I går blogget jeg om en annen oppskrift på hjemmelagd potetmos, men med litt inspirasjon så brukte jeg litt brokkoli for å få en annen konsistens, litt annen smak og litt ekstra næring.
De skal koke i ca 20 minutter og etter 10 minutter, hadde jeg i brokkoli slik at de ble dampet og myke.
Oppskrift på den beste potetmosen: 4-6 stk poteter, halv ts salt, 1 krm pepper,1.5 dl ekstra lett melk , ca 5-7 buketter brokkoli ( med stilk) og 1/2 Ss melange.
Slik gjør du: Kok opp vann i en vannkoker eller i en annen kasserolle. (Jeg brukte vannkoker, det er mye bedre og mindre styr).
Skrell potetene og skjære opp i terninger, og legg de i en kasserolle med kaldt vann.
Hell ut vannet av kasserollen og hell over det kokende vannet og la vannet ligge rett over potetene. Altså, ikke ha i for mye vann, men slik at det dekker potetene. Etter 10 minutter, legg brokkolien over potetene og la de dampe til de blir myke. Totalt så koker du uten lokk i 15-20 minutter. (Potetene 20 minutter og brokkolien i 10 minutter)
Tøm ut vannet, mos potetetene og brokkolien med en moser eller en gaffel. Hell så i melken litt og litt og mos dette sammen. Så ha i smøret og deretter krydder. Rør godt sammen at den blir klumpfri.
Jeg hadde i dag med raspet gullerot og noen ananas biter.
Server.
-Randi Annette-
Dette skal jeg prøve!!
littmat: Det må du gjøre 🙂
Jeg finner sikkert på andre muligheter også 🙂 Bare å følge med 🙂