WORK WORK – THAT FEELING

I dag skal jeg på jobb igjen og det er en uke siden sist. Å vet dere hva? Jeg gleder meg skikkelig. Jeg elsker det å jobbe og det er ikke en overdrivelse. Jeg er mer glad i rutiner enn det å ikke ha noe bestemt  gjøre over lengre tid. Jeg hadde så klart vært veldig fornøyd med en lang og sammenhengende juleferie, men det å jobbe litt er bare godt. Et avbrekk fra det å være i ro og spise veldig mye hele tiden, det er faktisk helt ok.

 

I dag får jeg prøvd meg på sykkelen etter en ukes tid. Jeg er spent på hvordan formen er. Men så godt det skal bli å få litt kald gufs i ansiktet ,å nyte en god og frisk luft før arbeidsdagen starter.

 

 

Work work – that feeling…

 

-Randi Annette-

TILBAKE I TRONDHEIM – FOR EN STUND

Nå har jeg kommet meg til Trondheim igjen etter nesten en uke i havgapet. Det har virkelig vært en utrolig flott jul, men at jeg ikke triller som en ball er fortsatt et under. Jeg har nok lagt på meg noen kilo. Og det er ingen tvil om hvor de har lagt seg. Med fem treningsdager på en måned med masse kalorier i inntak og svært lite bevegelighet, er det ikke rart at det har lagt seg litt her og litt der. Men stresser jeg? Ikke litt heller.

 

 

Julen – jeg mener desember, er en tid jeg liker å kose meg litt ekstra med god samvittighet. Jeg vet at kiloene går like fort av som de kom på, så det er ingen fare. Jeg har konstant en kul på magen om dagen og jeg våkner mett, og legger meg mett. Men der er det nok mange som kjenner seg igjen.

 

Nå skal jeg jobbe noen dager før jeg drar til Hitra og Mausund igjen. Det har uten tvil vært nødvendig med en uke ferie. Men jeg kjenner det er for lite med tanke på hvor hektisk det var med fem eksamener og fulle lister på jobb like før jul. Så det er helt greit at jeg ikke starter skikkelig med jobb og studiet før 9 januar. 

 

 

Vitkig å slappe riktig godt av når man først kan slappe av. Det kjenner jeg godt.

 

Veldig godt.

 

-Randi Annette-

MITT FORHOLD TIL JUL

Mitt forhold til jul har variert veldig. Da jeg begynte på videregående, flyttet jeg fra mausund til Frøya der jeg gikk på skole fra 2004 til 2005. Jeg var hjem nesten hver eneste helg, samt noen dagsturer i og med at det var så enkelt. Da var julen slik den alltid har vært årene tidligere. Lang juleferie og jeg var bare hjemme hos pappa. Etter hvert flyttet jeg til Trondheim og da innebar det også at jeg begynte å jobbe.

 

Det å ha en jobb, være avhengig av vær og vind for å komme seg dit man skulle til en hver tid, bar på utfordringer. Det var ikke alltid slik at båtene gikk, men hjem kom jeg meg, men det var ikke alltid en garanti for at jeg kom meg tilbake til Trondheim. Så dette måtte planlegges nøye.

 

 

Mitt forhold til jul har stort sett vært anstrengende på grunn av at jeg opplevde et tragisk dødsfall som svært ung. Og det å finne sin egen tradisjon har ikke alltid vært like enkelt, fordi jeg har feiret jul ulike steder og med ulike personer som har hatt sine tradisjoner. Men det jeg har lært er utrolig viktig. Det er ikke at den rette maten er på bordet, de antall gavene eller hva de koster. Det handler mer om at man har noen å være sammen med.

 

Det har heller ikke vært så veldig viktig hvor jeg har feiret eller hvem jeg har feiret sammen med. Jeg har lært meg å sette pris på at jeg har hatt mat på bordet, noen som er glade for å tilbringe tiden med meg – og de som har tenkt på meg i form av det å gi en gave. 

 

Mange har et A4 forhold til julen. Alt er planlagt til punkt og prikke. Hvor man skal være til en hver tid. Hvem man skal besøke 1 juledag og hvem som skal lage de syv sortene. Jeg tror mange av de vil få et problem den dagen noe hindrer de i å utføre det de har gjort de siste 10-15 årene. Det å bryte tradisjoner, bli litt rundere i kantene og tenke litt utenfor boksen trenger ikke å være grusomt. Det kan føles ut som man fjerner 10 kg fra skuldrene. 

 

 

10 kg vekk fra skuldrene- det må høres magisk ut. Hva om du tar med deg de erfaringene du har gjort deg i år, til å endre noe eller rett og slett gi slipp på noe til neste år? Skummelt – ja det er det helt sikkert. Deilig? Det er det helt sikkert.

 

Men tør du?

 

-Randi Annette-

MINE JULENEGLER – SE SÅ KREATIV

Da var det 1.juledag og jeg sov lenge i dag også. Deilig å legge seg uten å skal våkne til alarm. Rett og slett våkne av meg selv. Helt magisk. Jeg legger meg veldig mett, og våkner mett. Jeg spiser jo hele tiden. Og da ikke mat, men sjokolade. Vi snakker mengder…. Men det hører med i desember.

 

Ellers tok jeg meg tid til å lakkere neglene mine. Planen var å lakkere de røde, helt til jeg kom over noe mer kreativt. Så da ble det litt mer glam over de – det er tross alt jul.

 

Når jeg er så heldig å ha fått så lange negler, er det lik så greit å ordne de selv. Jeg elsker lange negler, men jeg har allerede knekt negl på lillefingeren. Det er typisk når man har så lange negler. Bra jeg fikk knipset bilder før det uhellet da..

 

 

 

 

 

Det er langt ifra den samme kvaliteten eller like fint som man får hos de som har utdanning på dette plan, men det er greit å spare de pengene når jeg har lange negler i utgangspunktet, og ikke minst kan være litt kreativ med det jeg har av negllakk hjemme.

 

Men det å benytte seg av proffesjonelle innimellom er absolutt å anbefale. Det er mange flinke der ute som kan dette.

 

 

 

 

Jeg hadde så fryktelig stygge negler nå like før jul. Svart hårfarge som festet seg som ikke ville slippe. Med lange negler blir det fort hull i hanskene jeg bruker når jeg både påfører farge og når jeg vasker ut fargen til kundene. Så da er det godt det finnes løsninger så jeg kan se litt finere ut til jul.

 

 

Hva synes dere om mine julenegler?

 

 

#negler #jul #julenegler #nailpolish #kreativt #negldesigner

-Randi Annette-

Dagen <3

Da var det julaften – 24 desember. Lite minner om jul, med tanke på det grønne gresset, men ellers er det skikkelig julestemning. Startet med en kjempe flott og god frokost, også ble det å se litt på Askepott som er en fin tradisjon. Det er ikke ofte jeg har fått sett det, men i år klaffet det ganske bra.

 

Så ble det en tur på graven til mamma. En spesiell tid og et spesielt øyeblikk, men jeg er glad jeg takler julen bedre og bedre for hvert år som går. Jeg har tatt et valg om å sette pris på det jeg faktisk har og hvordan jeg har det, enn å fokusere på hva jeg ikke har og hvordan jeg skulle ønske at det var. Det hjelper på å bli litt eldre.

 

Så nære – men så langt ifra..

 

Ellers har det vært ganske grått og ruskete i dag, helt til nå. Nå er det utrolig fint her i havgapet. Sjøen ligger stille og himmelen har klarnet opp.

 

 

 

 

Det er sikkert fem år siden sist jeg feiret julen her hjemme. Det nytes skikkelig – utrolig deilig å være hjemme hos pappa.

 

 

Ønsker dere alle en riktig fin jul – ta vare på hverandre.

 

-Randi Annette-

MIN LILLE JULAFTEN -SÅ LANGT

I dag sov jeg skikkelig lenge, i så fall til å være meg. Uværet holdt på i hele natt og til morgentimene, så det førte nok til at det var ekstra stas å ligge lenge. Frokosten var dekket på da vi stod opp. Magisk å være hjemme hos pappa som skjemmer meg bort med god mat.

 

 

 

 

 

Så mye god mat skal man lete lenge etter. Mitt frokostbord ser ikke slik ut i Trondheim – med mindre jeg har gjester da.

 

 

 

 

Det er noe pålegg som bare spises til jul. Da er det rett og slett magisk å sette seg ved frokosbordet å nyte et godt måltid med det som hører julen til.

 

Kjærsten min grep kameraet og knipset noen bilder av meg – noe jeg ikke var så forberedt på. Så jeg knipset like så greit et av han også.

 

 

 

 

Sammen pyntet vi juletreet med julemusikk i bakgrunnen. Det blir en del gaver under treet i år også. Det er hyggelig å se.

 

 

 

 

 

 

I morgen er det julaften – det er ikke til å tro. Men som jeg gleder meg. Julen kan være hyggelig den, så lenge man går inn med riktig innstilling.

 

God lillejulaften til dere, fra meg.

 

 

#lillejulaften #tre #juletre #julepynt #kjæreste #jul #frokost #mat #Julefrokost

-Randi Annette-

ENDELIG JULEFERIE – MED TAPAS PÅ BORDET

Med tente lys, dekket bord og noe godt i glasset, var vi klar for å sette oss til bords med ulike retter. Krabbe og karbbeklør, maispure og baconsnurret dadler. Det kaller jeg en fantastisk start på julen. Det blir sikkert mer enn nok julemat, så det er godt og ikke minst enkelt med tapas. Vi hadde tenkt å lage enda flere retter, men i og med at vi var tre stykker, så fant vi ut at det holdt i massevis.

 

 

Pappa passer på å tenne masse lys. Det blir så koselig da – sier han.

 

Dadlene måtte stekes bare litt til, sa vi. Så brente de ble – sa vi. Mmm, så godt de smakte – sa vi.

 

Alt var så fantastisk. Krabben stod pappa for. Det er virkelig luksus med sjømat.

 

 

 

 

 

 

Haha, se så brente de ble – men det kjentes ikke. Det var veldig godt.

 

 

 

Jeg har juleferie jeg. Enn det… Magisk.

 

God jul da dere.

 

-Randi Annette-

3 DUMME TING DU GJØR

Er det noe jeg har erfart, så er det det at man kan garanterer at man går i fella dersom man lytter til andre. Okei, ikke bokstavelig talt, men i det tilfelle der du skal igjennom noe som andre har gjort før deg. For eksempel å legge deg under kniven.

 

Nr 1: Selv om andre har opplevd at det å fjerne føflekker er forferdelig vondt og dagen etter er helt krise, ikke hør på det. Ja, så klart vi er forskjellige.. Å vent litt. Nettopp. Vi er forskjellige. Så derfor ikke legg så mye i andres historie, fordi vi er forskjellige og takler smerter på ulike måter.

 

 

Nr 2: Vær forsiktig med å videreformidle fakta, eller det du har hørt. Når det kommer fra noen andre, så kan det være greit å slenge med at du har informasjonen fra noen andre, og du selv ikke vet 100% sikkert. Dette skjedde meg for bare noen dager siden. Jeg fikk høre noe som jeg syntes var helt fantastisk. Så viste det seg at informasjonen kom opprinnelig fra noen andre – det som skulle skje, skjedde aldri. Jeg ble så skuffet…..

 

 

Nr 3: Nå som det er jul snart, dropp å stress med det du skulle ha gjort for flere uker siden. Det er ikke krise dersom du dropper det som egentlig hadde vært kjekt å hatt… Det som hadde vært greit å fått unna… Alt det – bare dropp det. Det blir jul uansett og de aller fleste av oss tenker nok mye likt. Så om du dropper noe eller ikke rekker over det, så ja, folk forstår deg. Tro det eller ei…

 

Om dette er tre dumme ting eller tre ting du burde unngått eller tenke mer over, ja det får være opp til hver enkelt å dømme. Selv synes jeg at der dumt å legge så alt for mye i ting man ikke får gjort noe med og det som aldri kommer til å skje.

 

Hva mener du?

 

-Randi Annette-

JEG LÅ UNDER KNIVEN -KOMISK PÅ SITT VIS

Denne dagen har jeg virkelig sett frem til. Ikke bare fordi jeg hadde fem eksamener som var fullført, men at jeg skulle til legen for å legge meg under kniven. Ikke de store greiene eller noe alvorlig, men jeg hadde noen føflekker jeg ville fjerne på grunn av at de var vonde og hadde blitt mørkere. Så i dag har jeg altså lagt meg under kniven.

 

Om jeg var redd? Nei, jeg trodde ikke det skulle gjøre noe vondt. Selv om mange kunne fortelle meg at det var forferdelig vondt….

 

Legen og assistenden pratet over hodet mitt der jeg lå Også begynte inngrepene. Jeg braste ut i latter, noe som fikk de til å undre på hva det var som gjorde at jeg lo. Jeg måtte fortelle det som det var:

“Jeg føler jeg bare ligger her å kjenner at dere plukker av meg små greier, litt som at den skal bort, den skal bort.. Skal vi se. Ja, vi tar litt her og litt der…..

 

Det endte opp med at vi alle tre lo skikkelig. Jeg kunne ikke dy meg. Jeg måtte så klart fortelle hva som foregikk i mitt hodet.

 

 

Ikke nok med det. Jeg fikk høre at jeg ikke kunne dusje på 3 dager. Det vil si, over kroppen så jeg kan heldigvis dusje – men ja, dere skjønner. Jeg har på flytnede plaster inkludert plaster. Så jeg så sånn passe fornøyd ut opp på legen, å sa alvorlig: Ja, ja – jeg får nå i det minste vasket meg til jul…”

 

Nok en latterkule på legen. Haha – han er så rå. Skikkelig bra humor – eller tør, alt ettersom hva min humor er…

 

 

Men nå er jeg kvitt 4 føflekker. Og da slipper jeg å ha det vondt og ikke minst være redd for fargeforandringene. Eller, prøvene er sendt inn så vi får se da… Regner med de var fine.

 

Nå sitter jeg forresten med en boks pepsimaxx GINGER – den er så digg. Også har jeg en pose med smågodt, og ser på julefilm. Levende lys, har jeg her , samt at føttene ligger på en pute etter en heftig arbeidsdag. 

 

Ikke må jeg tidlig i seng heller, fordi jeg har nemlig SKOLEFERIE.

 

-Randi Annette-

ENDELIG FERDIG – 5/5 EKSAMENER UNNAGJORT

 

Det er utrolig rart, men nå er jeg faktisk ferdig med ett semester av seks. Tiden har gått kjempe fort, så jeg tror jeg kommer til å være ferdig før jeg selv aner det. I dag hadde jeg min siste eksamen og det var i makroøkonomi. Den gikk heldigvis bra, men hvilken karakter jeg får, er vanskelig å si. Spennende – det er det.

 

Juleferie fra skole – ikke mange arbeidsdager heller før jeg tar juleferie.

 

Jeg har ikke hatt tid til å trene, blogge eller spist. Eller rettere sagt, jeg har ikke hatt matlyst. Jeg har vært skikkelig nervøs og sovet dårlig, og det tar veldig på.

 

Nå skal jeg kose meg me julebrus og TV, før jeg skal legge meg med et smil om munnen. Så stolt jeg er av meg selv – skikelig stolt faktisk.

 

 

-Randi Annette-