Tips for 3 retters

Dette innlegget er postet tidligere, men jeg tenkte å gå litt dypere inn på hva jeg har gjort.

Dette er beregnet for 2 personer.

Forretten består av:

Ferske reker som består av ny stekt hvitløksbrød, paprika, sursøt-saus og salatblad for å skape litt fargekontrast.

Selvsagt hadde det sett bedre ut uten paprika, men det passet godt sammen, det er jo en slags salat.

 

Hovedretten består av:

Kyllingfillet som er marinert i presset appelsin og presset hvitløk med timian krydder.

Det hele ble satt i en ildfast form i ovnen, servert med hvitløksbrød og fersk salat.

 

Desserten består av:

 

Sjokoladesaus, frukt og pisket krem.

 

 

Ingredienser til forretten:

Reker, salatbald, sur/søt-saus, paprika og hvitløksbrød

Slik gjør du: Dandere på din måte, få det til å se enkelt og fristende ut.

 

Ingredienser til hovedretten:

2 stk kyllingfille, 3 stk hvitløksbåter, Ca 2 Ts timmian krydder, 2 store appelsiner, 1 liten brokkoli, 3 sjampinjonger, salatblad, cherritomater, grønn pesto og hvitløksbrød.

Slik gjør du: Legg de rå kyllingfilletene i en brødpose med timian, presset hvitløk og nypresset appelsinsaft. La dette ligge i ca 30-40 minutter.

Stek filletene i en ildfastform og legg grønnsaker rundt. Hell appelsinsaften over. Om ønskelig kan du koke brokkolien at den ikke blir brent. La det steke på 200 grader i ca 20 minutter. Se etter om filleten er ferdig før du serverer.

Server med nystekte hvitløksbrød og frisk salat. Topp det hele med grønn pesto. Nyt.

 

Ingredienser til dessert:

2 stk kiwi, 1 appelsin, 1 eple, 10 røde druer, (1 banan om ønskelig), sjokoladesaus som ikke stivner og 1 boks kremfløte.

Slik gjør du: Pisk kremfløten og tilsett ca 1 SS sukker eller sukrin. Ta frem 2 stk dessertskåler og lag mønster med sjokoladesausen og sett i kjøleskapet at det stivner. Skjær alt av frukt i biter og hell oppi og la stå avkjølt til alt er servert. Før du serverer desserten, legg en Ss krem på kanten og lag litt mønster med sjokoladesausen. Sett frem sjokoladesausen at gjesten(e) kan ta på litt ekstra.

 

Nyt.

 

Dette gjorde jeg en gang for å overraske min kjære. Kanskje du skal gjøre dette selv for noen i kveld?

 

Jeg lover deg, det kan lønne seg å være kreativ og litt ekstra snill 😉

 

-Randi Annette-





0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg