Oppskrift på sunne knekkebrød :-)

Mange har vært interessert i oppskriften jeg bruker på mine gode knekkebrød så jeg tenkte å legge ut oppskriften her.


En advarsel før jeg skriver oppskriften på sunne og gode knekkebrød……


DU KOMMER TIL Å BLI HEKTA!


Okei.. her kommer den 😉


Ingredienser:


4 dl grovt sammalt hvetemel

4 dl store havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 ts salt

7 dl vann



– Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk, litt klissete deig

– Dekk 2 eller 3 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott og prøv å få det så jevnt som mulig.


– Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 3 eller 2. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.



Stekes på varmluftovn på 160 grader.

Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer.  Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater).

Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.



Avkjøl på rist og knekk opp når de har blitt avkjølt.

Oppbevares tørt, for eks i en boks. Selv bruker jeg å ha de i en plastbolle med aluminiumsfolie.


Knekkebrød som er fordelt på 2 brett holder en uke til meg.

Så vet du hvor lenge detter varer. Kommer litt an på om du blir hekta eller ikke 😉


Håper det smaker.


-Randi Annette-


2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg