Bollene du bare må ha.

Jeg og kjæresten min bakte boller i helgen, og vi har funnet ut at vanlige boller er ok, og det samme gjelder egentlig kanelsnurrer. Dere skjønner det at jeg fant en oppskrift i mammaen min sin bok påsken i fjor, og siden den gang, har vi funnet ut at det er Vegaboller som gjelder. Det smaker faktisk mye bedre enn kanelsnurrer. Prøv det, og du vil forstå akkurat hva jeg mener.

 

Oppskfiten på vegabollene lenger ned i innlegget.

 

 



 

For å få en oppskrift på vegaboller/ kanelboller, trykk her.



 

Det som er kjekt, er å prøve å lage ulike typer boller av en og samme oppskrift. I går fikk jeg besøk av svigers som skulle overnatte, og da var det greit å by på tre ulike typer. Boller, kanelsnurrer og vegaboller.



Nå ligger det omtrent den mengden dere ser på bildet over, i fryseren. Kjekt å ha noe liggende også - så lenge det varer.
Håper dere tar en titt på oppskriften til mamma og prøver det neste gang dere baker. Dere kommer ikke til å angre.

 

 

#vega #vegaboller #Kanelboller #Oppskrift #Bakst #Hjemmlagd #Tips #Blogg #Kanel #tirsdag #Trondheim #mat #Familie

 

-Randi Annette-

En rød valentines gele med jordbær.

Hvorfor ikke dele en liten oppskrift nå på selve kjærlighetsdagen, tenkte jeg. Rød er den også.

 

Det er ikke alltid like enkelt å finne tid og prioriteringer til alt man vil gjøre, men dette tar ikke så langt tid. Det går så klart an å kjøpe en ferdig pakke også, men det er stas å lage selv noen ganger også. Det er super enkelt, sunt og godt

 

En annen oppskrift på hjemmelagd gele finner du her

 

 

 

 


 


 

 

Ingredienser

5 gelatinplater

1,5 Dl ZERoh sukkerfri saft med smak av granateple og blåbær

3,5 Dl vann

2 store eller 4 små jordbær

 

 

 

Slik gjør du

Hell vannet i en bolle og legg gelatinplatene oppi og la de ligge i 5 minutter. Hell dette så over i en kasserolle og tilsett saften. Varm dette opp til platene har smeltet. Husk at det ikke skal koke. Hell over i en fin glassbolle og legg biter av jordbær oppå. La det stå i kjøleskapet i omtrent fire timer. 

 

Kos dere i kveld, med god samvittighet.
 Følg meg gjerne på instagram, @Randiae og min side. Link til siden finner du her. 

 

#Gele #saft #Oppskrift #Sunn #Helse #Blogg #Treningsblogg #Fit #Fitness #Dessert #Sunt#Helg #Trondheim #Tips #zeroh

-Randi Annette-

Oppskrift på en deilig og sunn middag.

Her skal dere virkelig få lov til å sperre opp øynene over den friske, gode og sunne middagen vår. Her har dere mykhet, motstand og smak. Det er jo det disse kokkene sier igjen og igjen. Hva med den krønsjen - det mangler litt motstand.

Så dette kan jeg og min kjære. Altså det å lage mat.

 

 

 

Dette kan vel sies å ikke være så super sunt, men det er i så fall godt. Litt grovere krutonger var veldig godt.



 

Og kalkun som vi har fryst ned i porsjoner av en kalkun på over 7 kg. Det kommer godt med fremover.



 

Salaten består av følgende ingredienser

Ruccolasalat, fetaost, mais, rødløk, tomat, krutonger og agurk.

 


Bland sammen i din egen skål og nyt.

 

Nytes med vann eller sukkerfri brus. Her ble det begge deler.

 

Kos dere videre i kveld. 

 

#sunn #oppskrift #inspirasjon #Motivasjon #salat #krutonger #kalkun #protein #kropp #helse #Trondheim #mat #tips

-Randi Annette-
 

Har du lyst, har du lov. Her får dere oppskriften.

Nå skal jeg straks starte med baksten jeg er så innmari glad i. Nemlig boller og kanelsnurrer. På bildet under ser dere Vegaboller som jeg lagde ved en tidligere anledning her på Mausund. Etter å ha jobbet litt med fordypningsoppgaven min i norsk, trenger hodet en avkobling. så da er baking en perfekt avkobling. 

 

Oppskrift på vegaboller finner dere her.

 

Jeg elsker å unne meg bakst når jeg finner orket og ikke minst lysten til det. Det er jo enkelt og greit å bare kjøpe seg kanelboller og lignende, men det er jammen morsomt å lage det selv også. Hjemmelagd er og forbli best.

 

Været er litt ruskete ute, og da er kaffe, kakao og boller en sikker seier. Treningsfri, baking og kos. Det kaller jeg ei god helg.

 

#oppskrift #boller #bakst #sukker #kanel #kanelboller #vegaboller #tips #Inspirasjon #Usunn #trening #reise #helg #lørdag

-Randi Annette-

 

Oppskrift på en deilig smoothie.

Er du av den syrlige typen? En som liker å gjøre tiden på kjøkkenet kort og greit? Da er dette noe for deg.

 

 

Hjemmelagd smoothie hører kanskje ikke så mye til på kjøkkenet i den mørketiden vi er i nå, men det er vel kanskje like viktig nå, om ikke enda viktigere å spise frukt og grønt. Lite sollys i hverdagen er med på å gjøre oss litt triste og grå, så men en smooth start på dagen, blir vi straks litt mer pigg.





 

Ingredienser for 2 personer

1 Appelsin

1 Kiwi

6-8 Røde druer

 


 

Slik gjør du

Hell alt i en smoothiemaskin og hell i glass.

 

Tips

Pynt eventuelt med en drue. Denne smoothien blir litt syrlig, så den passer perfekt for deg som liker det. Blir den for syrlig, tilføy litt appelsinjuice, eller naturell yoghurt. Det er mange varianter og man kan tilsette isbiter og andre frukter også.



 

 





 

Denne ble laget i helgen av meg og kjæresten min. Jeg er glad i å skille mellom helg og hverdag, også når det kommer til frokosten. Spesielt frokosten, faktisk. Da kan jeg steke rundstykker, lage meg en smoothie eller en kopp te. Og et glass med sjokkomelk er også på sin plass når jeg kommer på det.

 

 

Det er de små forskjellene som betyr noe. Det betyr i så fall mye for meg.

 

 

#Smoothie #Smooth #appelsin #appelsinsmoothie #Vinter #Idyll #Blogg #frukt #Trby #Trondheim #Sunn #trening #Sunnhet #Helse #Oppskrift #fitness

-Randi Annette-

Kalenderluke nr 18. Sunn hjemmelagd julebrus.

Dere må ikke slakte meg fordi jeg nå kommer med en sunn oppskrift på julebrus. Selv jeg drikker julebrus og spiser pepperkaker denne julen. I fjor på denne tiden kunne jeg ikke det da jeg var med i et prosjekt med en som går under navnet , Hollywoodtreneren. Men, prosjektet har ikke kommet i gang enda, og jeg må si det er helt greit også. Nå kan jeg nyte noen øl på en fest, og jeg kan spise julebakst med god samvittighet. I fjor rørte jeg nesten ikke søtsaker, nesten ikke julemat, ikke en dråpe alkohol og ikke en eneste pepperkake. Er det et prosjekt, så går jeg all in, så godt som jeg greier i så fall.

 

 

 

Så for dere som har barn som ikke tåler mye sukker, eller generelt folk som ikke liker julebrusen, dere kan godt prøve ut denne oppskriften. Jeg elsker den, rett og slett. Du trenger en FARRIS BRIS uten smak og en flaske FUN light saft med smak av fruktfest. Litt saft og resten med FARRIS.

 

 

Serverer du det i et fint glass, smaker det desto bedre. Ønsker dere alle en fin advent med lekebrus eller julebrus. 

 

#Fun #Helse #Sunn #Brus #Hjemmelagd #Oppskrift #Jul #Desember #Farris #Saft #Ingensukker #Nosugar #Blogg #Trening #Iformmedcornelis #Cornelisutfordring #Corneliselander

 

-Randi Annette-

Kalenderluke nr 8. Spar penger med mitt tips.

Alt for mange kaster mat som har gått ut på dato, og dette er gjerne fordi man ikke planlegger. Man kjøper noe nå og da, noe som kan føre til at man glemmer hva man faktisk har i kjøleskapet. Dette har skjedd meg mange ganger, men jeg har blitt flinkere etter at jeg begynte å planlegge bedre. Jeg liker å handle inn på mandager, men det er klart dagen jeg handler inn maten på kan variere. Med en plan, så blir det mye enklere å spise sunt også.

 

 

 

Matvarene på bildet vise mine mellommåltider, så det er ikke de store middagene å se. Men, det kommer i et annet innlegg. Med noen av ingrediensene over, kan dere lage et deilig og friskt mellommåltid.

 

Ingredienser

1 boks skyr yoghurt eller yoplait

3 Ss  mager cottage cheese

Frukt etter eget ønske

Kanel (kan sløyfes)

 

Slik gjør du

Bland yoghurten og cottage cheese i en skål. Legg frukten oppå, og dryss eventuelt litt kanel på toppen. Nyt.

 




 

 

#frokost #tips #mat #sunn #skyr #yoghurt #helse #Fitness #frukt #kanel #matblogg #Blogg #Trondheim #blåbær #tine #cottagecheese #Julekalender

-Randi Annette-

 

Kalenderluke nr 6. Oppskrift på en fargerik salat.

Hvis du trodde at en salat måtte være grønn, så tok du feil. Ofte når jeg tenker på salat, så dreier det seg om alt ifra isbergsalat og agurk, til mais og paprika. Men, som tilbehør til en middag, så er denne salaten jeg nå skal vise dere skikkelig frisk og god. Det beste ved den er at man trenger kun to ingredienser. 

 

Ingredienser

1 Stor gulrot

1 Appelsin

 

Salaten gjør seg godt til fisk.

 

Fremgangsmåte

Rasp gulroten og fordel i to skåler dersom det er flere enn en person til bords. Skrell appelsinen, og skvis litt av appelsinsaften over den raspende gulroten. Ikke press for mye så bitene blir tørre. Skjær appelsinen i fine små biter.

 

 

Tips

Avslutt med noen dråper lime om ønskelig.



 

Tenk så enkelt. To ingredienser som gir masse farge, god smak og ikke minst - bidrar til en bedre helse.



 



Vanskeligere trenger det ikke å være.

 

 

#tips #blogg #matblogg #sunnhet #sunt #sunn #salat #inspirasjon #Oppskrift #appelsin #gulrot #friskt #bloggno #blogger

-Randi Annette-

 

 

 

Oppskrifter på det jeg serverte gjestene i går.

Plutselig var det over. Jeg koset meg skikkelig i går med alle telefoner, meldinger og ikke minst besøk som jeg var så heldig å få i går. Bursdag er skikkelig stas, og det er så gøy å høre ifra kjente og kjære, som jeg kanskje ikke høre så mye ifra ellers. Det koster jo så lite å sende en melding eller å ringe. Så tusen takk nok en gang, for at dere tok dere tid.

 

 

I dag har jeg spist litt av restene som ble igjen. Jeg lagde hjemmelagd sunn gele, og kjeks i går, så det kan spises med god samvittighet, selv rett etter frokost.

 

Oppskriften på kjeksene finner du her,  og gele, her.  Denne gangen ble det brukt funsaft med smak av jordbær. Veldig enkelt og utrolig godt.

 

 

Nå må jeg ordne meg klar for jobb, så dere får ha en flott dag videre.

 

 

 

#Gele #Funsaft #Oppskrift #Sunn #Helse #Blogg #Treningsblogg #Fit #Fitness #Dessert #Sunt #bursdag #kejks #inspirasjon

-Randi Annette-

 


 

Oppskrift på en deilig, sunn og frisk salat.

Da var det på høy tid med en oppskrift, og passer godt nå som det er helg og mange har litt mer tid enn i uka. Denne salaten planla jeg på min handletur i går kveld, og jeg må si meg fornøyd med resultatet.

 

En liten twist med andre ingredienser enn hva man vanligvis bruker kanskje.

 

Jeg bruker aldri mozzarella, så dette var første gangen jeg brukte det i salat, faktisk. Avokado spiser jeg også veldig lite av.

 

 

Ingredienser

150g svin eller kylling

Agurk

1/2 Avokado

1/2 fersk moszzarella

2 never kålsalat (eller en annen om du ønsker det)

3 Plommetomater

Pepper

 

Skjær opp alt og bland det sammen. Stek gjerne kjøttet med litt pepper og smak til med eventuelt mer pepper. Dette ble magisk.







Sunt, friskt og smakfullt.

 

Nytes etter trening, før trening, som lunsj på jobben eller rett og slett som en middag..Del gjerne innlegget med dine venner.

 

 

oppskrift #avokado #mozzarella #tips #blogg #matblogg #sunnhet #sunt #sunn #salat #inspirasjon

-Randi Annette-

Oppskrift på en smoothie på en smooth fredag.

Hvem elsker ikke smoothie?! Jeg er alt for dårlig til å lage det, men det er uten tvil utrolig godt. Jeg lagde en smoothie med det jeg hadde tilgjengelig, fordi en smoothie har ingen grenser, da det meste kan brukes. Det er bare å finne ingredienser, så dette kan alle greie å lage.

 

Ingredienser

Omtrent 10 frosne jordbær

1 lite beger skogsbæryoghurt

1 Kiwi

1 Appelsin

 

 

Fremgangsmåte

Bland alt i en blender og fyll opp i glass. Denne oppskriften gir fire slike glass.

 




Nyt.

Sjekk også ut oppskrift på flere smoothie her:

 

 

Ikke glem å unne deg smoothie selv på vinteren. Det er enda viktigere med vitaminer nå på vinteren med mindre sollys. Ønsker dere alle en smooth fredag.

 

#Smoothie #Oppskrift #Sunn #Helse #Sunnhet #Kropp #Trondheim #Tips #Hverdag #Fredag #Helg #Blogg #Matblogg #Instagram #Facebook #Foto

-Randi Annette-

Oppskrift på hjemmelagde knekkebrød.

 

 

 

Ingredienser

6 Dl havregryn (jeg bruker alltid store havregryn)

1 Dl hvetekli

4 Dl solsikkekjerner

2 Dl linfrø

1 Dl olje

7 Dl vann

1 Ts timian hel

1 Ts havsalt

 

 

 

 

 

Slik gjør du

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Den skal være litt rennende. La den stå i tjue minutter før du gjør noe mer. Dekk 2 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott eller fingrene til å få det så jevnt som mulig.


 Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 2 eller 3 stekeplater. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.

 

Stekes på varmluft på 160 grader. Viktig å huske dette med varmluft da de kan bli seige hvis ikke. Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer.  Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater). Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
(Bytt plass de første 10 minuttene også).

 

Tips

Åpne døren innimellom for å slippe ut damp. Avkjøles på rist. Nyt med kremost, avokado, bogskinke ect.

 



 

 

 

 

 

 

 

 




Nyt.

 

#Oppskrift #Knekkebrød #Hjemmelaget #tips #Inspirasjon #Helse #Næring #Korn #Fokus #helg #fredag #frokost

-Randi Annette-

Oppskrift på sunn hjemmelagd yoghurtis.

 

Dette ble så vellykket at jeg har ikke ord. Endelig så klaffet en oppskrift på noe som er kjempe sunt, kjempe enkelt og ikke minst så utrolig godt. Jeg elsker slike opplevelser. Jeg har denne uken hatt mye med bringebær å gjøre. Jeg har brukt bringebær i ganske mange av måltidene mine for å prøve og feile litt, og jeg må si at jeg har lyktes veldig bra. Nå skal dere få oppskrift på denne deilige isen.

 

 


 

 

 


 

Det er kun tre ingredienser som trengs. Oppskrift pr is får dere her.

4 Bringebær

1/2 beger med yoghurt ( jeg brukte fersken og pasjonsfrukt

Store havregryn (kan sløyfes)



Slik gjør du

Starter med et lag yoghurt og deretter to bringebær. Yoghurt, to bringebær, yoghurt og eventuelt avslutt med havregryn. Legg i fryseren. Ferdig etter omtrent seks timer.

