Myter og påstander om frisøryrket

 

Jeg har nå jobbet som frisør siden 2008 da jeg tok dame svennebrevet. Jeg har opplevd mye spørsmål som da selvfølgelig er en selvfølge. Noen er svært interessert i å høre om lønna og andre er interessert i å vite om hårets tilstand.

Jeg selv klager IKKE over lønna. Man får godt betalt om man har kunder og jobber godt med hver enkelt som om det var den eneste man hadde. Service og ikke minst ærlighet står sterkt. Jeg blir dårlig når jeg hører om frisører som tvinger på kundene det ene og det andre. Det er ikke på denne måten man skaffer seg en bra kundekrest. Da skjønner jeg godt at de klager over dårlig lønn og skaper et dårlig rykte for oss alle som brenner for denne jobben.

Jeg blir veldig frustrert når jeg hører fra folk, at vi frisører får så mye plager med rygg og skuldre. Ja, de som ikke trener styrke og holder seg i form, ja de sliter nok. Men om de har plager FØR de starter med å i det hele tatt tenke tanken på å bli frisør er vell heller ikke noe smart. Det var noe av det første jeg fikk høre. < Har du eksem eller ryggplager, så velg et annet yrke>.

Selv har jeg opplevd at flere droppet av på frisørlinja på grunn av smerter. Det er kjempe trist for de som bare vil følge drømmen uansett hva andre sier og senere må slutte.

Noe annet jeg hørte av ei jente på fest. Jeg må si jeg ble sjokkert og jeg ble usikker på om hun var seriøs eller bare tullet med meg. Jeg trodde feil, desverre. Dette klarte hun å si:
< Du sa du jobbet som frisør, sant?>  Jeg svarte og hun fortsatte.
< Det må være skikkelig kjipt det med å være frisør. Det at dere liksom får så mye hår på dere da>. Jeg så på henne med store øyne og litt tankefull.. <hmm.. ja ?! Men det går fint med litt hår på klærne. Det må man nesten regne med>, svarte jeg.
Så kom det store. HOLD DERE FAST!!
< Men du må jo ha enormt mye hår på ryggen også da. Siden jeg har en venninde som sluttet som frisør fordi hun fikk så enormt mye hår på ryggen. Helt svarte hår. Hun sa til meg at de som jobber så mye med hår, de får etterhvert hårvekst på ryggen>. Da viste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Enn å være sååå dom?! Hun måtte jo ha blitt lurt fordi de viste hun ville gå med på denne spøken.
Jeg hører rykter om at det er ei jente som er like “smart” som er med på <Paradise Hotel> også?! Jeg ser ikke på det, men man får med seg det som skjer like vell.

En hårlig hilsen

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg