Hjemmelagd potetmos med brokkoli.

I går blogget jeg om en annen oppskrift på hjemmelagd potetmos,  men med litt inspirasjon så brukte jeg litt brokkoli for å få en annen konsistens, litt annen smak og litt ekstra næring.

 

De skal koke i ca 20 minutter og etter 10 minutter, hadde jeg i brokkoli slik at de ble dampet og myke.

 

 

 

 

Oppskrift på den beste potetmosen: 4-6 stk poteter, halv ts salt, 1 krm pepper,1.5 dl ekstra lett melk , ca 5-7 buketter brokkoli ( med stilk) og 1/2 Ss melange.

 

Slik gjør du: Kok opp vann i en vannkoker eller i en annen kasserolle. (Jeg brukte vannkoker, det er mye bedre og mindre styr).

Skrell potetene og skjære opp i terninger, og legg de i en kasserolle med kaldt vann.

Hell ut vannet av kasserollen og hell over det kokende vannet og la vannet ligge rett over potetene. Altså, ikke ha i for mye vann, men slik at det dekker potetene. Etter 10 minutter, legg brokkolien  over potetene og la de dampe til de blir myke. Totalt så koker du uten lokk i 15-20 minutter. (Potetene 20 minutter og brokkolien i 10 minutter)

 

Tøm ut vannet, mos potetetene og brokkolien med en moser eller en gaffel. Hell så i melken litt og litt og mos dette sammen. Så ha i smøret og deretter krydder. Rør godt sammen at den blir klumpfri.

 

Jeg hadde i dag med raspet gullerot og noen ananas biter.

 

Server.

 

-Randi Annette-

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg