RANDI ANNETTE – I DET KREATIVE HJØRNET!

Nå er det snart to uker siden jeg fant min kreative sjel – det var en seksårsdag som skulle feiers skal dere vite.

 

Min yngste bonusdatter som jeg er så uendelig glad i og stolt over, kunne gå vekk ifra det å si at hun var 5,5 år gammel, til seks år – endelig. Barn er jo veldig opptatt av alderen sin skal dere vite.

I år som i fjor fikk jeg lov til å ta litt ansvar for baksten til bursdagen.
I fjor skrev jeg et blogginnlegg om det å være bonusmor;

 

Det kan sies my forskjellig om barn. Men for meg som mistet mamma i en alder av åtte år, får ekstremt mye kjærlighet av å være med barn generelt. Det blir på mange måter å se meg selv som barn, også nå ta en rolle som en bonusmor. Det er uendelig mye kjærlighet som jeg har lyst til å gi til barna som jeg selv ikke fikk oppleve å få av mamma. Masse kjærlighet når hun levde, men etter hun brått gikk bort, var det et tomrom som enda er et hull. Men som sakte men sikkert blir tettere av nettopp disse skjønne barna.

Blogginnlegget i sin helhet kan du lese her.

 

I år ble det muffins med spreke farger og diverse pynt. Perfekt ifølge bursdagsbarnet selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til kreative muffins, ble det gulrotkake med litt farger.

På grunn av korona så feiret vi utendørs med nærmeste familie. Vi tente opp i bålpannen og grillet pinnebrød, samtidig som vi koset oss med levende lys og kakao. Det ble innslag av både snøballkrig og kalde opplevelser med snø i nakken og ryggen.

 

Rett og slett som en barnebursdag skal være – mye lek og godt å spise.

 

Nå er det bare en måned igjen til neste barnebursdag her i huset, så jeg får se om jeg får være litt kreativ i den anledningen også.

 

Jeg er så heldig som har fått lov til å bli en del av denne familien. Når jeg ikke har rotet meg til å få egne barn så er det godt å ha tre bonusbarn som jeg sier er mine – for de er faktisk litt mine også <3

 

-Randi Annette-

DEL 2 – 2020

Reklame | Brazfit

April – helt klart en god måned helsemessig!

 

Det ble noen gåturer utendørs når alt var stengt ned i april. I såfall så mye det lot seg gjøre. Her var jeg på tur med familien min, 6km gåtur på Torvhatten.

Det er hyggelig å kunne ha kontakt med studievenner og venner ellers over skype, men jeg må si jeg blir sliten av å sitte helt i ro over flere timer. Etter å ha vært i frisørbransjen i 14 år, er jeg ikke så vant til å sitte mye i ro. Men det skal også sies at jeg har studert i seks år nå, så litt vant har jeg naturligvis blitt.

 

 

 

 

Jeg bodde mer eller mindre til kjæresten min fra koronaen kom, til jeg var ferdig som student. Og vi var mye innendørs og fikset på huset, malte, bakte og den slags.

 

Her ser dere noe av baksten jeg stod for. Jeg raste ned i vekt i koronatiden. Hele seks kilo. Men det skal sies at jeg trente langt ifra så mye som jeg gjorde til vanlig. Så det var nok en del muskler som røyk med der.

 

 

Håper dere blir fristet – det ble i såfall jeg i skrivende stund.

 

 

 

På tross av at treningssentrene var stengt, fikk jeg utført noen få styrkeøkter hjemme. Men det var minimalt, skal sies. Jeg slet veldig med motivasjonen for å orke å trene hjemme. Ikke for at jeg ikke kan bli like sliten av det, men jeg liker å trene med tunge vekter. Så jeg tror det er derfor jeg kan oppleve hjemmetrening som et tiltak.

 

Her ser dere noen av øvelsene jeg utførte.

 

Mageøvelser.

 

 

Pushups med strikk.

 

 

 

Dagen etter økte jeg på med mer utfordrende øvelser som jeg utførte innendørs, samt tok noen utendørs som en avslutning på økten.

 

 

 

Øvelse nummer 1:
Ha strikket nederst ved anklene som anvist på bildet. Jeg utfører øvelsen ved at strikket er konstant i spenn, også beveger jeg med sidelengs med en liten knekk i knærne. Eksempelvis 10 steg til høyre, for så å ta 10 steg til venstre. 3 runder.

