OPPDAL SÅ KLART!

Leike ikke viking – e viking!

 

Det ble en super flott helg på Oppdal noe jeg lever på enda. Mange fine ord ble sagt. Masse latter ( ikke at jeg var den som stod for alt det rare som ble sagt… Eller gjort….), god mat og generelt god stemning. Noen hadde et svært godt kamera, å der ble jeg satt som modell for å teste det ut litt. Dere regnet vel ikke med noe annet enn at jeg gledelig stillte opp. Jeg er og forblir en linselus. Sånn er det bare. Jeg synes foto er kjempe gøy!

 

 

 

 

 

 

 

Jeg gikk meg som vanlig varm. Jeg får så fort puls og jeg blir varm av å bare se folk løpe, så det sier vel sitt. Overbuksen ned på knærne for å lufte ut litt.

He-he..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her står jeg vet et utedo, som jeg oppdaget etter en kort stund. Det var liksom ikke så vanskelig å lukte det….

 

 

 

 

 

 

 

 

Både litt snø og bar bakke. Sol, og bare sol. For en helg. Nå har jeg kjøpt meg skikkelig med turklær også, så nå er jeg klar for flere turer i marka. Det er jo det som er livet – er det ikke?

 

Naturen er jo bare helt magisk.

 

-Randi Annette-

MENN MED BALLER!

Reklame | Brazfit

Jeg må bare få lov til å si at jeg ble utrolig glad når jeg var med på en gruppetime i kveld. Vi var omtrent 40 stykker, og når vi skulle velge en stasjon, så gikk jeg bare bort til den som var nærmest. Etter to runder, kjente jeg at jeg måtte ta noen alternative øvelser så jeg ikke skadet skulderen igjen.
Men mine øvelser var tvert imot lettere. 90 grader med 5 kg på lårene i 45 sekunder, planken og hoppende airsquat tok veldig på.

 

Men poenget med overskriften på dette innlegget er det som skjedde etter økten. En mann som var på min stasjon kom bort til meg å sa at han valgte den stasjonen jeg var på bevisst. Da ble jeg nysgjerrig.
Han hadde lagt merke til meg flere ganger på senteret og hadde sett at jeg var skikkelig godt trent og sterk. Jeg kunne ikke si meg enig i det, da jeg ikke ser på meg selv som skikkelig trent… 

 

 

Men veldig kult at en mann har baller til å kom bort til meg å si nettopp det.
Det var utrolig hyggelig å høre. Så ser dere en trent mann eller dame, fortell det  – om du har baller til det da 😉

 

-Randi Annette-

JEG ER SKIKKELIG I SIGET NÅ

Reklame | Brazfit

Jeg må si at denne helgen har gjort noe med meg – noe positivit vel og merke. Hvem skulle tro at jeg skulle reagere så positivt av å delta på et slikt løp? Ikke jeg. Alle rundt meg hadde skikkelig trua på meg. Alle sa: Du er så sterk og flink, så dette kommer til å gå bra. Dette fikser du lett….

Jeg forstår virkelig ikke hvorfor de trodde så mye godt om meg. Jeg har ikke trent noe særlig. Skjønner dere ikke hva jeg sier? – tenkte jeg…

 

Men, de hadde rett. Jeg var vel for kravstor nok en gang. Jeg får heller lære meg å si at jeg er sterk nok, men jeg ville ikke ha for store forventninger heller. Jeg ante jo ikke hva som ventet meg, så jeg var helt nøytral.

 

Foto: Cassandra

 

I går kastet jeg meg på en spinningtime på 3T Ilsvika, og i morgentimene i dag trente jeg styrketrening. Jeg er fortsatt forsiktig og passer på å trene ritkig med tanke på skulderen, men  i dag turte jeg å prøve dips. Den har jeg holdt meg unna på grunn av skaden jeg hadde. Jeg tror nesten det må være andre gang i år jeg trener dips. Den blir litt glemt. Jeg greide i dag å ta 8 dips, for så å ta 4. Da ga jeg meg. Bedre enn 0 tenker jeg.

 

 

 

#dips #styrketrening #spinning #3t #3tilsvika #trening

-Randi Annette-

BARE EN TING STÅR I HODET PÅ MEG – TRENING!

Det er helt sykt, jeg tenker bare på det å trene. Til og med det å dra på spinning timer og mølle- timer. Ja, jeg er skikkelig motivert når det gjelder trening. Nå er jeg jo superstøl, stiv og blå. Kroppen min ser ikke ut!!!! Haha – men det er i så fall et bevis på at jeg har vært ut for en tøff hinderløype. Å ikke ble jeg bare skutt 5 ganger som jeg skrev, men hele 8 ganger med paintball. 

 

Å så vondt det gjorde….

 

 

3T-Ilsvika er et treningssenter jeg bruker flittig. Det hadde ikke vært et så flott senter uten en så fin gjeng som jobber der – det må jeg bare få si.

 

Nede i kjelleren kan jeg leke apekatt og utfordre meg selv. Det skal jeg fortsette med, for jeg innså at de timene med apestreker og litt variert trening var til god hjelp. Som for eksempel det å klatre i tau..
Jeg innså mine svakheter i løypa, så det blir jeg å fokusere på nå, så jeg kan bli sterkere der jeg er svakere.

 

Det er jo ikke så mye vits i å safe, man må jo tørre å være svak for å bli sterk –  tenker jeg.

 

Hva med deg og treningen? Er du også like gira? Noen i klassen mente jeg burde melde meg på programmet 71 grader nord. Jeg tenker at jeg da må jobbe med retningssansen. Og sikkert en hel del til jeg må jobbe med. Men, tanken var morsom…

 

#trening #styrke #3t #3tilsvika #71gradernord

-Randi Annette-

MASSE BILDER FRA WOX!!!!!!

Her sitter jeg spent og full av adrenalin. Klar for å bryne meg på en 8 km lang løype med 40 ulike hinder. Jeg har aldri løpt i skog og mark, knap løpt i det hele tatt. Men styrke har jeg trent en god del, noe jeg håpet skulle lønne seg.

 

To striper i ansiktet, å jeg var klar.

 

 

 

 

 

 

 

Høydestrekken min er ekstrem. Jeg kan stå på trinn tre i en stige å nærmest sjelve i føttene. Disse kontainerne var ekstremt høye, og det var ikke bare bare å komme seg opp på en så stor kontainer. Det var knapt noe å holde seg fast i. Når man skulle komme seg oppå, var det ikke noe å ta tak i, så der har mine x-antall pullups igjennom årene hjelpet meg mye.

 

 

 

 

 

Her jobber jeg med å komme meg av. Det var ganske høyt, så jeg ville senke meg ned, da det ikke skulle bli så langt å hoppe med tanke på knærne. Det var skikkelig vondt i begge knærne, etter å ha krypet under nettinger der knærne hadde gnikket mot steiner, blant annet. Men det å gå/løpe nedover myr og gjørme, tar skikkelig på knærne. Konstant støt….

 

 

Jeg og mitt team kunne hjelpe hverandre på noen hindre. Noen måtte vi klare ene og alene. Straffen var stort sett å ta 20 – 50 burpees.

 

 

 

 

 

Nesten full panikk der oppe. “skal jeg virkelig hoppe ned her????” – var min første reaksjon. Jepp, ned skulle jeg.

 

Det som imponerte meg mest igjennom løypa var alle de veggene jeg måtte løpe mot for så å komme meg over. Jeg er så glad for at jeg har trent mye pullups. Det har helt klart hjelpet meg. Sandsekk på 20 kg skulle bæres opp i ulendt terreng, og ned igjen. Der kunne jeg nærmest løpe oppover. Jeg har trent ganske variert, så det fikk jeg igjen for. Samme med det å klatre rett opp et tau. Det har jeg så og si aldri gjort, men jeg fikk til en teknikk med føttende, så jeg kom meg helt opp.

 

Der var utfordringen å komme seg ned uten å få problemer, å det gikk heldigvis fint. Det var ikke mange straffene jeg fikk igjennom løypa.

 

Svømmingen kastet jeg meg på, men jeg endte med å slite med å puste å startet å få skikkelig problemer i vannet, så jeg måtte bare komme meg opp. Straffen var å løpe 500 meter, noe jeg egentlig burde kaste meg på tvert, men jeg ville prøve. Det var viktig for meg å prøve før jeg valgte å ta straff. Nå har jeg fått utfordret høydeskrekken enormt!!

 

Slik som å klatre opp i en hullete netting, for så å henge seg over en kant, også fire seg ned et tau. Det turte jeg. Men jeg holdt seriøst på å få panikk der. Ingenting å holde seg fast i når man henger seg utfor sånn. Skrekk og gru – skummelt!

 

 

Her har jeg akkurat blitt skutt på med paintball. Iskald kropp jeg ikke kjente noe av. 5 skudd, noe som var det vondeste i hele løypa.

 

 

Veldig trøtt og sliten, var jeg klar for å feire meg selv med mitt team og en vennegjeng. Utrolig morsomt.

 

 

Kroppen min er lilla og gul av skuddene. Men armene og knærne har blåe av alle støtene mot stein jeg måtte krype på. Føler meg sånn passe rå og høy på meg selv. Men det har jeg all grunn til å være. Alle som deltok og fullførte, eller prøvde i det hele tatt fortjener å være stolte. Jeg for min del har knapt trent utendørs. Så dette er en enorm stor seier for meg.

 

Jeg gjorde jo dette for min egen del. Så da kan jeg vel få lov til å være stolt?

 

 

 

#Woxtrøndelag #wox #Hinderløp #trondheim #styrke #trening #terreng #utendørs #vassfjellet #pullups

-Randi Annette-

FYTTI HE***TE – NÅ SMELLER DET TIL MED WOX!

Reklame | Brazfit

Her legger jeg ikke skjul på noe som helst. Jeg er piss redd.

 

Det trynet her sier mer enn tusen ord. Jeg må bare bite i meg smerten og fortvilelsen igjennom det 8 km lange løpet med de 40 ulike hindrene. I møkkaværet med regn og storm i Vassfjellet.

 

Uansett hvor vondt det gjør, så må jeg stå i det. Regne skal få piske og jeg ber om medvind til værgudene. Når det først skal blåse, så kan det blåse i riktig retning tenker jeg.

 

 

Noen gode tips har vi også fått på veien. Tettsittende klær og hansker, for eksempel. Hadde det funket å løpt med svømmeføtter, så skulle jeg gjerne ha gjort det også, da jeg skal svømme 30 meter en eller annen plass i løypen. Men som vi alle skjønner, så hadde jo det vært klin umulig….

 

 

Det kommer til å bli høyt og lavt. Vasse i gjørme og myr. Krype under, hoppe over… Ja, jeg aner ikke helt hva alt vil bli, men tøft, det vil det nok bli.

 

 

Men jeg tror jeg skal få kjenne på en mestringsfølelse jeg aldri i mitt liv har kjent på før. For dette er noe helt nytt for meg. En skikkelig tøff utfordring jeg kommer til å huske resten av livet mitt. Jeg har aldri lært å like å løpe. Aldri prioritert å løpe. De ni årene med kampsport har jeg mye igjen av. Jeg er vant med smerte og holde ut i kamper. Styrketreningen har helt klart vært en god fordel. Det er løpingen jeg kommer til å slite med. Uten tvil.

 

Men hva er vel en konkurranse uten utfordring? Hvor gøy hadde det vært å konkurrere, å da vært helt sikker på at det blir enkelt?

 

 

Skulderen som var skadet er nå på plass, og jeg er skikkelig klar. På tross av at jeg ikke har trent nesten noe som helst til løpet her, eller i år generelt, så skal jeg fullføre. Kroppen greier alltid mer enn den tror. Å fullføre, det skal jeg. Om jeg så må krype til mål. Om jeg så gråter av smerte. At jeg må brøle og rope til meg selv – ja, jeg skal fullføre.

 

 

Jeg får tenke på den festen jeg skal ha hjemme hos meg etter løpet med gode venner. Det må jo være lov til å feire seg selv. Om jeg så trenger hjelp til å gå, så skal jeg feire meg selv.

 

 

Tenk på meg da, når klokken er 13.45. Da setter jeg nemlig igang.

 

#wox #woxtrøndelag #hinderløp #vassfjellet #trening #utfordring #cardio #kampsport #styrketrening

-Randi Annette-

DAGEN FØR DAGEN – HVA TENKTE JEG PÅ?

Reklame | Brazfit

Den tanken har slått meg så mange ganger, og enda nå her jeg sitter, så forstår jeg ikke i det hele tatt hva som skjer i morgen. Da smeller det liksom. Helt sykt å tenke på. Jeg var inne på tanken om å trekke meg for en måned siden, da jeg ikke har trent, og skulderen min var katastrofe. Forkjølet ble jeg også, noe som fortsatt henger igjen. Men hei – jeg kunne bare ikke unngå å være med. Det skal jo bli gøy.

 

 

 

 

 

Å veldig tøft, så klart. Men hvis det ikke er utfordrende, så er det heller ikke en konkurranse. Jeg kan ikke si noe for sikkert nå, men det er en fare for at jeg kommer til å ha lyst til å konkurrere senere også. At dette er det som skal til for å bare hoppe i ting senere.

 

Nå i kveld har jeg laget meg hjemmelagd pizza, og nå sitter jeg med en boks pepsimax. Rett og slett slapper helt av, lade batteriene til i morgen.

 

 

Da smeller det. Da smeller det for alvor.

 

-Randi Annette-

FRA IRRITASJON TIL FULL FORSTÅELSE

Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i dette. Veldig igjen. For hvem av oss synes det er så himla kult å bli tilsnakket av voksne som også er fremmede for oss? Jeg synes ikke noe om det, da jeg er voksen selv, og vet beste selv – det er i så fall min første tanke i det jeg kommer ut for slite situasjoner….

 

Men poenget her er at jeg ble tilsnakket av en voksen mann her om dagen. Jeg forsto ikke med en gang hva han sa, eller hva han mente, men det tok ikke mange sekundene før jeg forsto.

 

Jeg sykler i uansett vær og uansett årstid, både til skole og jobb. Her om dagen regnet det enormt, å med tanke på at jeg skulle sitte inne på skolen en hel dag, så var det om å tenke smart (den kan helt sikkert diskuteres..). Regnet pøset ned i enorme mengder, og jeg fant ut at regnbukse og regnjakke måtte bli dagens outfit. For å unngå å bli klissvåt i håret og ansiktet, så valgte jeg å henge sykkelhjelmen på styret, og ikke plassere den på hodet. Det var det selvfølgelig en syklist som fikk med seg. 

 

 

Plutselig blir jeg syklet forbi av en mann som snur seg å ser etter meg å roper: “Hjelmen har sikkert sin funksjon der også, men den hjelper lite der den henger……”
Jeg trengte noen sekunder på å faktisk reflektere litt, og tenke over hva han faktisk sa, da jeg ikke var forberedt. Jeg svarte: “Hææ????”  Han fant fort ut at det ikke var så enkelt å sykle, se motsatt vei enn den retningen han skulle og samtidig prate… (dere vet menn å gjøre flere ting samtidig…!?).

Jeg kunne se han var litt oppgitt, så jeg svarte på nytt: “Ja…… Jeg vet det… Du har så rett”.

 

 

Ja, jeg vet jeg bør tåle det å sitte våt på skolen, bli syk i verstefall, enn å slå hull i hodet og havne på sykehus, noe jeg faktisk har gjort en gang. Men, ja. Jeg vet ikke hva jeg skal si på det. Jeg er ikke perfekt, det er vel det eneste jeg kan si her……………………………………………….
Jeg kunne i så fall sitte tør og fin på skolen den dagen…

 

Har du opplevd noe lignende? Blir selv du litt overrasket når fremmede plutselig blander seg inn i hva du foretar deg, eller hva du ikke gjør?

 

 

#sykkel #syklisk #sykkelhjelp #sikkerhet

-Randi Annette-

SO RELAXED

Så deilig det er å være akkurat her i den deilige sofaen min. Kjære vene – jeg er så sliten nå. Men på en god måte. Jeg satt å slet med å holde øynene oppe i forelesingen i dag som startet klokken 08.30. Kaffe hjelper ikke på mandager har jeg funnet ut, så jeg tror jeg må ha med meg en energidrikke til neste mandag. Alt foregår på englesk, så det krever at man er konsentrert og våken.

 

Etter skole, ble det jobb. Syv timer på skolen, fire og en halv time på jobb. Det er kanskje ikke så rart at jeg nå ligger plantet i sofaen med pleddet godt rundt meg og pc’en på fanget. TV’n står på i bakgrunnen, og mobilen ligger i rekkevidde. Perfekt situasjon når man er sliten.

 

LItt lyd i rommet, snapp på G og blogging. Ja, nå koser jeg meg skikkelig.

 

Nesten like avslappet nå som når jeg var på shoot tidligere i sommer….


Foto: Cassandra Coste

 

 

Nå er det ikke lenge til jeg skal ta meg en dusj, for så å legge meg. I morgen er det skolen igjen fra 08.30. Men ingen jobb etter det. Da skal jeg løpe i trappene i Granåsen. Det er jo ikke mange dager igjen til jeg skal løpe 8 km i Vassfjellet. Så det er bare å jobbe på.

 

Ha en fortsatt fin kveld.

 

-Randi Annette-

Jeg trener mye, sier de. Gjør jeg det?

Det er bare tull. Det er ikke slik i det hele tatt. Dette året, 2018 ble ikke slik som jeg så for meg på noe som helst vis. Ikke når det gjelder hverken treningen eller generelt. Helt greit å ikke være synsk sier jeg bare. Da kan vi snakke om å ta sorgene på forskudd da….

 

Uken vi er inne i nå har jeg trent fire ganger så langt. Så mye iløpet av en uke har jeg ikke trent på lenge. Vi må faktisk helt tilbake til uke 16, midten av april. Ellers har det vært 4-9 økter totalt i måneden. Det er så ufattelig dårlig, men jeg skal love dere at det har hatt sine gode grunner.

 

Operasjon i februar, der jeg ikke kunne trene på tå måneder pågrunn av tåen ikke ville gro. Mai hadde jeg eksamener, så der ble det kun fem økter totalt. Litt bedre i juni, men bare fire økter i juli. Skjønner dere hvor lite jeg har trent? Sånn sett er det greit å skrive opp treningen, da ser man det veldig klart. Heldigvis så presterer jeg godt på styrketreningen, på tross av lite trening. Men jeg har trent masse før, så det har jeg tydeligvis veldig igjen for nå.

 

Foto: Vegar Herstrøm

 

Nå som skaden i skulderen min også føles 98% bra, så er jeg på god vei mot riktig retning. Nå har jeg tid og mulighet til å ha full fokus på den beste hobbyen som finnes, nemlig trening. Og det bare en uke igjen til jeg skal løpe WOX, 8 km lang løype i Vassfjellet med 40 (!!!!) hinder. Jeg kommer til å slite, men det får gå.

 

Smerte er godt. Elsker den brennende følelsen i lårene når syren nærmes spiser meg opp innen ifra…. Ja, det er magisk.

 

Nå skal jeg gå til jobb, så dere får ha en fortsatt fin lørdag.

 

#WOX #trening #hinderløp #motivasjon #operajson #styrketrening

-Randi Annette-