5 STYRKEØVELSER DU KAN GJØRE HJEMME MED STRIKK!

Reklame | Brazfit

I over to uker har jeg nå vært veldig flink til å gå lange turer, og jeg har syklet litt. Og nå er det styrkedelen som gjenstår, og ikke minst uttøying og mobilitetsøvelser. I dette blogginnlegget tenkte jeg å ta for meg styrkedelen, fordi jeg regner med det er flere enn meg selv som ikke trener på treningssenter av ulike årsaker. Jeg for min del vil unngå det på grunn av korona, og med det så ønsker jeg å dele fem enkle øvelser med dere.

 

Alt du trenger er et lite treningsstrikk.

 

Øvelse nr.1. Benløft med strikk.
Hoftemuskulaturen trenger i såfall jeg å trene, og det tar denne for seg. 15 stykk på hver side, gjerne 2-3 runder. Denne tar skikkelig godt, og når det brenner er det bare å puste godt og bestemme seg for å fullføre.

 

 

 

 

Øvelse nr.2. Seteløft.
Her er hele poenget at strikket hele tiden er stramt, ellers blir det ingen motstand.

 

 

 

 

Altså, knærne må peke utover i det setet forlater matten. Og en enkel huskeregel er å tenke på at du har noe mellom rompeballene som du ikke må miste. Knip godt på toppen, eksplosivt opp, og senk rolig ned slik at strikket sakte men sikkert blir litt slakkere.

 

 

Øvelse nr.3. Knebøy

Her er det viktig å presse knærne godt utover på vei opp, spesielt for å få god kontakt med rumpa. Armene kan du ha i kryss på skuldrene eller rett frem. Dette er med egen kroppsvekt, så her kan dere gjerne ta 15 x 2-3 repetisjoner.

 

 

Øvelse nr.4. Utfall.

Stå statisk med den ene forten, og la den andre gå rett bak. Hold posisjonen og senk kneet på den foten som du tok bakover mot gulvet, som vist på bildet. 15 x 2-3 repetisjoner på hver fot.

 

 

Øvelse nr.5. Pushups.

Denne kjenner jeg enda, to dager etterpå. Øvelsen kan utføres på tær eller på knær, men utfordre deg selv, fordi du får mye hjelp på vei opp av strikket. 10 x 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 gode og effektive øvelser. Skikkelig bra økt, spør dere meg. Selv har jeg kun trent styrke en gang denne uken, men jeg har gått lange turer hver eneste dag. Så jeg har god samvittighet sånn sett, men jeg må innrømme at det gjorde godt å trene styrke igjen. Det er liksom det jeg elsker når det kommer til trening. Og ikke minst kampsport, men det får vente litt til.

 

Lag dere en magisk kveld. Nå skal jeg gå tur i hauan på omtrent 11km. Følg meg gjerne på min instagram, @Randiae, der legger jeg kanskje ut noe på gåturen min.

Tvi-tvi.

 

-Randi Annette-

OPPUSSING AV BARNEROM NR.2 – FØR OG ETTERBILDER

Som frisør så blir det å sminke seg litt, og kontrasten var spesielt stor i sommer da jeg og min bedre halvdel pusset opp. Av med arbeidsklærne, og på med den slitne joggebuksen. Men de røde leppene ble tydeligvis værende. Det var mye jobb både på selve arbeidsplassen, men også hjemme. Men gøy og givendre, det var det.

 

Jeg hadde mer eller mindre ingen erfaring med brekkjern. Og jeg må si det er et need to have – produkt når det kommer til oppussing/riving.

 

 

Slik så det ut tidligere.

 

 

 

 

 

 

 

 

På den ene veggen, der det er vindu, har vi valgt å kun beise og ikke revet av panelet. Årsaken er at vi tenker å bytte vindu på sikt, og da er det billigere å beise og male, enn å sette på plater som vi ellers gjorde på soverommet til jentene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taket ville vi beise lyst, og jeg fikk ansvar for det. Eller, jeg sa jeg ville gjøre det, og jeg må si det var bra tungt. Kjære vene. En ting er at jeg jobbet 7,5 time som frisør, også kom jeg hjem og skulle beise tak. Jeg brukte 1,5 time på å beise taket. Og jada, det ble to strøk også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også en påminnelse om hvordan det var før.

 

 

 

 

Og slik ble det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg beiset panelet, og malte veggene.

 

 

 

 

Nye veggplater, lyse lister og lyse møbler. Her er alt gammelt-nytt, sett vekk fra klesskapet. Noe har vært på andre soverom tidligere, så for barne blir det som nye møbler.

 

 

 

 

Og litt ekstra lys som kan være fint på sene og mørke kvelder.

 

 

 

Utrolig fornøyd med dette soverommet. Spesielt morsomt er det å se hva jeg får til med god veiledning. Jeg er veldig kreativ, og selv om jeg ikke har erfaring eller gjort dette før, så har jeg gode forslag og ideer om hvordan ting kan gjøres. Det er kjekt å slippe til, og ikke minst vise at jeg er lærevillig. Da kan oppussing bli veldig hyggelig også.

Dere må gjerne se på denne linken, på det andre soverommet som vi pusset opp.

 

 

Lag dere en fin kveld – med eller uten oppussing.

 

-Randi Annette-

NY LIVSSTIL, NYE TRENINGSKLÆR OG KONKURRANSE.

Reklame | Brazfit

Plutselig var jeg igang med treningen igjen, og da med noe helt annet enn jeg noen gang har gjort. Nemlig gåturer i hauan (..marka). De 11 siste dagane har jeg syklet og gått turer 9 ganger. Og det er jo bra. Senest i går gikk jeg 11 km i hauan, og det var utrolig godt. Det ble brukt 2,5 time, men det var et fantastisk vær så det var bare å nyte det.

Og her om dagen fikk jeg en ny treningstights i posten av Brazfit. Jeg har lenge sett på denne på grunn av at jeg vet at denne modellen sitter kjempe godt, men se på den blåfargen. Den er så utrolig fin.

 

Her finner du mer informasjon om tightsen.

 

Med appen Trimpoeng så blir jeg skikkelig i konkurransemodus. Jeg drives veldig av konkurranser, og hvis folk tviler på meg i noen sammenheng, så øker det mitt konkurranseinstinkt. Jeg liker å kjenne på mestring. Men denne konkurransen har jeg ikke satt meg noe konkret mål. Jeg startet for 12 dager siden, og mange har holdt på noen måneder. Jeg mener det er omtrent 1200 personer som er påmeldt, og nå ligger jeg på 320ende plass. Så det er ikke så aller verst – tror jeg.

 

 

 

 

 

 

Dersom dere ønsker, så kan dere bruke min rabattkode, randiae20 som gir 20% avslag på nettbutikken.

Ellers vil jeg ønske dere alle en strålende helg. Ta vare på dere selv, og de som er rundt dere <3

 

 

-Randi Annette-

 

OPPUSSING AV SOVEROM – FØR OG ETTERBILDER!

Det er ingen tvil om at det å pusse opp er utrolig givende, men også slitsomt. Spesielt med et tidspress. Det tidspresset lagde vi fint selv, men hva gjør vi ikke for barna vår <3 Her ser dere ett av våre prosjekter. Barnerom til gutt på 11 år.

 

Før.

 

 

 

 

 

 

 

Både vegger og gulv ble revet. Gulvet ble revet omtrent ned 10 cm. Helt ned til betongen. Det var ikke en enkel oppgave, men det som ikke går, skal gå.

 

 

 

 

 

 

 

Nye veggplater, lister, maling og nye møbler. Eller, det som er helt nytt er datastolen. Ellers hadde vi noe fra før av, og resten kjøpte vi på Finn.no. Brukt er minst like bra som nytt i mange tilfeller.

 

 

 

 

 

 

 

Nytt klesskap, nye farger og mer 2020 stil. Døren venter vi enda på, men den kommer på plass om ikke så alt for lenge.

 

 

 

 

 

 

Vi er veldig fornøyde med resultatet. Men det viktigste av alt er at gutten selv er fornøyd.

 

Vi har også pusset opp et rom til jentene. Etinnlegg med bilder kommer.

 

 

-Randi Annette.

TRIMPOENG OG FINT VÆR!

Reklame | Brazfit

Jeg har hatt fine turdager så langt denne uken. Men i dag har jeg ikke helt bestemt meg for om jeg skal gå. Det frister litt med en sykkeltur, men jeg får se. Det var farlig godt å sitte og ikke gjøre så mye, men kvelden er vel enda ung.

 

Jeg har fått sett mye av Frøya som jeg ellers ikke har sett, og det er noe jeg synes er utrolig fint. Med appen Trimpoeng er det ekstra stas å gå på tur. Jeg startet for tre dager siden, og det er enda to måneder igjen. Så jeg får se om jeg blir hekta før det hele er over.

Mye bær på disse sitene, og det nyter jeg gjerne.

 

 

 

Det er sikkelig fint. Man kan ikke si noe annet.

 

 

-Randi Annette-

INTERIØR, MALING OG FORANDRING – DET ER SPENNENDE

Det er så utrolig kult. Nå begynner hjemmet vårt å bli tilnærmet lik 2020. Huset er jo gammelt, men det er såpass godt ivaretatt og det gagner oss utrolig bra i denne prosessen. Nå er to barnerom så og si helt ferdig, og jeg har fornyet stuen litt. Jeg hadde ikke hodet så høyt hevet i det jeg startet med malekosten og svartmalingen i går kveld, for jeg var jo utrolig spent. Men jeg tror jeg vil bli fornøyd med resultatet. Jeg tenker jeg venter med å vise dere bilder av stuen der jeg har malt svart til jeg får den nye sofaen. Jeg har kjøpt nye putetrekk også som jeg er helt sikker på vil piffe opp litt. Jeg gleder meg til å vise dere.

 

 

De to barnerommene skal jeg få tatt etterbilder av slik at dere får se. Der ble det virkelig en stor forbedring. Nå som stuen har fått litt fornyelse, så er det soverommet vårt som står for tur. Og det kan godt være at jeg finner frem verktøyet mitt for å skru ned noe på vaskerommet også. Der ser jeg så mye løsninger, og bare det å få ned noen slitte skap, samt få på litt maling, så er mye gjort. Selve oppussingen av vaskerommet vil trolig ikke skje innen de to første årene. Det blir så mye bedre med litt maling, så da kan resten avvente litt.

 

 

 

 

Det er så merkelig, på en måte. Leiligheten som jeg har i Trondheim var helt ny da jeg kjøpte den. Den var riktig nok ikke bygd enda når jeg kjøpte den. Etter å ha bodd der i tre år, turte jeg å male noen vegger. Her i huset tok det meg tre uker, så malte jeg en vegg på stuen helt sort. Noe sier meg at jeg er utrolig forsiktig når det er helt nytt, kontra gammelt. Selv om det i prinsippet er like ufarlig på en måte. Maskeringen er vel det som krever litt tid og tålmodighet. Og der har jeg funnet min styrke. Der er jeg utrolig god og flink. Sort maling mot en hvit vegg, ja det ble rett og slett perkfekt. Så der må jeg bare få lov til å klappe meg selv på skulderen.

 

 

Nå skal jeg stå opp for å se på resultatet av min sorte vegg. For i skrivende stund ligger jeg i sengen å koser meg, og nyter det å ha ferie. Bare en kopp kaffe som mangler her nå. Ny dag, nye muligheter og over tjue varmegrader (det er i såfall meldt 24 grader i dag).

 

-Randi Annette-

HELT PÅ BÆRTUR – JEG LAGDE MEG HJEMMELAGD SUKKERFRITT SOLBÆRSYLTETØY

Utrolig morsomt å plukke bær, men utrolig kjedelig å rense og rengjøre de. Det tok meg flere timer. Og det skal sies at rips er enklere å rense enn solbær. Men det var morsomt å få prøvd seg. Jeg byttet ut sukker med sukrin, for å gjøre det sunnere. Og det med stor suksess.

 

 

 

Med nesten 900 gram solbær ble det to glass med sukkerfritt syltetøy.

 

Slik kan du lage ditt eget sukkerfritt syltetøy

900 Gram solbær

3 Dl sukrin

 

Slik gjør du

Ved mye bær kan det være lurt å helle litt og litt over i en kasserolle og rør innimellom. Jeg hadde alt i kasserollen med en gang, fordi jeg ble veldig ivrig på å komme igang. Og det gjorde ingenting. Kok bærene i omtrent 20 minutter, og rør av og til. Når bærene er kokt ferdig, og det begynner å ligne på syltetøy, er det bare å helle over sukrin. Rør godt, og la det koke i noen få minutter.

 

Hell over i syltetøyglass eller egnede glass. La de stå på benken i en times tid før du setter de i kjøleskapet. Eller nyt syltetøyet ditt på nybakt brød eller ristet brød. Magisk.

 

 

 

Jeg plukket også mye rips, som jeg ikke hadde en plan med. Annet enn at jeg ville ha litt i fryseren. Så langt har de blitt benyttet til frokostsmoothie. Perfekt for barn og voksne.

 

Oppskriften på frisk ripssmoothie og jordbærsmoothie finner du ved å trykke her.

 

 

 

 

Og her ser dere to glass med hjemmelagd solbærsyltetøy, sukkerfritt, sunt og godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Randi Annette-

2 FRISKE SOMMERSMOOTHIES TIL DEG FRA MEG

Smoothie er utrolig godt, friskt og sunt. Og for mange, inkludert meg selv, er det til tider et ork å lage. Men alt handler om rutiner og planlegging. Og den planleggingen som dette innebærer er nemlig kun å handle inn enkelte ingredienser.

 

Selv er jeg utrolig heldig som har egen jorbæråker i hagen. Samtidig har jeg plukket en god del rips og solbær, samt litt blåbær og bringebær somjeg har i fryseren. Det er veldig fint å ha dette tilgjengelig i fryseren til nettopp smoothies. Jeg har laget to ulike, med inspirasjon fra noen enkle søk på internett.

 

 

 

 

Deilig jordbærsmoothie. Med en enkel og rask oppskrift.

 

Jeg tenker som så at denne mengden er grei om man skal kose seg alene også, men denne er for fem personer.

Du trenger:

5 Dl frosne jordbær
5 Dl jordbæryoghurt (her valgte jeg et stort beger fordi den inneholder nøyaktig denne mengden)
1 Veldig stor banan (her kan dere ved andre tilfeller velge 1,5 banan dersom de ikke er så store)
5 Dl kefir

 

Fremgangsmåten er enkel:

Bland alt i en blender. Server straks.

 

Og her er det rips som er hovedingrediensen. Ripssmoothie.

 

Du trenger:

200 gram frosne rips
1 Veldig stor banan (her kan dere ved andre tilfeller velge 1,5 banan dersom de ikke er så store)
5 Dl kefir

 

Fremgangsmåten er enkel:

Bland alt i en blender. Server straks.

 

Denne ble smakfull og frisk. Er du redd for at den skal bli for sur, kan du eventuelt velge 150 frosne rips og 50 gram bringebær eller jordbær.

 

Familien min elsket det, og det gjorde jeg også. En liten smak til en ellers god frokost med stekte egg og ristet brød.

 

-Randi Annette-

BEGYNNER SAKTE MEN SIKKERT Å SE EN ENDE I ALT.

I de siste dagene har jeg vært fullt opptatt med å vaske ut huset til kjæresten min, og det har tatt mye tid. Men utrolig givende også, med tanke på vi vet at vi aldri skal tilbake å vaske eller bære ut tunge ting igjen. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ufattelig lei av å bære tunge ting. Alt fra min leilighet i Trondheim til Hitra var første flyttelass. Også mine, samt kjæresten min sine møbler og ting og tang til Frøya. Det er så mye kilo. Og det å bære ut møbler igjennom trange inngangsdører, opp bratte trapper som innebærer en sving, der vegger og vindu må tas hensyn til. KJÆRE VENE – JEG ER SÅ LEI!!

 

Nå er det bare å finne en ny plass til møblene i vårt nye hjem, og selge unna det vi ikke finner plass til. Vi har gjerne dobbelt opp av det meste, så noe må vi bli kvitt.

 

 

Heldigvis har VI vært veldig flinke før ferien, så vi bruker bare tre dager av ferien vår til å vaske og flytte helt ut. Jeg har også skaffet meg ny maling, en sort og en grønn. Så blir det regnvær så er det en stor fare for at jeg setter igang med malingen, selv om jeg har ferie.

 

Men en ting har jeg lovet meg selv, og det er at mot helgen skal jeg slappe helt av slik at jeg ikke starter på jobb igjen med en sliten kropp. Litt kjipt å være sliten etter ferien tenker jeg. Så med det skal jeg nyte min siste ferieuke fullt ut med alt annet enn tunge løft og den slags.

 

-Randi Annette-