Så nærme, men så langt i fra. Jeg holdt på å dø av latter.

Som tidligere nevnt så skulle jeg på en lang kjøretur til Sverige lille julaften. Å da må man ha litt mat tilgjengelig. Så Noka barene ble også med, men de klarte jeg å smelte da de lå i vesken min i bilen. Jeg skulle tulle litt med at jeg kunne åpnet vinduet og holde den i hånden slik at den ble litt kaldere. Så sa min bedre halvdel at jeg kunne bare feste den i vinduet ved å lukke vinduet. Det endte slik.

Jeg glapp da papiret på enden da den var for kort. Å vips så satt den fast. Jeg lo så jeg skrek. Jeg var jo så sulten. Å jeg var så nærme, men samtidig så langt i fra. For hver gang vi kjørte over en hump så var jeg sikker på at den skulle falle av.
Å i minus 8 grader så ble den fort kald. Men, med mye vind så var det nok mye kaldere enn minus 8 grader så jeg var ikke redd den var smeltet lengre da, men kanskje heller det å miste tennene når jeg skulle spise den. Mat ble det uansett til slutt.

 

Koselig med biltur synes jeg.

Håper du har hatt en fin julefeiring 🙂

 

-Randi Annette-

 

 

 

Dette gjorde kjøreturen til Sverige lille julaften koselig.

Hjemmelagde horn. Super digg å ha en pose liggende i fryseren, man vet jo ikke når man får bruk for det. Så det passet jo godt til en 8 timers kjøretur til Sverige. Kaffe, hjemmelagde horn og koselig selskap med min kjære. Jeg så virkelig frem til å tilbringe to hele uker med min kjære. Skikkelig bortskjemt nå siden det ikke bruker å være mere enn to hele dager, en gang i mnd til vanlig.

Så min lille julaften ble tilbringt i en bil, men det var godt å komme frem å treffe tantebarn og familie der. Kjempe koselig.

 

Hvordan var din lille julaften?
 

 

-Randi Annette-

En enkel hårfrisyre med litt bling.

En dårlig hårdag og forkjølelse er ikke en god kombinasjon. En hestehale er ofte greit og enkelt, men det er også en flette. Det eneste er at jeg ofte føler da at jeg har en treningsfrisyre. Så for å sprite opp litt så kan en enkel og fin spenne gjøre underverker. Ligg med fletten over natten så slipper du å påføre varme ved å bruke bølge eller krølltang. Spray litt tørrsjampo i hodebunnen for å få litt mere volum slik at håret ikke ligger klistret inntil hodebunnen. Å ikke glem å avslutte med litt hårspary for å få en fin og holdbar frisyre.

 

Enkelt, ikke sant?

 

-Randi Annette-

Frokosten fra Noka som tar ca 2 minutter å lage, som også metter.

Shake shake shake.
Hver morgen er en Nokashake-dag.
Det har i den siste tiden gått mye i karamell, jeg elsker den. Men, til en forandring så ble det vanlijesmak i dag. 

 

 

Klarer enda ikke å forstå at den lille mengden kan gjøre meg mett. Det holder med 2 dl melk, 3 måleskjeer med pulver og en dersj vann.

 

Ta en shake fra morgenen av med Noka du også. Du kommer til å ELSKE det 🙂

 

-Randi Annette-

Hjemmelagde pannekaker på med en liten vri.

Når man plutselig får lyst på noe annet til middag enn hva man hadde planlangt, ja da må man gjøre en liten vri. Ådenne gang med pannekaker der man kan lage røren, men ikke har tilbehøret i boks.

Uansett, her kommer min oppskrift som jeg brukte. Det kan holde til personer som er småspiste, for dette kan holde til 4 stk, men her ble det spist for 4, men vi var to stk om disse pannekakene. Å man må jo ha en prøve først. Den første pannekaken er alltid den man skal feile med for så å smake på. Så ikke fortvil dersom den første blir litt mindre bra.

Ingredienser: 

4 egg, 3 dl mel, 5 dl melk og en klype salt. Jeg måtte ta det melet jeg hadde, så det ble siktet hvetemel som var både grovt og et vanlig hvetemel.

 

Bland sammen alt å la den svelle i 20-30 minutter. Smelt smør i pannen og vurder å gjøre dette etter behov etter hvert som du steker.

 

Med en vri så mener jeg at man må bruke pålegg fremfor bacon og sukker.
Jeg oppdaget desverre for sent at jeg hadde vanlig hvitost, men for min del så ble det nøkkelost. Sånn går det når man må ta det man har. Så ble det sukrin som ikke innholder alt det som er mindre bra for kroppen. Selv synes jeg det er kjekt å benytte sukrin, men det som er mindre bra er at det faktisk ikke smaker like søtt som vanlig sukker. Bare tull og tøys av folk som sier det smaker det samme, for det gjør det faktisk ikke. Jeg bruker ikke sukker så mye uansett, så for min del kan jeg bruke sukrin som en erstatter. 

Å kort sagt jeg blandet ikke pannekaker med nøkkelost og sukrin, en spiste det hver for seg. Men, alt går i grisen som de sier. Jeg spiser alt 🙂

Ape er ape..

 

Ha en fortsatt fin dag 🙂

 

-Randi Annette-

Typisk min flaks!

Fikk et hyggelig besøk. Ikke den dagen jeg trodde, men faktisk to dager tidligere. Min kjære kom overraskende på jobb, men det som var kjipt var at han var forkjølet. Å hvem er smittet nå? Jo, det er meg det.

I fjor ble jeg syk 2.juledag, å hadde influensa i 3 uker. Nå er det meg igjen. Feber, forkjølet og utrolig slapp. Burde holdt sengen, men det har jeg ikke tid til. Det er ikke sjans i havet. Her må det knaskes paracet og halspastiller.
Har ikke det beste immunforsvaret heller etter virus for 2 år siden, men dette er så min flaks. Ikke nok med det, men det har kommet noen uhyggelige nyheter oppi alt også, men man må bare bite tennene sammen å se fremover. Søndagen skal nytes med å slappe av. Å pakke litt til jeg skal til Sverige.

Det er ikke mye som minner om jul. Det kommer sikkert ikke til å gå opp for meg før jeg sitter ved middagsbordet på julaften og ikke minst se de søte små barna som løper rundt og leker med de flotte gavene de har fått 🙂 Gleder meg.

 

Skal du følge tradisjoner i år eller skal du feire på en litt annen måte eller en annen plass enn hva du er vant til?
Jeg skal for første gang ikke feire med pappa, å for første gang med min kjæreste og familien hans. Å ikke minst i det store utland, Sverige.

 

Det blir spennende. Jeg tror mange kan føle seg dratt i hver sin ende, man skulle gjerne vært på to plasser og kanskje tre samtidig. Jeg tror det er viktig å tenke at man har flere år å gjøre sine vanlige tradisjoner på, så om man gjør noe annet så kan det være sunt på en måte, men det er klart at man kan føle at det er feil dersom man gjør noe som er helt ulikt enn hva man er vant med.

Lurer på hvor jeg feirer jul neste år, da har jeg jo en stor leilighet som er nyoppusset og klar. Gleder meg allerede til neste jul, men først må jeg nyte denne som kommer om noen dager 🙂

 

 

En hilsen til dere fra nissejenta fra i fjor 😉

 

-Randi Annette-

Det ser bra ut uansett hvordan du gjør det. Vi snakker Wok.

Wok ser fristende ut på en skjærefjøl

Det ser flott ut i en stekepanne, å det dufter godt også.

Med litt grønn pesto smaker det enda bedre.

Wok er både sunt og godt. Med masse fine farger så ser maten mere interessan ut også.
 Jeg valgte å koke litt nudler ved siden av, å jeg må ikke glemme den gode desserten etterpå. Det ble toblerone. Jeg er ikke så glad i toblerone, men sjokolade går alltid ned. Godt er det i såfall.

🙂

 

-Randi Annette-

Jeg fikk sjokk og jeg skalv av redsel.

Jeg sto opp kl 07.00 i dag tidlig. Jeg var klar for å starte dagen men en god varm dusj. Jeg var trøtt og sto med øynene igjen og vasket håret. Slappet av og holdt sakte men sikkert med å våkne. Jeg står der og aner fred og ingen fare. Det er mye dugg på badet og i dusjen Jeg hører at noe lager en lyd, noen banket på dusjdøren min. Jeg slår opp øynene å jeg ser en skikkelse, noen som står å rett foran meg, men jeg ser ikke noe ansikt eller hva det er. Bare en kontur av at det er noe som står å ser på meg. Jeg setter i et nødskrik, å jeg hyler som jeg tror jeg aldri før har gjort. Jeg blir liv redd!!! Jeg skalv å var rett og slett vettskremt!!

Så er det en stemme som sier, ” ka e det fornåkka??” Det var min kjære som plutselig måtte opp en tur. Å som jeg skalv og så redd jeg var.

Se for deg selv, du står å dusjen, slapper av og hører en banke lyd å du åpner øynene dine. Noe står der men du ser ikke hva det er. Ja, det var som å være med i en skrekk film. Kjempe flaut, men så skummelt det var!

 

Det var en brå start på dagen. Noe sier meg at jeg ikke er vant med å ha flere i denne lille leiligheten. Skrekk og gru.

 

Dagens, sier jeg bare 😉

 

Ha en fortsatt fin kveld 🙂

 

-Randi Annette-

En uke igjen til det er jul!

Jeg kan ikke tro at det er bare en uke igjen til jul. Da går veien til Sverige. Men først og fremst så gleder jeg meg til å se min kjære. Det er nesten en mnd siden sist så jeg skal ikke legge skjul på at det blir godt å se han igjen.

Det blir godt å leve seg inn i en god uke med masse god mat og avslappning. Nå har jeg ikke hatt energi til å trene så det blir godt å røre litt på seg igjen i kveld. Etter graderingen min så har jeg vært helt utmattet. Jeg har aldri tatt meg sånn ut før å aldri følt noe slikt flere dager etter på. Så treningen på matta i kveld ser jeg virkelig frem til. Nest siste trening med jujitsu før det blir juleferie. Så får jeg se om jeg får trent den siste økta med styrketrening før helgen en gang.

 

Etter å oppnådd gode resultater med trening og kosthold så tar jeg meg lov til å ha mindre fokus på dette nå i juletiden. Å det er det som er sunt i mine øyne.

 

 

Det er flott med motivasjon og flott å se fremgang. Ikke minst det å føle seg vell
med seg selv.
Sjokolade, det er det beste jeg vet! Å det er sunt med et variert kosthold sier de,
så hvorfor ikke ha et avslappetforhold til det da 🙂

 


 Noka har hjulpet meg mye på veien å det er jeg veldig glad for.

Ønsker dere alle en flott start på uken. Snart er det jul dere 🙂

 

#Randiae

-Randi Annette-

 

 

Nå kan jula bare komme. Nå er baksten i boks også.

Nå er det vasket rundt og alt av julegaver er ferdig. Å det meste er levert. Ikke verst.
I dag har jeg vært skikkelig produktiv. Jeg har vasket klær, skiftet på sengen, støvsuget, vasket gulv, handlet, vasket kopper og baket. Jeg lagde en passe stor deig at jeg kunne lage litt ekstra når jeg først satte i gang.

 

Litt mye? Det lå en deigklump på badet der den hadde hevet seg. Å ikke nok med det, men det lå en klatt i gangen også som hadde falt av etter jeg hadde løftet den til kjøkkenet. Det var ikke med måte. Det tytet ut igjennom vinduene. Neida, ikke helt sånn. 

Horn som jeg kan ha pålegg i. Litt annen frokost for helgene er jo ikke feil. Det går i Noka for det meste, så litt ekstra kos for helgen får bli hjemmmelagde horn. Elsker det.

Middagen i dag som jeg også skal fryse var innbakte horn. Det var ikke så ille, tvert i mot.

Horn med fyll med ost på toppen, uten ost på toppen og vanlige horn som er for å ha pålegg på.

Hornene inneholder sopp, ost, bogskinke og asparges..

Ingen julebakst i den forstand, men det har jeg ikke til til i år. Skal ikke være hjemme her heller uansett. Å så blir jeg bare sittende med alt selv, å det er i såfall ikke bra 😉

 

God søndag!

 

-Randi Annette-