Hjemmelagd kjøttkaker med karbonadedeig.

 

Det skal sies at jeg skulle bort på konsert så jeg måtte handle raskt i butikken og jobbe effektivt for å komme meg av gårde i rett tid.

Hadde jeg hatt bedre tid, ville jeg ha hakket løken bedre, men det var ikke fine bilder som var i fokus her, men det å få maten på bordet så fort som mulig og komme seg av gårde.


 

 

 

 

 

 

 

Litt vanskelig å gi akkurat hvor mye jeg brukte av ingrediensene, siden jeg har aldri kjøpt ferdig kjøttkaker så har etterhvert bare laget det etter øyemål. Men her kommer sånn ca.

 

Ingredienser:

400 Gr karbonadedeig

1-2 SS Potetmel

2-3 Dl Ekstra lettmelk

1/2 rød løk, (til vanlig bruker jeg gul løk, men nå hadde jeg rød løk)

1 SS Smør, (Bremykt eller et annet smør som er mykt)

salt og pepper etter ønske, men ikke vær redd for å ha i for mye pepper. Det er godt at det smaker.


Slik gjør du det:

Ha karbonadedeigen i en bolle. Kna den med hendene og hell i salt og pepper. Deretter smør og kna dette godt sammen. Ha i potetmel og bland inn med melk litt etter litt. Da blir dette en passe bløt konsistens. Skal ikke være for bløt. Er den for bløt, ha i litt mere potetmel, er den for fast, hell i litt melk.


Enten bruker du bare hendene til å lage boller, eller bare ta en dersj farse og legg på en varm panne med litt smeltet smør.

Litt mer teknisk, bruk en spiseskje for å forme kjøttkakene. Da anbefaler jeg deg å ha et glass med kaldt vann som du dupper skjeen i mellom hver bolle du lager for å få en glatt overflate. Da blir det lettere å jobbe med å lage disse kjøttkakene.


Tilbehør:

Her er det hjemmelagd tyttebær, raspet gullerot, kokte poteter og kokt brokkoli.

Brokkolien hadde jeg i med poteten de siste 5 minuttene da jeg slo av platen. Som dere ser, her måtte jeg være effektiv og handle raskt.

Dette var nydelig.


-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg