Oppskrift på sunne frokostvafler

I hverdagene blir det havregrynsgrøt til frokost så i helgene frister det  med noe annet. Så i dag blir det vafler.


 

 

 

 

 

 

 


Ingredienser:

3 Egg

6 Dl ekstra lettmelk

1 Dl havregryn

1,5 Dl sammalt hvete grov

1,5 Dl sammalt spelt grov

Litt salt om ønskelig


Tips: Hvis du vil ha vafler som du kan få lettere metthetsfølelse av, ta 1 Ss fiberfin i røren med melet.


Slik gjør du det:

Bland eggene og melken sammen. Hell mel og havregryn i bollen og visp røren sammen til en klumpfri røre.

La røren stå avkjølt i kjøleskapet i ca 30 minutter. Røren kan stå i kjøleskapet i 2-3 dager om du ønsker å ha rykende ferske vafler til frokosten eller til kvelds dagene etter også.

 

Røren skal være veldig bløt. Det du må være oppmerksom på, er å få med grynet at det ikke blir bare veske.


Det smakte himmelsk med hjemmelaget bringebær syltetøy.

Som du ser er det ikke noe sukker her. Da kan du evt bruke steviadråper uten smak eller sukrin og ønskelig.


Lykke til 🙂

 

-Randi Annette-

2 kommentarer
    1. Jeg har bare såååååååå lyst på sunne og grove vafler en dag og er veldig glad for at jeg tilfeldigvis fant bloggen din! Dette skal prioriteres en av de nærmeste dagene 🙂 Vet du sånn ca hvor mange kalorier det er i et sånt vaffelstykke?

    2. Så koselig du er. Gøy du fant bloggen min 🙂
      Sånn ca med syltetøy som er sukkerfritt så ligger det på 150 kacl kanskje. Pr vaffelring 🙂
      Jeg er ikke så flink til å regne ut sånn, desverre.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg