FRA FRISØRBRANSJEN TIL BILBRANSJEN. STRAKS STARTER EVENTYRET

Dette er litt vemodig, men i morgen er den siste arbeidsdagen min på frisørsalongen som jeg har jobbet på i snart fire år. Permisjonen starter 1 august og er ut året, men det er heldigvis ikke slik at jeg ikke skal tilbake, men det blir ikke noe fast turnus som tidligere. Nå blir det mer som at jeg jobber når jeg ser jeg får mulighet til det, og når kundene virkelig trenger min hjelp. Kunder er virkelig avhengig av meg, sier de selv i så fall. Det går ikke at jeg ikke kan ordne de. Bare jeg som kan…..

 

Det er jo veldig smigrende å høre dette. Virkelig <3

 

Høstsemesteret nærmer seg sakte men sikkert og det byr på nye eventyr. Det vil bli store utfordringer, mye spenning og rett og slett en fin tid. Fra frisørbransjen til bilbransjen.

 

 

 

Internship fra høsten.

 

Jeg skal jobbe hos Toyota Bilia i Trondheim og jeg starter der om ikke så alt for lenge. Jeg gleder meg skikkelig til jeg kommer igang. Det blir noe helt annet enn hva jeg noen gang har gjort før, noe jeg kjenner skal bli godt. Noe som er litt fremmed er akkurat det jeg trenger nå.

 

Jeg sier ikke at jeg slutter som frisør i morgen ettermiddag. Jeg skal fortsatt komme så ofte jeg kan. Men nå som jeg studerer 100% så må jeg gi alt. Skole og en jobb er i seg seg nok i grunn, så enda en jobb kan bli litt heftig. Men jeg må gi det som kreves for at jeg skal lykkes med utdannelsen min. Nå er det bare ett år igjen og det er helt snålt å tenke på. Men så utrolig godt også – at det går fremover……

 

Neste uke skal jeg på jobb en dag men mer enn det vet jeg ikke enda. Jeg må nesten starte studiet for å se hvordan det går. Uansett så gleder jeg meg veldig til de nye utfordringene som nærmer seg. Jeg føler meg skikkelig klar.

 

 

Dere får ønske meg lykke til. Ønsker dere alle en fin kveld videre.

 

 

-Randi Annette-

FERIEN ER OVER – KLAR FOR FØRSTE ARBEIDSDAG

Dette bildet minner kanskje mer om ei jente som skal ut i ferie enn ei som kommer fra ferie. Men i dag er altså min første arbeidsdag etter tre uker med ferie. På en måte har det ikke gått fort, men nå når ferien er over så føles det ut som at den raste avgårde.

 

Jeg blir nesten litt våt i øyekroken over å tenke på så fint jeg har hatt det. Ferien i år overgår de aller fleste jeg har hatt noen sinne i voksen alder. Jeg har fått sett mye, vært med de aller beste i mitt liv og jeg har utfordret meg på flere områder.

 

Ferie er helt klart godt og nødvendig. Og etter skoleåret i vår og i tillegg til en pangstart på jobb, så var det uten tvil behov for 3 uker ferie.

 

Heldigvis har jeg mye i vente nå tiden fremover som jeg kan se frem til. Ofte synes jeg det kan være litt tøft å avslutte feiren for så å jobbe og starte med stress rett etter en ferie. Men samtidig så vet jeg at jeg kommer raskt inn i de gamle rutinene.

 

Nå gleder jeg meg skikkelig til å sykle til jobb der jeg treffer mine medarbeidere og fastkundene mine. Jeg skal innrømme at jeg har kikket innom vaktlisten min i ferien noen ganger for å se hvem som har bestilt time hos meg. Man blir jo litt glad i disse kundene etter mange år.

 

Men nå må jeg komme meg avgårde på jobb. Knærne er bare 70% enda etter jeg gikk opp Galdhøpiggen, så jeg håper at arbeidsdagen blir fin på tross av det.

 

 

Lag dere en koselig dag, om du har ferie eller ei.

 

-Randi Annette-

FOR EN MESTRINGSFØLELSE! JEG TOPPET GALDHØPIGGEN!

Jeg er som mine nærmeste venner og bekjente vet, ikke kjent for å være ei fjellgeit eller ei som stadig vekk befinner seg i skog og mark. Men heller mer som ei som er med på gruppetimer eller løfter vekter innendørs

Kjæresten min og jeg så på ferie til syden. Vi så også på bilferie sørover, men endte rett og slett opp med en ferie i Jotunheimen for å gå på norges høyeste fjell. Jeg lot meg ikke skremme. Ikke søkte jeg opp noe om fjellet heller. Ikke ville jeg vite hvor bratt det var, hvilket terreng jeg kom til å møte på. Hvorfor? Fordi jeg tenker så enkelt som at jeg kan ikke gjøre noe med været eller hvordan veien opp dit er. Jeg må bare gjøre den jobben det kreves for å komme seg opp.

 

Mange leser seg nervøse. De gir kanskje opp før de har begynt. Kall meg gal eller ulogisk. Jeg bare elsker å utfordre meg, så da blir det som det blir – tenker jeg..

 

På hotellet fikk vi dette rommet, og vi fikk mulighet til å spise hjemmelagd pizza. Det ble jeg overrasket over, men også veldig glad.

 

Vi vurderte å utsette gåturen med en dag på grunn av at været var så som så i går når vi skulle gå. Men med litt regn og litt vind så får man kjent på naturen på godt og vondt. Så vi kjørte på.

Ekstra sokker, votter osv tok vi med i tilfelle.

 

Og masse energi.

Vi tok med oss vin, ost og kjeks. Egen fjøl og kniv som vi tenkte å sette oss ute i marka med på kvelden etter turen. Men dette ble med oss hjem igjen. Så da får vi kose oss en annen helg.

Da var det bare å få med seg sekken og begynne å gå. Jeg var skikkelig spent på mine knær i og med at jeg har slitt litt med de etter at jeg har løpt alt for langt og mye uten å starte forsiktig. Og jeg hadde alltid den fjellvettregelen i hodet : det er ingen skam å snu….

Slik så det ut der vi skulle starte å gå.

Før dere skroller videre:

– Galdhøpiggen er Fastlands-Norges, Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell.
– Det har en høyde på 2 468,8 meter over havet.
– Fjellet ligger i Jotunheimen i Lom kommune i Oppland fylke, på Jotunheimplatået på ca. 2 000 moh., og selve piggen stikker 420 meter over.

Etter en km ca. Bare resten igjen. Det regnet litt, men det var så godt. Fjeset var så svett at dette var bare himmelsk.

 

Det var noen partier med snø. 4 partier totalt som jeg husker. Det var bratt. Skikkelig bratt. Sleipt og det var fort å skli. Det ble raskt høy puls, men det var ingen poeng i å ta det rolig. Vi jobbet godt og konkret i disse bakkene, og tok heller en pause når vi hadde passert snøen.

Gjett om jeg er glad for at jeg og kjæresten min tenker likt. Vi begge elsker å kjenne på at det er et slit og et ork. Det å være i kjelleren er noe vi begge elsker, på en eller annen merkelig måte.

 

Da kunne vi sette oss litt. Sjokolade, polarbrød med markell og vann. Vi hadde så mange fine og gode samtaler på veien. Det var tungt, men vi lo masse. Koset oss skikkelig, rett og slett.

 

Det å gå på snøen var en ting. Men å gå på steiner som var i variert størrelse var utfordrende. Jeg fikk stein over venstrefoten 3 ganger. Og tærne. Det var så vondt, men jeg bare lagde en brølelyd (haha – det er helt sant) for å få ut aggresjonen på den måten så var jeg ferdig med den følelsen. Smerte er bare en følelse….

 

Og når vi fikk øye på dette synet ble det jubel. Det var så fint. Noe annet enn stein liksom. Dette er høyt oppe, men det synes ikke så godt på bildet.

Til slutt var vi på toppen. Det var en utrolig følelse. Helt til jeg brøt ut i latter og sa: “men vi må jo gå ned igjen å!!”
Der kjøpte vi oss hver vår tskjorte som et minne, drakk en kopp kaffe og spiste litt mat. En bedre turvenn kunne jeg ikke hatt med. Vi passer så utrolig godt sammen. Ikke bare som kjærester, men vi har så mye til felles med tanke på at vi begge elsker å utfordre oss. Trening er vår hobby og det er kult å kan gjøre slike ting sammen.

Etterhvert begynte skyene å forsvinne. Vi fikk se så mye vakkert at jeg slet med å finne ord. Når jeg blir stille, da er det fint da.

Det er stygt å si det, men når jeg så meg tilbake å så personen som var på vei opp med snø som underlag, tenkte jeg for meg selv at jeg var glad vi var ferdig med å gå oppover. Jeg satt meg på baken å akte nedover for å spare tid, men også for å få meg en god latter. Jeg stod for mye underholdning for folk som skulle gå oppover. Og jeg tror de satte pris på å dette. Man trenger oppturer og slike øyeblikk når man går i fjellet – erfarte jeg.

Der er toppen som vi gikk ifra.

 

Og knærne mine sviktet meg omtrentlig halvveis ned. Det ble stopp flere ganger med inntak av smertestillende. Tårene presset på. Smerten økte. Smertestillende funket ikke litt heller. Mulig det gjorde det, men smerten ble bare større og større. Ned måtte jeg. Å det alene. Kjæresten min tilbydde seg å bære meg, men det var ikke snakk om.

 

Jeg fant min egen teknikk etter litt. Jeg holdte hendene mine på knærne og gikk. Det så idiotisk ut, men det var det siste jeg brydde meg om. Jeg regner med folk forsto hvorfor.

 

 

Men steiner som vrikket på seg var det utfordrende å gå. 3 ganger fikk jeg steiner over ene foten og tærne. På vei ned ramlet jeg en gang da steiner rullet ned. Men kampsporten har satt sine spor etter 9 år. Jeg landet rett i fallteknikk men nakke og hodet opp og lå rett ut med den ene armen og foten. Så jeg lå der å lo litt og syntes det var ganske kult. Så var det bare å gå videre…

Ned kom vi med et smil om munnen. Rumpen min kjente jeg ikke noe av. Kanskje ikke noe rart etter å ha aket nedover fjellet enkelte steder.

De fine luene kjøpte vi oss dagen før turen. Vi måtte ha den samme selvfølgelig.

(Resten av bildene fra nå av ble tatt med mobilen).

 

Så tilbake til hotellet der vi hadde en treretters og vinpakke foran oss. Vi satt der med store smil. Vi var slitne. Trette. Stolte – det var så mange følelser på en og samme tid.

 

Forrett

 

Hovedrett

Dessert

 

Anbefaler ikke denne turen til dere med små barn. Har du barn over 10 år som elsker fjellet, kjør på. Ellers anbefaler jeg det ikke.
Turen tok 9 timer med stopp på toppen på 1 time og 45 minutter. De har brevandring også der turen er mye enklere enn denne vi gikk på egenhånd. Der går man med tau med flere og med guide (dette er noe folk har sagt som har gått begge turene). Der var det noen barn med så jeg. Men denne turen er tøff, så du må gjerne teste den ut.

 

Kroppen i dag er støl i lår og legger. Knærne verker. Pulsklokken viser at jeg trenger hvile i over 8 dager, så det er ikke rart jeg føler meg litt sliten. Men overraskende bra også, så kroppen er ikke så verst.

 

Dette ble et langt innlegg, men det var en såpass heftig opplevelse at det bare ble sånn.

 

Avslutter med å takke den fantastiske kjæresten min for en magisk ferie på 3 uker, og ikke minst denne turen som ble et minne for livet. Takk for at du er du.

 

Jeg elsker deg <3

 

-Randi Annette-

FERIEN I ÅR MÅ VÆRE DEN BESTE NOEN SINNE!

Jeg har tenkt en del på denne ferien nå som jeg har feire. Er det mulig å ha det så bra på ferie? Er det virkelig så fint som jeg har det? Ja, jeg har tenkt mye på dette. Det er alltid noen ulemper med ting, men jeg skal være helt ærlig å si at jeg har ikke hatt en så fin ferie i voksen alder noen sinne.

 

Den andre ferieuken var jeg på Røros i 22 varmegrader og sol. God mat, drikke og en stor dersj kjærlighet. Ja, jeg svever på en rosa sky, og det føles som om det aldri vil ta slutt. Så jeg må si jeg føler me heldig.

 

 

 

Jeg er så utrolig takknemlig for det jeg har opplevd nå i sommer. Enda har jeg denne uken igjen av ferien og på torsdag skal jeg gjøre noe crazy. Mer om det kommer. Selv synes jeg det er utrolig kult at jeg skal gjøre dette. Aldri skjedd før, så det kan være det gir mersmak, eller at det bare blir med den ene gangen. Tiden vil vise.

 

 

-Randi Annette-

NYTER, NYTER OG NYTER

 

Det er så utrolig godt med ferie. Som fulltidsstudent så er jeg utrolig glad for at jeg har prestert å utrolig bra med kjempe gode karakterer i tillegg til at jeg jobbet en del. Dette gjorde at jeg tok valget om å unne meg tre uker ferie. 100% ferie fra både jobb og skole. Det er ikke mange studenter som gjør det, men jeg er glad for at jeg har jobbet såpass mye tidligere så jeg kunne unne meg en skikkelig god ferie.

 

 

 

I morgen reiser jeg vekk på nok en liten reise og ferden går til Røros. Det blir utrolig koselig med overnatting på hotell. Det begynner å bli en stund siden sist. Åh som jeg gleder meg. Som en liten unge faktisk. Så mye spennende å se frem til og ikke minst mye fint å se.

 

Jeg håper du har det bra og at du har fått tatt deg litt ferie du også. Regner med de aller fleste har behov for det inni mellom.

 

-Randi Annette-

 

 

KOSEKVELD MED VERDENS BESTE

Snakk om å ha ferie. En skulle kanskje tro jeg hadde tid og mulighet til å sette meg ned for å blogge, men det har vært mer enn nok å holdt på med. Ferien startet med en god del regn de første dagene, men så ble det oppholds og sol.

 

Jeg må si jeg koser meg utrolig mye nå i ferien. Jeg legger meg ikke så alt for sent, jeg sover lenge (til kanskje ni…) og har ikke noe å stresse med. Nå er jeg på Hitra og her skal jeg kose meg litt noen dager til før jeg og kjæresten min reiser videre.

 

Bildene er ifra en annen kveld vi koset oss, men jeg må nesten ta bilder av kveldens utvalg av ost og kjeks, da det er ekstra fint nå i kveld. Så skal dere få se…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå skal jeg og kjæresten min kose oss skikkelig med ost, kjeks, pølse, vin med mere.

 

 

 

 

 

Nå skal jeg og verdens beste kose oss. Nyte tiden og ferien. Dette kaller jeg livet.

 

 

 

-Randi Annette-