Ingredienser for bakt potet:
Store poteter, ca 1 per pers. Bokskinke, lett rømme, mais, bacon, svin i strimler, smør og hvitløksbåter.
Så gjør du som følger:
Sett ovnen på 220 grader.
Finn store poteter og skjær et kryss i de, smør de med olje og krydre med salt og pepper.
Deretter setter du potetene i en ildfastform og har aluminiumsfolie over. Sett potetene på en rist og la de stå i midterste rille til potetene er myke. Ca 30-40 minutter.
Da du venter på potetene kan du steke svine strimler og bacon. Skjær også bogskinken i strimer. De trenger du ikke å steke,men gjerne varm de lett i pannen med kjøttet om ønskelig.
Hvitløkssmør:
Som smør kan du brukke for eksempel Bremykt. Du trenger ca 6 Ss med smør og 3 stk hvitløksfedd.
Press feddene eller hakk dem opp i biter og bland de i smøret. Smak til med evt mere smør eller mere hvitløk.
Så er det bare å forsyne seg.
Det er så godt at du aner det ikke. Ikke undervurder dette før du har prøvd det.
NAM 😀
-Randi Annette-
Nam!
Ane: 🙂