 



 

God som dessert før frokosten i sola. Det ble det i så fall for min del i dag.

 



 

Masse næring og ikke minst ekstra kos. Håper dere likte det og at dere lar dere inspirere.

 

Ha en fantastisk dag.

 

#is #oppskrift #yoghurt #tine #bringebær #yoghurtis #tips #sommer #sommerferie #blogg #matblogg #sunnhet #sunt #sunn #havregryn #inspirasjon

-Randi Annette-

En bedre start på dagen.

Det å sette seg utendørs med nystekte rundstykker og kokt egg er virkelig en frokost jeg synes passer inn på en søndag. Og til dessert blir det is som jeg lagde for noen dager siden. 

 

Link til hjemmelaget saftis finner du her.

 

 

Resten av dagen har jeg tenkt å ta som den kommer. Jeg har kjæresten min på besøk, så jeg skal nyte tiden sammen med han. Helgen går så fort når man har arbeidshelg, så søndagen her skal jeg virkelig nyte. 

 

Håper dere har fått en fin start på dagen. Nå skal jeg spise en sen frokost.

 

-Randi Annette-

 

Oppskrift på sunn hjemmelagd saftis.

 

 

Jeg vet med meg selv hvor lett det er å falle for fristelsen av is. Og da aller helst ikke av den sunne typen. Jeg har spist masse is så langt i vår/sommer, og jeg er nødt til å tenke litt smart nå så jeg ikke lar dette gå utover treningen min. Jeg har stagnert litt, og jeg sier ikke det er bare på grunn av isen jeg har spist, men det er kostholdet generelt. Det er jeg overbevist om. Så da har jeg bestemt meg for å ta noen grep for å komme i en bedre rutine igjen.

 

Zeroh har saft med utrolig mange gode og friske smaker.

 

Slik gjør du.

Finn fram en beholder som dere ser på bildene. Hell i saft til det er litt under halvparten. Resten fylles med vann. Sett i fryseren på kvelden, så kan du nyte en sunn dessert akkurat når det passer deg.

Og det med god samvittighet.


 

Den gule er med deilig smak av ananas. Den røde er smak av jordbær og blodappelsin. Disse er helt klart en smak av sommer for min del.

Hvilken er din favoritt?





 

Følg meg enda tettere ved å følge linkene under. Jeg legger stadig vekk videoer og bilder på instagram, så hvis du vil bli inspirert, så følg med.

 

Instagram: @Randiae

Blogg: www.randiannette.blogg.no

Bloggside: https://www.facebook.com/randiannette.blogg.no/

 

#is #saftis #sukkerfri #Zeroh #Saftis #oppskrift #Tips #sol #sommer #Juni #Blogg #foto #Hverdag #Helse #Instagram

-Randi Annette-

Få oppskrift på lune og myke sjokoladekjeks.

I og med at jeg skal få besøk i morgen, så tenkte jeg at jeg måtte lage noe godt så jeg har noe å tilby gjestene. Da tenkte jeg at oppskriften på sjokoladekjeks som jeg lagde i bursdagen til pappa, er helt super.  Selv om jeg er sliten etter jobb, så ville jeg gjøre unna dette nå så jeg har dagen i morgen helt fri. I dag brukte jeg kun mengde av smør på kun øyemål, så jeg mistenker det ble litt mindre enn det skulle være. Men, jeg har glemt å kjøpt inn batteri til vekten min, så jeg kan takke meg selv for det. Og sist brukte jeg glutenfritt mel, og i dag ble det hvetemel. Så jeg er spent på resultatet. Det dufter og ser godt ut, så det håp.

 

Oppskriften på kjeksene med glutenfritt mel finner dere her. 

 

Da har jeg allerde smakt på to kjeks, og jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. I dag lagde jeg 33 stykker av samme oppskrift. De ble litt større sist gang, men jeg ville heller lage de litt mindre, så de ble litt mykere. Jeg trykte de heller ikke så veldig mye ned som sist gang. Men, øvelse gjør mester.

 


 

Det ligger en video på min instagramkonto, der jeg viser litt av fremgangsmåten. Ta gjerne en titt.

 

Instagram, @Randiae.
 

Ha en fortsatt fin lørdagskveld. 

 

#lørdag #helg #Inspirasjon #Oppskrift #Kjeks #Sjokolade #Sjokoladekjeks #Glutenfritt #Søtt #April #Mai #Instagram

-Randi Annette-

Oppskrift på lune scones med parmaskinke.

Søndag er dagen i uka der jeg har ekstra god tid til å lage en god frokost og i dag prøvde jeg å lage scones for aller første gang. Jeg vet at socnes er i tiden. Jeg har blitt sponset av Coop parmaskinke, og det er jeg veldig takknemlig for.

 

Dette er et sponset innlegg.



 

Litt om parmaskinken.

Denne parmaskinen fra Coop er modnet i minimun 24 måneder. Dette gir skinken en karakteristisk smak og mør konsistens.Den har en mild god smak, og den er akkurat passe salt. Hele 25g proteiner og bare 6,3g mettede fettsyrer på denne pakken på 80g. Og for å gjøre det lille ekstra ved frokostbordet, lagde jeg lune scones.

 

Ingredienser til lune scones

1/4 ts bakepulver

225g hvetemel

En klype salt og cayennepepper

80g mykt smør, jeg brukte bremykt

1 Egg

2 SS melk, samt litt ekstra som trengs til pensling

 

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen bakepulver, mel, salt og cayennepepper i en stor bolle. Bland inn mykt smør, til deigen har en fin og tørr konsistens. Lag en grop i midten. Bland egg og melk sammen og hell inn i gropen. Rør godt sammen, gjerne med hendene. Kjevle ut deigen til den er omtrent 2,5cm tykk. Form trekanter og legg de på et stekebrett med bakepapir. Jeg kunne oppleve at deigen sprakk litt, men det gjorde ingenting med tanke på resultatet. Jeg kjevlet ut deigen opp til tre ganger så jeg fikk de så fine som mulig. Pensle med litt melk og stek de midt i ovnen i 14-18 minutter. I min ovn stod de i 16 minutter. De er ferdige når de har en gyllenbrun farge. Avkjøl på rist i få minutter.

Server med deilig parmaskinke og pesto.



 



 



 



 



 



 



 



 

 

Det er bare å sette i gang på kjøkkenet dersom du har det du trenger. Dette var fantastisk godt. Det er lov å dele dette innlegget dersom du har lyst til det.

 

Instagram: @Randiae

Blogg: www.randiannette.blogg.no

Bloggside: https://www.facebook.com/randiannette.blogg.no/

 

Ha en fortsatt fin søndag.

 

#Oppskrift #Parmaskinke #Skinke #coop #Scones #Tips #Frokost #Frokosttips #Lunsj #Lunch #sponset #Reklame #Sponsor #Søndag #matblogg #Blogg #Trondheim #Mat #Helse #Protein 

Overraskelsen med bursdagsfeiring ble perfekt.

Jeg er ikke bare uskylding. Jeg er lur også. Kanskje noen vil beskrive meg som utspkulert, ikke vet jeg. Uansett, nå skal jeg fortelle dere hva dette handler om. Pappa ble 59 år 1 mars. Han er ikke den som legger noe i det å fylle år, men selv er jeg veldig glad i det å feire. Det hører liksom med når man har bursdag. På torsdag, for to dager siden, bestemte jeg meg for å invitere venner av pappa til et selskap hjem hos meg her i Trondheim. Jeg sendte melding om tid og sted, og at det ikke krevde mange timer, men at det hadde vært hyggelig at de tok turen innom for å hilse på. Og det var så hyggelig at så mange kunne komme.

Les her: Gratulerer med dagen pappa. Jeg er glad i deg.

 

Denne nydelige kaken er laktosefri og det var min storesøster, Hilde som bakte denne. Det er brownies bunn, et lag med ostekake som er toppet med bringebær topping. Helt magisk, rett og slett

 

Jeg lagde hjemmelagd gele med smak av jordbær og kiwi. Prøvde meg også på hjemmelagd vaniljesaus som ble veldig bra..

 

Les her: Oppskrift på hjemmelagd gele.






 



 

DIsse kjeksene ble fantastisk bra. Jeg lagde de laktosefri og oppskriften skal dere få. Det tar bare tjue minutter, og det maks. Skikkelig gode sjokoladekjeks.




 

14 gjester ble det i dag. Så og si alt er spist opp og kaffe er det heller ikke mer av. Det er så godt når folk forsyner seg og koser seg. Det gjør meg virkelig glad. Jeg og pappa skulle egentlig trene sammen i dag, men vi får heller ta det igjen i morgen. 

 

En ting er sikkert. Pappa er i ekstase. Nå når han er glad og fornøyd, er jeg fornøyd. Dette ble tidenes feiring.

 

Ha en fortsatt fin lørdagskveld.

 

#Bursdag #Overraskelse #Bakst #oppskrift #Gele #Kake Kjeks #Tips #Inspirasjon #Lørdag #Helse #Trening #Glutenfri #Laktosefri #Blogg #Mat 

-Randi Annette-

Oppskrift på en deilig og sunnere middag.

Nå er det på tide å dele en ny oppskrift med dere, og denne gangen er det noe som gratineres i ovnen. Det er helt klart noe av det beste jeg vet, selv om jeg ikke lager slike middager så alt for ofte. Dette er på en måte min type middag når jeg skal kose meg skikkelig. 

 

Ingredienser

1 stor boks mager Cottage Cheese

1 Pk kjøttdeig/karbonadedeig

1Pk Speltlomper

1 Boks hermetiske tomater

2 Hvitløksfedd

Hvitost etter eget ønske

 

 

 

Slik gjør du

Sett ovnen på 220 grader. Stek kjøttet godt og bland i en boks med hermetiske tomater og presset hvitløk. Legg så kjøttblandingen i en ildfastform, og legg speltlomper over. Deretter et lag med cottage cheese. Jeg fikk i min form lagt 4 lomper totalt. Kjøtt, lomper, cottage cheese, kjøtt, lomper, cottage cheese, kjøtt og ost. La den stå i ca 15 minutter, til osten er smeltet.


 

 

For ekstra smak, kan du benytte flere ulike typer oster. For å se en annen oppskrift med speltlomper, trykk på denne linken.





 

Vet ikke om det er bare meg, men jeg ble i så fall skikkelig sulten. Håper dere vil like denne. Ha en fantastisk dag.

 

#Mat #sunn #Bauer #Spelt #Speltlomper #Lomper #Tips #Oppskrift #Protein #Kropp #Helse

-Randi Annette-

Min sunne og deilige middag.

Når noe kan være sunt og kjapt, så er ikke jeg så vanskelig å be. Det å ha dette til middag en gang inni mellom er virkelig noe jeg setter piris på. Og ikke minst, det å bruke speltlomper som pizzabunn enn det å begynne med deig og kliss, det er også helt greit. Denne gangen tok middagen meg kun 10 minutter. Kjøttdeigen var stekt på forhånd, så der sparte jeg de minuttene også.

 

Ingredienser

2 Speltlomper

100g Kjøttdeig (bruk den typen du selv ønsker)

En halv tomat

2 Store buketter brokkoli

Hvitost

2 Ts Creme Fraiche (eller lettrømme)

 

 

Slik gjør du

Slå ovnen på 200 grader. Smør rømme eller Creme Fraiche på lompene og fordelt ingrediensene på begge lompene. Strø ost på toppen. Stekes i 8-10 minutter.

DIG IN.

 



 




Dette er helt sikkert noe alle har prøvd, men kanskje dere fikk ny inspirasjon til andre ingredienser. Håper dere lar dere inspirere. Ha en fortsatt fin kveld.

 

#Mat #sunn #Bauer #Spelt #Speltlomper #Lomper #Lompepizza #Pizza #Tips #Oppskrift #Protein #Kropp #Helse #Brokkoli #Salat

-Randi Annette-

Gjør dere klare for nok en sunn oppskrift.

Jeg er så glad for at jeg endelig har fått tilbake den gleden med å stå på kjøkkenet. Det er ikke alltid like enkelt å finne tid og prioriteringer til alt, men nå har jeg fri ifra jobb og da har jeg mer tid til å stå på kjøkkenet. Denne gang ble det hjemmelagd gele med biter av jordbær. Super enkelt, sunt og godt. Jeg lagde nå en mindre porsjon, enn på oppskiriften som er linket til under.

 

En annen oppskrift på hjemmelagd gele finner du her

 





 

Ingredienser

5 gelatinplater

1,5 Dl ZERoh sukkerfri saft med smak av granateple og blåbær

3,5 Dl vann

2 store eller 4 små jordbær

 

 

 

Slik gjør du

Hell vannet i en bolle og legg gelatinplatene oppi og la de ligge i 5 minutter. Hell dette så over i en kasserolle og tilsett saften. Varm dette opp til platene har smeltet. Husk at det ikke skal koke. Hell over i en fin glassbolle og legg biter av jordbær oppå. La det stå i kjøleskapet i omtrent fire timer. 

 

Kos dere i kveld, med god samvittighet.
 Følg meg gjerne på instagram, @Randiae og min side. Link til siden finner du her. 

 

#Gele #saft #Oppskrift #Sunn #Helse #Blogg #Treningsblogg #Fit #Fitness #Dessert #Sunt #Helg #Trondheim #Tips #zeroh

-Randi Annette-

 

Få oppskrift på en av mine favoritter til frokost.

Jeg har mine perioder der jeg blir skikkelig hekta på spesifikke matretter. Om det er snakk om snacks, tilbehør eller rett og slett frokost. Nå har jeg hatt en hel uke med smoothie og jeg synes det er skikkelig godt. Det er veldig enkelt også, men det er bare den kjedelige oppvasken etterpå som gjør at jeg ikke orker å lage så mye hele tiden. Jeg tror det heter latskap.

Uansett, her har jeg gjort det veldig enkelt. Man kan gjøre så utrolig mye med frukt og annet tilbehør, men for min del så er jeg glad i å benytte meg av det jeg allerede har i hus, for da blir jeg straks mer kreativ og må tenke nytt hele tiden. Det er kanskje en av grunnene til mitt yrket også, som er frisør. Men, nå skal jeg ikke spore av. Her skal dere få oppskrift på en god smoothie.

 

Ingredienser for to personer

2 Appelsiner

1 Kiwi

 

Slik gjør du

Skrell appelsinene og skjær av skallet av kiwien og hell det over i en smoothiemaskin.

 

Tips

Bruk isbiter for å få en kaldere utgave. Hvis du synes den blir litt for kompakt, hell i litt juice eller litt yoghurt for en rundere og mer flytende smak.



 


Jeg lagde forresten den aller beste smoothien i sommer.



Denne var faktisk en av de beste jeg har smakt. Oppskriften på denne skal dere så klart få. Den finner dere her.

 

 Følg meg gjerne på instagram, @Randiae og min side. Link til siden finner du her.  Ha en smooth dag videre. Husk det er fredag og snart helg. Hugs.

 

 

#Smoothie #Oppskrift #Sunn #Helse #Sunnhet #Kropp #Trondheim #Tips #Hverdag #Fredag #Helg #Blogg #Matblogg #Instagram #Facebook #Foto

-Randi Annette-

Min enkle og sunne middag.

Er det noe jeg elsker så er det mat som er hjemmelagd. Disse fiskekakene er hjemmelagd og det er lite som smaker så godt som hjemmelagde fiskekaker. Spesielt når de inneholder mer enn 30% fisk. I butikken er ikke det ofte tilfelle..



Jeg kom hjem halv ni i kveld ifra jobb og jeg er glad jeg har blitt flink til å planlegge middagene til jeg kommer hjem. Det går mye i magert kjøtt for min del, så da er det godt å spise noe som dette til middag også.

Ingredisenser

Fullkornsmakaroni

Kokkt brokkoli

Hjemmelagde fiskekaker

 





 

 

 Fiskekakene har jeg ikke lagd selv, men jeg har fått de hjemmefra. Et sunnere måltid før det snart blir kveldsmat. Jeg er og forblir et matvrak. Sånn er det bare.

 

Hva er din favoritt når det kommer til fisk?

 

#Mat #Oppskrift #Tips #Hverdag #Fisk #Hjemmelagd #Blogg #Matblogg #Helse #Protein #Kropp #Februar

-Randi Annette-

Da brannalarmen gikk i hele blokka.

Det verste jeg kan forestille meg er brann. Det er helt klart noe av det verste jeg tenker kan skje meg. Jeg kom hjem ifra Ju Jitsu trening og begynte å lage denne deilige omeletten.

Ingredienser

2 egg

3 små tomater

Buketter brokkoli

2 skiver kokt skinke



Jeg var skikkelig klar for å få i meg mat etter en aktiv treningsøkt. Plutselig skjer det som jeg minst hadde ventet. Brannalarmen gikk og det lyste rødt i hele leiligheten og det var forferdelig til støy. Jeg hadde på meg en joggebukse, t-skjorte og Kari Traa tøflene mine. Er det noe jeg har lært, så er det om å komme meg ut fort som mulig, uansett hva.

 

Disse fikk jeg av svigers til julegave. Jeg elsker disse tøflene.



Jeg følte meg ikke så smart der jeg gikk, men det var uansett riktig å handle på denne måten. Jeg smilte til de andre og sa at jeg fikk det litt vel travelt. Men, konklusjonen var enkel. Det er bare å komme seg ut med en gang. Denne gangen var det heldigvis matlaging som utløste dette, noe som ofte skjer, i følge brannvesenet.

 

Så det var kveldens lille happening. Nå skal jeg henge opp klær og roe meg ned litt. Det er aldri gøy når en alarm går.

 

Ha en fortsatt fin kveld.

 

#Karitraa #Brann #Alarm #Brannalarm #Trondheim #Helse #Oppskrift #Protein #Omelett #Sunn #Mat #TIps

-Randi Annette-

Slik lager du sunn og deilig dessert. Få oppskriften i dag.

Da har jeg fått lagt inn bilder og er klar for å dele oppskriften på den deilige sunne desserten. Kan noen av dere gjette hva det er? Jeg har i fire år sagt at jeg skal lage dette. Men, det ble aldri slik. Helt til nå. 



Hjemmelagd gele med smak av bringebær. Fun saft, gelatine og vann. Ingen sukker.



Ingredienser

1 pk med 10 gelatinplater

3 Dl Fun saft eller en annen sukkerfri saft

7 Dl vann

 

 

Slik gjør du

Hell vannet i en bolle og legg gelatinplatene oppi og la de ligge i 5 minutter. Hell dette så over i en kasserolle og tilsett 3 saften. Varm dette opp til platene har smeltet. Husk at det ikke skal koke. Hell over i en fin glassbolle og la det stå i kjøleskapet i fem timer. Nyt med friske bær og vaniljekesam. Selv brukte jeg kun sistnevnte.

 









Dette ble så godt. Og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort dette tidligere. Men, nå har jeg i så fall prøvd og det ble veldig bra. Dere bør prøve det ut, om dere ikke allerede har gjort det.



G O D   S Ø N D A G.

 

#Gele #Funsaft #Oppskrift #Sunn #Helse #Blogg #Treningsblogg #Fit #Fitness #Dessert #Sunt #Helg #Søndag

-Randi Annette-

 

 

Kalenderluke nr 23. Oppskrift på den beste julegrøten.

I dag er det lille julaften og da er det mange som spiser risengrynsgrøt med mandel. For noen år tilbake var jeg med noen fantastiske jenter på en kveld med grøt og godt selskap. Der var det ei som hadde gjort noe annet med grøten som jeg syntes var veldig interessant. Grøten var himmelsk god og en av de beste jeg har smakt.



For å gjøre det enklest mulig, så trenger du følgende:

2 poser risengrynsgrøt

1 pose rømmegrøt

Slik gjør du

Det er veldig enkelt. Kok risengrynsgrøt som anvist på posen. Når den er ferdig, bland så inn posen med rømmegrøt. Server med mandel. Og ikke glem premie.

 

 

#Jul #Desember #Oppskrift #Julegrøt #Juleglede #Blogg #Norge

-Randi Annette-

 

 

Kalenderluke nr 18. Sunn hjemmelagd julebrus.

I disse dager sitter folk rundt meg å spiser god julemiddager på julebord, de spiser sjokolade og julebakst. De koser seg skikkelig. Jeg? Jeg er med i et prosjekt og jeg har ikke lov til å røre slike ting. Surt? Det er klart det frister med noe godt til kaffen og ikke minst i helgene. Men, jeg har så langt ikke rørt det og jeg har ikke ord for hvor overrasket jeg er over meg selv. Brus er også noe som jeg ikke bør drikke, men sukkerfritt går bra. Uansett, så er det jo jul og da er julebrus veldig godt. Jeg har ikke vært så veldig på julebrusen ellers heller fordi jeg vet den er full av sukker. Men, julebrus på glassflaske da dere, det er jo så godt.

 

Her har jeg lagd min egen julebrus. Den smaker veldig likt den julebrusen på butikken, i så fall liker jeg å tro det. Prøv selv.



 



Du trenger en FARRIS BRIS uten smak og en flaske FUN light saft med smak av fruktfest. Litt saft og resten med FARRIS. Gjett om jeg koset meg i går kveld. Og jammen skal jeg kose meg i kveld også.

 

For å se en annen variant av hjemmelagd brus som jeg lagde i sommer, se her.

 

Husk å følg med på min instagram, @Randiae.

 

#Fun #Helse #Sunn #Brus #Hjemmelagd #Oppskrift #Jul #Desember #Farris #Saft #Ingensukker #Nosugar #Blogg #Trening #Iformmedcornelis #COrnelisutfordring #Corneliselander

 

-Randi Annette-

Kalenderluke nr 4. Oppskrift på sunn bakst.

For noen dager siden delte jeg denne oppskriften på sunne hjerterundstykker. Og nå skal dere få oppskrift på enda en.



 

Ingredienser

3 Egg

10 Dl store havregryn

1 Pk tørrgjær

3 Dl samalt hvete

7 Dl havremel

300 G mager cottagecheese 

1 Banan

3 Dl lunket vann

 

 

Slik gjør du

Visp sammen eggene og hell i alt det tørre. Rør godt sammen for hver ingrediens du har i så det blir godt blandet. Vannet heller du i til slutt. Deigen skal være litt løs. Legg over plast og la den heve i ca 45 minutter på et lunt sted. Bruk havremel til å jobbe med å forme hjerter. Du tar bare en neve med deig, knar den litt inn i havremel så den blir litt glatt, form hjerter med hendene dine og legg de på en stekeplate med plast over i 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Stekes på midterste rille i 30 minutter. Avkjøles på rist.

 

 

Del gjerne dette innlegget dersom du kjenner noen som må se denne oppskriften. Husk at du også kan følge meg på min bloggside på facebook og min instagram. @Randiae.

 

 

#Oppskrift #bakst #Kos #jul #Rundstykker #hjerterundstykker #Cottagecheese #Banan #Protein#Helse #Blogger #Blogg #Sunn #TIne #Hverdag

 

-Randi Annette-

Oppskrift på sunne hjerterundstykker.

Her kommer det noen av dere har ventet på, nemlig min oppskrift på sunne, gode og saftige hjerterundstykker..



 

Jeg synes at søndager er en god dag der en god frokost hører hjemme. Så klart er jeg opptatt av en god frokost hver eneste dag, men søndager er som regel rolige og det er ikke noe å stresse over. Ingenting å rekke. Derfor bestemte jeg meg for å rote litt i skap og skuffer for å se hva jeg hadde av ingredienser. Jeg prøver nemlig å ikke handle på søndager fordi jeg mener at det skal ikke være nødvendig å ha åpent 7 dager  uken. Men, det skal jeg ikke skrive om nå.

Under ser dere havregryn og havremel, ulike korn og andre sunne ingredienser. Her var det ikke noe oppskrift, men jeg passet på å skrive ned hva jeg hadde i deigen i tilfelle det ble bra. Og det ble en av de beste rundstykkene jeg har smakt noen sinne.

 



Ingredienser

3 Egg

2 Dl store havregryn

2 Dl solsikkekjerner

1 Pk tørrgjær

1 Dl sesamfrø

5 Dl helkorn hvete

10 Dl samalt hvete

300 G mager cottagecheese 

1 Banan

3 Dl lunket vann

Havremel

 

 

Slik gjør du

Visp sammen eggene og hell i alt det tørre. Rør godt sammen for hver ingrediens du har i så det blir godt blandet. Vannet heller du i til slutt. Deigen skal være litt løs. Legg over plast og la den heve i ca 45 minutter på et lunt sted. Bruk havremel til å jobbe med å forme hjerter. Du tar bare en neve med deig, knar den litt inn i havremel så den blir litt glatt, form hjerter med hendene dine og legg de på en stekeplate med plast over i 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Stekes på midterste rille i 20 minutter. Avkjøles på rist.



 



 



 



Hvis du er redd du skal smake banan eller cottagecheese, så ikke vær redd. Det her handler om næringen først og fremst. Vil du at det skal smake mer banan så tilpasser du det med mer.

Dette er perfekt på et bord nå i julen.

 

Del gjerne dette innlegget dersom du kjenner noen som må se denne oppskriften. Husk at du også kan følge meg på min bloggside på facebook og min instagram. @Randiae.

 

 

#Oppskrift #bakst #Kos #jul #Rundstykker #hjerterundstykker #Cottagecheese #Banan #Protein #Helse #Blogger #Blogg #Sunn #TIne #Hverdag

 

-Randi Annette-

Tips til å få i deg nok grønnsaker.

Jeg var en gang en tilhenger av brokkoli, men nå begynner jeg å bli fryktelig lei av det. Det samme gjelder egentlig squash også, men der føler jeg det er lettere å variere hvordan den kan tilberedes. Squash bruker jeg som tilbehør til ulike retter og jeg tilbereder den også på ulike måter. Slik som på bildet under har jeg brukt ostehøvel til å skjære den opp i lange strimler. Ved å steke den i en stekepanne får jeg ut mye av vannet så retten jeg skal lage blir mindre bløt. 

 

 

 

Ved å lage slike remser, kan du legge den i former som du deretter har i stekeovnen slik jeg har gjort på bildet under. Kan bruke dette framfor pastaplater i lasagne også.

 

 

Jeg har også laget en god salat med squash. Da hakket jeg opp squash i små remser og hadde litt sitronsaft over. Godt og syrlig.

 

Hva er din favoritt når det kommer til grønnsaker?

 

 

#Middagstips #Middag #Tips #Sunn #Sunt #Grønnsaker #Squash #Trening #Fit #Motivasjon #Inspirasjon #Høst #November

 

Følg meg her.

 

-Randi Annette-

Les mer i arkivet » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016
Randiannette

Randi Annette

Ei jente på 28 år. Dette er en god og hyppig oppdatert blogg om trening, kosthold og ernæring. Følg meg gjerne på min instagram (randiae), og facebookside. Send mail: Randia.enge@gmail.com Håper dere får nytte av denne bloggen :-)

CLOSE

Siste innlegg

Dette designet er laget av karoe.blogg.no





hits