SOMMER, SOL OG SORBET

Det er slettes ikke feil med sommer når den byr på et slikt vær som det har vært i år. Hele mai og juli har vært ubeskrivelig fin. Og hva er vel bedre enn noe kaldt i denne varmen?

 

De er friske og utrolig gode. Selv har jeg brukt å lage saftis selv, men aldri prøvd sorbet. Det skal være ganske enkelt, men det enkleste er jo bare å kjøpe de ferdige på butikken.

 

Sorbet fra Henning Olsen

 

 

 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har benyttet meg av kald drikke (les øl…. Og brus), stort sett i solveggen, og det har blitt spist overraskende lite is i år. Jeg elsker jo is, så det er litt uvant til å være meg.

 

 

Har dere smakt noen av disse før? Jeg anbefaler de på det sterkeste. Dette er ikke et sponset innlegg, bare en anbefaling hvis du har lyst til å prøve noe du kanskje ikke har prøvd.
Kan kose deg ene og alene med en skje, eller dele med noen du er glad i <3

 

Lag dere en fantastisk dag.

 

#henningolsen #is #sorbet #sommer

-Randi Annette-

ET BILDET SIER ALT

Selv om bildet her ble tatt i mai i år, begynner jeg faktisk å le når jeg ser på bildet. Fordi dette bildet beskriver virkelig kvelden i går. Jeg ler faktisk her jeg sitter ene og alene – høyt for meg selv.

 

Jeg jobbet en kortere dag i går. Deilig vær, men kanskje litt i overkant varmt, men jeg så virkelig frem til kvelden. Tapas hjemme hos meg med gode venner, for så å sjekke utelivet.

 

En god latter forlenger livet.

 

Sett vekk ifra festivalen som var hjemme tidligere i sommer, så var denne kvelden den beste på lenge. Folk var i godt humør og det var generelt en bra kveld. Kvelden føltes utrolig lang, noe som gjorde kveldan enda bedre. Og den avsluttet like bra som den startet….

 

Det er nettopp slike opplevelser som er godt å se tilbake på når jeg begynner på BI igjen i august. Da blir det litt mer hektisk. Denne sommeren har virkelig vært fin. Det hjelper på med godt vær, det er det ingen tvil om.

 

Lag dere en god dag.

 

-Randi Annette-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERKROPPSØKT

Reklame | Brazfit

Mulig jeg er blind, ikke vet jeg. Men de siste dagene har jeg fått kommentarer på hvor fit jeg er og så bra jeg ser ut. Jeg tar det ikke opp for å smiske etter komplement, men jeg er helt oppriktig overrasket over å høre det. Enten så holder kroppen min veldig godt på muskulaturen med tanke på at jeg har ganske mange år bak meg med trening, eller så… Vet jeg ikke.

 

Jeg trente ren overkropp i dag, noe jeg så go si aldri gjør. Jeg er veldig for det å trene hele kroppen når jeg første trener, men i dag gjor jeg en vri.

 

 

Pullups kjørte jeg kun to sett, 6 x 2

 

 

Foto: Cassandra Coste

 

Ellers ble det fokus på triceps og skuldre, litt rygg.

 

 

I og med at jeg ikke har trent på over en måned, ble det en halvtimes tid, men den var effektiv og tung. Så da sier jeg meg fornøyd med det. Viktig å ikke starte på for fort tenker jeg. Da unngår jeg kanskje litt skader også.

 

Nå skal jeg gå til jobb, som tar omtrent 40 minutter. Alt etter hvor fort jeg går. Det er i så fall 3,1 km, så det er fin tur. Ønsker dere alle en super dag. Husk å følge meg på instagram, @randiae. Lag dere en god dag!

 

 

#overkroppstrening #trening #styrke #styrketrening

-Randi Annette-

DET ER VEL ALDRI FOR SENT

Reklame | Brazfit

De aller fleste som er glade i å trene, slik som meg, er veldig flink til å holde koken med trening selv i ferien. Jeg er jo utrolig glad i det å trene, og ikke minst det å bruke kroppen, men når jeg er hjemme i havgapet der jeg var i ferien, så kom jeg meg aldri ut for å jogge eller det å trene styrke. Jeg tror det må ha med rutiner å gjøre. Der har jeg ingen rutiner og jeg kan nok regne på en hånd hvor mange ganger jeg har jogget der ute også.

 

En joggetur ble det på 2,1 km, men det var fordi det var litt kaldt på kvelden å jeg ville komme meg hjem fortes mulig. Heldigivs hadde jeg på meg treningstøy fra Brazfit, så jeg kunne benytte meg av muligheten.

 

Denne uken må jeg komme meg på trening. Det er fullt kjør fra morgen til kveld med viktige gjøremål og jobb, så etter en full dag sitter det langt inne å trene, selv for meg som er ei treningsglad jente…..

 

 

 

Men igjen, rutiner. Det er vel det alt dreier seg om tenker jeg.

 

 

 

Foto: Cassandra Coste

 

Kanskje ikke så dumt å se på gamle treningsbilder. Bildene her ble tatt tidlig i februar. Da var jeg i så fall engasjert i det å trene. Men grunnen var at jeg skulle operere 15 februar å ikke kunne trene på lenge. Generelt sett så har året 2018 vært hektisk. Lite tid og energi til overs. Operajson, jobb og studier også et rush mot eksamen. Selv om jeg bor nærme treningssenteret, så måtte jeg prioritere søvn fremfor trening.

For det ble bra med lite søvn i den perioden. Og skrekk og gru, det er ikke lenge igjen til november der det starter på ny.

 

 

 

 

 

Men, vi får se. Målet er å finne gnisten igjen og komme inn i gode rutiner. Jeg kom til Trondheim for to dager siden, så bare gi meg noen dager, så er jeg der.

 

#trening #Motivasjon #helse #styrketrening #kardio #Joggetur #cardio

-Randi Annette-

DA VAR FERIEN OVER – HVERDAGEN TILBAKE

Da var jeg tilbake i Trondheim igjen og ferien er nå over, for denne gang. Jeg hadde gledet meg skikkelig til å starte på igjen, men det er noe med det når man plutselig er tilbake. Nå ser jeg tilbake å tenker at tre uker gikk forferdelig fort. Men på en annen side når jeg tenker over hva jeg har opplevd, så fortsår jeg at det har vært en langt og fin ferie.

 

Ferien har vært så utrolig fin, så jeg tror kanskje det er det jeg kjenner på. Nesten 3 uker hjemme hos pappa, det var virkelig kos. Det er sikkert 15 år siden sist jeg var så lenge hjemme.

 

Godt med ferie etter studiestress og jag. Gi meg noen dager, å jeg er tilbake i gode rutiner igjen…..

 

 

Nå er det fire uker til skolestart også, så jeg kjenner det er greit å starte med å jobbe litt før skolestart. Da slipper jeg at det blir en pangstart. 

 

Det beste med å komme tilbake til Trondheim igjen er helt klart å møte de jeg jobber med, samtidig de gode vennene jeg har her. Og ikke minst, komme inn til min fine nymalte leilighet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå skal jeg slappe av i sofaen min resten av kvelden. Det er helt greit nå kjenner jeg. Ønsker dere alle en fin kveld videre.

 

-Randi Annette-

DET SKJEDDE IGJEN – FANGST AV BLEKKSPRUT

I år som i fjor……

 

Det er som jeg skrev i blogginnlegget i går, en skattekiste å dra krabbeteiner. Man vet aldri hvor mange krabber det er, hvor store de er eller hva annet som gjemmer seg innen for trekassene. I fjor fikk jeg og pappa to blekkspruter i en og samme teine. Du kan lese mer om det her.

 

 

Etter å ha fått en blekksprut, ble det god stemning ombord i båten. Minnene fra ifjor strømmet på, og vi lo godt sammen ved å tenke på det ekle dyret. Det er jo forferdelig merkelig, spør du meg. Men også kult på sin måte.

 

Den aller siste lenken vi drog som bestod av åtte teiner, sa pappa følgende: Ja, det venter oss noe stor nå tenker jeg…..

 

Å der var det bra med krabbe, men nok en blekksprut.

 

 

 

 

 

 

I år ble begge kastet tilbake der de hører til. Det var svært kult å se de i det de traff sjøen. En lyd som minnet om fresing kom tydelig frem, blekkspurten sprutet blekk i sjøen og borte ble han. Det var skikkelig fascinerende……

 

 

Om jeg kunne hatt valget, kunne jeg ha tenkt meg å hatt tre uker til med ferie. Spesielt med tanke på det kjøret som vil bli når jeg starter på med fulltidsstudie igjen. Men det at jeg har hatt en så fin ferie har helt klart påvirket ønsket mitt om lenger ferie. Nydelig vær og masse flotte opplevelser utihavet.

 

Det å ta tak i slike store krabber kan by på utfordringer. De kliper seg godt fast i nettingen i teinene, så jeg må sloss litt med de. Men jeg har heldigvis noen triks på lur, hvis de skulle bli helt umulige….

 

 

Med ni års erfaring innen kampsport, er jeg ikke redd for å ta sjanser eller utfordre meg. Nesen kunne virkelig fått det her, men jeg tok sjansen. Det verste som kunne ha skjedd er at det ville gjort veldig vondt – tenkte jeg.

 

 

Men en krabbe med kun en klo er mindre farlig.

 

 

 

Krabbene ble sortert etter skjønn, og for dere som ikke har sett dette redskapet før, så er den til for å måle krabben. Er den mindre enn dette mellomrommet, må den kastes ut igjen. Den har sikkert et navn, men……

 

 

 

Nå har pappa koket krabbe, så nå skal vi kose oss litt med fangsten. Hjemmefisket krabbe smaker helt klart best.

 

#fiske #krabbe #sjøen #Mausund #frøya #utihavet #blekksprut #sjøen #havet

-Randi Annette-

EN HARDTARBEIDENDENE PAPPAJENTE

Nok en fantastisk dag utihavet, hjemme hos pappa. Jeg koser meg skikkelig og nyter hvert sekund jeg har her ute. Det er jo så utrolig fint! Dette er min tredje og siste ferieuke, og jeg har kun vært borte to dager fra øya så langt. Ferien så jeg for meg skulle bli noe annet, men på tross av det, så ble den veldig fin. Været har vært dårlig kun to dager, så det kaller flaks.

 

Festival, fest, krabbefiske, besøk og laksefiske. Ellers har jeg stått på med utearbeid, noe jeg koser meg skikkelig med.

 

Jeg og pappa fra tidligere i dag da vi tok en kaffepause mellom slagene. En hardtarbeidende pappajente, ifølge pappa selv.

 

Naboene våre holder på med å pusse opp og rive ned en del, så vi tok gladelig imot dette så pappa får ved til vinteren. Og motorsag og øks, jeg må si jeg digget det. Noe så morsomt.

 

 

Klar for å gi jernet. Skikkelig kult, spør du meg.

 

 

 

 

 

Pappa stablet på, og jeg sagde og bærte den innendørs. For en team.

 

 

Så avsluttet vi med en båttur på noen timer. Jeg forstår virkelig de som vil bo ved havet. Jeg kunne tenkt meg å bodd der selv. Ikke Mausund, da det er og forblir mitt feriested. Her kan jeg slappe av, i så fall i tankene.

 

 

I morgentidlig skal jeg på sjøen igjen. Da skal jeg på sjøen å dra krabbeteiner. Det gleder jeg meg skikkelig til. Det er så gøy å åpne skattekiste på skattekiste. Ta tak i de store klørne og få de i kasser. De er så store at jeg rekker ikke å vurdere noe som helst. Her må det jobbes effektivt. 

 

 

Tror jeg kommer til å slite med å sovne i natt, for jeg kjenner det kribler i meg allerede med tanke på å få være med pappa på sjøen å dra teiner. Siste draget i ferien min, for denne gang.

 

#ferie #krabbefiske #krabbe #sjømat #sjøen #havet #fiske

-Randi Annette-

LAKSEFISKE OG 32 VARMEGRADER

I går hadde jeg tidenes opplevelse. En skulle kanskje tro at jeg var vant med fiske, noe jeg kanskje også er. Men jeg har fisket mer med pilk på sjøen, enn etter laks. Dette skulle være min første laksefiske på en utrolig flott plass i Trondheim. Været var upåklagelig. Hele 32 grader, noe som var så utenkelig varmt til å være i Trondheim. Men så fint det var.

 

Noe så kos. Hyggelige mennesker samlet sammen på en liten øy. Jeg kunne ikke fått en bedre opplevelse.

 

 

 

 

Jeg må bare få beklage at bildene i dette innlegget ble som de ble. Ikke alle som ville bli lastet opp i stor størrelse..

 

 

Det ble fanget en ål av alle ting. Ingen laks. Vi kunne se den, men vi skulle ikke være så heldige at vi skulle få en på kroken. Den nappet i kroken, om det teller……

 

Mye god drikke og grillmat. Dette ga virkelig mersmak. Jeg er vant me havet og sjøen. Men noe så romantisk og fint å ro i en båt i et sånt vær. Det har jeg skikkelig lyst til å gjøre flere ganger.

 

 

 

 

Å her har vi Magnus. Han ville så gjerne bli avbildet på denne bloggen. Så her er du, Magnus.

 

 

 

Han kunne det å sette på nye kroker, mye spytt måtte visst nok til.. Det stod ikke på spyttet, for å si det slik. Dette hadde han gjort før….

 

 

 

 

Har du fisket etter laks på denne måten før? Jeg gjør det gjerne igjen. Eller bare sitte i en trebåt og ro uten en lyd rundt meg. Det hadde jeg virkelig satt pris på.

 

Nå skal jeg nyte de siste dagene jeg har igjen av ferien min. Ønsker dere alle en super dag.

 

-Randi Annette-

ER DET NOE JEG ER STOLT OVER, ER DET DETTE

Til dags dato har jeg aldri opplevd at et barn ikke har gått overens med meg. Jeg klikker med alle å en hver, og det er så fantastisk. Noen barn er utadvendte, andre er mer stille. Jeg lar alltid barna ta det første steget, om det så handler om å gi meg et smil. Eller et hei. Eller tilby meg å smake på lørdagsgodisen. Det ender ofte med at vi er bestevenner ganske kjapt.

 

Og de som kjenner meg, de som har sett meg sammen med barn, ja de kan nok sikkert si seg enige i det. 

 

Slik som for eksempel Thea. Hun er datter av mitt søskenbarn, og jeg har knapt møtt henne. Men i sommer har jeg fått en del tid sammen med denne jenta. Og det tok ikke mer enn noen få ord før hun ville sitte i fanget mitt. Ha kos og klem. Og hun tok seg tid til å overraske meg med å plukke en bukett med blomster også. Det ryktes også i at hun har spurt etter meg, når jeg skulle stå opp. Når jeg skulle komme på besøk. Hun er vanligvis ikke sånn. Og det smelter så klart et hjerte som elsker barn….

 

 

 

Litt trutmunn ble det. Se så søte vi er da.

 

 

Her går vi hånd i hånd fra kirkegården. Her fikk hun være med meg å se på graven til min mamma og ellers de vi har mistet i familien. Dessverre, så alt for mange…

 

 

For det meste, hånd i hånd.

 

 

Jeg tror mye handler om å se hvert enkelt barn. Selv om de er søsken, kan de ha ulike behov. Foreldre har så lett for å sammenligne sine barn med andre barn, men også søsken. Selv om storebror lærte seg å kle på seg selv i en alder av tre år, eller aldri brukte smukke, så betyr det ikke at den yngre er en dårligere eller mindre bra utviklet enn den andre.

 

Slike diskusjoner liker jeg ikke. Ta en titt på oss selv. Hvem er det som er voksne folk som sammenliger voksne folk med andre. De som har greid å fullført en høyre utdannelse, eller de som har greid å være alenemor for tre barn, og ikke… Ikke glem at du selv har vært ung og usikker. Vi kan ikke sammenligne oss selv med andre til en hver pris.

 

Noe å tenke over….

 

Jeg er i så fall veldig stolt over å ha denne evnen til å gi alle barn en sjanse. Barn og fulle folk som jeg sier, det er de som snakker sant og som er ærlige. 

 

-Randi Annette-

NOE SOM GIR MEG FRYSNINGER

For en måneds tid siden oppdaget jeg noe jeg ikke hadde sett her hjemme før. Nemlig et lite vepsebol. Det var nesten litt ekkelt å se på, da jeg fikk frysninger av å se på de vepsene som holdt på å bygge og bygge…

 

Nå, en måned senere kom jeg på til å tenke på det igjen. Kanskje det har blitt litt større enn sist gang, tenkte jeg.

 

Å det hadde det. Opp til 4-5 ganger så større. De flyr inn og ut. Går over det å bygger og bygger.

 

 

Nærmere enn dette våger jeg meg ikke.

 

 

Det er jo et mesterverk. I så fall synes jeg det. De små vepsene…..
Det var ikke så enkelt å legge merke til, da fargen på veggen går nesten i ett med vepsebolet. Det er første gang jeg opplever noe slikt her ute.

 

 

 

 

Har du sett et slik vepsebol før kanskje?

 

#vepsebol #veps #Insekt #mausund

-Randi Annette-