Trening og fokus på jenter.

Helse er noe vi alle har og som vi alle bør ta vare på. Selv mener jeg at god helse er å være fokusert på hva man gjør med sin egen kropp. Det å sette trening i fokus og da hard trening er noe jeg mener bør prioriteres. Det å få en oversikt over hva for mye sukker og fet mat gjør med kroppen. Det å forstå at proteiner er byggesteiner og noe alle må ha inntak av for å oppnå gode resultater. Det er mange meninger om hvordan man får en god helse. For noen er god helse det å få frisk luft, spise sunt, ikke røyke eller det å drikke grønn te. Jeg har tenkt å ta for meg hva jeg mener er god helse. Nemlig trening. Trening innebærer alt i fra det å gå tur, løpe eller det å løfte vekter. Jeg ønsker å bruke meg som et eksempel i denne sammenheng da jeg er og har lenge vært svært aktiv innen trening.



Er det bare fordeler ved det å trene?Det positive ved trening er at man får økt selvtillit og man vil da føle seg bedre. Ikke nok med det, men trening er med på å forebygge skader, hjerte og karsykdommer. Diabetes 2 er også noe som mange kan ha, men vil etter hvert kvitte seg med når man trener seg i bedre form. Mange som sliter med ensomhet, angst og depresjoner får ofte beskjed fra lege og psykolog om å komme seg ut døren for å trene. Det gir gode resultater på det indre og det ytre. Man stråler mer og man får mer energi. Vektreduksjon, bedre søvn og mer energi vil også bli noe av de positive resultatene man vil oppnå ved det å trene. Dette har nok ikke bare gode sider med seg, men det er også en risiko ved det å trene.

 

 

Det er noe som heter for kostsirkelen. Den er med på å vise hva man bør spise for å få et sunt og balansert kosthold. Gruppene i kostsirkelen er delt opp i fem grupper og de bør være representert blant det vi bør spise på en dag. Det er mye mineraler som er viktige for oss alle å få i oss daglig. Slik som kalsium, fosfor, natrium og kalium. Meieriprodukter er den viktigste kilden. Sporstoffer er også viktige, men de trengs kun i små mengder. Eksempler på det er jern og jod. Jern er med på å transportere oksygen rundt i kroppen, og jod regulerer forbrenningen i kroppen. Når det kommer til fordøyelsen så er det enzymene som spalter protein, karbohydrater og fett. Gallen finfordeler fettet i tarmen, slik at det lettere tas opp. Karbohydrater, protein og fett blir spaltet til monosakkarider, aminosyrer fettsyrer og glyserol. Det mange ikke tenker over når det gjelder slanking er at man kan få mangler på ulike mineraler og vitaminer. Det mange ikke tenker på er at man må ha et lavere energiinntak enn det daglige energibehovet for å gå ned i vekt. Man skal ikke sulte seg selv, men være mer bevist på det å spise riktig i forhold til det man ønsker å oppnå.

 

Min konklusjon er at trening har mange bra sider, men også mange dårlige sider. Jeg tror det er viktig å lytte til sin egen kropp. Hvis kroppen er sliten og lei, ikke tren. Samle krefter og det med god samvittighet. Man får igjen for det ved neste treningsøkt. Vær stolt over å si at man heller ville slappe av hjemme enn å trene. Det er vel bedre enn å imponere seg selv enn andre. Alle trenger jo oppmerksomhet. Det å høre at man er god nok, flink og sterk. Men, man må selv ha sin egen grense. Ingen som trener fitness holder seg unna sukker 100%. De skeier ut de også, men det skriver de ikke noe om på bloggen. Så da kan vel vi andre unne oss noe godt alle sammen. Alt med måte er det jeg velger å leve etter. Trening skal være gøy, ikke et ork. Det er da trening vipper over til å være en usunn livsstil.

 

Dette er noe jeg har skrevet for en stund siden, men ikke blitt postet før nå. Så håper dere likte det.

 

 

 

#helse #sunnhet #livsstil #Livet #mote #Trend #Blogger #Fokus #Forbildet #Tips #Protein #Fett #karbohydrater #Nettavisen #Aktiv #Livssyn #Samfunn

 

-Randi Annette-

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg