hits

ENDELIG ER JEG HER <3

Gjett om dette var etterlengtet. Endelig er jeg hjemme igjen. Selv om det så bare er for en liten tur, så gjør det så utrolig godt. Jeg kom hjem like før klokken tolv i dag, og jeg er så himla heldig med været. Fint vær, en koselig pappa å komme hjem til og ikke minst den fine usikten. Jeg elsker å være her. Det gir så utrolig mye.

 

Og ikke nok med det, men det er siste gang jeg er hjemme hos pappa i tjueårene. Hjelpe meg, det skulle jeg ikke ha tenkt på. 22 november så smeller det skikkelig. Lille jenta her blir 30 (!!!!!) år - ung.

 

En selfie av en trøtt, men svært fornøyd Randi Annette...

 

Se her. Trenger jeg å si noe mer? Det er fint vær nå. Jeg er skikkelig glad for at det ikke var forelesning i dag, så jeg kunne stikke en tur. Selv om det er veldig hektisk på skolen, så unnet jeg meg dette. Bøkene er jo med selvfølgelig. Men det er viktig å gi seg selv rom til å slappe av også. Det blir nemlig svært hektisk fremover.

 

 

Når jeg er hjemme hos pappa, senkes skuldrene ned. Ja, nærmest helt ned til knærne. Pappa lager middag. Koker kaffe. Spør om jeg er tørst. Om jeg er sulten (der svaret som oftest er ja...). Setter frem godis. Ja, han tar vare på meg.

 

 

Å når han er hjemme hos meg, ja, da tar jeg vare på han. Han får kaffe og mat servert. Det er det som er så fint. Å kunne gi, og kunne ta. Vise at man setter pris på hverandre. Så lite som å få servert en kopp kaffe. Det skal ikke så mye til for å føle seg tatt vare på.

 

 

Takk pappa - for at du er akkurat den du er <3

 

#pappa #far #reise #tur #hjem #hjemme

-Randi Annette-

FREEDOM!

 

Når et bildet sier mer enn tusen ord.

 

I så fall for meg. Dette bildet ble tatt på vei i fra fjellet, og jeg har det med å være både vågal og spontan, spesielt når det kommer til foto. Samme om det er iskaldt og hvor det er, så er jeg klar for en shoot. Jeg synes det er så morsomt. Å det fine med bilder er at det skaper minner.

 

Jeg nøt utsikten i en skikkelig kald temperatur, men jeg synes bildet ble utrolig stilig på tross av det. Man kan ikke se at jeg frøs akkurat. Det var en kjempe fin tur, så jeg kjenner at det kan ikke bli lenge til neste tur. Jeg elsker å komme meg vekk ifra byen. Å nå som jeg har invistert i litt nye turklær, så kan jeg ikke vente alt for lenge med å gå i skog og mark. Da er det ingen unnskydning.

 

 Men det hjelper helt klart å bli dratt med på en tur, for jeg har en såpass trang kalender at det er vanskelig å komme på å prioritere det selv.

 

 

 

 

Oppdal så klart - det var der disse bildene ble tatt. Fjellet er fint, men jeg må få si at havet der jeg er oppvokst er minst like fint.

 

#foto #shoot #fotoshoot #Oppdal #tur #marka #fjellet

-Randi Annette-

LANGE LATE DAGER I STOCKHOLM

Forrige uke var jeg i Stockholm, å det var en opplevelse jeg sent vil glemme. Jeg bodde midt i byen i en fantastisk leilighet som minnet mer om en stor suitte enn noe annet. Wow - det var fint der. Hjemme i Norge var det regn og dårlig vær. Ja, til og med haggel. Jeg lå i bikini. Solte meg. Nøt frokosten utendørs. Lunsjen utendørs. Ja det var rett og slett magisk.

 

Her ligger søte Poppy

 

 

 

 

 

Frokost for to.

 

 

 

 

 

 

Ellers var jeg på litt shopping og fikk ellers sett byen. Jeg skriver lange late dager i Stockholm, men det var visst tvert om.....

 

 

Ellers var jeg på en sommerfest med 75 (!!!) stykker. Et stort funkishus ved sjøen. Det var egne kokker som grillet. Serivitører. Ja, det var bare å drikke champagne, øl, vin og det man ville. Mat, dessert og nattmat. En helt fantastisk opplevelse. Ikke ofte man kommer til en fest uten å ta med seg egen drikke. Der var det nok drikke til 75 personer. Og mat. Tenk dere....

 

De hadde plass og de hadde penger. Ja, hvorfor ikke invitere inn nesten 100 stykker på en sommerfest.....

 

Bading på kvelden ble det også. I vannet som var nedenfor huset. Jeg har ikke ord. Å det å være en norsk kvinne i Sverige var også ganske kult. Det syntes i så fall svenskene.

 

 

Her var min outfit for den kvelden. Dårlige mobilbilder, men det er i så fall noe.

 

Har du vært i Stockholm før?

 

 

#Stockholm #sverige #reise #opplevelse #weekend

-Randi Annette-

DET SKJEDDE IGJEN - FANGST AV BLEKKSPRUT

I år som i fjor......

 

Det er som jeg skrev i blogginnlegget i går, en skattekiste å dra krabbeteiner. Man vet aldri hvor mange krabber det er, hvor store de er eller hva annet som gjemmer seg innen for trekassene. I fjor fikk jeg og pappa to blekkspruter i en og samme teine. Du kan lese mer om det her.

 

 

Etter å ha fått en blekksprut, ble det god stemning ombord i båten. Minnene fra ifjor strømmet på, og vi lo godt sammen ved å tenke på det ekle dyret. Det er jo forferdelig merkelig, spør du meg. Men også kult på sin måte.

 

Den aller siste lenken vi drog som bestod av åtte teiner, sa pappa følgende: Ja, det venter oss noe stor nå tenker jeg.....

 

Å der var det bra med krabbe, men nok en blekksprut.

 

 

 

 

 

 

I år ble begge kastet tilbake der de hører til. Det var svært kult å se de i det de traff sjøen. En lyd som minnet om fresing kom tydelig frem, blekkspurten sprutet blekk i sjøen og borte ble han. Det var skikkelig fascinerende......

 

 

Om jeg kunne hatt valget, kunne jeg ha tenkt meg å hatt tre uker til med ferie. Spesielt med tanke på det kjøret som vil bli når jeg starter på med fulltidsstudie igjen. Men det at jeg har hatt en så fin ferie har helt klart påvirket ønsket mitt om lenger ferie. Nydelig vær og masse flotte opplevelser utihavet.

 

Det å ta tak i slike store krabber kan by på utfordringer. De kliper seg godt fast i nettingen i teinene, så jeg må sloss litt med de. Men jeg har heldigvis noen triks på lur, hvis de skulle bli helt umulige....

 

 

Med ni års erfaring innen kampsport, er jeg ikke redd for å ta sjanser eller utfordre meg. Nesen kunne virkelig fått det her, men jeg tok sjansen. Det verste som kunne ha skjedd er at det ville gjort veldig vondt - tenkte jeg.

 

 

Men en krabbe med kun en klo er mindre farlig.

 

 

 

Krabbene ble sortert etter skjønn, og for dere som ikke har sett dette redskapet før, så er den til for å måle krabben. Er den mindre enn dette mellomrommet, må den kastes ut igjen. Den har sikkert et navn, men......

 

 

 

Nå har pappa koket krabbe, så nå skal vi kose oss litt med fangsten. Hjemmefisket krabbe smaker helt klart best.

 

#fiske #krabbe #sjøen #Mausund #frøya #utihavet #blekksprut #sjøen #havet

-Randi Annette-

EN HARDTARBEIDENDENE PAPPAJENTE

Nok en fantastisk dag utihavet, hjemme hos pappa. Jeg koser meg skikkelig og nyter hvert sekund jeg har her ute. Det er jo så utrolig fint! Dette er min tredje og siste ferieuke, og jeg har kun vært borte to dager fra øya så langt. Ferien så jeg for meg skulle bli noe annet, men på tross av det, så ble den veldig fin. Været har vært dårlig kun to dager, så det kaller flaks.

 

Festival, fest, krabbefiske, besøk og laksefiske. Ellers har jeg stått på med utearbeid, noe jeg koser meg skikkelig med.

 

Jeg og pappa fra tidligere i dag da vi tok en kaffepause mellom slagene. En hardtarbeidende pappajente, ifølge pappa selv.

 

Naboene våre holder på med å pusse opp og rive ned en del, så vi tok gladelig imot dette så pappa får ved til vinteren. Og motorsag og øks, jeg må si jeg digget det. Noe så morsomt.

 

 

Klar for å gi jernet. Skikkelig kult, spør du meg.

 

 

 

 

 

Pappa stablet på, og jeg sagde og bærte den innendørs. For en team.

 

 

Så avsluttet vi med en båttur på noen timer. Jeg forstår virkelig de som vil bo ved havet. Jeg kunne tenkt meg å bodd der selv. Ikke Mausund, da det er og forblir mitt feriested. Her kan jeg slappe av, i så fall i tankene.

 

 

I morgentidlig skal jeg på sjøen igjen. Da skal jeg på sjøen å dra krabbeteiner. Det gleder jeg meg skikkelig til. Det er så gøy å åpne skattekiste på skattekiste. Ta tak i de store klørne og få de i kasser. De er så store at jeg rekker ikke å vurdere noe som helst. Her må det jobbes effektivt. 

 

 

Tror jeg kommer til å slite med å sovne i natt, for jeg kjenner det kribler i meg allerede med tanke på å få være med pappa på sjøen å dra teiner. Siste draget i ferien min, for denne gang.

 

#ferie #krabbefiske #krabbe #sjømat #sjøen #havet #fiske

-Randi Annette-

LAKSEFISKE OG 32 VARMEGRADER

I går hadde jeg tidenes opplevelse. En skulle kanskje tro at jeg var vant med fiske, noe jeg kanskje også er. Men jeg har fisket mer med pilk på sjøen, enn etter laks. Dette skulle være min første laksefiske på en utrolig flott plass i Trondheim. Været var upåklagelig. Hele 32 grader, noe som var så utenkelig varmt til å være i Trondheim. Men så fint det var.

 

Noe så kos. Hyggelige mennesker samlet sammen på en liten øy. Jeg kunne ikke fått en bedre opplevelse.

 

 

 

 

Jeg må bare få beklage at bildene i dette innlegget ble som de ble. Ikke alle som ville bli lastet opp i stor størrelse..

 

 

Det ble fanget en ål av alle ting. Ingen laks. Vi kunne se den, men vi skulle ikke være så heldige at vi skulle få en på kroken. Den nappet i kroken, om det teller......

 

Mye god drikke og grillmat. Dette ga virkelig mersmak. Jeg er vant me havet og sjøen. Men noe så romantisk og fint å ro i en båt i et sånt vær. Det har jeg skikkelig lyst til å gjøre flere ganger.

 

 

 

 

Å her har vi Magnus. Han ville så gjerne bli avbildet på denne bloggen. Så her er du, Magnus.

 

 

 

Han kunne det å sette på nye kroker, mye spytt måtte visst nok til.. Det stod ikke på spyttet, for å si det slik. Dette hadde han gjort før....

 

 

 

 

Har du fisket etter laks på denne måten før? Jeg gjør det gjerne igjen. Eller bare sitte i en trebåt og ro uten en lyd rundt meg. Det hadde jeg virkelig satt pris på.

 

Nå skal jeg nyte de siste dagene jeg har igjen av ferien min. Ønsker dere alle en super dag.

 

-Randi Annette-

NOE SOM GIR MEG FRYSNINGER

For en måneds tid siden oppdaget jeg noe jeg ikke hadde sett her hjemme før. Nemlig et lite vepsebol. Det var nesten litt ekkelt å se på, da jeg fikk frysninger av å se på de vepsene som holdt på å bygge og bygge...

 

Nå, en måned senere kom jeg på til å tenke på det igjen. Kanskje det har blitt litt større enn sist gang, tenkte jeg.

 

Å det hadde det. Opp til 4-5 ganger så større. De flyr inn og ut. Går over det å bygger og bygger.

 

 

Nærmere enn dette våger jeg meg ikke.

 

 

Det er jo et mesterverk. I så fall synes jeg det. De små vepsene.....
Det var ikke så enkelt å legge merke til, da fargen på veggen går nesten i ett med vepsebolet. Det er første gang jeg opplever noe slikt her ute.

 

 

 

 

Har du sett et slik vepsebol før kanskje?

 

#vepsebol #veps #Insekt #mausund

-Randi Annette-

SISTE DAG AV UTIHAVET FESTIVALEN

Synd men sant - nå er det ett år med ventetid til neste Utihavet festival. Det er synd det er bare en gang i året med et slikt arrangement. Men på den andre siden er det jo litt av sjarmen også, at man kan ha noe så fint som denne festivalen å se frem til. Lille øya mi som jeg er så glad i. Denne uken er helt unik, og været er alltid veldig fint når denne festivalen foregår.

 

Utrolig kjipt å legge ut dårlige mobilbilder, men kan ikke dra med meg speilrefleks på fest tenker jeg....

 

I ukedagene har jeg vært ved bryggen der båtene har kommet inn. Koset meg med et godt selskap og et fantastisk fint vær. Kvelden som var i går har jeg sett skikkelig frem til, ja helt siden jeg fikk vite at Bøgdabråk skulle komme.

 

 

Litt dårlige bilder men ikke enkelt å danse, synge og ta bilde på en gang. Det er andre gang jeg hører de live i år. Ellers står de på Spotify på full vreng flere ganger i uken hos meg. Ja, jeg elsker sangene deres. Det handler kanskje om at man har gode minner fra kvelder eller situasjoner der man har hørt sangene. 

Men så skal det sies - de er skikkelig bra live.

 

Stagedolls var også der, men de kan jeg bare tre sanger fra. Ikke helt min sjanger, og de har forferdelig mange rolige låter. Så hadde jeg kunne valgt, så hadde helt klart Bøgdabråk fått avsluttet festen i går da de lager med liv.

 

 

Og slik så himmelen ut når jeg dro hjem i natt. Veldig fint.

 

 

Det ble totalt sett en fin, morsom og på mange måter en komisk kveld. En ting er sikkert.
Det er bare menn som greier å få sagt enkelte ting - å jeg finner ikke alltid ord. Slik som nå - for eksempel.

 

Takk for i år Utihavet - sees neste år.

-Randi Annette-

DAGENS

Dagen i dag har vært helt fantastisk, som de andre dagene jeg hadde i Hoston. I dag var det tredje dagen jeg var der, og i dag kom jeg meg opp i rett tid. Sengen og ikke minst det sengetøyet jeg lå i var himmelsk. Helt fantastisk rett og slett. Men sengen jeg skal ligge i i kveldene fremover, den er heller ikke noe å klage over. Den er god den.

Etter en god frokost, lå vi i sofaen å slappet av med Store maskiner som guttene likte svært godt. De er barna til søskenbarnet mitt, 4 og 6 år. De kaller meg tante og vil sitte i fange. Og ikke minst, de elsket å leke med meg. Jeg er så utrolig glad i barn, så jeg får ofte god kontakt og kjemi med barn - noe jeg er utrolig glad for <3

 

Å fotografere barn kan være utfordrende. De elsker å lage grimaser og det å tøyse. Men de bildene jeg fikk tatt av de i dag, de må jeg si meg veldig fornøyd med.

 

Vannet var litt kaldt, men det var et strålende fint vær. Deilig med en tur til vannet for store, og for små.

 

 

 

Theo var også med.

 

 

Det er så nydelig i Hoston. Men det hadde ikke vært like nydelig der uten denne flotte familien som åpner hjemmet sitt. Barna er utrolig flinke og snille. Har god humor og de ropte TAAANTEEEE hele tiden. Ikke at jeg er tante, men jeg lar jo meg lett sjarmere, så jeg svarte gledelig JAAAA. 

Masse kos, mye latter, fine opplevelser, shopping, turer, god mat, spillkveld og masse lek med barna. For en start på ferien.

 

 

 

 

 

 

Jeg har sagt jeg vil bli flinkere til å gå turer og benytte meg av naturen. Så langt i år har jeg gått en del i skog og mark. Jeg startet i mars da jeg var på hyttetur, men der var det enorme mengder med snø.(Jeg husker ikke hva det het eller akkurat nå...).
Ellers har jeg vært på turer i Trondheim, og i dag i Hoston. Mye mer enn det noen gang har vært.

 

 

Sist da jeg var på besøk var juni i fjor, alt for lenge siden. Men da var vi også på en fin topptur. Og da besøkte vi noen venner av de som hadde gård. Masse fine dyr, blant annet denne dronningen.

 

Det er perfekt for barn i Hoston. Så mye gøy å finne på. Så har du ikke vært der enda, så anbefales det. Bare 20 minutter kjøretur med bil fra Orkanger.

 

 

Nå er jeg hjemme hos pappa på Mausund. Tre uker ferie. Det skal jeg nok takle.

 

-Randi Annette-

NOEN STERKE BILDER FOR NOEN - KANSKJE

Jeg var litt i tvil på om jeg skulle legge ut alle disse bildene i og med at jeg selv også synes det er litt ubehagelig. Men vår verden har jo en historie, tenker jeg. 

Dag to i Krakow startet med en gåtur. Det var en varm gåtur etter en fuktig kveld natten før. Vi gikk i 28 varmegrader og syntes at livet var ganske fint da vi stoppet opp for å ta en pause før vi skulle besøke museet som skulle fortelle oss en viktig og gripende historie.

 

Jeg og kjæresten min der vi stoppet opp for en matbit og litt drikke før vi gikk videre til museet.

 

Her står vi utenfor og ser på alle de som var der under krigen. Har dere sett filmen Schindlers liste? Jeg vil anbefale å se den før dere besøker denne plassen.

 

 

 

 

Fysj, så ekkelt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser vi det de lagde på denne fabrikken. Helt sykt bra utstilt spør dere meg. 

 

 

 

 

Her står det litt om filmen. Kilden er hentet fra Wikipedia.

Filmen og boka bygger på virkelige hendelser under andre verdenskrig og handler om Oskar Schindler, en tyskentreprenør som kom til Kraków i Polen i 1939 for å tjene penger. Oskar Schindler, som i filmen spilles av Liam Neeson, var medlem av nazistpartiet og ville ha innflytelse på nazistene og spanderte mye godt på dem. På fabrikkene hans ansatte han jøder til å jobbe. Regnskapsføreren hans, Itzhak Stern, som han hadde stor tiltro til, var også jøde. Jøder ble forfulgt av nasjonalsosialistene og sendt til konsentrasjons- og utryddelsesleirer. Jøder som var arbeidsdyktige fikk Blauschein.

 

 

Har du vært på dette museet? Det anbefales.

 

#krakow #polen #reise #museum #museet #opplevelse #krigen #krig

-Randi Annette-

SJEKK BILDENE - MIN SUITTE I KRAKOW

Jeg må bare få lov til å vise dere hvor fint jeg og kjærsten min bodde de dagene vi var i Krakow. Det var så ufattelig fint. Og det er første gangen jeg kommer til en suitte som leverer denne standaren. Champagne i en bøtte med is, kaffemaskin, morgenkåpe, boblebad, ørepropper, fruktfat, sjokolade.... Og toppen av det hele, vi kunne drikke og spise av alt fordi alt var inkludert. Alltid et fullt kjøleskap, daglig skift av håndklær - jeg ble sjokkert faktisk.

 

 

 

Boblebadet rett ved sengen og speil over alt. Så lyst og fint.

 

 

 

 

Badet hadde dobbeldusj og fin innredning. Det var så rent og fint, noe jeg er veldig opptatt av når jeg kommer til et hotellrom.

 

 

 

 

Det er så rart å tenke på at jeg i dag våknet opp i dette rommet. Og nå sitter jeg her i leiligheten min i Trondheim. Det er liksom bare en svipptur med fly noen få timer, så er du en helt annen plass. Været var magisk også. Oppi 28 grader på det meste.

 

Vi bodde midt på torget og vi fikk sett mye som ga inntrykk på godt og vondt. Krakow har sin historie.

 

 

Det ble bare bilder av suitten i dette innlegget, men jeg skal dele flere bilder med dere senere. Og jeg skal ikke minst dele navn på ulike plasser dere bare må oppleve. Men nå skal jeg faktisk stelle meg for så å legge meg. Det har vært en tur jeg kan kjenne snevet av enda, for å si det pent. For en fantastisk gjeng å reise med.

 

En tur jeg aldri kommer til å glemme. Vi var tre fantastiske par på denne reisen, og jeg kan nesten ikke vente med neste avreise. For det er slike reiser som skaper minner for alltid. Takk <3

 

#krakow #reise #tur #utlandet #suitte #opplevelse #venner #familie #kjæreste #kjærestetur

-Randi Annette-

LANGFREDAG

Om det ligger noe i navnet langfredag skal jeg ikke si for sikkert, men den har jammen meg vært bra lang så langt. Men det er kanskje ikke så veldig rart når jeg legger meg til å sove før klokken elleve på kvelden og øynene slås opp like over åtte på morgenen. Da får jeg mye utav dagen, på sett og vis. Sjøluften gjør at jeg blir tidlig kveldstrøtt, det er det ingen tvil om i så fall.

 

 

I dag er været helt upåklagelig og vi skal om litt på en båttur på det glitrende hav (høres ikke det idyllisk ut så vet ikke jeg....)

 

 

Utpå ettermiddagen skal vi kose oss med reker og krabbe før vi skal på quizaften. Det ser jeg virkelig frem til.

 

Båttur i sol og fint vær, sjømat og quiz. Dette må bli en bra dag - en lang dag forsåvidt, men vi får i så fall opplevd litt. Kos og hygge langt vekk ifra mas og stress. Det har vel de fleste av oss litt godt av - tenker jeg.

 

Lag dere en god dag.

 

-Randi Annette-

 

 

Å REISE VEKK

I dag har jeg nok en hektisk dag foran meg med masse gjøremål. Hele fem gjøremål faktisk. Det høres kanskje lite ut, men det er lite pause innimellom slagene. Jeg starter dagen i dag med å dra på en tidlig forelesning, for så å dra i et møte. Så skal jeg ha en personlig trener time. Etter det skal jeg en kjapp tur hjem, før jeg tar bussen til mine to skjønne fadderbarn (savner de så utrolig mye nå, så jeg må bare skviset det inn...). Også går turen til Stjørdal.

 

Ble dette fem gjøremål, eller ble det litt flere.... Ja ja. Det blir hektisk i såfall. Men når klokken er omtrent 18.00, da tenker jeg at jeg slapper av hos min fadder. Den store fadderdagen nesten det her.

 

Noen bilder fra jeg var på busstur, på vei hjem fra København og Oslo for noen år siden.

 

 

 

Deilig å komme seg litt vekk. I så fall når jeg kan tilbringe tid sammen med kjæresten min og de som betyr mye for meg.

 

Ønsker dere alle en fin fredag - og en riktig god helg.

 

-Randi Annette-

 

EN MAGISK HYTTETUR PÅ OPPDAL - MASSE BILDER

Jeg har virkelig tenkt masse på denne helgen som jeg hadde på Oppdal tildigere i høst sammen med min bedre halvdel. Det var utrolig koselig og spesielt noe som ga meg mersmak. Selv er jeg langt ifra ei fjellrype (av den enkle grunn at jeg skjeldent har vært på fjellet..), men jeg er helt klart interessert i å bli bedre kjent med hva fjellet har å by på. 

 

Lite kan sammenlignes med det å ta et glass vin foran en åpen peis med lyden av bingo på radion i bakgrunnen.......
(Kunne greid meg uten bingoen, men det kom noen gode slagere innimellom). God stemning - det var det så absolutt.

 

 

 

Vi satte to lenestoler med skinn foran peisen og bare stirret på flammene. Det å slappe av, legge vekk mobil og ikke se på TV. Det burde man vært flinkere til....

 

 

Vi sov i en liten hytte, men tilbringte dagene i en større hytte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like glad i det å lage mat (og spise...) er vi begge to -heldigvis. Du kan se så godt dette ser ut, bare tenk deg hvor godt dette smakte.... Mmm.

 

 

 

 

Og er man på Oppdal, ja da må man også gå litt. Det var en kjempe fin tur, god luft og et hyggelig selskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lite kan slå den følelsen av å slappe av md et glass vin på denne måten, sammen med noen du er glad i.

 

 

Er du glad i å reise vekk på hytten? Jeg vet en ting helt sikkert. Og det er at jeg selv skal kjøpe meg en hytte en gang. 

 

 

-Randi Annette-

SHOPPING I KRAKOW

Som nevnt tidligere så har jeg vært i Krakow, og jeg må si jeg var heldig med både været og shoppingen. De siste to gangene jeg har vært i Gdansk, fant jeg ikke noe spesielt, men nå når jeg var i Krakow, fant jeg noe jeg likte i hver eneste butikk.

 

Denne grå cardigan fant jeg. Jeg var litt i tvil om jeg skulle kjøpe den i grå, eller i vinrød. Men endte opp med denne.

 

 

 

 

 

Og to gensere. Dette er noe av det jeg shoppet. Ellers ble det ansiktsrens, kremer, strømpebukser, makeup, undertøy og noe mer. 

 

 

Har du noen gang vært i Krakow? Nå fikk jeg ikke sett så veldig mye ettersom det ble en kort stund. Men kanskje jeg tar turen igjen neste år - det vil tiden vise.

 

Lag dere en god dag.

 

#krakow #shopping #polen #ferie #tur #opplevelse #cardigan #reise

-Randi Annette-

HELT BORTREIST - NÅ ER JEG TILBAKE

Først og fremst så har jeg vel bare med det å legge meg flat å si unnskyld. Det har gått utrolig mange dager nå uten at jeg har blogget, eller gitt en lyd ifra meg. Det beklager jeg virkelig. Jeg har vært på farten hele tiden den siste uken, så det at jeg har vært så stille som jeg har vært, har sine grunner.

 

I morgen er det en uke siden jeg reiste til Oppdal,og der var jeg til søndag. Det å være på hyttetur innebærer ikke så mye sosiale medier for min del men det å slappe av mest mulig. Det eneste jeg gjorde der var å slappe av i godt selskap og lese litt på makro økonomi. Så den lille tiden jeg orket å gjøre noe som helst, måtte jeg prioritere på studiene.

 

Helt bortreist - ja, nesten bokstavelig talt. Men nå er jeg tilbake

 

Nesten direkte fra Oppdal, reiste jeg til Kraków. Rett hjem å pakke ut, og pakke på nytt igjen. Så på restaurant for å spise et godt måltid før jeg skulle reise. Så slik har det altså gått. I ett, med andre ord. Kraków var virkelig fint. Jeg var heldig med været også. I så fall er sol og 18 grader helt greit i starten på oktober.

 

Jeg tok selvfølgelig noen bilder på både Oppdal og i Kraków, så de skal jeg dele med dere når jeg får lastet de inn på pc-en.

 

Nå skal jeg over på et sunnere kosthold igjen. Dere aner ikke hvor lite jeg har trent og hvor mye jeg har spist den siste uken. Når du våkner mett, men spiser like vel. Når du er mett, men kjøper deg en kake. Spiser tre retters, selv om du er mett. Ja, da blir det deretter. Men jeg har koset meg. Nå skal jeg sette meg på skolebenken om litt å ta igjen det jeg har gått glipp av de siste dagene.

 

Lag dere en god dag.

 

-Randi Annette-

OPPSUMMERING AV HELGEN

I og med at jeg har vært stille som en mus nå i flere dager, tenkte jeg at jeg kunne oppsummere litt av helgen. Det har skjedd noe hele tiden, så jeg har ikke hatt tid til å tenke på bloggen eller instagramkontoen, forsåvidt. Så her kommer det et lite sammendrag av helgen som var.

 

Jeg reiste hjem til pappa på besøk på torsdag etter forelesning, og brukte store deler av fredagen til å lese og studere. Fredagskvelden kokte vi krabbe og nøt god drikke. Inne på sjøhuset tente vi levende lys og spilte musikk når vi rensket fersk nykokt krabbe. Det var utrolig flott og krabben var himmelsk. Det hele toppet seg med å sitte inne i sjøhuset der vi kunne sitte å høre på regnet som etterhvert kom. Det kaller jeg god stemning.

 

Lørdag var jeg på båttur med ribb der jeg fikk se alt ifra sel som lekte jeg seg i sjøen, til en utrolig fin sol som var så fin at det går nesten ikke an å forestille seg. Den båtturen var virkelig noe for seg selv. Rett og slett helt fantastisk. Det ble også her noe godt i glasset, og da på to ulike restauranter.

 

 

Søndag var det såpass fint vær at jeg burde holdt meg ved sjøen, men det ble en impulsive biltur til Oppdal. Så helgen har vært rik på opplevelser og det sier seg kanskje selv at det ble liten tid til blogging. 

 

I dag har jeg i grunn studert fra morgen til kveld. Men sånn blir det når jeg glemmer studiene når jeg har det gøy. Skal innrømme det er godt å senke skuldrene også. 

 

-Randi Annette-

UTIHAVET FESTIVAL - DAG 1

Da var dag 1 over og nå er det bare å brette opp ermene for dag nummer 2. Det ble en fantastisk kveld med god stemning og masse kjente fjes. Jeg kan vel beskrive dagen, kvelden og natten som perfekt.

 

 

 

Vi startet dagen med litt soling på verandaen før det ble en tur på kaia å høre på musikk å se på båtene som kom inn med fangst. Så bestemte vi oss for å ta en båttur rundt de små øyene som er i området, og avsluttet båtturen med pils og bacalao. Det var en utrolig flott opplevelse. 

  

Så ble det festival med nære og fjerne. Og klokken var vel 05.00 før jeg tok kvelden. Det tyder vel bare på at det var god stemning. Jeg er vel ikke noe ungdom lengre, men her i havgapet så er det så mange barndomsvenner jeg ikke møter så ofte, så da er det ekstra koselig å være med på lenge festen varer.

 

Nå er det ikke lenge til det braker løst igjen. Det er bare å glede seg til nok en fin kveld.

 

-Randi Annette-

NÅR EN BLEKKSPRUT FRESTE TIL MEG

Dagen her bydde på mye spennende fra første stund og det ble nesten skummelt å skulle begynne å åpne disse teinene. Det startet først med en steinbit som jeg har skikkelig mye respekt for. Biter den så ... Ja, det gjør nok vondt fordi den slipper ikke taket med det første. Så var det en kråkebolle i en annen. Og plutselig hørte jeg noe som freste. Jeg skjønte ingenting. Helt til jeg åpnet teinen og så to blekksprut. Eller akkar som pappa kalte den.

 

Bildene er tatt med mobilkamera, men håper dere får glede av innlegget likevel.

 

Dere kan ikke si noe annet enn at den var kul. Og heslig.. Ja, den gjorde meg kvalm.

 

En seig skapning som freste og sprutet blekk. Den var ikke så glad.

 

 

Dette gjorde dagen på sjøen. I tillegg til strålende sol. 

Den andre var ikke like fin. Men her er den.


 

Den var ikke så villig til å samarbeide. Den festet seg til det meste. Se for dere at den bare hopper i ansiktet mitt og klistrer seg fast. Ha-ha. En grusom tanke. Jeg ante ikke hvordan denne ville oppføre seg så jeg hadde full respekt for den. Den freste og sprutet blekk. Er det rart jeg fikk respekt?

 

Ørn, krabbe, ulike typer fisk, blekksprut og kråkebolle. Masse gøy på en og samme tid. Jeg klager ikke.

 

-Randi Annette-

SA NOEN FERIE?

Da har jeg tatt ferie og det er så himla godt. Nå er jeg hjemme på Mausund til pappa og det er virkelig på sin plass å lade opp batteriene. Ikke at jeg føler så veldig for å ha ferie da jeg føler det har vært ferie å ikke studere. Men så klart, ferie er jo aldri feil så jeg skal jo ikke klage. Denne uken skjer det noe fra morgen til kveld i og med at det er festival denne uken. Det byr på mye morsomt og jeg ser frem til å treffe både gamle kjente og ikke minst nye mennesker.

 

Dette bildet passer vel bra når det er snakk om havfiskefestival

 

Nå skal jeg og pappa en tur på sjøen. Få litt frisk sjøluft i fjeset. Det er godt det.

 

Ønsker dere alle en fin kveld. Og ikke minst god ferie til dere som har tatt ferie.

-Randi Annette-

 

RANDI ANNETTE PÅ TOPPTUR

Dette må dokumenteres da det gir folk hakeslep at jeg har vært i marka å gått tur. Det skjer jo ikke så ofte som en gang i skuddåret en gang. Så dette måtte dokumenteres. Og om jeg koset meg? Ja, dette ga virkelig mersmak. For en god mosjon og for noen utsiktstopper. Jeg er frelst.

 

Tightsen er sponset av Brazfit.

 

 

 


 

 Kjæresten min ga en tilbakemelding til de jeg var på tur med: Randi Annette på tur? Sykt....

 

Han kjenner meg. Dette er ikke et vanlig syn. Men det ga mersmak. Det er det ingen tvil om.

 

  

 

 Like før vi dro på tur, grillet vi toast på bål. Det var skikkelig koselig. Så var vi en gjeng på omtrent tolv som for på tur. Vi avsluttet turen med å besøke masse dyr. Alt ifra påfugler til griser.

 

Jeg har masse bilder av turen. Men de kommer senere. Naturbilder som jeg aldri tar har jeg nå masse av. Gleder meg til å dele de med dere. Ønsker deere en fortsatt fin kveld.

 

#foto #natur #familie #venner #idyll #Norge #mandag #tur #cardio #kondisjon #helse #idyllisk #fotografering #photo #treningsklær

-Randi Annette-
 

MY NEW LIFE

Er dere klare over hvordan jeg har det nå? Jeg er så himla glad og overlykkelig over å ha fått et nytt liv. Et liv som er fylt med frihet. Hadde jeg kommet opp i norsk muntlig, hadde jeg nå vært i Trondheim og lest om postmodernisme og Ibsen. Men det som er så fantastisk er at jeg i går fikk en invitasjon om å komme på besøk utenfor Orkanger, og jeg tenkte som så. Ja, jeg har absolutt ingen å ta hensyn til. Kun meg selv. Så da tok jeg bussen til Orkanger. Og nå er jeg i Hoston og her blir jeg på ubestemt tid.

 

My new life - I love it.


Foto ifra da jeg var ute å gikk tur i vinter. Kaldt å ligge der, men jeg synes bildet ble kult. La inn litt effekter som tok igjen fargene jeg har i klærne.

 

Nå skal jeg få på meg arbeidsklær og delta i å snekre. Jeg vet ikke hva jeg skal snekre, men det blir kanskje noen kasser eller å snekre på et hus. Jeg har hørt små rykter, men jeg er handy så jeg tar det jeg får. 

 

Ahh - livet altså. Kun meg selv å ta hensyn til. Det er livet det.

 

-Randi Annette-

JEG NYTER HVER DAG

Det er ufattelig deilig å være hjemme på Mausund, at jeg får nesten ikke sagt det. Jeg har sovet som en stein, våknet av meg selv og ikke stresset med noe som helt. Kun vært konsentrert om å senke skuldrene og bli 110% frisk. Og helsa ser ut til å være der den skal være, så jeg har vært heldig med tanke på sykdom og ferie. Jeg nyter hver dag jeg får her ute.

 

Det å være syk og ha ferie er noe av det kjedeligste jeg vet, så jeg er glad jeg slapp unna denne gangen.

 

 

Frokosten er akkurat spist og nå sitter jeg å slapper av med en kopp kaffe og blogging. Været er helt fantastisk så jeg skal ikke vente så lenge med å bevege meg utendørs.

 

 

Hva har du gjort så langt i påsken da? Legg gjerne igjen en kommentar.

 

-Randi Annette-

 

ROAD TRIP MED DREA

Da er jeg på Frøya i noen timer før jeg drar videre til Mausund. Drea var en knupp å ventet på meg til jeg var ferdig på jobb i dag, så jeg kom meg til Frøya nesten to timer før jeg egentlig skulle ha vært her. Evig takknemlig for det <3 Så fikk vi oss en koselig road trip sammen også.

 

Bildet av oss som hun tok i forbindelse med en fotoshoot vi hadde for to år siden. Se så søt hun er. Tvillingen til min kjæreste <3 

Drea er forresten en super pokerspiller, og på vei til Frøya hadde vi mange fine og morsomme samtaler. Vi ser hverandre så alt for lite, og nå har vi bestemt oss for at vi skal få fullført den treningsøkta vi har pratet om. Etter påske må jeg være frisk nok til å trene litt styrke igjen. Hun skal også være en dyktig trappeløper så det spørs om han klarer å lure meg på den en gang. Jeg hater jo kondisjonstrening, men trapper kan jo være morsomt.

 

Nå er neste stopp Mausund der jeg skal slappe av, drikke solo, spise sjokolade og smågodt. Gledes.

 

GOD PÅSKE.

 

-Randi Annette-

 

 

DAGEN JEG HAR GRUET MEG TIL.

Jeg har grua jeg skikkelig til denne dagen. Ikke tenkt noe på den før i går kveld, men nå er liksom dagen her. Jeg skal reise tilbake til bartebyen om noen timer, og da er det tilbake til rutiner. Den biten med rutiner er grei, men jeg kjenner at jeg har hatt det så utrolig fint sammen med pappa nå i over en uke. Hjemme hos han er det godt og trygt, jeg slapper av og har ikke noe jag etter meg. Ren avslapping, måseskrik og sjøskvulp. Det er ikke noe jeg får hvor som helst.

  

Når jeg kommer tilbake til Trondheim blir det å stå opp tidlig for å trene, for så å gjøre lekser. Dra på jobb og hjem å gjøre enda mer lekser. Det livet jeg kommer til er hektisk, så det er kanskje ikke så rart at jeg kjenner at jeg har hatt det utrolig fint her sammen med pappa. Jeg har reist langt og mye på denne uka.Trondheim -Gdansk. Gdansk - Trondheim. Trondheim - Mausund. Og nå, Mausund - Trondheim. Det å røre litt på seg iløpet av ei uke  gjør at man får en følelse av at ferien har vært lang. Masse opplevelser på kort tid. Ikke har det vært stressende heller. Rett og slett bare flott.

 

Men nå er det bare fire uker til påskeferie, og da skal hele ferien tilbringes hjemme på Mausund. Det blir kjempe godt. Håper dere har hatt en fin helg. Min har i så fall vært fantastisk.

 

-Randi Annette-

 

STORFANGST OG ØRNESAFARI

Det er mye å oppleve og se i havgapet. Noe sier meg at det er lenge siden jeg bodde her. Før var det ikke så idyllisk å se havet, fisk eller ørn. Men, i dag når denne store torsken ble lempet over bord, ble jeg i fyr å flammer. DIGER torsk. Og ikke minst, det å se havørn fly over oss. Opp til flere på nært hold.

 

Jeg ble skikkelig begeistret å ropte til pappa, seeee.. wow så nærme. Og så stor. Han så på meg som om jeg aldri hadde sett ørn før. Jeg ringte også kjæresten min, han brydde seg like mye. Han jobber også på sjøen og ser dette daglig.

 

For at dere skal se størrelsen skikkelig, la jeg ned telefonen min ved hodet.

 

 

  

Jeg vet ikke hvem av oss som tok oss best ut på bildet, men et morsomt øyeblikk, det var det.


-Randi Annette-
 

MAUSUND - HJEM KJÆRE HJEM

Det har vært rene Amerikareisen, som jeg kaller det. Jeg kjenner jeg er skikkelig trøtt og sliten av all den reisingen. Fra Gdansk i går til Trondheim, og i dag en reise på fem timer. Ja, det er kanskje ikke så rart jeg er trøtt. Men, jeg har ferie så det er ikke så farlig å kjenne på litt trøtthet og latskap. Jeg har vært flink i kveld å jobbet med norsk, og har nå igjen bare tre oppgaver på arbeidsplanen. Så jeg er kanskje ikke direkte lat men. Jeg merker godt at jeg har glemt mye, så jeg tror jeg må bruke de dagene her på å lese meg opp igjen på stoffet.

 

Bildet av meg og pappa som ble tatt på en sjarmerende pub i Gdansk.

 

Nå tenker jeg at jeg skal legge vekk bøker og data for i kveld. Legge meg på sofaen med brus og daimsjokolade og se TV med pappa. Jeg har jo tross alt ferie.

 

-Randi Annette-

 

KLAR FOR NOK EN REISE.

Jeg skal innrømme en ting, og det er at det var himla godt å våkne i sin egen seng i dag. Det å legge seg i en 220X220 seng, våkne hjem til seg selv var fantastisk. Sengene og oppholdet i Gdansk var utrolig flott, men det er noe med det å komme hjem til seg selv. Men, nå skal jeg på nok en reise, men der har jeg heldigvis en god seng å komme til. Og ikke minst en frisk sjøluft.

 

 

 

På Mausund blir jeg nok til søndag eller mandag og ferien min har i grunn akkurat begynt, men jeg kjenner på meg at denne uka vil føles ut som flere uker. Mye opplevelser på kort tid gjør at ferien føles lengre. Tiden går kanskje fort, men det er samtidig mange opplevelser å ta innover seg på kort tid. En uke er jo ikke så mye nødvendigvis, men jeg får i så fall opplevd mye. Og det er det jeg synes er så flott.

 

Gruer meg litt til å begynne på arbeidsplanen min som jeg ikke har rørt på en uke. Jeg har masse å ta igjen, men jeg jobber godt under press også, så jeg regner med det vil gå bra. Ha en super fin dag videre. Følg meg gjerne på Instagram, @Randiae.

 

-Randi Annette-

 

Ingen grunn til å henge med leppa, egentlig. Nå er jeg hjem.

Da har jeg kommet tilbake til leiligheten min i Trondheim. Kofferten er pakket ut, og en ny bagasje er påbegynt for i morgen reiser jeg videre til havgapet. Nå har jeg ei uke med ferie og reisen i morgen går til Mausund der pappa bor. Mye har skjedd og vil skje nå denne uken. Startet med overraskelsesbursdag til pappa som ble 60 år. Så reiste vi til Gdansk, og i morgen reiser vi til Mausund.

 

Ingen grunn til å henge med leppa, men det var godt å oppleve hotell, god mat og nye opplevelser.


Foto: Silje Bullgård.

 

Nå skal jeg ordne meg på badet og finne sengen. er jeg trøtt nå.

 

-Randi Annette-

 

DAG 3. GDANSK OG HJEMREISE.

Siste dag i Gdansk har kommet, men det er ikke hjemreise riktig enda. Flyet går ikke før sent i kveld, så vi har fortsatt en hel dag igjen her i gamlebyen Gdansk. Vi har fått sett og opplevd mye de dagene vi har vært her. Jeg har heldigvis fått svidd av litt penger og kjøpt meg noe. Det å være på ferie og ikke ha kjøpt noe er for meg ganske kjipt. I så fall når man reiser til en plass der det er masse shopping muligheter. Men, det skal sies at jeg trengte mer sist jeg reiste, så da sier det seg selv at man også leter etter noe spesifikt.

 

Nå trengte jeg i grunn fine klær, men det har enda ikke blitt noe av det. Bare enkle overdeler og kremmer. Så ja. Det er mulig det må bli shopping nærmere våren igjen.Nå skal jeg spise frokost før vi skal gå til sentrum som er ca 6 minutter unna. Så skal jeg google meg frem til fotpleiesalongen som jeg vil til. Det hadde virkelig gjort seg.

 

#gdansk #ferie #reise #Opplevelse #familie #samfunn #inspirasjon #foto #canonkamera #canon #Polen #fotpleie #skjønnhet #mote

-Randi Annette-

-Randi Annette-

Les mer i arkivet » Oktober 2018 » September 2018 » August 2018
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 29 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no