LETT ER DET SLETTES IKKE. MAN MÅ BARE BESTEMME SEG!

Reklame | Brazfit

Jeg må innrømme, og det gledelig, at jeg slet skikkelig med det å skulle finne frem treningsgelden på stuegulvet. Å dra på treningssenteret å trene det som står på planen min, og kjøre meg fullstendig ut, er noe jeg bruker og liker. Det er liksom rutinen min i den virkelige verden. Hjemmetrening har aldri vært min greie. Og det var ikke lett for min del å skulle begynne å teste ut dette heller. Etter en måned bestemte jeg meg for at jeg skulle ta meg sammen.

 

Jeg skriver en treningsblogg og jeg skal inspirere mine lesere. Hvor ble det av den glade treningsjenta? Det har vært tøft, og dagene er varierende i lys av mitt humør. Heldigvis er de fleste dagene gode, enkle og fine. Men plutselig kan jeg bli overrasket over at dagen er tung og jeg føler meg trist. En sammenheng mellom at jeg savner vennene mine, å dra på jobb (jeg er et arbeidsjern og elsker å jobbe), se mennesker generelt og føle meg litt mer fri. Som student føler jeg meg generelt satt litt fast da det er så mye forpliktelser tilknyttet til det.
Og nå er selvdisiplin og struktur helt avgjørende for å komme seg igjennom det siste av bacheloren. Lett? Nei.

 

Men om trening er medisin, er det ingen tvil om. Så hjemmetrening er og forblir min rutine nå. Alt ifra noen få styrkeøvelser til et helt program. Og den beste måten å få det gjort på er å starte med å ta på seg treningsklær fra morgenen av, fortell noen at du skal trene, og med det har du laget deg en forpliktelse. I dette tilfelle kan du i bestefall få litt dårlig samvittighet for at du ikke trente.

 

 

 

Treningen kan utføres innendørs og utendørs. Med og uten utstyr.

 

Pushups.

 

Enarms roing. Annenhver arm.

 

 

Sidehev.

 

 

 

 

Knebøy med hopp. Genialt i trapp.

 

Lyst til å se nærmere på treningsklærne jeg har på? For å se på tightsen, trykk her. Overdelen, trykk her. Med min rabattkode randiae20, får du 20%.

 

Så da vet du hva du skal gjøre for å komme igang.

 

  1. Ta på deg treningstøy
  2. Fortell noen at du skal trene i dag
  3. Do it!

 

-Randi Annette-

DAGENS TRENINGSØKT – TRE ULIKE ØKTER MED ULIK INTENSITET

Reklame | Brazfit

I dag hadde jeg nok en gang bestemt meg for at jeg skulle trene. Og den enkleste måten å få uført det på er å ha på treningsklær fra innerst til ytters med en gang, selv om jeg skulle sitte med studier fra klokken 10.00 til 17.00. Da ble det det trening etter studier og middag. Det fungerte bra det også

 

Planen min for i dag var egentlig å ta noen styrkeøvelser, men slik ble det ikke.

Først trente jeg 30 minutter med Yoga. Deretter nye 30 minutter med Tabata. Den økten kjørte jeg på alt for heftig. Men det var fordi jeg ville presse meg til det ytterste. Hørselen på det ene øret forsvant like før økten var ferdig også ble jeg litt kvalm. Spørs om jeg tok i litt mer enn det jeg burde. Og i tillegg til det så sa jeg før den tabataøkten at jeg ville gå en tur etterpå. Det angret jeg på når jeg var ferdig med å trene.

 

 

Men gåtur ble det. 3,3km gåtur i behagelig tempo. Med kald vind og regn i fjeset. Så uken her har jeg virkelig vært flink. Men det er på høy tid også. Det handler nok om å bli vant til å trene på en annen måte enn hva jeg har gjort før. Samt få erfaring med hvordan følelse det gir å trene hjemme versus treningssenter. Så er det bare å få det inn som en rutine.

 

 

Bare er det nok ikke. Men det blir lettere med den erfaringen om at det kan være gøy med hjemmetrening også.

 

 

Sliter du med motivasjonen? Hvis ikke – hva trigger deg til å trene hjemme? Legg gjerne igjen en kommentar.

 

-Randi Annette-

HJEMMETRENING – 3 KJAPPE ØVELSER MED STRIKK

Reklame | Brazfit

Rett etter frokost, med samme frisyren som jeg våknet i, startet jeg med en real styrkeøkt som fikk svetten til å renne. Det var himla godt å kjenne at pulsen steg og at jeg ble skikkelig sliten.

 

Jeg synes hjemmetrening er så kjedelig og det sitter ufattelig langt inne å gidde å i det hele tatt vurdere det. Men jeg holder på å knekke en kode som skal til for at jeg skal få lyst til å trene hjemme. Og dersom jeg finner ut at det er det lille som skal til for at jeg faktisk fullfører en treningsøkt hjemme, så skal jeg gledelig dele den med dere. Så følg med.

 

Etter å ha trent 30 minutter innendørs, tok jeg med meg strikket mitt utendørs for å ta resten av økten ute. Da fikk jeg frisk luft, samt knipset noen bilder.

 

 

Jeg tok med meg sovesveisen og et strikk, og økten kunne starte.

 

Øvelse nummer 1:
Ha strikket nederst ved anklene som anvist på bildet. Jeg utfører øvelsen ved at strikket er konstant i spenn, også beveger jeg med sidelengs med en liten knekk i knærne. Eksempelvis 10 steg til høyre, for så å ta 10 steg til venstre. 3 runder.

 

 

Øvelse nummer 2:

Her kan det være kjekt å støtte seg til en vegg, en stol eller lignende, slik at man står staiblt. Ellers prøv å stå stabilt som mulig med den ene foten, og strekk ut den ene foten godt ut til siden, og før den sakte tilbake. 10 stykk per side. 3 runder.

 

 

Øvelse nummer 3:

Her kan du også holde deg fast i noe om du føler for det. Stå stabilt med den ene foten, og spark bak med den andre. Sakte tilbake i startsposisjon før du sparker igjen. 10 stykk per fot. 3 runder.

 

 

 

Dette var min andre treningsøkt på en hel måned. Utrolig lite til å være meg, men som sagt så er ikke hjemmetrening min favolitt. Ikke fordi jeg ikke oppnår ønsket effekt, men jeg tror det handler om å få det inn som rutine. Jeg blir veldig svett og sliten med de øvelsene jeg gjør med vekter og strikk, så det er ikke kvaliteten det går på.

 

 

 

 

Lag dere en god dag. Med eller uten trening. Nå skal jeg ut å gå meg en lang tur med god avstand fra andre.

 

Frisk luft og regn. Magisk.

 

-Randi Annette-

HJEMMETRENING ER UTROLIG POPULÆRT – MEN IKKE FOR ALLE

Jeg er utrolig glad i det å bevege meg og det som innebærer trening. Men når det kommer til hjemmetreing med det lille utstyret jeg har tilgang på, så blir det så jeg fort dropper å trene i det heletatt. Jeg er fullstendig klar over alt jeg kan gjøre med lite og fakisk ingen utstyr. Men trening for meg skal være beinhardt, tunge løft med diverste utstyr som får meg til å skjelve i hele kroppen. Og det får jeg til på et treningssenter, og ikke hjemme. Da er det selvfølgelig utrolig flott å få et spark bak med videoer som popper opp, slik at jeg kan bli svett og støl. Det er jo selvfølgelig veldig bra trening. Det er ikke det.

 

Det å jobbe med fysiske ting som det å løfte tungt og bruke kroppen utendørs ved å rydde og lignende er helt klart det beste jeg gjør når jeg ikke kan trene på et senter. Og da gjerne med ruskete vær.

 

Her om dagen poppet det plutselig opp en treningsøkt som ble direktesendt fra et treningssenter i Trondheim på pcen min, så da var det liksom ikke noen unnskyldninger for å ikke trene. Spesielt med tanke på at jeg satt med treningstøy på meg, som jeg har gjort de aller fleste dagene i denne koronatiden.

 

En treningsmatte, en manual og noen strikk. Og jeg var klar for min første økt på tre (!!!) uker.

 

 

Mageøvelser.

 

 

 

 

 

Skulderpress.

 

 

Enarms roing med strikk.

 

 

Pushups med strikk.

 

 

 

 

 

30 minutter gjorde meg støl i to dager etterpå. Kjempe deilig. Siden har jeg ikke trent. Ha-ha.

 

Hva tenker du om å trene hjemme? Er du motivert?

 

 

-Randi Annette-

 

 

KVELDSKOS OG INNEKOS

Jeg er helt sikkert alene om å ha baket nå som vi er nødt til å være mest mulig hjemme. Det har blitt laget både skinkehorn, brød, pinnebrød, kanelboller, boller og skoleboller her i huset. Det er veldig koselig å ha litt godt i fryseren også. Men hvor lenge det blir liggende er veldig usikkert.

 

I dag var det boller og skoleboller på menyen etter en skikkelig hjemmelagd julemiddag med ribbe og julepølse. Det var veldig godt. Julen varer helt til påsken vet dere.

 

 

 

 

 

 

Jeg for min del greier meg fint med bakst til lørdagskos i kveld. Mine kiloer ramler bare av fortiden så det skader absolutt ikke med noe søtt og godt for min del.

 

 

 

 

 

 

Håper dere har hatt en fin helg så langt. Kos dere og ta gjerne en telefon til en du er glad i, eller send en melding som viser at du tenker på de. Det koster ingenting. Det er helt gratis, og det betyr så enormt mye.

 

Ta vare på dere selv.

 

-Randi Annette-

6 KM GÅTUR – GOD PAUSE FRA DIGITAL UNDERVISNING

Det er hyggelig å kunne ha kontakt med studievenner og venner ellers over skype, men jeg må si jeg blir sliten av å sitte helt i ro over flere timer. Etter å ha vært i frisørbransjen i 14 år, er jeg ikke så vant til å sitte mye i ro. Men det skal også sies at jeg har studert i seks år nå, så litt vant har jeg naturligvis blitt.

 

 

Det var litt vind og en god del regn i går ettermiddag, men det var akkurat det været jeg ønsket å gå tur i. Noe som kunne røske litt i meg. At jeg kunne få litt vind og regn i ansiktet.

 

 

 

 

 

Varm kakao med røskende vær utenfor. Stas, rett og slett.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så langt i dag har jeg ikke vært utendørs, men jeg skal en liten tur på butikken litt senere, når det forhåpentligvis er litt mindre folk der. Jeg tror dette blir min fjerde eller femte tur på butikken på tre uker. Så jeg prøver å handle det jeg trenger, og da ikke oftere enn absolutt nødvendig.

 

Og det anbefaler jeg dere alle å gjøre.

 

 

Lag dere en god dag videre.

 

-Randi Annette-