HJEMMETRENING – SÅ ENKELT, MEN SAMTIDIG SÅ VANSKELIG!

Reklame | Brazfit

I dag våknet jeg klokken 10.20, og det gjorde jeg også i går. Jeg sover vanligvis ikke så lenge, men nå som jeg faktisk kan så nyter jeg den muligheten fullt ut. Jeg lå sikkert våken en time i sengen før jeg stod opp. Jeg leste nyheter og endte opp med å se på treningsvideoer og lignende på Instagram. Da bestemte jeg meg. Jeg skulle trene!

 

 

 

Hjemmetrening er så enkelt, men samtidig så vanskelig – spør dere meg. Jeg har ganske bra med treningsutstyr så det står ikke på det. Men det er på mange måter ikke denne treningsformen jeg liker. Det å løfte vekter er noe jeg liker. Og det får jeg ikke gjort hjemme på samme måte. Men jeg har erfart igjennom mange år at litt trening er bedre enn ingenting. Så da var det bare å bestemme seg.

 

 

 

 

Ulike øvelser på en slik rulle er noe jeg vet kroppen min har godt av. Det er vondt, men smerte er godt. Det må litt smerte til for å oppnå resultater. Og når det kommer til løping, så får jeg fort smerter i knærne. Derfor er rullen min beste venn, så jeg må bare tvinge meg selv til å bruke den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg må bare bestemme meg nå, for at jeg skal bli flinkere. Og da passer det kanskje fint med et nytt år også. Det er helt klart en del jeg begynner å innse at jeg bare må slutte med, og starte med.

 

Alkohol for eksempel, det er noe jeg tåler veldig dårlig. Min bedre halvdel sier at det holder med at polet er åpent, så blir jeg brisen. Så ja, det sier jo litt. Jeg tåler ingenting før jeg blir brisen, og etter bare noen få enheter er jeg gjerne dårlig en dag eller to. Og nå kjenner jeg at jeg rett og slett er skikkelig lei av å bli dårlig av så lite. Så da skal jeg gå inn i året 2021 med å trene mer hjemme (noe jeg også er nødt til nå som treningssenteret er stengt), også skal jeg bare akseptere at alkohol er noe jeg kan greie meg uten.

 

 

 

Hjemmetreningen varte i 25 minutter, og jeg er fornøyd med det. Også toppet jeg det hele med å teste kneet mitt med en joggetur på 2 km. Det er bedre enn ingenting. Nå skal jeg starte sakte, men sikkert for å unngå skader. Jeg er skikkelig motivert nå kjenner jeg. Når korona kom i mars, ødela den alt i henhold til min motivasjon til å trene. Men nå har jeg bestemt meg. Og når jeg har bestemt meg, så er det alvor.

 

Nå blir det fokus på å trene på en sunn måte, spise og drikke det kroppen og min trening har godt av. Jeg kuttet ut alkohol og usunn mat i 2014 også, og da haglet det inn med negative kommentarer. Ikke at jeg ser hva som er så negativt med det, men jeg forstår at det vil alltids være noen som mener noe om ulike valg som tas – av meg og av andre.

 

Jeg er heldigvis trygg på meg selv og jeg vet hva som er bra for meg. Og det holder for meg.

 

 

-Randi Annette-

GODT I GANG MED PLANLEGGINGEN!

Det skulle etter planen ta to til tre år før vi skulle starte på igjen med å pusse opp huset vårt. En ganske bra innsats har ført til at vi har fått til ganske mye på bare fem måneder. Riktig nok så er halve huset pusset opp nå. Men etter noen uker uten oppussing, greide vi ikke å styre unna tanken på å pusse opp mer. Nå har vi tegnet og planlagt hvordan vi skal innrede badet i første etasje, som vil bli kombinert vaskerom og bad. Og rivingen starter bare om to til tre uker.

 

 

Det er ikke så veldig enkelt å bestemme seg for hvordan man skal innrede et bad, merker jeg. Med tanke på at det koster ganske mye, og at det er ikke noe som gjøres så ofte, så er det viktig at vi tenker nøye igjennom alle detaljer. For min del er det mye viktigere at det er praktisk og at vi legger opp til smarte løsninger enn at det skal være så fint. Ja, det skal selvfølgelig være fint, men det må også dekke ulike behov.

 

 

 

 

Nå har vi målt og tapet ulike områder slik at vi enklere kan se for oss hvor langt skapene kommer ut, hvor vaskemaskinen skal stå og lignende. På denne måten har vi nå greid å se for oss hvor stor plass vi har rundt oss når vi er i rommet. Min erfaring så langt er at ting tar mer plass enn hva en skulle tro. Så tape og det å møblere det forsiktig med andre ting som kan sammenlignes med møbler som skal stå der i utgangspunktet, har for min del vært til stor hjelp. Det er viktig å ha drømmer, men det er også veldig viktig å være realistisk.

 

 

Nå blir det å se på masse bilder for å hente mer inspirasjon. Jeg er skikkelig spent på hvilke farger vi ender opp med. Selv er jeg glad i mørke farger på den ene siden, men på den andre siden er det fint med lyse farger også med tanke på romfølelsen. Dette blir utrolig spennende.

Tvi-tvi-

 

-Randi Annette-

 

 

NOE Å FINNE UT AV – DET FÅR TA DEN TIDEN DET TAR

Reklame | Klærne er sponset av Brazfit

Noen ganger er det bare en ting som skal til, og det er å bestemme seg. Det er mange som roser meg for at jeg er så flink til å trene, men jeg trener langt ifra så mye som før. Men alt handler om rutiner.

Jeg har senest i kveld vært på en time på Maxtrim, 60 minutter med spinning. Jeg hadde sett for meg en verre opplevelse enn hvordan det faktisk ble. Og det var kult. Jeg greide å holde igjen og ikke bli for ivrig. Det er en hårfin balanse det der.

 

Ett år siden sist spinningøkt, og det ga mersmak. Og det er positivt. Så kanskje jeg må få litt drahjelp ved å faktisk møte opp på timer eller trene med noen, og ikke kun fokusere på ren styrketrenig. Det er i såfall noe jeg skal finne utav. For jeg skal finne tilbake til den treningsglade jenta.

 

Det er mye fokus på hjemmet vårt. Huset vi kjøpte begynner virkelig å bli fint og koselig, og det er klart vi ønsker å prioritere det som er det beste for familien, men kanksje tiden er inne for å tenke på hva jeg selv trenger. Hva er best for meg? Jo, det er å holde på med hobbyen min – trening.

 

Så får vi se da, om jeg kommer tilbake til de rutinene jeg en gang hadde.

 

-Randi Annette-