 

Innlegget jeg delte med dere inneholder tre ulike øvelser som kan utføres med strikk. Du kan se innlegget i sin helhet ved å trykke på denne linken.

 

 

Og her finner du innlegget som tar deg med på en treningsøkt der du kan velge om du vil benytte treningsutstyr eller ikke – innendørs eller utendørs.

 

 

 

 

 

 

 

I mellom skrivingen av min bachelor og lesing til tre eksamener, ble det å legge inn bud på vårt drømmehus. Jeg endte opp med å ta sats i en usikker tid, og kjøpe hus med kjæresten min – verdens beste samboer <3

 

 

 

 

Så kom 17.mai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F U L L F Ø R T  B A C H E L O R G R A D – M A R K E D S F Ø R I N G S L E D E L S E!

 

Det var mer eller mindre verdt å jobbe etter det målet om å være ferdig med bacheloren til i dag, fredag 29. mai, selv om fristen er først om fem dager, 3.juni. Det innebar riktig nok to dager med intersiv jobbing, fra klokken 09.30 til 21.15 i går, og i dag fra 08.30 til 17.30. Vi har unnet oss fri hver eneste helg, to uker nå og da med fri fra bachelor så vi kunne jobbe med andre fag. Ja, for jeg hadde tre eksamener utenom denne bacheloren også som fortjente litt oppmerksomhet og hard jobbing.

 

I det jeg forstod at det var snakk om noen få minutter til bacheloroppgaven skulle leveres, begynte tårene å presse på. Jeg var rett og slett utslitt. Helt ferdig. Ikke nok med dette eksamenskjøret, jeg har også flyttet og vasket ut en leilighet, ordnet med nye leietakere og det som hører med der. Samt vært i banken og ordnet papirer – ja, fordi jeg kjøpte jo også et hus for tre uker siden.

Så det har vært et kjør (mildt sagt) i hele 2020.

 

Men om jeg synes det er verdt alt strevet? Ja, det er det ingen tvil om.

 

 

Så kom jeg med en oppdatering, da det hadde skjedd ganske mye i livet mitt på relativt kort tid.

 

Jeg har avsluttet livet mitt i Trondheim (hjelpes, det hørtes dramatisk ut, men ja, jeg har flyttet fra byen).

Nå bor jeg veldig sentralt på Sistranda som er på Frøya, og her har jeg også kjøpt et utrolig stort hus på nesten 200kvm. Ikke nok med det, men jeg har også startet som frisør, der jeg har jobbet i snart en måned. Så her har det ikke skjedd rent lite. Jeg har vel mer eller mindre åpnet en ny dør og gått all in, vil jeg si.

 

 

Så delte jeg noen bilder av hagen min. Det blir en del hagearbeid med 1 mål med tomt. Alt fra blomsterbed, platting og veranda, til jordbærhage og plen.

 

 

 

 

 

 

 

Og nå er det et kombinert vaskerom og bad som står for tur, som vi skal pusse opp. Vi starter med rivingen allerede til uken vil jeg tro, så får vi proffe fagfolk til å utføre selve jobben. Vi har selv pusset opp halve huset, så det skal bli utrolig kjekt å få litt hjelp nå.

 

Håper dere har fått en fin start på året 2021 – det vil jeg si at jeg har fått. Jeg prøver å se noe positivt med det som skjer hver dag. Om det så er et fint vær, ringe noen jeg ikke kan møte fysisk, eller å spille spill med familien.

 

Hva gjør at du får en fin dag? Legg gjerne igjen en kommentar.

 

-Randi Annette-

 

DEL 1 – 2020

Reklame | Brazfit

Jeg tenker å fortsette med min lille tradisjon, nemlig å ta dere med på den reisen jeg har vært igjennom i året som har vært.

 

Januar 2020 startet med å si noen ord om nyttårsfeiringen jeg hadde.

 

 

 

 

 

Og jeg skrev noen ord om å være bonusmor. Her kan dere lese det blogginnlegget om dere vil.

 

 

 

 

Jeg startet året 2020 med det å trene på et nytt treningssenter, med nytt treningsprogram og med nye mål. Jeg skulle delta på to konkurranser. Tour de Frøya og Wox Trøndelag. Det gikk jo rett vest, og hvorfor vet dere like godt som meg, Covid-19.

 

 

Og ja, jeg var utrolig motivert.

 

 

Og det ble en god del sykling. Det var mitt fremkomstmiddel i bartebyen, uansett vær. Og jeg hadde noen fortvilte øyeblikk, men været kunne jeg ikke gjøre noe med. Jeg var jammen sporty når jeg bodde i Trondheim. Det må jeg bare få si.

 

 

 

Også skulle jeg prestere, på BIs vegne. Jeg skrev følgende:

 

 

Nå er det litt over en måned siden jeg avsluttet min siste eksamen, som var i henhold til mitt internship som jeg hadde hos Toyota Bilia i Trondheim. Da skulle jeg ha en muntlig eksamen og snakke foran to sensorer. Og jeg presterte veldig bra i det faget og da får man som fortjent. Eller hva jeg skal si.

 

Poenget er at BI ønsket at jeg skulle snakke om min opplevelse av å være internship. Så i morgen skal jeg snakke om dette til omtrent hundre stykker. Og da er det i et auditorium, full belysning og de ser ned på meg og jeg opp på de. Men jeg skal ikke gjøre det noe større enn hva det er, for da blir jeg nervøs. Det er ikke mange minuttene heller, men jeg har en tendens til å prate. Jeg elsker å prate. Så jeg får håper jeg ikke blir for engasjert. Det hadde blitt flaut.

 

Jeg vil prestere best mulig, og jeg vet at uansett hvor mye jeg øver, så sier jeg aldri helt det jeg hadde tenkt. Så jeg tenker at jeg får en utfordring, jeg griper den og jeg får noe utav det. Det er bare å vinne på å gjøre dette, rett og slett. Så får jeg tenke at jeg har gjort dette før, og jeg kommer til å må gjøre det igjen senere i livet. Jeg skal jo i bunn og grunn bare være stolt over å blitt valgt til å gjøre dette. Så det er bare å kjøre på. Linken i sin helhet finner du her.

 

 

 

Også delte jeg et ganske personlig innlegg, som omhandler litt om en brå og brutal hendelse i livet mitt. Om du ønsker, kan du lese mer her.

 

 

 

Så delte jeg veldig mange tips for dere som trener eller er aktive. Nå ble jeg selv inspirert. Se så mye godt du kan lage deg – og det er enkelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For mer inspirasjon og noen oppskrifter, sjekk ut linken her.

 

 

Så kom Covid-19.

Å jeg lot meg provosere av enkelte som hadde holdninger jeg absolutt ikke kunne støtte.
“Jeg ønsker ikke å fremstå som hysterisk eller usaklig. Men jeg vil bare ha en slutt på at folk snakker om viruset som om det var en sterk forkjølelse. Jeg har folk i min familie som er i risikogruppen, og jeg har mistet ett familiemedlem for mye allerede, men det er en annen historie. Stå heller sammen og tør å vis at du er litt engstelig enn å tulle vekk en så alvorlig sak”.

 

Og det ble å reise til min bedre halvdel, å bo på Hitra på ubestemt tid. Det skulle vise seg at jeg ikke skulle tilbake til Trondheim. Nå skulle jeg flytte. Og det ble mange fine gåturer, og ikke minst fine stunder sammen i mellom skrivingen på bacheloren, og forberedelsene til eksamen.

 

Oppskriften delte jeg selvsagt med dere også.

Du trenger følgende for 6-7 pinnebrød:

4 dl hvetemel

1/2 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss olje

ca 1 1/2 dl vann

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre først, og tilsett deretter vann og olje. Rør sammen til en glatt deig.

 

Jeg oppbevarte den i en brødpose.

 

 

På tross av et realt sjokk og en sotr utfordring å håndtere, ble del 1 av året ganske fint. Jeg husker jeg satt veldig stor pris på å være stundent på denne tiden. Selv om det var tøft å skrive bachelor med noen som satt en helt annen plass, og at jeg leste på tre andre eksamener. Men jeg fikset det, og ikke minst lærte mye.

 

-Randi Annette-