DEL 2 – ÅRET 2018

I april ble jeg endelig friskmeldt fra flere uker med plager med en tå som ikke ville gro normalt. Da blogget jeg naturligvis om det, som du kan lese mer om ved å trykke på linken under:

FINALLY OUT OF THE SHELL

 

 

 

Så delte jeg noen bilder fra en fotoshoot jeg hadde med fotograf, Cassandra.

 

 

 

 

 

Nok en eksamensperiode i vente. Jeg  måtte finne frem fighteren i meg, som pleier å være ganske god å ha. April var en tøff periode også på privaten, husker jeg. Men jeg er heldigvis ikke så enkel å knekke.

 

 

Og jeg lot meg engasjere….
Du kan lese hele innlegget ved å trykke her.

 

Så var det 17.mai feiring. Ikke den fineste, for å være helt ærlig.

 

Mai var også utrolig lang. Ikke at jeg husker noe av det av meg selv, men ved å lese blogginnleggene jeg skrev, så ser jeg det.

 

 

“Det er virkelig noe helt spesielt i år enn det noen gang har vært. Mai måned har vært forferdelig lang. Nesten for lang, spør du meg. Det er akkurat som å være i en drøm, men aldri komme seg utav den (eller mareritt om du vil…). Hele semesteret her har vært rart egentlig. Startet med operasjon i februar, og plutselig var jeg tilbake i april og da vart det full fokus på både jobb og studier igjen”.

 

Å trening har det blitt skammelig lite av. I så fall første del av året. Det så nemlig slikt ut:

Januar: 14
Februar: 4
Mars: 5
April: 7
Mai: 2

 

Etter å ha fullført nesten alle eksamener, unnet jeg meg en real fest med venninner. Bøgdabråk som dessverre skal gi seg neste år. De har jeg hørt på fire ganger i 2018. Da kan jeg nesten kalle meg en fan, eller?!

 

 

 

 

Jeg fullførte mitt aller første løp. Jeg skulle egentlig bare gå, da jeg ikke var sikker på om tåen min taklet dette etter så lite trening. Eller, det var i så fall en fin unnskyldning. Men jeg greide jammen meg å holde ut i 5km uten stopp. Det var jenta si det, tenkte jeg.

Jeg var ikke den eneste som var stolt og overrasket over meg selv. Det var en god del, faktisk. Å det var ekstra kult å kunne slå i bordet å vise at jeg klarte jammen meg dette også.

 

 

 

Litt reklame for 3T som arrangerte, noen jeg også har et samarbeid med. Men også jobben min, Sjakk Matt.

 

 

 

 

Det tok ikke mange dagene før jeg løp 6 km relativt tidlig på dagen:

“Nå vet jeg ikke om jeg holder på å ramle av skaftet eller hva som skjer. Jeg har liksom begynt å jogge jeg. Forrige tirsdag løp jeg 5 km på jentebølgen, og i dag løp jeg 6 km. Alarmen ringte 05.45, og jeg løp utendørs fra klokken 06.00. Det må jeg si var en deilig følelse. Så nå er planen å begynne å jogge litt mer enn før – som da var aldri”.

 

Så reiste jeg en tur til Krakow med min daværende kjæreste og to par til.

 

 

 

Dersom du ikke har vært i Krakow, så anbefaler jeg det virkelig. Jeg bodde denne gangen på en suitte, noe som også kan anbefales. Dersom du vil ha anbefalt et spisested, så ikke nøl med å legge igjen en kommentar.

 

Ha en fortsatt fin dag.

 

#krakow #reise #løp #Utfordring #løpe #løping #kardio #cardio #kondisjon #trening

-Randi Annette-

 

DEL 1 – ÅRET 2018

Startet året 2018 med å kjøpe meg et par ski. Det var jo magisk start på året. Eller, i så fall veldig morsomt. Jeg har gått en gang med de, men det har sin naturlige årsak da jeg skulle operere bare to uker etter jeg kjøpte skiene.

 

Så var jeg usikker på om jeg skulle klippe meg pannelugg, eller ikke. Det er et tema som stadig kommer opp i mine tanker….

 

Så ble det en liten tur til min fadder som bor i Stjørdal. Årlig tradisjon å reise dit i julen for å pynte pepperkakehus, og årlig tradisjon å reise dit i januar for å knuse det.

Så kjente jeg på at jeg trengte en utfordring. Det å bare trene for å trene holdt ikke. Så jeg måtte ha en utfordring å jobbe mot. Jeg meldte meg på WOX TRØNDELAG. 8 km lang hinderløype med 40 hinder!!

 

Trening, trening og atter trening…

Og etter operasjon av tåen min, så ble det lite tid i Trondheim. Ikke jobbing, men studere – det måtte jeg bare gjøre for å ikke ramle helt ut.

Å etter noen dager våknet jeg med utslett som klødde grenseløst mye. Stakk feil ved innsettelse av narkose, men de fikk det til på tredje forsøk. Om det var skremmende og vondt? Ja!

 

Så ble det fotoshoot.

 

Jeg så Utøya på kino. Noe av det sterkeste jeg har sett på kino.

Det var første del, og del 2 kommer om litt.

 

Lag dere en super dag!

#oppsummering #2018 #åretsomgikk #ski #operasjon #foto #fotoshoot #kino #utøya

 

-Randi Annette-

 

JULAFTEN

Kjære lesere, venner, familie og bekjente. Endelig er dagen her, tenker noen. Andre tenker noe annet. Kanskje noe langt verre. Det er dagen for de store forventningene. Den dagen der alle skal vise seg selv fra den beste siden. Vise hvor fint og fantastisk vi har det, via bilder. Men er det slik? Det er noe annet.

 

Jeg vil uansett gi dere alle gode tanker og jeg håper dere alle kan få det best mulig. Mange feirer kanskje julaften for første gang uten sine barn, for de nettopp har gått ifra barnefar/barnemor. Noen har kanskje mistet noen de er glade i.

Det er så mange skjebner der ute. Og jeg greier ikke å ikke tenke på de som nå kjenner på et tomrom. Selv kjenner jeg ikke på det i år, og jeg er så glad for at jeg har greid å sette fokus på hva jeg har, fremfor hva jeg ikke har.

 

 

 

Jeg og pappa skulle egentlig pynte juletreet i går, men vi sparte det til i dag. Det er det som er så fantastisk med å være bare oss to. Hvis man skal tenke på det positive.  Vi gjør ting i vårt eget tempo. Ingen som sutrer over det ene, eller det andre. Det er en så avslappet og fin jul.

Vi lager mat når vi er sultne og vi starter med julemiddagen når vi føler for det. Å hva vi skal spise i dag, i morgen og dagen etter, det spiller ingen rolle. Om vi spiser lutefisk i dag og ribbe i morgen, eller motsatt, ja jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg er glad jeg får mat og jeg er glad jeg har noen å være sammen med. Jeg har lært mye ved å feire jul med andre, vært andre steder enn hjemme og lignende.

Jeg har vært nødt til å tilpasse meg og jeg har vært nødt til å spist det som har blitt servert på julaften, selv om jeg kanskje alltid har vært vant med ribbe. Så av alt jeg har opplevd de siste årene, har jeg lært å takle å spise hva som helst på julaften. Jeg tror jeg må være den beste å ha ved middagsbordet sånn sett. Jeg henger ikke med leppen om det blir servert noe annet enn ribbe. For jeg har vært nødt til å tilpasse meg der jeg har feiret jul.

 

Der har mange noe å lære. Selv voksne folk er kresne. Barn er barn tenker jeg, men mange voksne er ikke noe bedre de heller. Jeg er langt ifra perfekt, men jeg vet jeg er veldig tilpassningsdyktig og jeg setter pris på det jeg får servert, uansett.

Juletreet jeg og pappa pyntet i dag. Jeg har enda en del gaver i Trondheim , men jeg orket ikke å ta med meg alt, da alt skal uansett tilbake igjen. Men noen gaver blir det.

Jeg tror og håper at de aller fleste greier å få det best mulig utfra situasjonen de er i. Det beste er å gi av seg selv. Ta initativ til å ta ut av oppvaskmaskinen, gå med søppel og den slags. Det skal ofte så lite til for å glede de rundt deg.

 

Håper dere har hatt en fin dag så langt. Legg gjerne igjen en julehilsen dersom du ønsker det.

 

God jul.

 

#jul #julaften #juleglede #familie #venner #juletre

-Randi Annette-

EN MAGISK JUL I HAVGAPET

 

Endelig er jeg hjemme igjen. Det er noen uker siden sist, så det å komme hjem nå var virkelig på tide. Lite minner kanskje om jul når det gjelder den grønne plenen. Men jeg klager ikke. Virkelig ikke.

 

 

 

 

Julen er og forblir spesiell. Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg hadde mamma her, og ellers de jeg har mistet, det er ikke rent lite folk som har forsvunnet akkurat.
Men det er ikke noe å gjøre noe med. Jeg bestemte meg tidlig for å ikke la meg knekke denne julen. Jeg ville sette et annet fokus. Mest fordi at jeg kunne hatt det så mye verre.

 

Jeg vet i så fall hvor familien min er. Jeg har ingen familiemedlemmer som er savnet. Famlien min er friske. De har det bra. Det er det som betyr noe. Jeg setter pris på de jeg faktisk har rundt meg. Ikke bare familien, men også vennene mine. Jeg er så heldig som har så mange venner som jeg faktisk har. De bryr seg virkelig. Å det er jeg takknemlig for.

 

Ting kunne ha vært så my verre, tenker jeg.  Spesielt når jeg leser hva som foregår i min egen by. Og ja, ellers i verden.

 

Jeg lagde flere granser i dag sammen med pappa. Det var veldig fint å kunne lære å gjøre dette synes jeg. 

 

 

Over til noe annet.

 

Når jeg stod opp i dag så bestemte jeg meg for å jogge. Det var uaktuelt å ikke løpe. Det er ikke mange ukene til jeg skal løpe 10 km. Så jeg må bare tvinge meg utendørs. Tøft uten pulsklokke og en app som fungerer så som så. Det hjelper på motivasjonen å vite hvor langt man har løpt synes jeg. Ellers blir det ikke noe konkret. Hvis man tror man er i god form, så kan man fort få seg en overraskelse når man står i en konkurranse tror jeg.

Men ifølge appen så løp jeg 4,3 km i dag. Det er jeg veldig godt fornøyd med.

 

 

 

Jeg ble akkurat ferdig rett før det ble mørkt.

 

 

 

 

Deilig å være hjemme. Rett og slett magisk.

 

Ønsker dere alle en riktig fin jul.

 

#jul #lillejulaften #løping #cardio #kondisjonstrening #kondisjon #løp #springing

-Randi Annette-

IKKE FØKK TIL BYEN MIN!

Jeg er både frustrert, redd, utrolig trist og jeg vet ikke hva jeg skal tenke.

I den trygge, gode og fine byen jeg har bodd i over 13 år, begynner jeg nå å bli redd og usikker. Folk forsvinner. De blir ikke funnet. Og blir de funnet, så blir de funnet i en elv. Hva skjer?

 

Er det noen idioter som dytter folk? Tankene flyr avgårde og jeg vet ikke hva jeg skal tenke.

 

Heldigvis har de funnet tegn på at han siste som er savnet har falt i elven ved et uhell. Men likevel. Det er ikke greit. Det er IKKE greit at dette kan skje. Det må bli bedre sikring og det må tas tiltak som gjør at man kan reagere kjapt og hindre at folk dør.

 

Jeg bryr meg så alt for mye om andre og jeg kjenner disse sakene som handler om forsvinninger gjør meg engstelig. Jeg takler det ikke. Ikke i min by!!

 

#adressa #trondheim #savnet #trist

-Randi Annette-

ENDELIG ER SEMESTERET FULLFØRT!

Sa noen juleferie? Jeg er så sliten og samtidig utrolig glad for å kunne smile med god samvittighet. 6 eksamener er lagt bak meg og jeg kan sakte men sikkert kjenne roen senke seg.

Tenk at jeg nå er halvveis på min utdannelse……

Jeg gjesper stadig vekk og greier å finne roen. Denne kroppen har vært rimelig utslitt. Nå er det soffaen som gjelder.

 

Men det blir noen dager med jobb før jeg tar helt juleferie. Men det å jobbe er ferie i forhold til eksamenstid der det har vært hektisk fra 08.30 til 21.00 om kvelden. Tøffe tak, men jeg håper det lønner seg.

 

Denne følelsen skal jeg virkelig kjenne godt på. Den er så ubeskrivelig god.

Alle julegavene er også i boks, og de aller fleste er levert. Nå kan julen egentlig bare komme. Jeg er klar.

 

Har du alt klart til jul? Legg gjerne igjen en kommentar.

 

#jul #juleferie #eksamen #student #julegaver #ferie

-Randi Annette-

NÅR JEG KAN – KAN DU!

Reklame | Brazfit

Det er faktisk slik at jeg nesten ikke tror det selv. Jeg vet jeg var ute å løp i marka i kveld, hele 5,8 km som er flere mil i mine øyne. Spesielt med tanke på nysnø og utfordrende underlag til tider. Jeg vet jeg fikk sting på slutten. Jeg vet føttene knapt ville rikke på seg, men jeg vet jeg hadde riktig fokus. Jeg tenkte tanker som at dette er godt. Å kjenne på snøen som dalte ned. Se den fine naturen. Jeg fikk etter hvert sting, og det gjorde så vondt. De siste to kilometerne sa jeg stille for meg selv noen gloser. For det gjorde så vondt.

 

Pusten var helt gåen. Smerten økte betraktelig. Det var ren smerte. Men jeg vistse jeg ikke kom til å dø. Det stod ikke på livet liksom. Så det var bare å bite tennene sammen. Jeg hadde et behov, å det var å kjenne på en annen smerte enn det jeg kjenner på til daglig. Tidsklemma og alt som skal pugges til eksamen. Jeg har fire eksamener hengende over meg. Jeg var nødt til å komme meg ut på en tøff løpetur. En løpetur for meg er i utgangsountket tøft, da jeg jobber skikkelig mye med meg selv til bli glad i det.

 

Tvinger meg selv, rett og slett. Det er den eneste måten å oppleve mestring på. Det er ved prøving og ved feiling. Å jeg har bestemt meg for å løpe en del nå, så da er det ingen vei tilbake.

 

 

Når jeg kan, så kan også du.

 

#cardio #løping #kondisjonstrening #kondisjon #helse #trening #trondheim #3t #3ttrening #utfordring #mestring #smerte

-Randi Annette-

MIN FØRSTE JOGGETUR UTENDØRS ALENE – TIL HELVETE MED APPEN!

Reklame | Brazfit

Jeg satt å leste til eksamen å koset meg faktisk veldig mye, da ting begynner å feste seg. MeN tanken om en joggetur utendørs slo meg, og før den tanken skulle forsvinne, måtte jeg bare kaste meg rundt å få på meg treningsklær og utesko.

Men som ekstra motivasjon så lastet jeg ned en app som skulle fortelle meg tid og hvor langt jeg hadde løpt – perfekt tenkte jeg.

 

Stor i kjeften…..

 

#traininsane topp fra Brazfit.

 

Det er bare 5 år siden jeg løp maks åtte minutter i strekk og holdt på å gikk avgårdet. Så kondisjonen har virkelig kommet seg. Jeg løp i 30 minutter i strekk, noe jeg er svært fornøyd med. Med tanke på at jeg løp utendørs og alene. Kunne løpt enda lengre da jeg hadde mer å gå på, men det var ikke så motiverende når jeg ikke visste kor langt jeg hadde løpt på grunn av et eller annet med appen jeg lastet ned. Kjempe kjipt, men jeg kom meg ut å fikk en fin opplevelse.

 

Da jeg løp jentebølgen i vår løp jeg 5 km på 25 minutter. Så jeg regner med at jeg løp litt tregere nå siden jeg ikke hadde flere rundt meg som løp. Så pluss minus, kanskje det ble 5 km i kveld også.

 

 

Jeg avsluttet med noen styrkeøvelser. Videoene finner dere på min instagramkonto, @randiae, “min historie”.

 

Lag dere en magisk kveld. Selv smiler jeg godt og er veldig fornøyd.

 

#løpetur #løpe #løping #motivasjon #cardio #kondisjon #trening

-Randi Annette-

1 DESEMBER – HELT SYKT SPØR DU MEG!

Jeg har ikke tenkt på det å pynte til jul – helt til nå. Venner sender meg snap og bilder av deres barn, deres hjem og alt som minner om jul. Å her sitter jeg. 1 desember med en kopp kaffe som minner om jul. Og rent lite ellers. Jeg har vokst opp med kaffe med kanel i desember. Det luktet alltid så godt og det vekker så mye minner. Så det er en tradisjon jeg skal ta med meg videre.

 

Filterkaffe med litt kanel før den traktes – magisk!

 

 

Jeg pyntet faktisk juletreet mitt i fjor med to kompiser fra klassen. Drakk julebrus og spiste grøt. Hørte på julemusikk også. Ja, det ble stemning, i en ellers så dyster periode. Eksamensperioden er ikke så fin, så da må man gjøre det beste utav det.

 

Når er det greit å pynte til jul, synes du? Har du noen spesielle tradisjoner? Legg gjerne igjen en kommentar.

#jul #julestemning #julepynt

 

-Randi Annette-