IKKE BARE SERVITØRER OPPLEVER TRAKASSERING

I disse dager er det veldig fokus på servitører og julebordsessongen. Det er nå folk er i godt selskap ute og med litt ekstra promille, kan de både utføre handlinger og komme med krenkende ord. Dette er alvorlig – faktisk svært alvorlig. Jeg synes det er så merkelig at noen kan tillate seg selv å spørre om servitøren er på menyen og lignende.

 

Og her tror jeg mange tenker at damer er de som blir utsatt, men jeg tror nok også menn kan finne det ubehagelig, at voksne kvinner som kunne vært deres mor kommer med noen ord. Og ikke for det, man trenger ikke å henge seg opp i alderen på de som kommer med kommentarer. Er det over streken, så er det over streken.

 

 

For noen år siden var jeg i en artikkel i VG. Dere kan lese hele saken her.

Som lærling fikk Randi Annette Enge (25) et uventet svar på spørsmålet om hvordan kunden ønsket å bli klippet. Han så meg inn i øynene, satte hånden på låret mitt og sa at jeg kunne gjøre hva jeg ville. Jeg var 18 år og veldig usikker. Det var ikke greit i det hele tatt.

 

Dette var noe av det som skjedde. Ja, det skjer over alt. De som yter service, jobber med mennesker generelt opplever før eller siden en lignende hendelse. Jeg tror ikke vi skal utelukke eller glemme menn i denne situasjonen. Det er nok bare ikke så veldig mange menn som henger seg opp i det – kanskje. Jeg synes utansett at dette ikke er greit, og man skal ha respekt for menneskene som er rundt oss.

 

 

Selv om en servitør eller en frisør smiler, så ligger det mest sannsynlig bare en høflighet bak. Ikke at man nødvendigvis står på menyen…..

 

#trakassering #vg #samfunn #servitører #servitør #Julebord

-Randi Annette-

Brrr- som jeg fryser om dagen. Håpløst

Det er slik at jeg nesten synes synd i meg selv nå. Men det er jo ikke det – ikke litt heller. Jeg velger jo selv det å sykle nå på vinteren, men det er så himla kaldt. Det frister ikke å få den kalde og kjipe luften i ansiktet. Jeg stivner bare ved tanken. Men det som veier opp er det å slippe å vente på bussen til en hver tid. Det er så verdt det å sykle, med tanke på det.

 

I dag skal jeg bare en kjapp tur på jobb, før jeg skal hjem igjen å lese til eksamen. Det er bare to dager igjen til det smeller, så jeg må lese, lese og lese. Jeg har allerede lest litt i fra morgenen av i dag, men nå tok jeg meg et lite pust i bakken før jeg skal ut å sykle.

 

Det er så kaldt. De sier det er bare å kle på seg. Men på en sykkel trenger man mer utstyr og andre typer klær. Bra jeg kan ønske meg litt til jul nå,

 

 

Jeg tenker det er bare å få på seg pannebåndet, to par hansker, skjerft, regnbukse (jeg mangler sykkelbukse som kan brukes istedenfor…) og skjerf.  Brr.. Fryser bare ved tanken. Her ligger jeg i sofaen å taster med to pledd over meg. Varmen har jeg skrudd opp, men det tar litt tid. Det blir nok varmt til jeg kommer hjem.

 

 

Brr- som jeg fryser…

 

-Randi Annette-

WTF – UKA HER STARTER HEL**TE

Nå fikk jeg skikkelig nerver faktisk. Selv om jeg føler meg veldig forberedt og klar for eksamenen som jeg skal ha denne uken, så får jeg så klart litt nerver. Jeg har pugget og lest enormt mye på det faget jeg har eksamen i nå på torsdag, så jeg er ikke redd for at det kommer til å gå bra, for jeg er relativt sikker på at jeg skal få den til. Det er jo i seg selv en god innstilling – er det ikke?

 

 

Uansett, det er noe med det å telle uker, men når det går over til å telle dager og deretter timer, da snakker vi nerver da.

 

Men det er liksom ikke så mye vits i det å henge med hodet. Jeg må igjennom det og jeg har valgt det å studere selv. Så det er ikke så mye mer å gjøre enn å ha en god innstilling og gjøre det beste man kan.

 

 

Nå skal jeg på skolen å jobbe med ei gruppe. Vi er nå straks i mål med eksamensoppgaven vår som tar for seg hvordan Dale og Norway kan gjøre det litt bedre. Så det er ikke bare bare, men vi takler det.

 

Eksamen starter nå og da er det fem på rappen. Let’s go!

 

#eksamen #student #nerver #nervøs

-Randi Annette-

BILDER FRA BURSDAGSFEIRINGEN MIN

I går feiret jeg bursdagen min med gode venner. Det ble topp stemning og jeg forventet ikke noe annet heller – for å være helt ærlig. Jeg hadde bakt både kake og muffins, og som underholdning hadde jeg lagd en Kahoot (quiz), som handlet om hvor godt de kjente meg.

 

Spørsmål som hva jeg studerer på BI, hvilket årstall jeg er født, hvilken kamsport jeg har trent og hvor jeg ble født. Det var utrolig morsomt å se hvor godt de kjente meg.

 

Og jeg tenkte jeg skulle droppe å fortelle mer av underholdningen. Men jeg må vel innrømme at jeg bydde litt vel mye på meg selv med breakdance og freestyler…. Mega flaut – men så gøy!

 

Jeg fikk fine gaver også. Roser, vin, hudprodukter m.m.

 

 

 

 

 

 

I dag har jeg jobbet og tatt igjen det tapte anngående eksamenslesning. Så nå har jeg ikke dårlig samvittighet over en kjempe morsom og flott helg.

 

 

Fredag var jeg på date og i går feiret jeg bursdagen min. Magisk helg å se tilabke på før det blir fem eksamener på rad her. Dette gir jo litt motivasjon. Viktig å kose seg og koble av – mener jeg.

 

-Randi Annette-

2 PUSHUPS VARIANTER OG BLACK FRIDAY

Nå kom jeg akkurat hjem fra trening og med det så ønsker jeg å vise dere to ulike varianter av pushups – med ball. Her har man uendelige varianter, men jeg tenkte å gi dere litt inspirasjon med dette blogginnlegget.

 

Her kan man ha en hånd i bakken, og den andre på en ball – for eksempel. Eller bruke to baller samtidig der man også får utfordret balansen. Her må kjernen kobles på.

 

Inneholder sponsede lenker.

 

Her har dere startsposisjonen med en ball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også kommer en enda større utfordring med to baller. Det kan være lurt å varme godt opp i håndleddene før en slik øvelse.

 

 

 

 

 

Pushups er ikke en øvelse jeg utfører så mye, men den er utrolig flott på mange måter. Den krever hverken utstyr eller stor plass. Så sånn sett er den genial.

I dag er det BLACK FRIDAY, noe jeg regner med dere har fått med dere. Det er vanskelig å unngå å få dette med seg nå som sosiale medier er veldig PÅ. Og jeg er ikke et unntak. Nå har BRAZFIT hele 40%. Rabattkoden dere kan benytte dere av er: jul40

 

 Alle som handler for over 1000 kroner får en ekstra treningsshorts på kjøpet når de bruker rabattkoden jul40

 

Direkte link til hjemmesiden finner dere ved å trykke her.

 

 

Håper der får en fin fredag og ellers en super helg.

 

#sponset #reklame #blackfriday #treningsklær #Pushup #pushups #styrketrening #utfordring #styrke #trening #shopping #rabattkode #rabatt #tilbud

-Randi Annette-

DEN BESTE BURSDAGSGAVEN <3

Som mange kanskje vet så hadde jeg bursdag i går, og jeg er jo ganske kjent for å gjerne snakke lenge om det i forkant, og gjerne også i etterkant. Ja, jeg elsker bursdagen min utrolig mye, så det er ikke så vanskelig å gå glipp av den. Med mindre du ikke er på sosiale media eller følger med meg noe spesielt da.

 

I går hadde jeg en topp dag fra start til slutt. Startet dagen med å jobbe med eksamen med en jeg studerer med, og her satt vi å spiste kake, drakk kaffe og løste noen eksamensoppgaver sammen. Fra halv ni og to timer utover. På BI ble jeg møtt av mine gode venner med hurra, hei og hopp. Nesten i så fall. De truet med å gå til foreleseren å fortelle at jeg hadde bursdag, slik at alle 200 elevene kunne stirre på meg.. Eller i verstefall synge (!!). DET hadde jeg blitt super flau av, så jeg er glad de ikke gjorde det (da hadde jeg seriøst sklidd av stolen, og blitt der….)

 

Vel hjem etter en lang dag skulle jeg sette meg ned for å spise middag. Og plutselig hørte jeg noen tok i døren – det var kjæresten min. Der kom han med et bredt smil og pakke til meg.

Bildene tok jeg av han da vi var ute på en tur i marka. Se så kjekk og flott han er. Verdens beste og snilleste <3

 

Det er nesten for godt til å være sant tenker jeg. Hvem er det som reiser til meg på kvelden for å se meg noen få timer, for så å reise tidlig (04.45) dagen etter… Jo, min kjæreste.

 

 

Man må regne med at det blir litt av disse blogginnleggene i denne fasen vi nå er inne i. Vi må jo bare nyte det. Det er nok tristhet, depresjon og folk som sliter i dag. Så da skader det vel ikke med litt kjærlighet – gjør det vel?!

 

 

#bursdag #kjæreste #Kjærlighet #Overrasket #overraskelse #besøk

 

-Randi Annette-

HIPP HURRA FOR MEG – JEG HAR BURSDAG

Endelig var dagen her – jeg har bursdag. Jeg er så barnslig, blir rett og slett aldri voksen. Jeg elsker å ha bursdag og jeg elsker å feire den. I dag startet jeg dagen min klokken halv ni med en kompis. Her sitter vi med kake, kaffe og eksamen. Ja, det er nå en uke til den er, så det er ikke tid til å feire helt enda. Men på lørdag skal jeg slå ut håret – såpass skal jeg unne meg.

 

 

 

Men, jeg har ikke tid til å skrive mer nå, dessverre. Uansett, denne dagen skal bli så fin. Gleder meg til helgen så klart, for i dag blir det bare skole. Tror jeg da….

 

 

Håper dere får en magisk dag – jeg vet jeg kommer til å få det.

 

-Randi Annette-

 

 

 

BLACK FRIDAY HELE UKEN HOS BRAZFIT

På bildet ser dere meg – helt til venstre. Det var skikkelig kult synes jeg. Der har dere meg i en kjempe fin bukett med ambassadører som er her for BRAZFIT. Hele uken er det nå hele 40% på hele nettbutikken – uansett førpris.
 

Dette er et sponset innlegg.

 

NB Alle som handler for over 1000 kroner får en ekstra treningsshorts på kjøpet når de bruker rabattkoden jul40

 

Julegavene er veldig greit å få unna via Internett synes jeg. Slipper kø, buss, bommer og det å sette av mye tid. Kan faktisk sitte i sofaen med en kopp te og gjøre noen klikk. Det passer i såfall meg i denne hektiske eksamenstiden.

 

 

Dersom du ikke allerede gjør det, følg meg på Instagram, @randiae.
Der legger jeg ofte ut inspirasjon til treningsøkvelser og ikke minst fine treningsklær fra Brazfit.

 

 

Sist uke ble det faktisk gjennomført hele fem treningsøkter for min del. Sist det skjedde var i april i år. Så hvor jeg fant tiden og motivasjonen i uken som gikk, vet jeg ikke. Men jeg er veldig fornøyd med egen innsats.

Håper dere alle får en kjempe fin uke.

 

#blackfriday #rabattkode #rabatt #tilbud #trening #julegave #julegaver

-Randi Annette-

EN MAGISK HYTTETUR PÅ OPPDAL – MASSE BILDER

Jeg har virkelig tenkt masse på denne helgen som jeg hadde på Oppdal tildigere i høst sammen med min bedre halvdel. Det var utrolig koselig og spesielt noe som ga meg mersmak. Selv er jeg langt ifra ei fjellrype (av den enkle grunn at jeg skjeldent har vært på fjellet..), men jeg er helt klart interessert i å bli bedre kjent med hva fjellet har å by på. 

 

Lite kan sammenlignes med det å ta et glass vin foran en åpen peis med lyden av bingo på radion i bakgrunnen…….
(Kunne greid meg uten bingoen, men det kom noen gode slagere innimellom). God stemning – det var det så absolutt.

 

 

 

Vi satte to lenestoler med skinn foran peisen og bare stirret på flammene. Det å slappe av, legge vekk mobil og ikke se på TV. Det burde man vært flinkere til….

 

 

Vi sov i en liten hytte, men tilbringte dagene i en større hytte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like glad i det å lage mat (og spise...) er vi begge to –heldigvis. Du kan se så godt dette ser ut, bare tenk deg hvor godt dette smakte…. Mmm.

 

 

 

 

Og er man på Oppdal, ja da må man også gå litt. Det var en kjempe fin tur, god luft og et hyggelig selskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite kan slå den følelsen av å slappe av md et glass vin på denne måten, sammen med noen du er glad i.

 

 

Er du glad i å reise vekk på hytten? Jeg vet en ting helt sikkert. Og det er at jeg selv skal kjøpe meg en hytte en gang. 

 

 

-Randi Annette-

Å HOLDE NERVENE I SJAKK

Da ble det plutselig lørdag igjen, og jeg kan ikke tro det. Det er faktisk ikke så veldig bra at tiden går så fort, fordi jeg er så sykt nervøs over alle de tøffe eksamenen jeg skal ta om kort tid. Det er skikkelig skummelt og jeg blir nervøs (mildt sagt) av dette. Men jeg bruker som oftest å få en faen inne i meg når jeg står ovenfor krevende tider, så den skal jeg nok finne den gangen her også.

 

 

Jeg kjenner det skal bli godt å jobbe litt nå i dag. Koble av skolen helt og bare fokusere på det jeg kan aller best, nemlig hår. Det er alltid like godt å komme på den trygge og fine arbeidsplassen min, noe jeg setter stor pris på at jeg har. Jeg har faktisk jobbet der i snart to år nå, det slo meg plutselig her og nå. Ja, om ikke dagene går, så går i så fall årene. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg var daglig leder der jobbet i over ni år. Mye har også skjedd på den tiden.

 

 

Ikke bare hvor jeg jobber og hva jeg gjør nå, men generelt – livet.

Jeg har lært så utrolig mye av meg selv de siste årene, og jeg liker den personen jeg har blitt mer og mer. Mye tryggere, mer bein i nesa og ikke minst, jeg vet hva jeg vil her i livet.

 

Det var dagens – lag dere en riktig god dag.

 

-Randi Annette-