Hjemmelagd potetmos med brokkoli og purreløk, servert med svinestrimler.

Ja, nå har jeg blogget om denne potetmosen min to ganger tidligere, men finner man på nye ting så må det jo komme frem i lyset.

 

 

 

 

 

 

Riktig krydder er også viktig. Dette fungerte godt til meg. Du tenker kanskje at dette måtte vært bra tørt? Faktisk ikke 🙂

Potetmosen er så perfekt at du slipper noe smør eller saus.

 

Oppskrift på den beste potetmosen: 4-6 stk poteter, halv ts salt, 1 krm pepper,1.5 dl ekstra lett melk , ca 5-7 buketter brokkoli ( med stilk), 10 gr purreløk og 1/2 Ss melange.

 

Slik gjør du: Kok opp vann i en vannkoker eller i en annen kasserolle. (Jeg brukte vannkoker, det er mye bedre og mindre styr).

Skrell potetene og skjære opp i terninger, og legg de i en kasserolle med kaldt vann.

Hell ut vannet av kasserollen og hell over det kokende vannet og la vannet ligge rett over potetene. Altså, ikke ha i for mye vann, men slik at det dekker potetene. Etter 10 minutter, legg brokkolien og purreløken over potetene og la de dampe til de blir myke. Totalt så koker du uten lokk i 15-20 minutter. (Potetene 20 minutter og brokkoli go purreløken i 10 minutter)

 

Tøm ut vannet, mos potetetene og brokkolien med en moser eller en gaffel. Hell så i melken litt og litt og mos dette sammen. Så ha i smøret og deretter krydder. Rør godt sammen at dne blir klumpfri.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg