Oppskrift på en deilig fristelse ifra meg, til dere.

Pannekaker kan være sunt om man bare gjør litt om på ingrediensene. Hvetemel ble erstattet med sammalt spelt denne gang. Hvetemel hever seg bedre å noen opplever at man blir fortere oppblåst av det. Selv kan jeg oppleve det så jeg prøver å være flink til å unngå hvetemel. Derfor er spelt et godt alternativ.

Lyst på oppskriften? Se nederst i dette innlegget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingredienser for 2 personer

2 Dl Sammalt speltmel

1 krm salt

3 Dl Ekstra lettmelk

2 Egg

1 Ss myk margarin

 

Slik gjør du

* Ha mel og salt i en bolle. Spe med melk. Visp til røren er glatt

* Visp inn eggene og la røren svelle i 20 minutter. (Dette gjør du som du vil med. Synes du røren er tynn, da kan du la den svelle, eller ha i litt mer mel).

* Stek pannekakene i litt margarin på middels varme. Blir det for sterk varme så vil de bli fort brent. Jeg prøver alltid å lage en <prøve pannekake> først for å se hvordan varmen er.

 

 Ingredienser til dessert pannekaker:

(Ønskelig mengde) Lettis med smak av vanilje

(Ønskelig mengde) Sukkerfritt blåbærsyltetøy

2 bananer

 

Legg på is, blåbærsyltetøy og banan i skiver. Legg det på den ene halvdelen for så å brette den andre over. Å der har du en deilig dessert. Er ikke dette en perfekt dessert på en lørdag, så vet ikke jeg. Kos dere og nyt helgen.

 

Ikke gå glipp av konkurransen som er nå. For å lese mer om konkurransen, trykk her.

 

#oppskrift #Middag #mat Helse #Blogg #Matblogg # #Inspirasjon #sunnmat #Spelt #Pannekaker #Dessert #Lørdag #Helg #konkurranse 

 

 

-Randi Annette-

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg