13 GODE GRUNNER….

Det er mange grunner til å ta livet sitt for en person som er langt nede og som ikke ser en annen utvei. Men for alle rundt så er det så mange grunner til å ikke gjøre det. Er man langt nede så blir ord som blir sagt bare en lyd som ikke virker hel eller som ikke er skikkelig til stede. Serien 13 Reasons Why viste til det. Og den gjorde virkelig inntrykk på meg. Jeg var lenge i tvil om jeg kom til å takle å se den, men når jeg satte igang, så innså jeg at det ikke var ekkelt å se den, sett vekk ifra de siste episodene. 

 

Et tøft men et viktig tema.

 

 

Selvmord et et tema jeg ikke ønsker å gå så veldig inn på. Men jeg kan i så fall si en ting, og det er jeg ser mye av meg i hovedpersonen med tanke på meg selv som tenåring. Det er jammen meg ikke en enkel situasjon å være i. Som tenåring er man hormonell og man kan oppleve mye som mange ikke ser eller vet om. Små ord og handlinger kan gjøre mye skade. Spesielt om det går på hvordan du gjør det på skolen, om du ikke har venner, hvilke venner du har og hvilke valg du har tatt.

 

Jeg vil stoppe her og si at jeg synes serien var tøff og sårbar. Selvmord er et tema som er vanskelig. Men det har godt av å komme frem i lyset. Ikke glem at de rundt deg har følelser. Det er snakk om et liv med gode og vonde minner. Tøffe valg og hendelser har skjedd i et liv. Både hos et barn og hos en voksen.

 


 

 

Ung, voksen eller gammel. De aller fleste har kjent på det å føle seg utenfor, ikke bra nok og det å ikke kan strekke til. Og det er kanskje ikke slik at alt trenger ikke å komme i lyset eller prates om. Bare vit at det er håp og at det finnes hjelp.

 

 

Alt trenger ikke å deles. Noen episoder og hendelser som har skjedd kan forbli en hemmelighet som kun din egen.

 


 

Men det er bedre å betro seg til en person og prate, enn å ikke lette på trykket….. Lettere sagt enn gjort – ja, det er det.

 

-Randi Annette-

JEG VAR STERKERE FØR

Det var som om noen slo meg i trynet med en knyttneve der jeg ikke var forberedt i det hele tatt. Jeg åpnet kjeften på vidt gap og sperret opp øynene. Shit – tenkte jeg. 

 

 


 

 

Jeg stod opp i dag tidlig klokken 06.07 og var på trening ca en halvtime senere. Jeg trente et program som jeg trente da jeg var på diett (det vil si der det ikke var en dråpe alkohol, bare sunn mat og trening fem ganger i uka. Dette varte i tre måneder..). Jeg vet jeg ikke er like sterk nå, men jeg må si jeg ble overrasket. La meg presentere Bulgarsk Utfall med maualer.

 

 

 

Jeg tok tak i 16 kg i dag og tok en rep. Ja, tenkte jeg. Dette gikk jo absolutt ikke. Med en følelse av å ha fått smake på en knyttneve satt lenge i meg. Jeg måtte gå med halen mellom beina å hente manualer som var 12 kg. Det strakk skikkelig i baken, så det var kanskje i det tyngste laget, men jeg fullførte 3 x 8 ed 12 kg. Og der skal jeg nok være en stund. Men det er kanskje ikke annet å forvente. Jeg har ikke trent denne øvelsen på ett år nå. Så jeg var kanskje litt ivrig og korttenkt. 

 

Jeg har jo trent masse det siste året, men jeg har ikke hatt fokus på ren styrketrening i det hele tatt. Jeg ble så lei etter å ha trent fem ganger i uka og kun styrke, så det har blitt mest gruppetimer. Men nå vil jeg tilbake til den formen jeg en gang hadde. Nå vil jeg bli sterk igjen.

 

Har du en lignende erfaring? Legg igjen en kommentar om du vil.

 

-Randi Annette-

JUNK FOOD OG SOMMERFEST

Vel hjem i sofaen i noen minutter før jeg skal legge meg i sengen. Jeg var på sommerfest med Trd.by i kveld og det var utrolig hyggelig å være med. Jeg ble med på quis, men etter den måtte jeg komme meg hjem. Nå er klokken allerede passert 22.00, og jeg er nødt til å komme meg i seng. Jeg vurderte en episode på Netflix, men da vet jeg det blir fryktelig sent. I så fall med tanke på at jeg har en plan om å stå opp veldig tidlig for å trene. Sånn type – 06.00 ca. Jeg skal på jobb til klokken 09.00 og skal lese til eksamen etter det.

 

Så skal jeg få til alt, må jeg planlegge og ikke minst komme meg opp i rett tid.

 

 

Jeg måtte så klart kjøre på med litt rosa på bildet. Det tok bare 3 minutter å redigere det til grått og få på litt rosa. Jeg elsker alt som er rosa….

 

 

Men ja, nå har jeg spist junk til middag/kvelds, og det med god samvittighet. Er det sommerfest, så er det sommerfest. Men nå – leggetid.

 

 

-Randi Annette-

 

SOMMERFEST MED TRD.BY

Da holdt jeg nesten på å si noe som – God mandag kjære lesere.

Jeg hadde fri i går så for meg er det mandag i dag, men jeg skal si jeg synes det er helt greit at det er tirsdag. Jeg har også fått en hyggelig invitasjon av Trd.by, som er en nettside for alle som elsker byen Trondheim. En del av byavisen Adressa, for å forklare kort. Det er utrolig hyggelig å bli invitert selv om jeg heller burde lese til eksamen.

 

 

Her kan du forresten lese et av mange innlegg som Trd.by har delt fra min blogg.

 

Men det blir ikke noe sent for min del uansett, da jeg må på jobb til klokken 09.00 i morgen. Så to timer eller noe tenker jeg at jeg kan ofre på å være sosial. Så må jeg nok vende nesen hjemover, selv om jeg heller skulle vært ute til midnatt. Men det å være litt sosial er bedre enn å ikke være det i det hele tatt. Det trøster jeg meg med i så fall.

 

Det ser ut som det blir en fin sommerdag i dag også her i flotte bartebyen. Selv er jeg så solbrent så jeg tror det er greit at jeg må være innendørs i dag. Jeg lyser ikke i mørket, men det er ikke så langt ifra tror jeg.

 

Lag en magisk dag – du fortjenter det.

-Randi Annnette-

 

OPPSUMMERING FRA DE SISTE UKENE

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men jeg tror det enkleste er å bare si det som det er. Jeg har de siste ukene vært skikkelig travel og opptatt så det er derfor det blir så lite å lese om på denne bloggen om dagen. Men det jeg kan gjøre er å gi dere en liten oppsummering om hva som er årsaken til det.

 

Det er eksamenstid og det betyr mye lesing og andre prioriteringer enn blogg. Samtidig så ble det veldig mye sosialt den uken 17 mai var, og uken etter var selve eksamen. Så reiste jeg til Mausund for å slappe av noen dager, og avsluttet langhelgen med å være hos svigers og kjæresten min til i dag tidlig. Og når været var så ufattelig bra i Trondheim i dag, ble det så jeg leste og satt ute i fem timer. Jeg leste halvparten av tiden, og resten av tiden brukte jeg på en venninne som kom på besøk.

 

 

 

 

Også dro jeg på trening, og nå sitter jeg her foran tastaturet. Så ja, jeg har vært travel, og det blir fortsatt litt travelt. På fredag får jeg vite om jeg kommer opp i muntlig, så hvis det blir tilfelle, kommer jeg nok til å være opptatt til og med onsdag neste uke. Men uansett hva som skjer i forhold til det, så ville jeg bare være grei å fortelle dere litt om årsaken til at jeg har vært litt stille av meg. Skrevet korte innlegg og faktisk ikke blogget i det hele tatt enkelte dager.

 

Jeg kan kanskje benytte meg av å spørre dere hva dere eventuelt vil lese mer om når det kommer til bloggen min. Fritiden min har jeg jo tilbake om en ukes tid, så fyr løs i kommentarfeltet, så skal jeg kose meg med å skrive innlegg for dere.

 

 

Hold deg oppdatert på min instagram, @randiae, og min bloggside på facebook om ønskelig.

 

Ha en fin kveld videre.

 

-Randi Annette-

LANGE LATE DAGER

Nå snakker vi lange late dager. Jeg har ikke gjort så mye fornuftig i de siste dagene. Bare slappet av med Netflix. Noe jeg virkelig har satt pris på. Sett vekk ifra går da jeg satt ute i solen og leste litt til eksamen. Eller rettere sagt, en eventuell eksamen.

 

Jeg greide dessverre å glemme å ta med meg NOKA når jeg reiste, men da får jeg heller friste med et bildet av NOKA musli  fra en tidligere gang jeg spiste det her på Frøya. Og en kopp kaffe. 

 

Sponset innlegg.

 

Kaffe og en god frokost er noe av det jeg verdsetter hver eneste dag. En dag uten frokost – det skjer bare ikke.

Hvilken frokost er din favoritt?

 

 

-Randi Annette-

 

EN TVILSOMHET

Allerede nå begynner jeg å tvile på mine planer angående sommer. Jeg har tre uker ferie i sommer, en i starten av juli, og to i slutten av juli/starten på august. Og planene er i grunn åpne, men jeg har sett for meg å ta ferien i havgapet, altså en norsk sommer. Nå begynner jeg å tvile, allerede. Det er regn, regn og atter regn, Jeg har ikke noe lyst på en sommer med regn, og sjansen for at det blir regn er utrolig stor. Jeg er jo så blek at huden skriker etter sol.

 

Men det er enda håp, liker jeg å tro. Men det å sitte i havgapet i to uker med regn, det vet jeg ikke om jeg kommer til å takle veldig bra. Så kanskje jeg må ha en plan dersom været blir dårlig….

 

Når været er bra kan jeg leke apekatt ved sjøen, sole meg eller gå turer. Nå blir det rolig og kun oppholde seg innendørs.

 

Det finnes ikke dårlig vær sies det, bare dårlig klær. Men det er da ikke noe gøy å bli våt og kald. Naturmenneske – det er jeg dessverre ikke.

 

Har du ferieplaner? Eller en plan b?

 

-Randi Annette-

 

SO BORED

Ettersom jeg ikke vet hvilket ord jeg leter etter så er egentlig dette bildet noe som sier mer enn ord… Ja, jeg har kjedet meg i dag. Eller rettere sagt, gjort svært lite. Jeg sov lenge, stod opp og spise frokost. Deretter blogget jeg og la meg ned i sofaen for å se på Netflix, serien 13 gode grunner.

 

Har dere sett den forresten?

 

Jeg har så himla godt av det å kjede meg. Det å ikke gjøre noe og det å slappe av. Ja, Randi Annette. Du har godt av det – faktisk. Og nå kom jeg på at den dagen jeg tok dette bildet, det var en dag jeg kjedet meg skikkelig. Fotoshoot på badet liksom. Det er i seg seg litt… Kjedelig.

Jeg har ikke sett den ferdig enda, så for all del ikke si noe. Men den er spennende på en måte, men jeg håper den tar seg opp snart….

 

Tenker jeg ser en episode til før jeg tar kvelden. Netflix er skummelt, men samtidig utrolig kjekk å ha. 
 

 

-Randi Annette-

BARNDOMSMINNER

Jeg blir alltid så følelsesladet når jeg er hjemme på Mausund. Det slår liksom aldri feil det. Men det er kanskje ikke så rart. Det er her jeg har alle barndomsminner og det er dette som er min hjemplass. Og det å sette seg ned sammen med pappa å gå igjennom minner og se på bilder, det er kanskje noe som er med på å forsterke det  hele.

 

Han var så snill å lagde et album til meg der det var bilder fra meg som liten, og helt til jeg var konfirmant. Bildene har godt av å komme seg inn i album, og ikke ligge løse her og der. Dere husker kanskje selv fra den tiden vi fremkalte bilder og fikk de tilbake i en slags konvolutt. Det er ingen tvil om at det er hyggeligere med album.

 

 

 

 

 

 

 

Bollekinn og englehår.

 

 

 

 

Meg og mitt søskenbarn da vi var små. Han har vokst igjen meg nå, selv om det ikke var sjokkerende. Jeg er knapt en halvmeter over bakken i dag. Eller, 162 cm over bakken for å være nøyaktig…

 

Barndomsminner <3

 

-Randi Annette-

ET LITE PIP

Først må jeg bare få beklager så mye for at jeg har vært fraværende noen dager, men jeg har lest til eksamen i to dager nå, samtidig som jeg har vært på jobb og reise. Da må noe prioriteres vekk, og denne gang ble det bloggen og instagram. Eller, sistnevnte har jeg forsåvidt vært innom, men ikke vært så veldig aktiv.

 

Dagen startet for meg klokken 06.10, og klokken 08.00 var jeg på skolen. Eksamen fra 09.00 til 14.00, også var det en lang reise som ble lengre enn hva den i utgangspunktet skulle være. Reisen startet 15.50, og jeg var frem hjemme hos pappa like over klokken 21.00. Så nå er jeg mildt sagt sliten…

 

Et bildet som er tatt fra verandaen her hjemme…..

 

Tenkte jeg måtte gi et lite pip før jeg legger meg. Nå blir det sengen om ikke alt for lenge. Ønsker dere alle en fin kveld.

 

-Randi Annette-