DEL 4 -2020

Reklame | Brazfit

Jeg gleder meg skikkelig til å dykke litt ned i siste del av fjoråret. Da skjedde det mye som for min del ble et vendepunkt.

Men først skal jeg ta dere tilbake til da vi rev en vegg mellom to soverom og lagde oss en walk in – garderobe.

 

Å rive ned for så å bygge opp er noe jeg og samboeren min har gjort mye av siden vi kjøpte oss hus, og endelig skulle vi gjøre noe for vår egen del, nemlig pusse opp soverommet vårt.

 

 

 

Jeg kom inn i en sort periode, ikke psykisk riktig nok, men svartmaling skulle vise seg å bli min “røde tråd” i huset etter veldig kort tid. Elsker svart, rett og slett. Og taket og vinduet i garderoben ble med det –svart!

 

 

 

 

Innlegget i sin helhet kan du se her.

 

 

Så var det halloween.

 

 

 

 

Jeg lagde glass med gele tidligere på dagen, så ble vi invitert bort på halloweenfest til mitt søskenbarn. Jeg skal innrømme at jeg ble litt småkvalm av å se på alle de rare fargene, men jeg spiste og smilte for barnas skyld som var i ekstase.

 

 

I denne perioden var jeg også inne i en spesiell prosess. Situasjonen var som følger:
jeg hadde kommet i kontakt med noen som så på min bakgrunn og erfaring som noe nyttig. Bare det i seg selv er jo veldig godt og fint. Etter å ha jobbet som frisør i over 14 år, tatt en bachelorgrad innen markedsføringsledelse, fikk jeg et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Jeg byttet jobb og startet som trainee.

20 november ble for meg et vendepunkt. Noe som jeg i dag setter så uendelig mye pris på. Korona har satt en stopper for mye, men personlig har jeg vært heldig. Veldig heldig. Og jeg er så uendelig glad og ikke minst takknemlig. Det var på ingen måte noe selvfølge – tvert i mot.

 

 

Hold dere fast – så kom vi omsider til bursdagen min. 22 november, det er bare å merke seg datoen med en gang. Jeg  E L S K E R  bursdag. Det er liksom min dag og det gir en god følelse. En skikkelig god følelse.

 

Og min bedre halvdel skjemte meg som vanlig bort. Hjemmelagd fersk kake ble servert like etter en bedre frokost og fine gaver. Og kvelden før dro vi på Hotell Frøya, som er er fantastisk hotell som er verdt å besøke – bare for å nevne det, og der ble jeg overrasket med drink og musikk som tilsa at noen hadde bursdag.

Jeg skal innrømme at det var stas, men det var også en smule flaut – men hey, det var verdt å vise frem noen lett røde skinn for den oppmerksomheten.

 

 

Så delte jeg et innlegg om treningsmotivasjon med mere med dere. Selve innlegget finner du her.

 

 

 

 

Så ble treningssenteret, Maxtrim, som jeg bruker stengt. Da var det hjemmetrening i fokus. Og alkohol innså jeg at jeg bare må la vær å drikke. Jeg tåler det rett og slett ikke. Ikke noe jeg henger med leppa for, tvert i mot. Det er faktisk helt greit. Mer om det og hjemmetreningen jeg utførte kan dere lese her om dere vil.

 

 

Det ble et veldig rart år, og året 2021 har på mange måter sin sjarm det også, om jeg kan beskrive det på den måten. Håper og tror at det blir lysere og bedre fremover. Jeg har trua.

 

Har du?

 

 

-Ranid Annette-

Prosjekt på hjemmebane – personlig mål økonomisk!

Siste uken har jeg overgått meg selv litt – igjen.

 

Etter endt arbeidsdag har et nytt prosjekt på hjemmebane stått for tur. Nemlig oppussing av bad og vaskerom. Det innebar riving av tak, vegger, isolasjon, dusjkabinett, baderomsinnredning og ikke minst meisling av gulv. Vi har nå jobbet nesten hver kveld i 1,5 uke, og nå er det kun 45 minutter med meisling igjen før vi kan si oss ferdig. Da er det profesjonelle folk som skal inn og bygge opp bad og vaskerom for oss. Og hele motivasjonen til å stå på såpass hardt som vi har gjort er at vi vet at vi om veldig kort tid kan legge verktøyet på hylla – fagfolk kommer inn å fullfører vårt prosjekt.

#Verdtdet

 

Vi har pusset opp over halve huset alene på svært kort tid. Nå skal vi unne oss hjelp og det gleder vi oss til.

 

 

 

 

På grunn av at vi må ut med en ganske stor sum på oppussingen av bad og vaskerom har jeg selv satt meg et personlig mål som skal vare helt til badet og vaskerommet står ferdig. Jeg har nemlig 100% shoppe stopp og det startet 01.01.21. Det vil si at jeg får ikke lov til å kjøpe en fin vase bare fordi den hadde passet perfekt med mine selvplukkede strå. Jeg får heller ikke lov til å kjøpe meg nye klær. Jeg drives jo av konkurranse og konkrete mål, så dette er et eksempel på å være både bevisst på økonomien, men også få den evnen til å se at jeg har alt jeg trenger – og mer til. Personlig så opplever jeg at jeg lærer mye av nettopp det å se at jeg har det jeg trenger.

 

Walk in closet som vi lagde oss i fjor høst har vært en bidragsyter til nettopp det. De aller fleste plaggene mine henger opp på kleshengere og de blir så og si aldri brukt, fordi det er kjappere å plukke fra øverste del i skuffene (og kanskje litt fordi jeg er 162cm). Poenget mitt er at jeg innser at jeg hadde greid meg med halvparten av det jeg har, og behovet for å shoppe har med det begrenset seg veldig. Også er det jo Covid-19 – det er bare å holde seg hjemme mest mulig så finstasen kan bare henge i skapet.

 

Jeg har aldri slitt økonomisk og aldri opplevd det å være blakk eller ha dårlig råd. Jeg har alltid vært fornuftig når det gjelder økonomi, og det er nok årsaken til at jeg har et bevisst forhold til bruk av penger. Jeg har gjort mange dårlige kjøp i form av at jeg har handlet raskt uten å ha tenkt nøye igjennom ting, og jeg har handlet på nettsider av ymse kvalitet. Feilfri er jeg absolutt ikke, men god kontroll – det har jeg. Og det har jeg tenkt å fortsette med. Jeg har inspirert venner med hvordan jeg tenker når det gjelder økonomi, og jeg synes det er inspirerende at de ønsker å lære og få innsikt i hvordan de kan handle smartere.

 

Er det noe jeg brenner for så er det å hjelpe andre, inspirere de og være en god sparringspartner. Det kan være både i sammenheng med trening, jobb, hvordan takle utfordringer eller motgang – jeg blir inspirert av at andre rundt meg lykkes.

 

 

Hva er vel bedre enn å være vitne til nettopp det? Å lykkes…..

 

 

-Randi Annette-