Sushi-time. Slik lagde jeg min perfekte sushi. Ikke de ingrediensene man villa valgt, kanskje?

 

Dette trenger du dersom du vil gjøre som jeg gjorde. Alt dette kjøpte jeg på Rema 1000.

 

 

Siden matten er til flergangs bruk, tok jeg platfolie rundt den at jeg holder den mest mulig ren og slipper unødvendig søl.

 

Salma laks er jo ikke så uvanlig valg, men jeg hadde agurk og sukkererter i mine ruller. Sukkererter tenkte jeg skulle gjøre det hele litt mere crispy. Noe det også ble.

 

Kokte risen som anvist på posen og blandet 2 SS sukrin og 2 SS av den flasken dere ser på det øverste bilde. Hadde ca 2 Ss av blandingen i risen for å få den litt klebelig. Pass på at sukkeret er rørt litt ut.

 

Legg så på risen og tilbehøret du vil ha. La det være den avstanden det er vist på bilde som jeg gjorde. Da blir rullingen enkel og perfekt. Fukt fingrene med sukkerblandingen så tangen ikke fester seg til fingrene dine.

 

 

 

 

Bruk en skarp kniv. Kjempe viktig. Rull den godt og tett sammen. Jeg benyttet youtube for å se teknikken på rullingen., Det er enklere enn å forklare. Men, en biffkniv eller en svært skarp kniv, må benyttes.

 

 

Hele 19 biter fikk jeg. laget av to ruller. Du kan velge om du vil dyppe de i litt sesamfrø for å få litt annen tekstur og smak, Wasabi bruker jeg å blande i soyasaus, men det er opp til hver enkelt hva man liker. Ingefær er noe jeg er glad i, men synes ikke den jeg kjøpte var så god. Rosa aktig farge på den jeg hadde. Men, jeg spiser alt uansett,

 

Lykke til og fortell gjerne hvordan du gjør det 🙂

 

-Randi Annette-

4 kommentarer

Siste innlegg