hits

WORK WORK - THAT FEELING

I dag skal jeg på jobb igjen og det er en uke siden sist. Å vet dere hva? Jeg gleder meg skikkelig. Jeg elsker det å jobbe og det er ikke en overdrivelse. Jeg er mer glad i rutiner enn det å ikke ha noe bestemt  gjøre over lengre tid. Jeg hadde så klart vært veldig fornøyd med en lang og sammenhengende juleferie, men det å jobbe litt er bare godt. Et avbrekk fra det å være i ro og spise veldig mye hele tiden, det er faktisk helt ok.

 

I dag får jeg prøvd meg på sykkelen etter en ukes tid. Jeg er spent på hvordan formen er. Men så godt det skal bli å få litt kald gufs i ansiktet ,å nyte en god og frisk luft før arbeidsdagen starter.

 

 

Work work - that feeling...

 

-Randi Annette-

TILBAKE I TRONDHEIM - FOR EN STUND

Nå har jeg kommet meg til Trondheim igjen etter nesten en uke i havgapet. Det har virkelig vært en utrolig flott jul, men at jeg ikke triller som en ball er fortsatt et under. Jeg har nok lagt på meg noen kilo. Og det er ingen tvil om hvor de har lagt seg. Med fem treningsdager på en måned med masse kalorier i inntak og svært lite bevegelighet, er det ikke rart at det har lagt seg litt her og litt der. Men stresser jeg? Ikke litt heller.

 

 

Julen - jeg mener desember, er en tid jeg liker å kose meg litt ekstra med god samvittighet. Jeg vet at kiloene går like fort av som de kom på, så det er ingen fare. Jeg har konstant en kul på magen om dagen og jeg våkner mett, og legger meg mett. Men der er det nok mange som kjenner seg igjen.

 

Nå skal jeg jobbe noen dager før jeg drar til Hitra og Mausund igjen. Det har uten tvil vært nødvendig med en uke ferie. Men jeg kjenner det er for lite med tanke på hvor hektisk det var med fem eksamener og fulle lister på jobb like før jul. Så det er helt greit at jeg ikke starter skikkelig med jobb og studiet før 9 januar. 

 

 

Vitkig å slappe riktig godt av når man først kan slappe av. Det kjenner jeg godt.

 

Veldig godt.

 

-Randi Annette-

MITT FORHOLD TIL JUL

Mitt forhold til jul har variert veldig. Da jeg begynte på videregående, flyttet jeg fra mausund til Frøya der jeg gikk på skole fra 2004 til 2005. Jeg var hjem nesten hver eneste helg, samt noen dagsturer i og med at det var så enkelt. Da var julen slik den alltid har vært årene tidligere. Lang juleferie og jeg var bare hjemme hos pappa. Etter hvert flyttet jeg til Trondheim og da innebar det også at jeg begynte å jobbe.

 

Det å ha en jobb, være avhengig av vær og vind for å komme seg dit man skulle til en hver tid, bar på utfordringer. Det var ikke alltid slik at båtene gikk, men hjem kom jeg meg, men det var ikke alltid en garanti for at jeg kom meg tilbake til Trondheim. Så dette måtte planlegges nøye.

 

 

Mitt forhold til jul har stort sett vært anstrengende på grunn av at jeg opplevde et tragisk dødsfall som svært ung. Og det å finne sin egen tradisjon har ikke alltid vært like enkelt, fordi jeg har feiret jul ulike steder og med ulike personer som har hatt sine tradisjoner. Men det jeg har lært er utrolig viktig. Det er ikke at den rette maten er på bordet, de antall gavene eller hva de koster. Det handler mer om at man har noen å være sammen med.

 

Det har heller ikke vært så veldig viktig hvor jeg har feiret eller hvem jeg har feiret sammen med. Jeg har lært meg å sette pris på at jeg har hatt mat på bordet, noen som er glade for å tilbringe tiden med meg - og de som har tenkt på meg i form av det å gi en gave. 

 

Mange har et A4 forhold til julen. Alt er planlagt til punkt og prikke. Hvor man skal være til en hver tid. Hvem man skal besøke 1 juledag og hvem som skal lage de syv sortene. Jeg tror mange av de vil få et problem den dagen noe hindrer de i å utføre det de har gjort de siste 10-15 årene. Det å bryte tradisjoner, bli litt rundere i kantene og tenke litt utenfor boksen trenger ikke å være grusomt. Det kan føles ut som man fjerner 10 kg fra skuldrene. 

 

 

10 kg vekk fra skuldrene- det må høres magisk ut. Hva om du tar med deg de erfaringene du har gjort deg i år, til å endre noe eller rett og slett gi slipp på noe til neste år? Skummelt - ja det er det helt sikkert. Deilig? Det er det helt sikkert.

 

Men tør du?

 

-Randi Annette-

MINE JULENEGLER - SE SÅ KREATIV

Da var det 1.juledag og jeg sov lenge i dag også. Deilig å legge seg uten å skal våkne til alarm. Rett og slett våkne av meg selv. Helt magisk. Jeg legger meg veldig mett, og våkner mett. Jeg spiser jo hele tiden. Og da ikke mat, men sjokolade. Vi snakker mengder.... Men det hører med i desember.

 

Ellers tok jeg meg tid til å lakkere neglene mine. Planen var å lakkere de røde, helt til jeg kom over noe mer kreativt. Så da ble det litt mer glam over de - det er tross alt jul.

 

Når jeg er så heldig å ha fått så lange negler, er det lik så greit å ordne de selv. Jeg elsker lange negler, men jeg har allerede knekt negl på lillefingeren. Det er typisk når man har så lange negler. Bra jeg fikk knipset bilder før det uhellet da..

 

 

 

 

 

Det er langt ifra den samme kvaliteten eller like fint som man får hos de som har utdanning på dette plan, men det er greit å spare de pengene når jeg har lange negler i utgangspunktet, og ikke minst kan være litt kreativ med det jeg har av negllakk hjemme.

 

Men det å benytte seg av proffesjonelle innimellom er absolutt å anbefale. Det er mange flinke der ute som kan dette.

 

 

 

 

Jeg hadde så fryktelig stygge negler nå like før jul. Svart hårfarge som festet seg som ikke ville slippe. Med lange negler blir det fort hull i hanskene jeg bruker når jeg både påfører farge og når jeg vasker ut fargen til kundene. Så da er det godt det finnes løsninger så jeg kan se litt finere ut til jul.

 

 

Hva synes dere om mine julenegler?

 

 

#negler #jul #julenegler #nailpolish #kreativt #negldesigner

-Randi Annette-

Dagen <3

Da var det julaften - 24 desember. Lite minner om jul, med tanke på det grønne gresset, men ellers er det skikkelig julestemning. Startet med en kjempe flott og god frokost, også ble det å se litt på Askepott som er en fin tradisjon. Det er ikke ofte jeg har fått sett det, men i år klaffet det ganske bra.

 

Så ble det en tur på graven til mamma. En spesiell tid og et spesielt øyeblikk, men jeg er glad jeg takler julen bedre og bedre for hvert år som går. Jeg har tatt et valg om å sette pris på det jeg faktisk har og hvordan jeg har det, enn å fokusere på hva jeg ikke har og hvordan jeg skulle ønske at det var. Det hjelper på å bli litt eldre.

 

Så nære - men så langt ifra..

 

Ellers har det vært ganske grått og ruskete i dag, helt til nå. Nå er det utrolig fint her i havgapet. Sjøen ligger stille og himmelen har klarnet opp.

 

 

 

 

Det er sikkert fem år siden sist jeg feiret julen her hjemme. Det nytes skikkelig - utrolig deilig å være hjemme hos pappa.

 

 

Ønsker dere alle en riktig fin jul - ta vare på hverandre.

 

-Randi Annette-

MIN LILLE JULAFTEN -SÅ LANGT

I dag sov jeg skikkelig lenge, i så fall til å være meg. Uværet holdt på i hele natt og til morgentimene, så det førte nok til at det var ekstra stas å ligge lenge. Frokosten var dekket på da vi stod opp. Magisk å være hjemme hos pappa som skjemmer meg bort med god mat.

 

 

 

 

 

Så mye god mat skal man lete lenge etter. Mitt frokostbord ser ikke slik ut i Trondheim - med mindre jeg har gjester da.

 

 

 

 

Det er noe pålegg som bare spises til jul. Da er det rett og slett magisk å sette seg ved frokosbordet å nyte et godt måltid med det som hører julen til.

 


Kjærsten min grep kameraet og knipset noen bilder av meg - noe jeg ikke var så forberedt på. Så jeg knipset like så greit et av han også.

 

 

 

 

Sammen pyntet vi juletreet med julemusikk i bakgrunnen. Det blir en del gaver under treet i år også. Det er hyggelig å se.

 

 

 

 

 

 

I morgen er det julaften - det er ikke til å tro. Men som jeg gleder meg. Julen kan være hyggelig den, så lenge man går inn med riktig innstilling.

 

God lillejulaften til dere, fra meg.

 

 

#lillejulaften #tre #juletre #julepynt #kjæreste #jul #frokost #mat #Julefrokost

-Randi Annette-

ENDELIG JULEFERIE - MED TAPAS PÅ BORDET

Med tente lys, dekket bord og noe godt i glasset, var vi klar for å sette oss til bords med ulike retter. Krabbe og karbbeklør, maispure og baconsnurret dadler. Det kaller jeg en fantastisk start på julen. Det blir sikkert mer enn nok julemat, så det er godt og ikke minst enkelt med tapas. Vi hadde tenkt å lage enda flere retter, men i og med at vi var tre stykker, så fant vi ut at det holdt i massevis.

 

 

Pappa passer på å tenne masse lys. Det blir så koselig da - sier han.

 

Dadlene måtte stekes bare litt til, sa vi. Så brente de ble - sa vi. Mmm, så godt de smakte - sa vi.

 

Alt var så fantastisk. Krabben stod pappa for. Det er virkelig luksus med sjømat.

 

 

 

 

 

 

Haha, se så brente de ble - men det kjentes ikke. Det var veldig godt.

 

 

 

Jeg har juleferie jeg. Enn det... Magisk.

 

God jul da dere.

 

-Randi Annette-

3 DUMME TING DU GJØR

Er det noe jeg har erfart, så er det det at man kan garanterer at man går i fella dersom man lytter til andre. Okei, ikke bokstavelig talt, men i det tilfelle der du skal igjennom noe som andre har gjort før deg. For eksempel å legge deg under kniven.

 

Nr 1: Selv om andre har opplevd at det å fjerne føflekker er forferdelig vondt og dagen etter er helt krise, ikke hør på det. Ja, så klart vi er forskjellige.. Å vent litt. Nettopp. Vi er forskjellige. Så derfor ikke legg så mye i andres historie, fordi vi er forskjellige og takler smerter på ulike måter.

 

 

Nr 2: Vær forsiktig med å videreformidle fakta, eller det du har hørt. Når det kommer fra noen andre, så kan det være greit å slenge med at du har informasjonen fra noen andre, og du selv ikke vet 100% sikkert. Dette skjedde meg for bare noen dager siden. Jeg fikk høre noe som jeg syntes var helt fantastisk. Så viste det seg at informasjonen kom opprinnelig fra noen andre - det som skulle skje, skjedde aldri. Jeg ble så skuffet.....

 

 

Nr 3: Nå som det er jul snart, dropp å stress med det du skulle ha gjort for flere uker siden. Det er ikke krise dersom du dropper det som egentlig hadde vært kjekt å hatt... Det som hadde vært greit å fått unna... Alt det - bare dropp det. Det blir jul uansett og de aller fleste av oss tenker nok mye likt. Så om du dropper noe eller ikke rekker over det, så ja, folk forstår deg. Tro det eller ei...

 

Om dette er tre dumme ting eller tre ting du burde unngått eller tenke mer over, ja det får være opp til hver enkelt å dømme. Selv synes jeg at der dumt å legge så alt for mye i ting man ikke får gjort noe med og det som aldri kommer til å skje.

 

Hva mener du?

 

-Randi Annette-

JEG LÅ UNDER KNIVEN -KOMISK PÅ SITT VIS

Denne dagen har jeg virkelig sett frem til. Ikke bare fordi jeg hadde fem eksamener som var fullført, men at jeg skulle til legen for å legge meg under kniven. Ikke de store greiene eller noe alvorlig, men jeg hadde noen føflekker jeg ville fjerne på grunn av at de var vonde og hadde blitt mørkere. Så i dag har jeg altså lagt meg under kniven.

 

Om jeg var redd? Nei, jeg trodde ikke det skulle gjøre noe vondt. Selv om mange kunne fortelle meg at det var forferdelig vondt....

 

Legen og assistenden pratet over hodet mitt der jeg lå Også begynte inngrepene. Jeg braste ut i latter, noe som fikk de til å undre på hva det var som gjorde at jeg lo. Jeg måtte fortelle det som det var:

"Jeg føler jeg bare ligger her å kjenner at dere plukker av meg små greier, litt som at den skal bort, den skal bort.. Skal vi se. Ja, vi tar litt her og litt der.....

 

Det endte opp med at vi alle tre lo skikkelig. Jeg kunne ikke dy meg. Jeg måtte så klart fortelle hva som foregikk i mitt hodet.

 

 

Ikke nok med det. Jeg fikk høre at jeg ikke kunne dusje på 3 dager. Det vil si, over kroppen så jeg kan heldigvis dusje - men ja, dere skjønner. Jeg har på flytnede plaster inkludert plaster. Så jeg så sånn passe fornøyd ut opp på legen, å sa alvorlig: Ja, ja - jeg får nå i det minste vasket meg til jul..."

 

Nok en latterkule på legen. Haha - han er så rå. Skikkelig bra humor - eller tør, alt ettersom hva min humor er...

 

 

Men nå er jeg kvitt 4 føflekker. Og da slipper jeg å ha det vondt og ikke minst være redd for fargeforandringene. Eller, prøvene er sendt inn så vi får se da... Regner med de var fine.

 

Nå sitter jeg forresten med en boks pepsimaxx GINGER - den er så digg. Også har jeg en pose med smågodt, og ser på julefilm. Levende lys, har jeg her , samt at føttene ligger på en pute etter en heftig arbeidsdag. 

 

Ikke må jeg tidlig i seng heller, fordi jeg har nemlig SKOLEFERIE.

 

-Randi Annette-

ENDELIG FERDIG - 5/5 EKSAMENER UNNAGJORT

 

Det er utrolig rart, men nå er jeg faktisk ferdig med ett semester av seks. Tiden har gått kjempe fort, så jeg tror jeg kommer til å være ferdig før jeg selv aner det. I dag hadde jeg min siste eksamen og det var i makroøkonomi. Den gikk heldigvis bra, men hvilken karakter jeg får, er vanskelig å si. Spennende - det er det.

 

Juleferie fra skole - ikke mange arbeidsdager heller før jeg tar juleferie.

 

Jeg har ikke hatt tid til å trene, blogge eller spist. Eller rettere sagt, jeg har ikke hatt matlyst. Jeg har vært skikkelig nervøs og sovet dårlig, og det tar veldig på.

 

Nå skal jeg kose meg me julebrus og TV, før jeg skal legge meg med et smil om munnen. Så stolt jeg er av meg selv - skikelig stolt faktisk.

 

 

-Randi Annette-

ER DET MITT KROPPSSPRÅK SOM GIR SIGNALENE?

"Ja, har du tid til å være her nå da? Du er vel i full gang med eksamener nå før jul regner jeg med". Jeg kommuniserer med henne via speilet i frisørsalongen, og ser henne i øynene og svarer: "tiden er knapp den, men jeg må jo være her for å ta hånd om kundene mine som trenger meg nå før jul. Jeg har hatt noen eksamener, fire stykker nå, men har igjen en eksamen som er neste uke".

 

Det blir stille en stund. Kunden følger med i speilet når jeg klipper henne, og det virker som om hun slapper av og nyter ettermiddagen der hun kan sitte stille å ikke gjøre noe som helst. Jeg klipper håret hennes i en fin fasong slik som jeg vet hun liker det.

 

Foto: Silje Bullgård

 

Vi går sammen bort til resepsjonen og hun rekker nesten ikke å avtale en ny time før hun kommer rundt resepsjonen for å gi meg en klem. Hun hvisket noe inne i øret mitt. Noe som dette: "du er en av de få, jeg mener du er faktisk den eneste personen jeg kjenner som er så flink, målbevist og som strekker til der du selv måtte ønske. Tiden er knapp, men du finner alltid tid og rom for å få alle og en hver fornøyd. Ta vare på deg selv og tenk på deg selv også. Jeg beundrer deg veldig".

 

 

Kunden ga meg et siste smil før hun forsvant ut døren. Borte var hun, varm var jeg inne i meg. Så varm av glede og sårhet. Er jeg virkelig en slik person som hun sier? Eller rettere sagt, som alle sier? Folk som har kjent meg hele livet og de som har snakket med meg totalt 4 timer, sier til meg - og om meg, at jeg er en målbevist person, jeg er sterk og fornuftig. De sier til og med: "Ja, har Randi Annette bestemt seg for en ting, da er det ingen vei tilbake. Hun er så målbevist".

 

Her kan dere lese om en gave jeg fikk fra en kunde i fjor på denne tiden.

 

På andre siden sitter jeg selv å undrer over hvordan det er mulig at folk som har kjent meg eller snakket med meg i få timer, kan sitte igjen med det samme inntrykket som de som har kjent meg hele livet. Det er noe jeg virkelig ikke forstår. Har jeg en såpass sterk personlighet der alt kommer frem ved at jeg sier noen ord? Er det mitt kroppsspråk i kombinasjon med min mtåe å prate på? Virker jeg troverdig og overbevisende? 

 

Man kan lære mye om seg selv ved å få høre hvordan andre oppfatter deg. Jeg har lært mye av meg selv nå, og selv om mye av min personlighet kommer frem såpass tydelig som den tydeligvis gjør, så er jeg glad for at folk oppfatter meg slik de gjør. For det kunne tross alt ha vært mye verre.

 

 

#kroppspråk #personlighet #tilbakemelding #personlighet

-Randi Annette-

JEG HAKKE TID FOR JEG MÅ FINNE...

Jeg ser på kalenderen at det er jul neste uke, men det har jeg faktisk ikke så mye tid til å tenke på eller prioritere - for den saks skyld. Jeg sitter til tider å ser på håret mitt og de spissene som absolutt skulle ha blitt fjernet. Jeg er jo frisør selv, men jeg bør ikke komme til det punktet at jeg faktisk klipper meg selv. Selv om den tanken ga litt mening, så må jeg faktisk se om jeg får tid til å klippe meg etter eksamen neste uke, eller om det faktisk må vente til neste år.

 

En skulle kanskje tro det bare var å klippe, men det er ikke bare bare. Selv om det i grunn er bare å klippe, så er det godt å få det gjort skikkelig med en gang.


Bildet ble tatt for to år siden tipper jeg - i så fall har jeg ikke pannelugg her... Som dere kanskje merket dere.

 

Nå i kveld tenkte jeg å legge meg ned på sofaen som et slakt, og ligge her til jeg skal legge meg i sengen. Jeg tenkte å trene i kveld, men i og med at jeg skal på en skikkelig tøff morgentrening i morgen som starter klokken 06.30, så tenker jeg at kroppen kan få den hvilen den trenger nå. Og ja, det er bare en unnskyldning til at jeg faktisk ikke orker å trene.

 


Ja, jeg kan faktisk kjenne på at jeg ikke orker jeg også. Tro det eller ei.

 

Men ja, den klippen ja. Jeg tror jeg må få gjort noe med det.

 

Jeg hakke tid, for jeg må finne - tid.

 

#frisør #klipp #hår #trening

-Randi Annette-

DET ER TROSS ALT JUL

Er det krise dersom man ikke rekker over alt? Jeg tenker- julen er jo så travel. Det skal være mat på bordet til en hver tid - og aller helst veldig mye å velge i. Det er tross alt jul - tenker mange. Å man må bake brød, syv sorter med julebakst og man må vaske skap og skuffer. Gjerne inni de også. Det er tross alt jul - alt må gjøres i desember.

 

Gaver. Vi må for all del ikke glem gavene. Vi må gi til alle og en hver, for det har vi jo gjort i alle år og det er tross alt jul.

 

 

Et perfekt juletre må til. Vi har egentlig ikke råd til et ekte og fint juletre, men det er jo jul så vi må ha et skikkelig tre. Har heller ikke tid til å skaffe det, men vi må finne tid. Det blir ingen jul uten et ekte juletre - det er tross alt jul.

 

Da har vi masse pålegg, flere retter vi skal lage til jul, gavene, et ekte juletre og et rent hus med duften av grønnsåpe - det er tross alt jul.

 

 

Så da har man alt da - tenker man. Alt man kunne ønske seg. Eller?

 

Hva med familien? Vennene? Slekten? Er ikke det noe man burde legge mer vekt på enn å ha det så fantastisk på utsiden av fasaden, og innerst inne vrir det seg skikkelig fordi man har egentlig ikke råd, energi eller tid?

 

Jeg tror man fokuserer på så utrolig mye som tar for seg ting og tang, men glemmer det å leve i nuet og kanskje snakke med de man skal feire med. Kanskje alle kan bidra, legge i litt penger og ikke minst tid. Kanskje lage deilige rundstykker og godt brød, og heller kjøpe ferdig bakst? Eller rett og slett, kjøpe alt ferdig?

 

Det er en spesiell og tung tid for mange. Men også en veldig fin tid i året. Men husk å senke skuldrene, lev i nuet og ta deg tid til det som betyr noe. Venner og familie for eksempel - det er tross alt jul.

 

-Randi Annette-

MARKEDSFØRINGSLEDELSES EKSAMEN - DONE

Jeg måtte bare ta meg tiden til å fortelle dere at jeg akkurat nå har levert inn den mest krevende eksamenen i år, som jeg og min gruppe har brukt 4 måneders tid på. Å den leverte vi tre dager før fristen. Så utrolig godt å være ferdig med den. Vi har snudd oppgaven opp og ned og gransket den skikkelig for å være sikker på at det vi leverer har en høy kvalitet.

 

Så utrolig lettet nå. Markedsføringsledelses eksamen - done!

 

Da er det kun en eksamen som gjenstår, det er makro økonomi. Nøyaktig en uke igjen til siste eksamen. Da skal jeg smile enda mer enn hva jeg gjør nå. 4/5 eksamener er nå fullført. Gud så stolt jeg er av meg selv.

 

-Randi Annette-

GLAD JEG GREP SJANSEN

Jeg sa det senest i går kveld like før jeg skulle legge meg: Dersom noen forteller meg at det er 26 november i morgen, vil jeg mest sannsynlig ikke reagere noe særlig.

 

Med det så mener jeg at jeg har levd i en boble i noen uker nå med tanke på alt som skjer rundt meg. Det er ikke det at jeg ikke har gjort noe som minner om desember eller jul, for den saks skyld. Men jeg kan bare ikke gebripe og forstå at det er bare en uke igjen av skoleåret og at det da er jul. Det har gått så utrolig fort, det har skjedd ekstremt mye og - ja, det er så utrolig merkelig at jeg finner ikke ord.

 

Noe sier meg at jeg har vært veldig fokusert på det jeg gjør nå og skal gjøre, og at alt annet får bare komme når eksamene er fedig. Jeg har en eksamen på fredag og den aller siste er på tirsdag neste uke. Da har jeg jammen fullført et semester allerede. Utdannelsen min tror jeg kommer til å være fullført før jeg aner det. Og det er skikkelig godt å tenke på at tiden går fort - sånn sett. Jeg har noen spennende år i vente.

 

Jeg er til tider spent, jeg er nervøs. Jeg synes ting er skummelt. Men jeg elsker å lære om nye ting - og ikke minst om meg selv.

 

Siste innspurt. Bare en ukes tid igjen. Jeg som var så spent når eksamene skulle begynne. Nå er det 3/5 som er fullført. Bare to igjen. Det er så merkelig. Så utrolig merkelig.

