Ledestien og Rotvollbokta! Så mye idyll på en gang!

Sist lørdag var jeg bedt på grilling og deretter en tur på ladestien. Vi gikk vel nesten en mil på tur, noe som ikke var vanskelig å kjenne når jeg kom hjem. Var skikkelig sliten under føttene og før klokken rakk å bli halv eleve på kvelden så sovnet jeg. En skikkelig god og lang kveldstur. På en lørdag. Det er jo helt utrolig. I så fall hadde jeg ikke trodd at det var noe jeg om til å gjøre en lørdagskveld. Men, det var utrolig godt.

Ølbrillene jeg fikk prøve var ikke noe særlig god å bruke med tanke på solen. Men, det var vel ikke det som var poenget med de sikkert.

Mange av dere har sikkert vært mye på ladestien. Jeg har vært der mye selv, men har ikke gått så langt siden jeg har alltid hatt noe jeg skal rekke etter å ha gått. Så det å gå uten å ha noen planer var veldig kjekt. Slapp det å se på klokken og gå med mobilen. Kjempe fritt og godt.

 

 

Dette er sikkert standard. Denne benken var jo genial. Det er jo sikkert sånn det er.

Kaniner

 

Denne var skikkelig stor. En flott påfugl. Veldig fin.

 

Mye gøy og fint å se på en slik kveldstur.

 

Er du glad i å gå turer? I bunn og grunn er jeg ikke så stor tilhenger av det å gå tur, men jeg gjør det gjerne med et godt selskap. Alene foretrekker jeg heller å trene styrke. Da får jeg fokusert godt på det jeg skal. Slipper å snakke om alt annet som ikke har med trening å gjøre. Men, det å gå tur er veldig flott å dele med noen. Da kan man nyte flotte øyeblikk sammen.

 

Her hadde jeg med meg ei dame som jeg ser veldig opp til. Skikkelig rå og flink Jujitsu utøver. Ja, henne står det respekt av. 

 

-Randi Annette-

Dette er Smoothie-kjekt!

For å spare penger så er dette noe av det smarteste du gjør. Er du glad i smoothie, så er det genialt å lagre noe selv fremfor å kjøpe det på butikken. Jeg hakket opp fire bananer som jeg lagret i to små bokser som ligger klart å venter en dag jeg får lyst på smoothie. Det er jo ikke noe som tar tid eller krever noe som helst. Ingen ting er så kjipt som å ha skikkelig lyst på noe godt når du ikke har det hjemme. Men, med å være litt i forkant så slipper du dette.

 

 

Smoothie-smart, det er det jeg velger å kalle det. Har du noe du alltid bruker i din smoothie, så kan du jo skjære opp og lagre det så heller du alt i en blender når du får lyst på en hjemmelagd smoothie. De holder jo seg bedre i fryseren og du kan også lage hjemmelagd is og lignende. Tenkte jeg skulle teste ut litt en dag å lage is med disse bananene. Må bare tenke ut en oppskrift før jeg starter med å teste ut. Elsker å finne på nye ting.

 

Kjekt, ikke sant?

 

-Randi Annette-

Et folkehelseproblem i Norge.

Det er ikke så enkelt. Når man føler at man må tenke og fokusere på ting man ikke ønsker å tenke eller fokusere så mye på. Dette gjelder jo kun oss kvinner da dette er snakk om graviditet. Det har vært mye snakk om dette nå i media om kvinner og graviditet. Det går jo ikke an å tenke på hvor gammel man er, det er jo ikke det man skal fokusere på. Man bør helst ha det økonomisk bra, ha plass og ikke minst en god partner. Det er ikke en selvfølge at begge parter skal være klar til dette på samme tidspunkt. Menn kan vente til de er 60 år gamle, men for oss kvinner så må vi tenke på dette helst mye før man fyller 40 år.

De sier at du som er snart 30 bør begynne å få ut fingeren. Det er så skremmende å si slikt. Tenk så ekkelt og trasig det er for oss som er 25-30 år gamle og ikke kjenner at man er klar,å kanskje ikke har en partner. Å kanskje ikke økonomien heller. Nei, la meg bestemme meg når jeg er klar. Skal man stresse fordi statistikken sier at du må starte før du fyller 30 år, eller skal man kjenne på dette selv?
Dere menn er så heldige. Dere trenger ikke å gå gravid, (noe som er grusomt for enkelte), dere slipper å føde, å ikke minst alt det som skjer etter en fødsel. Ikke at jeg kan uttale meg for mye om dette temaet, men jeg har hørt om mye opplevelser. Alt i fra fødsler som gikk på 1,2,3 og de som har hatt sine verste mareritt. Det er bra man ikke vet hva som skjer i fremtiden, spør du meg.

Om jeg er klar for å bli gravid? Nei, det er jeg ikke. Men, jeg håper jeg kan bli mamma om tre år, men jeg er veldig usikker på om det er noe jeg vil og er klar for da. For akkurat nå så sitter jeg bare å rister på hodet å tenker, at det å se seg selv skrive tre år, det er rart og skummelt på samme tid. Men, jeg har opplevd det er bra prevensjon det å være med mange barn over en lengre periode, så man vet jo aldri. Kanskje jeg slår meg skikkelig hardt en dag? He he, neida

 

Hvem vet?! 

Er du klar for dette eller har du fått barn? Hva mener du om dette presset med alder og graviditet?

 

-Randi Annette-

Noen hadde vist en dårlig dag etter å sjekket vekten sin.

Smurte på med mat før jeg skulle kaste meg på sykkelen for å trene her om dagen. Spelt lomper fra Bauer med grov økologisk peanøttsmør og bananskiver og to store glass med ekstra lett melk.

Jeg tenkte å veie meg for å sjekke hva den viste, for gøy. Jeg er ikke opphengt i vekten, men synes det kan være greit å sjekke den når jeg får muligheten. Men, noen hadde vist fått et mindre heldig resultat da batteriene lå strødd. Jeg måtte jo hente mobilen og ta et bildet.

Da jeg kom hjem lagde jeg meg en rik protein shake. Jeg blandet 1 scoop med proteinpulver med en smak av sjokolade og litt vann, vispet det sammen og helte det i en bolle med en banan og havregryn.

 

 

Blandet dette sammen og helte det i et glass og strødde på litt havregryn for pynten sin del.

 

Å et Noka måltid, musli blanding med sjokolade og karamell.

 

Et herlig måltid etter en hard styrkeøkt. Elsker styrketrening. Å god mat da naturligvis. 

 

#Nokadietten

-Randi Annette-

Sjekk ut dette å bli inspirert.

Jeg fikk meg en stor og mindre hyggelig overraskelse da jeg kom hjem fra jobb. Å jeg var så ubeskrivelig sulten, men jeg hadde jo tatt opp lasagne som jeg hadde laget fra bunnen av som det var bare å varme opp. Trodde jeg.

 Helt til at det viste seg at det var kun karbonadedeig. Heldigvis hadde jeg handlet inn tilbehør som jeg skulle ha ut uken, så jeg måtte tenke fort fordi jeg var forferdelig sulten. Da kom jeg frem til at jeg kunne lage en gratinert gryte.

 

Smurte en form med olje før jeg hadde i ingrediensene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser: 400 g karbonadedeig, litt rød paprika, litt squash, to store buketter brokkoli, ca 1,5 dl makaroni, ost i skiver eller ferdig raspet, (ost etter ønske) og kavring.

 

Slik gjør du:  Sett ovnen på 220 grader. Smør en form med olivenolje og hell kjøttet i formen. Hell grønnsaker over og avslutt med makaroni. Vend dette lett sammen og strø kavring over. Jeg brukte kavring som jeg knuste selv og hadde over. Avsluttet med å ha på noen skiver ost.

 

Dette ble super godt. Spiste over halve formen og da har jeg jo middag til dagen etter. Eller, jeg kan fryse det ned til senere. Men, siden kjøttet allerede har vært fryst en gang, så tenker jeg å ta dette til middag dagen etter. Kjekt, ikke sant?

Du kan velge å ha en god dressing ved siden av også. For eksempel Tzatziki. Trenger du en god oppskrift på Tzatziki, så kan du finne den HER.

 

-Randi Annette-

Hjemmelagd sunn festmat. Kyllingnuggets.

 

Jeg tok opp en boks med ferdig oppskåret kyllingfilet for middag her en dag. Å så var det store spørsmålet, hva skal jeg ha til tilbehør? Jeg kom inne på tanken på kyllingnuggets og gjorde meg en tanke om hvordan det kunne gjøres. Jeg vet ikke om dette er måten å gjøre det på, men jeg måtte jo prøve meg frem.

 

 

 

 

Ingredisenser for en person: 


200g Kyllingfillet, halv ts timian, 4 stk kavringer, 1 egg og ca 1 ts olivenolje.

 

Slik gjør du:

 Skjær opp kyllingfilleten i passe store biter og stek i en panne med olivenolje. Strø over litt timian for å få en ekstra god smak. Knus kavringer over et fat men hendene. Pisk et egg i en liten skål slik at den blir jevn og fin. Legg kyllingbitene i egget og bland deretter kyllingbitene i den knuste kavringen. Så er det bare å steke. 
Jeg hadde på litt for sterk varme, så de ble litt brent, men jeg synes det ble veldig godt. Får jo pene barn av å spise brent mat også, sies det 😉

 

Se bort i fra negllakken som jeg ikke fikk fjernet før etter middagen, så ble jo dette veldig bra.

 

-Randi Annette-

 

 

Endelig kan jeg benytte meg av denne som sliter meg ut.

 

Endelig har jeg orket å fått luft i dekkene og prøvekjørt sykkelen min. Kjempe godt å sykle, men jeg blir så ivrig når jeg ser en annen syklist. Skal forbi og det får jeg svi for, selvfølgelig.

Blir rimelig varm og svett av det å ha  konkurranseinstinkt.Men, det er jo bare en fordel å være en ivrig syklist. Kondisjonstrening generelt er ikke min sterkeste side. Det å gå eller å spille ballspill er noe jeg gjerne gjør, men alt det andre er tøft. Men, det er jo gøy å utfordre seg selv også. Jeg var redd jeg hadde slått meg skikkelig da jeg begynte å tenke på om jeg kanskje skulle melde meg på et løp. Helt til jeg kom på hva jeg hadde tenkt. Løping?! Nei, ro ned nå. Så det ble bare med tanken, selv om det hadde vært gøy. Innerst inne så hadde det vært gøy å presset seg til å gjøre noe jeg hater. Sånn egentlig.

 

Er du en ivrig syklist eller en ivrig løper?

 

-Randi Annette

A Noka-shake in a hurry.

Ikke feil å nyte denne godsaken i sola på vei til buss etter å vært på trening. I og med at jeg benytter meg av Noka dietten så er den veldig enkel å ha med seg. Jeg blandet meg en vanilje milkshake å der var den frokosten spist. Kjekt, ikke sant?

Enkelt, raskt, godt, mettende og sunt. Jeg elsker det.

Ha en strålende dag og ikke minst lillelørdag.

#Noka #Nokadietten #Randiae

 

-Randi Annette-

Dere er rare. Dere som klager over blogging og trening

Jeg må le litt for meg selv når jeg blir stoppet av folk som har ulike meninger om blogging og om hva jeg blogger om. Noen har stoppet meg opp å sagt at de følger med bloggen min. De blir inspirert og ønsker meg alt godt. At de har fulgt noen av mine råd og de spør meg om hva jeg kan tipse de om. Det som er mitt svar da er hva som fungerer for meg, men jeg har ikke i nærheten av noe stor eller liten kompetanse til det å gi ut råd til andre. Men, det er hyggelig at de spør. En person  har sagt at jeg må roe ned litt. Jeg må slutte å spise sunt og trene 24/7. Å da måtte jeg smile litt. Når har jeg trent hver dag? 

 

Vedkommende fortalte også at han har aldri trent i hele sitt liv. Han klarte ikke å leke med barnet sitt for han slet med ryggen. Da tenker jeg en ting, å det er vel ikke jeg som har et problem da, når jeg ikke har vont en plass på min kropp. Å jeg er også noen år eldre enn han. Det er utrolig. Jeg ser jo at det er de som er interessert i det jeg skriver om, de som er lysten på en forandring og de som trener mye selv, det er de som støtter meg. De som er negative er de som bryr seg katta om hva de steller i stand med kroppen sin. Alle må gjøre det de føler er best for seg selv. Dette er mitt liv og det jeg brenner for. Jeg ser jo hvor mye bedre jeg har det med meg selv når jeg ser jeg øker i antall reps eller antall kg som jeg klarer å løfte. Det å gå på trening å se at jeg løfter mye mer enn hva jeg selv veier. At jeg løfter over 30 kg mer nå enn hva jeg gjorde bare for noen måneder siden. Det er for meg en grunn til å fortsette. 

 

Jeg har det veldig godt med meg selv og jeg får bare mer motivasjon for hver uke som går. 

 

Å slike resultater kommer ikke av seg selv

-Randi Annette-

Eggedosis av Randi Annette

 

Når fikk man lyst på eggedosis sist gang? Det må være mange år siden. Men, når jeg får lyst til å prøve noe så kjører jeg bare på. Det ble varmet opp frosne bær som jeg hadde i glassene som gjorde eggedosisen litt bedre og litt friskere. Ofte kan bli bli litt kvalm av eggedosis, slik jeg husker det. Så da prøvde jeg meg litt frem. Hvis du ikke er så veldig lysten på mye eggedosis så kan du halvere mengden.

 

Ingredienser: 4 stk egg, 4 ss sukrin og flotte glass.

Slik gjør du: Dersom du ikke har så lyst på mye eggedosis, kan du tenke 1 egg pr person. Altså, 1 egg og 1 ss sukrin er det du trenger for en person. Visp dette godt sammen til du har en luftig og fin eggedosis. Hell i varme bær. Nytes med en skje.

 

Er du ikke lysten på sukrin som ikke inneholder alt det som finnes i sukker, så bruker du vanlig sukker.
Her ble det servert i ølglass fra Frankrike for gøy. Server gjerne i vinglass.

 

-Randi Annette-