Sunne dessert pannekaker laget av spelt.

Pannekaker kan være sunt om man bare gjør litt om på ingrediensene. Hvetemel ble erstattet med sammalt spelt denne gang. Hvetemel hever seg bedre å noen opplever at man blir fortere oppblåst av det. Selv kan jeg oppleve det så jeg prøver å være flink til å unngå hvetemel. Derfor er spelt et godt alternativ. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg lagde røren og stekte, fordi jeg har ikke vært i form til noe av det de siste dagene på grunn av sykdom. Men, det å dekorere de og ta bilder fikk jeg til.

Lyst på oppskriften? Se nederst i dette innlegget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingredienser for 2 persononer:

2 Dl Sammalt speltmel

1 krm salt

3 Dl Ekstra lettmelk

2 Egg

1 Ss myk margarin

 

Slik gjør du:

* Ha mel og salt i en bolle. Spe med melk. Visp til røren er glatt

* Visp inn eggene og la røren svelle i 20 minutter. (Dette gjør du som du vil med. Synes du røren er tynn, da kan du la den svelle, eller ha i litt mer mel).

* Stek pannekakene i litt margarin på middels varme. Blir det for sterk varme så vil de bli fort brent. Jeg prøver alltid å lage en <prøve pannekake> først for å se hvordan varmen er.

 

 Ingredienser til dessert pannekaker:

(Ønskelig mengde) Lettis med smak av vanilje

(Ønskelig mengde) Sukkerfritt blåbærsyltetøy

2 bananer

 

Legg på is, blåbærsyltetøy og banan i skiver. Legg det på den ene halvdelen for så å brette den andre over. Å der har du en deilig dessert.

 

Jeg la ut et bilde på min instagram, (@Randiae)  i går av middagen. For det ble jo pannekaker til middag og til dessert. Det var kjekt å kunne bruke resten av middagen til dessert. Å tusen takk til min kjære som er så snill å lager dette for meg når jeg ikke er i stand til å lage noe selv.

 

#Randiae #Instagram #Inspirasjon #sunnmat #Spelt #Pannekaker #Dessert #Oppskrift

 

-Randi Annette-

6 kommentarer
    1. rems: Så bra 🙂 De ble veldig gode. Anbefaler å ha på sukrin på pannekakene fremfor sukker. Men, det er kun om du vil ha de sunnest mulig 🙂 La meg få høre om hvordan de ble da 🙂

    2. Hei hei 🙂 disse pannekakene så gode ut. Har en annen dessert-oppskrift du må prøve. Den er nydelig.. ta to-tre bananer og mos de godt (til flytende pure) bland i to egg. Stekes på pannen. Jævla godt med vanileis og lunkne bær 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg