Mange har vært interessert i oppskriften jeg bruker på mine gode knekkebrød så jeg tenkte å legge ut oppskriften her.
En advarsel før jeg skriver oppskriften på sunne og gode knekkebrød……
DU KOMMER TIL Å BLI HEKTA!
Okei.. her kommer den 😉
Ingredienser:
4 dl grovt sammalt hvetemel
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
– Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk, litt klissete deig
– Dekk 2 eller 3 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott og prøv å få det så jevnt som mulig.
– Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 3 eller 2. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.
Stekes på varmluftovn på 160 grader.
Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer. Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater).
Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
Avkjøl på rist og knekk opp når de har blitt avkjølt.
Oppbevares tørt, for eks i en boks. Selv bruker jeg å ha de i en plastbolle med aluminiumsfolie.
Knekkebrød som er fordelt på 2 brett holder en uke til meg.
Så vet du hvor lenge detter varer. Kommer litt an på om du blir hekta eller ikke 😉
Håper det smaker.
-Randi Annette-
De knekkebrødene er bare herlig…:D
Silje: Ja, jeg vet 😀