SLIK HAR DE SISTE UKENE VÆRT

En skulle kanskje tro at jeg hadde bedre tid nå med et virus som hemmer meg i å gjøre mye av det jeg ellers gjør, men det er faktisk minst like travelt nå. Jeg starter dagen med en lun havregrynsgrøt, et glass melk og en kopp kaffe. Så oppdaterer jeg meg på nyheter før jeg starter med dagens med studiet.

 

Stort sett er det bacheloren som står på planen, og den jobber jeg med stort sett hver dag i fem timer. Selv om jeg har tre andre eksamener utenom denne å fokusere på, så er det uten tvil bacheloren som krever mest.
Og når jeg først er inne på det, så kan du hjelpe meg ved å svare på spørreundersøkelsen som er anonym, og den tar kun 4-5 minutter. Link her

På forhånd – tusen takk.

 

Jeg må innrømme at jeg ikke har på alarm og at jeg heller foretrekker å sove ut. Det vil si, at jeg står opp mellom klokken 09.00 – 10.00. Så det er ikke så sent. Når viruset først kom så sov jeg utrolig dårlig. Noe sikkert mange kan kjenne seg igjen i. Jeg verdsetter det å kunne sove godt og våkne uthvilt, så da får jeg starte dagen en times tid senere enn før. Det er bedre enn å stå opp veldig tidlig, og med det ikke være uthvilt for det dagene krever av meg.

 

 

 

Etter så mange timer med skole er det godt å få rørt kroppen. Jeg har vært i nærområdet her hvor jeg befinner meg, noe jeg anbefaler sterkt at alle gjør. Med det så er det bare å bruke fantasien.

Jeg har fisket, støpet mur, vasket veranda med høytrykkspyler, ryddet og brent ting på bål. Jeg har også ligget i telt med snø og haggel rundt meg. Jeg har også baket brød, kanelboller og gjort husarbeid.

 

Stort sett har det blitt en til tre lange gåturer i uken, men jeg har også gjort mye fysisk. Jeg opplever at en god og lang gåtur er medisin for hodet og kroppen på den ene siden, men på den andre siden så er fysisk arbeid som det å løfte tungt, slå spiker og bruke kroppen uten å tenke at man nødvendigvis trener noe jeg liker veldig godt. Så mitt råd er en kombinasjon av dette.

 

Mange bruker hjemmetrening med ren styrke. Jeg liker en kombinasjon. Mer som det å trene uten å fokusere på at man trener. Bruke kroppen på andre måter enn hva som er typisk for en treningsøkt. Markløft kan erstattes med tunge løft utendørs, eksempelvis store steiner og den slags.

 

Nå har jeg stekt to brød, så nå skal jeg koke kakao. Det må jo bli godt. Nystekt brød og kakao.

 

Unn dere noe godt dere også. Ta en telefon til en venn. Smil til deg selv i speilet. Husk at det er du som bestemmer og er sjefen for tankene du har i hodet ditt.

Selv har jeg grått utrolig mye. Jeg har vært lei meg over at jeg er ferdig med utdannelsen min om to måneder, og at viruset setter en stopper for min del. Sjansen for at jeg har en jobb å gå til etter endt studiet er minimal. Jeg eier en leilighet. Er fulltidsstudent. Hadde mange drømmer og mål, som nå er blitt utsatt. Men heldigivs så har jeg troen. Det bør du også ha. Uansett hvor ille du nå har det. Husk å smil til deg selv når du ser deg i speilet. Gå en tur. Tenk langsiktig. Se for deg målstreken. Jeg heier på deg. Og det bør du også.

 

-Randi Annette.

MAKS AVBREKK FRA VIRUS OG ANDRE BEKYMRINGER

Jeg skal ikke sitte en lørdagskveld å sutre og klage over hvor trasig alt er. Nettopp av den enkle grunn at jeg nå, etter en tung uke, endelig føler at jeg har det ganske bra. Jeg har ikke en jobb å gå til, ikke har jeg krav på dagpenger fordi jeg er fulltidsstudent, jeg har huslån og studielån. Men jeg har heldigvis helsen i godt behold og her jeg er nå føler jeg at jeg er langt vekk ifra virus og alt som har med bekymringer å gjøre.

 

Etter å ha vært innendørs nesten konstant i over en uke, var jeg i kveld ute på en kveldstur og nytet noen timer med kjæresten min og barna hans. Båltenning og pinnebrød med mere. Helt fantastisk og en kveld jeg kommer til å huske resten av mitt liv.

 

 

 

 

Oppskriften på pinnebrødet her var bare helt magisk. Jeg har prøvd en annen oppskrift tidligere, men den ble bare klissete. Denne ble helt perfekt.

Du trenger følgende for 6-7 pinnebrød:

4 dl hvetemel

1/2 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss olje

ca 1 1/2 dl vann

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre først, og tilsett deretter vann og olje. Rør sammen til en glatt deig.

 

Jeg oppbevarte den i en brødpose.

 

 

Jeg savner vennene mine og pappa, men jeg er glad jeg har noen rundt meg nå som er veldig glad i meg. Utrolig mye ble plutselig både utsatt og snudd på hodet for min del. Men jeg har opplevd verre ting enn dette, og jeg vet det vil komme lysere tider.

 

 

 

 

 

Det å kle seg godt, lukke øynene og bare nyte stillheten.

 

 

Livet.

 

 

 

-Randi Annette-

JEG GA MEG SELV DEN SISTE MULIGHETEN

Reklame | Brazfit

Jeg gikk inn i en vurderingsprosess på onsdag.

Var den siste treningsøkten gjennomført på en stund, eller skulle jeg ta sjansen å trene bare en gang til?!
Jeg valgte å trene i går, men da så tidlig som i halv åtte tiden. Jeg spritet hendene før hver øvelse, vasket over utstyr og var veldig nøye med hygienen, og det var bare tre andre på senteret. Det føltes ikke 100% trygt, men jeg tok alle forhåndregler jeg kunne ta.

 

 

Når jeg kom hjem bestemte jeg meg for å ikke trene noe mer før viruset har dempet seg, og like etter ble alle treningssentre stengt, så da ble det i så fall en enkel oppgave å la være å trene for min del.

 

Jeg har fått ekstremt mange personlige rekorder bare de siste ukene. Jeg har økt med alt fra fem til ti kilo på enkelte øvelser, og var ganske godt i gang til å bygge styrken i den ellers så stressende kroppen. Men nå blir det satt på pause, noe som er fullstendig innafor.

 

Dette viruset har gått til hodet på meg. Jeg er engstelig og utrolig redd for hvordan ting er om noen uker. Livet mitt ble på mange arenaer snudd helt på hodet, og den usikkerheten takler jeg dårlig. Jobb og økonomi er noe som må være på plass. Helsen er også viktig. Nå tar jeg innover meg alle bekymringene til de jeg kjenner også. Sjefene mine, vennene mine, hjemkommunen min Frøya som har mange bedrifter som ikke har det så greit. Det er typisk meg å ta dette inn på meg.

 

Ikke har jeg matlyst og smilet er godt innpakket i en maske som ikke passer til min personlighet over hodet. Enten så går det bra, eller så går det over? Jeg vet ikke helt jeg altså.

 

 

-Randi Annette-

 

TA DERE SAMMEN – SLUTT Å BAGATELLISERE DETTE VIRUSET!

Jeg hadde tenkt å tie, helt til nå når jeg har fått nok.

 

Nå kjenner jeg at jeg må få sagt min personlige mening rundt dette viruset som har pågått alt for lenge. Jeg får stadig høre at jeg ikke er i en risikogruppe, så dersom jeg skulle bli smittet så merker jeg ingenting. Det går fint. Men hvem kan fortelle meg at det vil gå bra? Hva vet jeg om hva min kropp tåler? Hva med bivirkningen? Hvor mange går ikke rundt med sykdommer de ikke vet de har? Det er mye tanker rundt dette for min del. Jeg velger heller å være forberedt på at det kan ramme meg og min familie, enn å være helt blåst å tenke at jeg aldri vil komme utfor det.

 

Viruset kommer nærmere og nærmere meg i lys av at folk i min krets har noen i sin familie som er smittet. Jeg må faktisk begynne å tenke over hvor jeg går og hvor jeg oppholder meg.

 

 

 

 

Er det steder jeg kan unngå å ferdes, så må jeg faktisk unngå det. Nå er jeg i en vurderingsprosess om jeg skal slutte å trene på treningssenteret for å være enda mer sikker. På treningssentre er det masse folk som ikke forstår viktigheten med å holde seg hjemme dersom de er syke. Jeg spriter hendene mine mange ganger iløpet av treningsøkten for å være helt sikker, men om det er trygt selv med håndvask og spriting av hendene er jeg ikke sikker på.

 

Nå er Handleshøyskolen BI også tatt tiltak, så nå blir det ingen fysiske forelesninger. Så slik det ser ut nå, blir jeg nok svært mye hjemme hos meg selv. Og det må jeg si føles trygt.

 

Jeg ønsker ikke å fremstå som hysterisk eller usaklig. Men jeg vil bare ha en slutt på at folk snakker om viruset som om det var en sterk forkjølelse. Jeg har folk i min familie som er i risikogruppen, og jeg har mistet ett familiemedlem for mye allerede, men det er en annen historie. Stå heller sammen og tør å vis at du er litt engstelig enn å tulle vekk en så alvorlig sak.

 

Takk og god natt.

 

 

-Randi Annette-

 

MASSE TIPS TIL SUNN MAT – PERFEKT FOR DEG SOM TRENER

I bunn og grunn så er sunn mat viktig, uavhengig av om du trener eller ikke. Jeg elsker å lage mat, og er veldig opptatt av hva jeg spiser. Ikke hysterisk på noe som helst måte, men jeg liker å ta vare på helsen min.

 

Nå skal det sies at jeg er veldig heldig som har en pappa som jobber som fisker, og med det har jeg veldig god tilgang på fisk. Og ellers passer jeg på å handle mye av det som er på tilbud, når det kommer til kjøttvarer. Jeg har heldigvis ikke en stor fryser, så jeg slipper å miste oversikten.

 

Så her kommer det noen bilder av det du kan lage deg etter trening, som en sunn middag eller generelt for å ta vare på helsen din.

 

Kokt fisk med søtpotet og salat

 

Hjemmelagde knekkebrød. Oppskriften finner du her

 

 

Deilig smoothie

 

Et kjekt tips er å alltid ha sunn mat på kjøkkenbenken og bordet du har i stuen. Tomater inneholder ingen kalorier (det er skremmende lite), og det demper søtsuget. Mango er også utrolig godt. Jeg er personlig litt lat, så jeg foretrekker stort sett å kjøpe noe jeg kan spise uten å måtte skjære det opp. Eksempelvis bananer, pærer, epler, tomater etc.,

 

 

 

Salat med tunfisk, kylling eller skinke. Jeg spise ekstremt mye salat med tunfisk for noen år tilbake. Å nå når jeg kom over dette bildet fra den gangen, så ble jeg påpinnet dette.

 

Bær med litt honning er også en sikker vinner når søtsuget melder seg. Jeg har alltid bær i fryseren. Kjøpt, vel og merke. Når sommeren kommer skal jeg få plukket litt bær. Det er jo i grunn bare dumt å ikke gjøre det.

 

Restemiddag eksister ikke i mitt hjem etter å ha prøvet og feilet. Jeg tar opp middag fra fryseren hver eneste dag som jeg på forhånd har veid og fryst ned i passende posjoner, og jeg veier pasta/ris før jeg koker for å unngå å kaste mat. Dette har jeg gjort helt siden 2015.

Men skulle det bli igjen middag, så egner det seg fint som et lite måltid etter trening, som matpakke på jobb eller skole.

 

Du kommer langt med tre grønnsakstyper med kjøtt eller fisk. Enkelt og sunt. Mat som mer eller mindre lager seg selv er jo supert. Og foretrekker du ferdigkuttet grønnsaker så er det i hvertfall en lek.

 

 

Dippen kan du velge selv. Hollyday er min favoritt. Men det er i grunn bare å blande gode krydder i en boks med lettrømme, creme fraiche.

 

 

Dette var litt tips for deg som vil ha kjekke, raske tips etter trening, eller når søtsuget skulle melde seg. Det er klart vi skal kose oss med snop og lignende også, men hensikten med dette blogginnlegget var å gi dere inspirasjon i tilfeller der dere ønsker å velge noe sunt fremfor noe usunt.

 

Noe du lurer på? Ikke nøl med å legge igjen en kommentar.

 

-Randi Annette-

100% INNENDØRS – 100% LATSKAP

Det er både kjipt og godt på en og samme tid. I dag har jeg faktisk vært innendørs 100%. Ikke en eneste luftetur. Men tiden har fløyet avgårdet, så plutselig var det kveld. Jeg har nesten konstant jobbet med marketsrett i hele dag, og jeg har tydeligvis vært i en god flyt i og med at jeg knapt har sett på klokken.

 

Og nå er jeg i en vurderingsprosess der jeg enten velger å slenge meg på sofaen til jeg skal legge meg, eller om jeg skal ta på meg skoene for en kveldstur.

 

 

 

Det oppleves sikkert veldig rart for mange av dere at jeg har vært innendørs i hele dag og studert, noe jeg godt kan forstå. Men dagene mine er ellers så hektiske, og i dag når jeg kunne være hjemme, så var det utrolig godt å kunne være ene og alene. Og nødvendig, med tanke på å få jobbet godt med studiet.

Men om det blir riktig å kalle meg selv for lat, er jeg ikke så sikker på. Men i lys av at jeg har vært innendørs i hele dag, ja, så kanskje jeg er litt lat.

 

 

Nå er jeg redd sofaen vinner i kveld. Men kvelden er vel enda ung – kanskje.

#optimist

 

-Randi Annette-

RED BODYSUIT – FOTOSHOOT I MINUSGRADER

Reklame | Brazfit

I helgen som var, var jeg hjemme i havgapet og feiret min godeste pappa som ble 63 år. Det var utrolig hyggelig og avslappende å være hjemme, som vanlig.

Og rett før helgen fikk jeg en pakke fra min sponsor, Brazfit. En knall rød bodysuit med åpen rygg.

 

Brazfit Anticelulit Red Bodysuit – One Piece

  • Stilig Scoop nakke og brede skulderstropper for maksimal komfort
  • Denne fantastike bodysuiten kan brukes til treningsøkten, en uformell ettermiddag, for yoga, løping eller pilates.
  • Tettsittende passform
  • Perfekt for høy ytelse og intensitet
  • Overlegent stoff som er i stand til å transportere bort svette og fuktighet, pustende og beholder fargen godt. Denne har også forskjellige materialer som er basert på kroppens behov. Derfor bør du velge et produkt i et luftig materiale, som tørker fort

 

Materiale: 90% Polyamid, 10% Elastan

 

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg til å bruke denne i sommer, når kroppen er litt mer avslappene og når jeg forhåpentligvis er litt mindre hvit i huden. Det var bitende kaldt når disse bildene ble tatt, så derfor kan dere se flere bilder og mer informasjon på Brazfit sin hjemmeside. Sjekk den ut her.

 

Husk at dere kan benytte dere av min rabattkode, randiae20, som gir 20% avslag. På min story på instagram (@randiae) ligger det videoer av meg fra trening der jeg bruker denne bodysuiten.

 

Noen spørsmål? Ikke nøl med å legge igjen en kommentar.

 

-Randi Annette-