 

Jeg er glad jeg bruker de få timene jeg har til overs til å koble av med trening og være med venner. Og ikke minst det å jobbe. Jobben er veldig god å ha i disse studietidene. Der føler jeg meg trygg og der er jeg i mitt ess. Det er noe helt annet å gjøre noe man kan 100% enn det man skal lære helt nytt. Spesielt når det er flere ulike fag. Men så morsomt det er å studere. Jeg angrer ikke et sekund og jeg er super glad for at jeg oppdaget Markedsføringsledelse på BI her i Trondheim.

 

Vil du studere? Da er det ikke noe å nøle med. Det er noe du vil sette pris på at du gjorde. Det er slettes ikke enkelt, ikke alltid like gøy og det er absolutt ikke noe mer avslappende enn å jobbe - tvert i mot, spør du meg.

 

Men tenk på hva gevinsten er. Målet er der fremme, og jeg kan se det. Jeg ser meg selv ved målstreken. Målet er nådd om ikke lenge. Så hva har du egentlig å tape?

 

#student #markedsføringsledelse #lBI #handelshøyskole #høyskole #studiet #inspirasjon #Motivasjon

-Randi Annette-

MIN EGEN JULETRADISJON

I år som i fjor fikk jeg en invitasjon av min kjære fadder, Ann Bente. Hun er noe for seg selv og hun er en som tar rollen som fadder veldig sterkt. Noe som er fint for meg, da jeg selv er fadder til to barn, å ser nå hva den rollen kan innebære. Jeg synes det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Spesielt i denne tiden av året når jeg savner mamma veldig mye, så er det utrolig godt å ha en fadder som stiller opp, tar meg inn i sine armer og gir meg slike fine oppøevelser.

 

Vi startet i fjor med denne tradisjonen. Jeg kommer til henne i desember å bygger/pynter pepperkakehus, lager julebakst og setter igang med juleverksted. Det er så fantastisk fint. Dette er helt klart noe jeg skal ta med videre til mine to fadderbarn.

 

 

 

 

Her står jeg og sønnen hennes å setter sammen huset. Vi satte sammen hver vår bit etter tur. Så vi begge kunne stå for skylden dersom det skulle ende opp som i fjor - å bli et takras.

 

 

 

 

 

 

Så skulle konkurransen begynne. Målet var å lage den fineste siden.

 

 

Underveis...

 

 

Ferdig. Dette var mitt resultat.

 

 

Og dette ble Eirik sitt resultat.

 

 

Og dette var resultatet i fjor. Det er krise. Så forferdelig. En skulle tro det var barn som hadde gjort dette. Men vi som stod bak var jo 23, 27 og 28 år. Det skulle en ikke tro. Men jeg tror det var ekstremt mildt i fjor -med tanke på snøen.

Melisen var ikke så fast i fjor som i år, mulig det var det.

 


 

I fjor skrev jeg et innlegg om dette, og nedenfor ser dere noe jeg skrev i det innlegget:

Grisene så grønne ut i førsteomgang, uten å ha fått en smakebit på det å bli kastet igjennom luften, for så å krasjlande på pepperkakehuset, Klask, klask... Jeg lo så jeg grein. Jeg koset meg skikkelig i selskap med disse gutta. Et minne for livet.

 

Etter vi hadde bygget og lagd julebakst, dro vi på et senter på Stjørdal å dro på kafe, kjøpte julegaver og hadde fine samtaler. Også dro vi hjem å så julefilm og koset oss med god mat.
Jeg skal tilbake i januar for å knuse pepperkakehuset. Det blir jo morsomt. Lenge lever barnet i meg.

 

Hvilken side likte du best på pepperkakehuset? Eirik var utrolig flink synes jeg. Men hvem som hadde finest side, det kan dere få komme med innspill til.

Gleder meg allerede til neste år.

 

#Pepperkakehus #Jul #tradisjon #julebaks #Pepperkaker

-Randi Annette-

SLIK ER STÅA - MÅLET ER I SIKTET

Jeg føler ikke jeg henger med i det hele tatt. Jeg har bokstavlig stengt meg inne i min leilighet og har ikke vært utenfor leiligheten annet enn det å gjøre noen ærend. Som for eksempel det å gå med søppel og handle mat. Siden mandag formiddag har jeg bare vært hjemme. Tirsdag hadde jeg hjemmeeksamen og var helt kake etterpå. Jeg sov 10 timer i strekk natt til i går. Og i dag har jeg nok en eksamen, og jeg sov nesten ni timer i natt. Nei jeg må nesten bare le litt. 

 

Jeg tar dette så seriøst at jeg har ikke tid til å gjøre annet enn å lese, spise og sove. Jeg har hatt besøk nesten hver dag av studenter som skal ha de samme eksamene som meg, så vi har lagd oss middag, kjøp oss julebrus og koset oss skikkelig. Vi må nesten lage rom for det i denne situasjonen. Jeg er så glad for at jeg har så stor leilighet som jeg har, så jeg kan sitte hjemme å jobbe, samtidig som jeg kan ha besøk.

 

 

Om litt får jeg besøk av to jenter som også skal ha eksamen rundt samme tidspunkt som meg, rundt klokken fem og utover. Så det blir greit å få andre syn på ting og ikke minst veksle synspunkt og skape en diskusjon. Jeg lærer mye av meg selv, men også det å snakke høyt og få frem gode svar på ting. Så jeg er skikkelig klar for å legge inn en god innsats nå.

 

Jeg har allerede jobbet i to timer på egen hånd nå, å skaffet meg en god oversikt over ulike temaer jeg må fokusere mest på nå, så jeg bruker tiden min riktig.

 

 

Etter i dag er det kun to eksamener igjen, og jeg kan nesten ikke tro det. De verste er også unnagjort etter i dag, så jeg kjenner at jeg trekker litt på smilebåndene nå, men jeg kan ikke senke skuldrene riktig enda. Jeg har fortsatt to eksamener igjen og en stor jobb å gjøre.

 

Strenge Randi Annette - hun er forferdelig streng, men så glad jeg er for det. Setter seg mål, er beintøff mot seg selv, men jeg skal få resultater som viser at det var en lur strategi. Ingen innsats - ingen resultat. Her er det ikke noe hvilehjem, selv om jeg har hatt dager med feber. Give it all - or go home!

 

-Randi Annette-

INGEN JULEKALENER PÅ BLOGGEN I ÅR

Mange av dere vet at jeg har hatt julekalender her på bloggen de siste årene. Jeg har kommet med tips til hårprodukter, til sminke, trening, mat og oppskrifter. Min julekalender har i år blitt bortprioritert, å grunnen er enkel: 5 eksamener fra 30 november til 19 desember. Det er mildt sagt et kjør.

 

 

Jeg tenkte at jeg måtte bare prioritere det vekk, og det er jeg glad for. Det å skulle hatt dårlig samvittighet ovenfor dere lesere, og til å følge opp bloggen med nye luker hver morgen, ville krevd såpass mye at det ikke ville vært noe gøy ved å gjøre det. Så i år ble det dessverre slik. Hvordan neste desember vil bli er vanskelig å si noe om nå, men jeg er redd det kommer til å bli det samme da også.

 

 

Jeg har pyntet juletreet mitt i stuen, og det er vel det eneste som minner om jul her. Og de fire lilla kubbelysene da. Men ellers er det ikke mye jul her. Jeg ville få det litt fint her hos meg med litt stemning i denne eksamenstiden, noe jeg verdsetter høyt nå når jeg er hjemme om dagene.

 

Ikke ble det julekalender med rabattkoder og lignende på dere, men dersom det er en trøst, så har jeg ikke kjøpt meg en egen julekalender heller. Selv om jeg lenge skulle ha kjøpt meg en flaxloddkalender, så har det enda ikke blitt. Kanskje det blir, men det ser dårlig ut så langt. 

 

 

Julekalender er litt stas og der er tradsjon. Det hører liksom med juletiden, så jeg må nok kjøpe det nå før jeg ender opp med å må skrape en hel kalender på en og samme tid. 

 

I morgen har jeg nok en eksamen. 3/5 i morgen. Jeg har lest i hele dag - bokstavlig talt. Jeg gleder meg til klokken 18.00 i morgen. Da er jeg nemlig ferdig med den. Da skal jeg hjem å kose meg med gjester som kommer på grøt og julegaveveksling. Det ser jeg frem til.

 

 

Håper dere har det bra, og at dere har en julekalender som dere har glede av. Og til dere som har eksamener - masse lykke til.

 

#julekalender #eksamen #student #tradisjon

-Randi Annette-

EKSAMEN SATT I PERSPEKTIV

Det å prestere på eksamen betyr veldig mye. Det handler om å skille seg ut fra alle de andre du skal konkurrere med i arbiedslivet og når man skal søke jobb. Det er hardt og det tar veldig på. Selv våknet jeg med feber og var helt utslått i dag. Perfekt når jeg hadde en åtte timers eksamen foran meg. Oppgaven jeg skulle svare på var følgende:

 

Gjør rede for Frederick W. Taylors prinsipper om ledelse (Taylorisme). Løft frem positive og negative sider. Drøft hvordan og hvorfor dosse prinsippene ble erstattet av andre ledelsesidealer og prinsipper med den 3 industrielle revolusjonen.

 

Her er det ingen filter med tanke på å gjemme rot eller noe som helst. Greit å ha stor plass å jobbe på. Å for en trasig oppgave. Den var skikkelig grusom.
Faget Bedriften er skikkelig krevende og vanskelig.

 

 

 

 

 

 

Hurra -tenkte jeg når jeg fikk denne oppgaven. Det var tilfeller med litt panikk (les mye panikk) der jeg ikke ante noe om jeg fikk svart godt nok eller fant nok informasjon om det jeg skulle svare på. Men så slo det meg etter å ha fått en trist nyhet, (uten at jeg vil gå så mye innpå det) at livet er faktisk tøffere enn eksamener. En eksamen liksom.... Opp i mot hva da?!

 

Poenget mitt er at livet er virkelig for kort til å grue seg og henge seg opp i slike ting. Ja, det er viktig med gode karakterer, det å skille seg ut. Men sett det litt i perspektiv. Det er jammen meg tøffere ting som kan skje rundt oss her i livet. En eksamen kan man ta opp, men det er mye annet som kan skje som man ikke kan gjøre noe med.

 

Jeg tror jeg skal sette på litt julemusikk nå og pakke inn noen julegaver. Tenne litt lys og gjøre noe hyggelig. Jeg er utmattet og sliten nå.

 

Sykdom og eksamen. For en (u)flaks....

 

 

Ta vare på hverandre <3

 

-Randi Annette-

NR 1 FOR Å FÅ UT AGGRESJON

Er du rimelig forbannet, oppgitt, sur eller bare full av energi - da er Slam Ball en magisk øvelse. I disse dager har jeg enormt mye å tenke på, så da er det gull verdt å få ut litt tanker via trening. Og denne øvelsen er helt klart nr 1 for å få ut litt frustrasjon og stress.

 

Klærne er sponset av Brazfit.

 

Her ser dere utgangsposisjonen.

 

 

Bildene er tatt på det råeste treningssenteret i Trondheim - 3T-Ilsvika.

 

 

Kommer du helt opp på tærne, får du maksimal utbytte av øvelsen. Den blir i så fall mye mer eksplosive, synes jeg.

 

 

Denne får opp pulsen skikkelig bra og man får helt klart ut mye tanker igjennom denne øvlsen. Jeg har hørt at folk har tenkt på litt av hvert når de kaster denne i bakken. Det har sin funksjon, har jeg forstått.

 

Nå skal jeg legge meg til å sove, for i morgen er det en åtte timers eksamen. Dere får ønske meg lykke til.

 

#slamball #trening #styrketrening

 

-Randi Annette-

 

1 AV 5 EKSAMENER UNNAGJORT

På torsdag fikk jeg unna en av de fem eksamene jeg skal ha på de fire ukene her. Det er godt å være igang. Selv om det er en hektisk periode, så er det merkelig at jeg greier å kose meg og slappe av samtidig. Men det har kanskje noe med at jeg passer på å tenne litt lys, me hjem medstudenter, kjøpe julebrus og pepperkaker. Da blir lesingen straks veldig mye hyggeligere.

 

Jeg bor i en 3-roms leilighet, så for disse studentene som kommer på besøk, føler de er i himmelen når de kommer hit. Er man vant med kollektiv, så forstår jeg godt at en stor leilighet verdsettes høyt.

 

Her gikk det i studering og forberedelser til den første eksamen jeg hadde som gikk utrolig bra - markedskommunikasjon.

 

 

 

Jeg måtte øve på 14 ulike eksamener som vi hadde gått igjennom i timene igjennom hele semesteret. Ufattelig mange modeller å huske, og ikke minst mye rundt.

 

 

Eksamen var skiftlig - for hånd. På fire timer skrev jeg tjue A4 sider. Snakk om krampe i hånden........

 

 

Den eksamenen får jeg svaret på i januar og jeg vet den gikk bra. Men hvor bra gjenstår å se. Nå studerer jeg et fag som heter Bedriften, som går på histore. Ikke min favoritt, men jeg må legge inn en innsats.

 

Ønsk meg lykke til.

 

#eksamen #markedskommunikasjon #kommunikasjon #BI #trondheim #student #bedriften

-Randi Annette-

MIN MENING OM TRAKASSERING - I TRD.BY

Vi er flinke til å legge vekt på trakassering i dag, det kan vi lese mye om i media. Men det er ikke i så stor grad snakk om menn i disse tilfellene. Noe - men ikke mye. Dette pluss min egen erfaring kan dere lese om på Trd.by i dag.

 

 

 

 

 

Direkte link til innlegget finner dere ved å trykke her.

 

Hva mener du om dette temaet? Er det noe som folk skyver under et teppe og som føles ut som tabu?

 

#trdby #adressa #trakassering #samfunn

-Randi Annette-

SÅNN PASSE FAST I EN BOBLE

Det er helt snålt å være i denne situajsonen. Jeg har aldri vært under et slikt press før - det føles i så fall sånn, men jeg har jo hatt eksamener og krevende stunder før også. Men det er himla rart å plutselig være her. Det er ikke lenge siden jeg så på kalenderen å så at det var fem uker til eksamen. Nå er jeg jammen her. Den første eksamenen hadde jeg i går. Den gikk utrolig bra, i så fall fikk jeg skrevet 20 sider for hånd, svart godt på alle fire oppgavene, så jeg tror det gikk min vei.

 

Nå i dag har jeg studert et historiefag, da jeg har eksamen i det faget nå på tirsdag og torsdag til uken. Totalt fem eksamener. Men jeg skal fikse det på en eller annen måte. Jeg må jo igjennom det.

 

Nå er jeg skikkelig i ei boble, og jeg ser virkelig frem til å komme meg utav den. Bare 4 eksamener til nå. I CAN DO IT!

 

-Randi Annette-

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 29 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no