Egg må til for å få de fine og glatte.
Litt kos og hygge er viktig
Ikke kom her å si at det ikke ser godt ut?! Jeg er svak for gjærbakst generelt, men fastelavnsboller, det er godt det.
Ingredienser: 25g gjær, 50g my margarin, smeltet, 2 dl lunken ekstra lett melk, 3 Ss stevia (ertsattet med sukker), halv ts kardemomme, 330g hvetemel (jeg erstattet ca 20g med grovt sammalt spelt mel).
Slik gjør du: Del opp gjæren eller hell over tørgjæren (om du bruker det), i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, sett kjelen til side og hell i melken. Pass på så temperaturen ikke er under eller over 37 grader. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør inn stevia. Bland kardemomme inn i litt av melet.
Tilsett melet og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bolle.
Dekk bakebollen med plast og en ren kopphånduk. La den heve til dobbel str.
Ovnen settes på 240 grader og la bollene steke i 5-7 minutter.
Avkjøl på rist.
Om du ønsker fyll så legg en bit sjokolade inni bolllen og rull den rund igjen.
Del de ferdig stekte bollene i to som anvist på bilde. Når de er avkjølt, ha på krem og strø melis på toppen.
NYT!
-RandI Annette-
De så veldig luftige og gode ut 🙂
åh,naaam:)
LINDA JOHNSEN: Veldig nam 🙂 Får lyst til å bake mere når jeg ser bildene 🙂
bakekona: Deigen ville ikke heve i starten, mulig for varmt smør. Men de hevet seg til slutt og ble hærlige 😉