamilier i en slik setting. Noen fremstiller sin familie som perfekt og at barna alltid hører etter. Men er det egentlig slik?

 

Det er noen personer jeg ser opp til. Og andre jeg lar meg fascinere over. For noen blir veldig mye fremstilt som en dans på roser. Men når er egentlig livet en dans på roser? Er det den stunden man har med barna rundt middagsbordet med litt latter og den slags? Eller er det det livet der man dra på jobb og kommer hjem fra jobb og setter seg i sofaen - og blir der til man skal legge seg? Er det dans på roser?

 

 

Mitt liv er hverken A4, det verste livet man kan ha eller en dans på roser. Kanskje det er midt i mellom? Perfekt er det langt ifra og det er i så fall ikke A4.Tvert i mot. Jeg prøver å få noe utav hver eneste dag. Om det betyr en god treningsøkt, en god studiedag eller rett og slett legge opp dagen uten mye mål og mening. Ja, ta dagen som den kommer eller ikke presse den helt full ifra da jeg våkner til jeg skal legge meg.

 

Det er et høyt tempo og i så fall nå med fem eksamener på fire uker. Det tar skikkelig av om to uker. Da er første eksamen. Ja, om to uker i dag, faktisk.

 

Hjelpe meg. Hadde bare livet vært en dans på roser - tenker du kanskje en gang i mellom. Men hva har livet bestått av da? Hva har man lært av det? Og hvor spennende ville det vært?

 

En dans på roser. Det høres nok for godt ut til å være sant - tror jeg.....

 

 

-Randi Annette-

BARE EN UKE TIL JEG HAR BURSDAG

Kall meg gjerne barnslig, men jeg elsker å feire bursdagen min. Jeg har til og med et eget bursdagsglass som jeg benytter i den anledningen, og det skal også frem i år, som årene før. Bare en uke igjen til jeg blir 29 år, og jeg glede meg over at jeg fortsatt har en stund til i disse tyveårene. Men jeg kan ikke få sagt det nok - jeg er så glad jeg er i den alderen jeg er i, og ikke tidlig i tjueårene. Jeg ser nå på meg selv som en erfaren, sterk og moden dame, noe jeg ikke var i tjueårene.

 

Men noe jeg så kart trodde at jeg var.

 

 


Det å bli eldre er bare positivt slik jeg ser det. Man sitter med langt mer erfaring og det å henge seg opp i tallet man fyller, er ikke viktig. Der er ikke det som betyr mest i allefall. Selv om det helt sikkert blir rart å si : "Jeg heter Randi Annette, og jeg er 30 år..." .

 

Ja, okei. Det høres litt skummelt ut, men poenget er at det betyr så lite. Når jeg var 26 år, var kroppen min ifølge en test 21 år gammel. Så jeg tenker at dersom jeg holder meg i like god form som jeg gjør nå i årene fremover, er det ikke farlig å bli eldre. Kroppen holder seg og blir tatt vare på. Å ikke minst, jeg har et fint liv og jeg er frisk.

 

Det er vel det viktigste? Uansett -en uke til jeg har bursdag. Jeg kan nesten ikke vente. Barnet i meg kommer alltid til å være der. På godt og vondt.

 

-Randi Annette-

WINTER IS HERE

Nå er virkelig vinteren her - for fullt. Nå er jeg skikkelig glad for at jeg fikk hjelp fra min kjære å bytte om til vinterdekk.

 

 

Bilder fra sist vinter...

 

Forelesningene i de store lokalene er kaldere enn aldri før om dagen - kanskje det er eksamensnerver? Eller at det rett og slett er vinter. Superundertøy er kjekt å ha i disse dager. Det er godt å sitte med en god og varm genser når makroøkonomi og den slags biter som kulde. Ja, det kan sammenlignes for det gjør faktisk litt vondt med makro - til tider.

 

 

Vinteren er her. Koselig tid, dersom man liker å like den. Og jeg - jeg liker den.

 

 

-Randi Annette-

Å SLIK SÅ JEG UT PÅ 90-TALLSFEST.

Med oransje øyenskygge, høy og rufsete hestehale, høye støvletter som gikk over knærne... Ja, der var jeg tilbake til 90-tallet. Jeg må si jeg følte meg litt utilpass med mine støvletter som gikk opp til lårene, men var det fest, så var det fest.

 

Jeg fant en rosa leppestift som jeg ikke har brukt tidligere fordi den var svært rosa, men til denne anlednignen passet den jo utmerket.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg syntes det var litt vanskelig å finne klær til denne festen, så jeg googlet litt. Det var masse magetopper på den tiden og fargerik sminke. Så jeg gikk for et sort skjørt og sort topp.

 

 

 

 

Jeg tok meg desseverre ikke tid til å redigere bildene litt lysere, men er klar over at de ikke er så fine. Beklager det.

 

 

 

 

Fest - det ble det. God stemning og masse minner fra 90-tallet gjorde seg virkelig. Masse ting som jentene som hadde bursdag hadde tatt vare på. Album fra Spice Girls, kameraet som var fra Spice Girls... Ja, det ble masse latter og mimring.

 

Liker du temafester? Min venninne som jeg var hos i helgen har alltid temafester. Det er alltid like gøy - synes jeg.

 

#temafest #90tallet #90s #fest #party

-Randi Annette-

GRATULERER MED FARSDAGEN PAPPA <3

I dag er det farsdag og jeg har vokst opp med det å feire denne dagen. Farsdag er en kjempe fin dag og en ekstra mulgihet til å gjøre noe ekstra for sin pappa - eller for de som er fedre og fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Det koster så lite å ta en telefon, servere kaffe på sengen eller det å vise at man setter pris på en som er far.

 

Jeg er jo størst i det å snakke om bursdagen min og jeg elsker å feire den, så når jeg selv er så glad i slike anledninger så gjør jeg mer enn gjerne noe for en jeg er glad i - på for eksempel farsdagen.

 

Et bildet av meg og min bestevenn, pappa som jeg tok med selvutløseren for to år siden.

 

Hjemme på Mausund er det så fantastisk vakkert. Jeg kan sitte ved sjøen eller utenfor huset å bare stirre på havet. Det høres kanskje kjedelig ut, men det er så herlig. Det kjenner jeg at jeg savner ekstra mye nå.

 

 

 

 

 

 Pappa er ikke bare en pappa for meg. Men, min aller beste venn. Vi har vår samme gode humor, eller for noen er den kanskje skikkelig tør. Det er slik vi liker det. Vi ler av det samme og vi veksler kun noen blikk, også er vi der. Det er morsomt, synes jeg.

 


 

Jeg elsker deg, pappa. Kos deg masse på denne dagen. Skulle ønske jeg kunne ha vært hos deg nå.

 

#farsdag #pappa #bestevenn #familie

-Randi Annette-

 

 

 

MIN FLAMME <3

I går arrangerte jeg julebord hjemme hos meg meg kurvfest. Det var masse deilig mat og et utrolig godt selskap med gode venner. Venner jeg ikke ser så ofte, men som alltid er der for meg. Det var en kjempe morsom og en flott kveld.

 

Å her ser dere min flamme - Trond.

 

Det er ikke feil å være nyforelsket - denne tiden skal vi nyte.

 

 

 

 

 

 

 

I kveld er det nok en fest, men i kveld er det 90-tallsfest hos en venninne. Det skjer noe nesten hver helg nå mot jul. Men det er godt det skjer noe og at man blir inivtert til arragementer. Det setter jeg stor pris på.

 

Men nå som Trondheim byr på sol og fint vær, skal vi ute med en termos kaffe og gå litt i marka (ja, dere leste riktig - jeg skal faktisk i marka). Det blir nok en kjempe fin og koselig tur.

 

Ønsker dere en fortsatt fin helg.

 

-Randi Annette-

FØLTE MEG SOM EN NYFØDT KALV

Jeg vet ikke hvem som var mest trøtt av hodet mitt eller kroppen i sin helhet. Alarmen ringte klokken 05.55 og jeg var skikkelig glad over at jeg kunne stå opp for å trene. Jeg elsker fredager der jeg får til å være med på Tabata på 3T-Ilsvika. Det skal godt gjøres å få en bedre start enn en deilig og tøff treningsøkt, for så å spise frokost på senteret som 3T-Ilsvika står for.

 

Men jeg hadde ikke kroppen med meg når jeg varmet opp. Kroppen var stiv og virket ikke så opplagt. Men, det skulle vise seg å endre seg etter noen heftige minutter med høy puls. En av de første øvelsene jeg skulle utføre var lengdehopp (eller hva jeg skal kalle det.... Samlet føtter og hopper langt frem med samlet føtter). Uansett, jeg hadde spenst som en nyfødt kalv.

 

Det er godt å lære kroppen å kjenne og ikke minst kjenne at du får kroppen med på laget etter litt - det er magisk det.


Foto: Namdita Myre Paulsen (NMP-Foto)

 

Etter trening dro jeg på skolen med en kompis for å studere og lese til eksamen. Makroøkonomi i fire timer. For en dag. Klokken er ett på en fredag, jeg har trent og jeg har studert makro i fire (!!!) timer. Jeg sier meg godt fornøyd med innsatsen. Nå skal jeg hjem å slappe av før jeg får besøk av venner til julebord som jeg skal arrangere. Kurvfest - alle tar med litt mat også blir det byen. Åh -livet altså.

Så herlig.

 

#tabata #trening #helse #fest #venner #julebord

-Randi Annette-

JENTER SOM SLOSS

Åh er det ikke en deilig følelse å gå løs på en slik boksesekk? Eh - jo!
Jeg elsker slag og spark, og med mine åtte år med kampsport i kroppen, så er det ekstra morsomt. Det å få inn gode slag, kjøre seg helt fullstendig ut - det er så godt.

 

Klærne er sponset av Brazfit.

 

I går var jeg på 3T-Ilsvika å trente Tabata. Det er en time med åtte ulike stasjoner, og i går var blant annet boksesekken en del av de åtte øvelsene. Jeg startet med boksing for å bokstavelig talt treningen.

 

 

Har du ikke prøvd boksing enda, så prøv det. Uavhengig om at du har åtte år bak deg med kampsport, eller ikke. Det å gå løs på en slik boksesekk er magisk. Har du hatt en tøff dag, så er det en god følesle å slå ifra seg litt.

 

 

Hva synes dere om boksing?

 

#boksing #kampsport #tabata #trening #helse

-Randi Annette-

FRA DYP SORG TIL BEHERSKELSE

Jeg kunne ha latt denne dagen gå inn på meg, virkelig inn på meg. Men jeg har det såpass bra nå og jeg har helt ærlig ikke tenkt så mye på denne dagen. Jeg har så klart tenkt over at 8 november har nærmet seg, men det har vært annerledes de siste to årene, noe jeg ser lyst på. Det er jo en stor bit av meg som er borte, et sår jeg bærer som aldri vil gro. Men jeg ser heller ingen grunn til å tenke på alt som er så kjipt og tungt, når jeg heller kan fokusere på hvor godt jeg har det nå.


Jeg har egentlig alt jeg kunne ønske meg, og hva mer trenger jeg da? Jeg har det veldig bra - og glad er jeg for det.
 

Dersom du ønsker å lese mer om min historie og det jeg delte på denne dagen i fjor, så kan du trykke her.

 

Å miste noen er i seg selv tøft, og det er så fint å kan blogge om slike tema fordi det er alt for mange som har opplevd dette. Å for mange er det vanskelig å snakke om det, og da har jeg fått tilbakemelding fra andre som har opplevd det samme, at det er godt å lese om min historie, lese om hvordan jeg takler det og ikke minst at jeg ufarliggjør det å prate åpent om det.

 

Noen takler det bedre enn andre. Jeg for min del har vokst enormt mye på å dele min historie. Og jeg tror mye av det er helt klart min erfaring og det å bli eldre, men også det å få skrive om det her på bloggen. For det har vært tøffe år. Nå er det 21 år siden mamma døde, men det var uten tvil utrolig mye tøffere i fjor. Jeg tror det har noe med at det var et rundt tall og ikke minst tanken på at det var tjue år siden dett skjedde - siden jeg så henne sist.

 

 

I år takler jeg det veldig bra. Noe som er utrolig godt. Det hadde ikke tatt meg mange minuttene å felle en tåre dersom jeg virkelig tenkte over hvilken dag det er, men jeg velger å tenke på hvor godt jeg har det i motsetning til i fjor. Det gjør at jeg ser lyset i tunellen og føler meg litt stolt.

 

Det er alltid lys i enden av tunellen. Og etter reng, kommer sol. Slik velger jeg å tenke.

 

#mor #mamma #sorg #beherskelse #død

-Randi Annette-
 

 

 

 

EKSAMEN OG JULERUSH. STRESS - JA.

Det er dessverre såpass mye å holde fingrene i om dagen, at jeg rekker hverken det å ta nye bilder til bloggen eller det å blogge noe særlig i det hele tatt. Men det er vel ikke rart nå som det nærmer seg eksamenstid og travle juletider. Ikke at jeg stresser eller tenker over at det nærmer seg jul, for det gjør jeg ikke. Men det er klart jeg blir litt stresset når jeg ser at andre stresser og minner meg på dette med at julen nærmer seg.

 

Jeg har rett og slett ikke tid til å tenke på jul eller gaver nå jeg. Nå er det full fokus på studiene og arbeidsplassen min. Det er mer enn nok å tenke på, spør du meg.

 

 

 

Jeg fikk i dag vite at jeg fikk godkjent et arbeidskrav i et fag som heter for Bedriften, som gjør at jeg får lov til å gå opp til eksamen. Jeg skal ha to eksamener i det faget, en hjemme og en skole eksamen. Arbeidskravet dreide seg om å skrive 4-6 sider og moral og etikk til en bestemt hendelse der det handlet om å ta stilling til en sak der en person hadde stjelt 50.000 kr. Så da var det bare å argumentere for og i mot, pluss det å komme med eksempler på blant annet pliktetikk og konsekvensetikk ect. Da er det i boks.

 

Nå skal jeg sykle til skolen, der jeg skal jobbe med markedsføringsledelse - en eksamen som skal leveres midten av desember. Det er ikke noe hvilehjem her, som dere skjønner.

 

Håper dere har det bra, og at julestresset ikke har tatt deg riktig enda. Lag dere selv en god dag.

 

#eksamen #skole #studie #student

-Randi Annette-

SPØRSMÅLSRUNDE - BLI MED

Jeg tenkte at det var på tide med en spørsmålsrunde igjen, så her kommer det nok en gang på bloggen. Nå når jeg har det såpass travelt, er det perfekt å kjøre igang en spørsmålsrunde på bloggen. Da er det enklere for meg å planlegge blogginnleggene og ikke minst komme med noe som dere lesere vil lese om. Bloggen er jo her for dere.

 

Spørsmålene trenger ikke å være relatert til trening, det kan være alt mulig. Alt ifra mat til hvordan det er å studere, til hverdagslige ting. Dere står altså helt fritt.

 

 

 

 

 

Håper dere vil legge igjen noen kommentarer - det hadde jeg satt stor pris på.

 

Lag dere selv en fantastisk dag.

#spørsmålsrunde

 

-Randi Annette-

FRA LEO'S TIL 3T

Kanskje det skulle vært "fra apekatt til 3T", men jeg har i så fall leket meg masse på Leo's lekeland på Lade i dag. Jeg hadde det kjempe koselig på lekeland, men når jeg kom hjem ble jeg så trøtt. Nå er jeg så trøtt at jeg skal unne meg en liten strekk på puten så jeg forhåpentligvis føler meg litt piggere til jeg skal trene i kveld.

Jeg er skikkelig trøtt, og jeg har egentlig vært sånn hele uken - ja, faktisk siden vi stilte klokken. Det er vel liten sannsynlighet for at den har innvirkning på meg nå etter en uke, men det har vel noe med at det blir fortere mørkt også.

 

De fine treningsklærne er sponset av Brazfit. Litt spreke farger på kveldsens trening hjelper nok på motivasjonen.

 

 

 

Nå som jeg er så trøtt, er det genialt å melde seg på time på 3T-Ilsvika. Senteret har et godt tilbud av timer som byr på utfordringer. Passer utmerket på en dag der man føler seg litt trøtt.
I dag skal jeg være med på Olympia. Den er tøff, men den gir masse motivasjon og inspirasjon.

 

 

 

 

 

Skal du trene i dag?
Følg meg gjerne på instagram, @randiae.

 

#trneingsklær #trening #motivasjon #treningssenter #gruppetimer #helse #inspirasjon

 

-Randi Annette-

GET YOUR LIPS ON - IT'S FRIDAY

Er det ikke godt med helg dere? Her sitter jeg på Handelshøyskolen på Bi her i Trondheim å tar en velfortjent pause etter å ha jobbet med markedsføringsledelse, en kjempe stor og krevende eksamen som skal inn midten av desember. Da er det godt å koble av med muskk og blogging.

 

Get ypur lips on- It's friday

 

 

 

 

 

 

Er dagen grå eller at du rett og slett ikke orker å legge noe tid eller energi i sminken, da er farger på leppene noe som kvikker opp. Jeg bruker ikke  farger på leppene så ofte, men når jeg først gjør det, så føler jeg meg straks litt bedre. Og jeg sparer meg mer litt tid i tillegg.

 

 

Litt rart å legge ut sort-hvite bilder på et slik innlegg kanskje. Men da legger jeg et ved bildet som viser litt farge, og med det - ønsker jeg dere en god helg.

 

 

#sminke #Lepper #makeup

-Randi Annette-

JEG SAVNER DET Å FIGHTE PÅ MATTA

I går kom jeg og noen gutter innpå tema kampsport. Der er jeg like engasjert som når jeg ser et jagerfly fly igjennnom luften. Jeg blir gira - med andre ord. Jeg har mange års erfaring innen kampsporten Ju Jutsu, og jeg vet jeg har fortsatt mye av den i meg, selv om jeg nå ikke har trent aktivt på 1,5 år. Men de åtte årene jeg har trent sporten er helt klart fortsatt i kroppen min.

Det har jo blitt litt lekeslossing med venner som har lyst til å by opp til dans - da er ikke jeg så vanskelig å be. Det er jo gøy.

 

 

 

 

 

Jeg har et stort vinnerinstinkt både på matta og ellers. Hater å tape, og jeg elsker å vinne. Jeg elsker å gnu det inn dersom det har gått min egen vei. Barnslig? Helt klart. Å jeg digger det.

 

Det er rett og slett rått å trene fullkontakt. Mange skumle kast, vonde låsinger og harde slag. Men det er så rått. Helt fantastisk faktisk. Jeg håper jeg kan komme meg på matta fra januar av. Det hadde vært fantastisk. Nå har jeg alt for mange baller i luften til at det skal gå. Men et nytt år med blanke ark er jo en god start. Håper timeplanen på skolen er grei med meg der, at jeg kan få det til.

 

 

 

Små jenter skal ikke undervurderes - det er helt sikkert.

 

#kampsport #jujitsu #selvforsvar #trening #fullkontakt

 

-Randi Annette-

KOS DEG - NYT ET STILLE ØYEBLIKK

Dersom det første du gjorde var å fnyse når du så denne overskriften, så har du god grunn til det. Jeg er kanskje ikke den med mest ro i baken, men jeg prøver å vær flink til å roe ned, senke skuldrene og ta livet litt med ro i helgene. Og på kveldene med mindre jeg har hatt 10-12 timers dager. Det tar faktisk på en liten skrott.

 

Men jeg er flink til å koble av helt når jeg lar meg få lov til det. Minst like viktig å finne roen som det er å finne motivasjonen - i så fall slik jeg ser det.

 

Ost, kjeks og en kopp te med levende lys - da slapper jeg maksimalt av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva liker du å slappe av med når du skal kose deg etter en lang dag?

 

Legg gjerne igjen en kommentar.

 

#te #ost #kjeks #ostogkjeks #avslapping #kos

-Randi Annette-

NÅ SKAL VAGINAEN GLITRE

Har du ikke blitt sjokkert før, blir du det nå. Nå skal det nemlig være glitter og stas der nede. Det var i så fall nytt for meg, og jeg kommer definitivt ikke til å hoppe den trenden. Gjør du?

 

I følge denne linken som Min Mote har skrevet, så sies det at man nå kan få kjøpt kapsler med glitter blant annet. Og jeg tenker bare hvor i all verden dette skal ende. Lip gloss på leppene, ja. Men glitter og stas i underlivet? Nei takk.

 

Tidligere i år skrev jeg et innlegg som Trd.by publiserte som handlet om operasjon av underlivet. Det jeg skrev den gangen kan du lese på linken her.

 

 

 

Sannheten om hvordan samfunnet har blitt, kan være hårreisende. Men jeg tenker alltid: hva kan toppe dette?

 

Deler av dette innlegget inneholder litt av det jeg skrev den gangen som er like aktuelt i dag.

 

Er det ikke slik da, at hvis vi fokuserer på et bestemt området ved utseende vårt så blir vi mer og mer oppmerksom på det som ikke er bra? Hvis vi sammenligner oss selv med de vi ser i magasiner, på TV, Instagram og facebook?! Det kommer jo ifra en plass. Hvis vi deler kroppen vår i to så ser vi at vi er ulike. Det ene øyne kan være smalere enn det andre. Den ene puppen henger litt mer enn den andre. Og naturlig nok, vaginaen er nødvendigvis ikke lik på begge sider heller.

 

For er det ikke slik? Vi ser gjerne etter hva som kunne vært bedre.

 

Jeg vet om mine svakheter, eller skjønnhetsfeil som jeg også kan kalle det. Men, jeg velger å snu tankegangen så godt jeg kan, til å bare godta at jeg ikke har det de andre har. På en måte henger dette sammen med det å bli eldre, men til syvende og sist så handler det mest om å godta den man er, og hvordan man ble skapt. Lettere sagt enn gjort - naturligvis. 

Selv har jeg blitt litt påvirket når det kommer til lepper. Jeg har aldri likt mine lepper, og da snakker jeg om munnen, ikke kjønnsleppene mine. Men ja, den har jeg aldri likt fordi overleppen min er ujevn. Jeg har bevisst unngått å sett meg i speilet å studert den og tenkt på den. Men, det er jo ikke enkelt med alle de som legger ut om at de har slike komplekser

 

Og da gjør noe med det. Det gjør jo at jeg blir nysgjerrig på det. Vi er forskjellige, så noen velger å gjøre noe med det. Men jeg orker bare ikke. Jeg tror at det resultatet jeg har nå er det beste jeg kan få. Noe annet ville nok ikke vært helt meg.

 

 

Det er ganske synd at man er nødt til å gå så langt at man velger å ta et inngrep, enn å jobbe med tankegangen og selvtilliten. Jeg tror mye sitter mellom ørene. Jeg tror alle kan finne noe med selv selv og sin vagina, for den saks skyld. Men, det er jo så tabubelagt at man skal aller helst ikke snakke så høyt om det. Litt sarkastisk å sitte på en kafe' og snakke med en venninne om sine indre kjønnslepper som henger på halvtolv utav vaginaen. Men, det er kanskje et tema som blir mer vanlig etter hvert, selv om det enda er litt tabubelagt. 

 

 

Men, min tanke er at jeg kan leve med utseende mitt, så lenge jeg lærer meg å godta at jeg er som jeg er. Min vagina er kommet for å bli som den er, og det kan jeg vel takke genene for. Så får vi snakkes etter å født barn. Da kan det kanskje bli sett på med andre øyne. Men, så kan det bli en debatt rundt når den rette timingen for en slik endring er

 

 

Er det enkelt å greit når man føler for det, uavhengig av hvor lite som skal til? Eller må det faktisk være slik at det skal henge skikkelig før det skal være OK å innta en inngrep på vagina?!

 

 

 

Jeg kan banne på at jeg hadde begynt å gjort mer etter å ha tatt steget til et inngrep. Tror dere ikke at det er noe med det? Det er litt som tatoveringer. Har man først tatt en, vil man ha flere. Hvis man fjerner noe, vil man kanskje ofte tilføye noe. Jeg mener at det handler mye om den enkelte, hva de synes og foretrekker selv om sin egen kropp. 

 

 

Har man vanskeligheter i det daglige, i sexlivet og lignende, støtter jeg helt klart det å operere vagina. Men, jeg tror vi blir så påvirket av samfunnet og menneskene rundt oss, at vi tror det er verre enn det faktisk er. For jeg tenker som så at vi ser etter feil, og de små feilene vi har kan gjøre noe alvorlig med psyken vår. Det er jo en grunn til at folk føler seg feite etter en uke med julemat og sjokolade. Det sitter ofte i hodet, ikke alltid, men ofte.

 

 

Min mening er at dette må ut og fram i lyset. Det må være lov til å snakke om det og det må være lov til å fortelle at man har komplekser. Andre kan se på deg som at du er rar, teit og selvopptatt over å komme ut med en slik historie. Men, det er ofte lettere for de som står på utsiden å fortelle hva som er rett og galt av deg å gjøre. Men, det er du som må stå opp om morgenen, se deg selv i speilet og leve med den kroppen du har. Det er mange av oss som ser så perfekte ut, men som har små detaljer man ikke greier å leve med. Så har du komplekser med noe ved deg selv, så snakk med en lege eller en god venn. Et inngrep trenger ikke alltid å være den beste løsningen.

 

 #vagina #operasjon #skjønnhet #skjønnhetsfeil #Utsseende #kropp #press #samfunn #tabu #jenter

-Randi Annette-

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 29 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no