Sunn bolleoppskrift. Okei, litt sunnere da kan jeg til nød si.


Egg må til for å få de fine og glatte.

 




 

 


 

Litt kos og hygge er viktig

 



 

Ikke kom her å si at det ikke ser godt ut?! Jeg er svak for gjærbakst generelt, men fastelavnsboller, det er godt det.

 

Ingredienser: 25g gjær, 50g my margarin, smeltet, 2 dl lunken ekstra lett melk, 3 Ss stevia (ertsattet med sukker), halv ts kardemomme, 330g hvetemel (jeg erstattet ca 20g med grovt sammalt spelt mel).

 

Slik gjør du: Del opp gjæren eller hell over tørgjæren (om du bruker det), i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, sett kjelen til side og hell i melken. Pass på så temperaturen ikke er under eller over 37 grader. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør inn stevia. Bland kardemomme inn i litt av melet.

Tilsett melet og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bolle.

Dekk bakebollen med plast og en ren kopphånduk. La den heve til dobbel str.

 

Ovnen settes på 240 grader og la bollene steke i 5-7 minutter.

Avkjøl på rist.

 

Om du ønsker fyll så legg en bit sjokolade inni bolllen og rull den rund igjen.

 

Del de ferdig stekte bollene i to som anvist på bilde. Når de er avkjølt, ha på krem og strø melis på toppen.

 

 

NYT!

 

-RandI Annette-

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg