Oppskrift på sunne hjerterundstykker.

Her kommer det noen av dere har ventet på, nemlig min oppskrift på sunne, gode og saftige hjerterundstykker..

 

Jeg synes at søndager er en god dag der en god frokost hører hjemme. Så klart er jeg opptatt av en god frokost hver eneste dag, men søndager er som regel rolige og det er ikke noe å stresse over. Ingenting å rekke. Derfor bestemte jeg meg for å rote litt i skap og skuffer for å se hva jeg hadde av ingredienser. Jeg prøver nemlig å ikke handle på søndager fordi jeg mener at det skal ikke være nødvendig å ha åpent 7 dager  uken. Men, det skal jeg ikke skrive om nå.

Under ser dere havregryn og havremel, ulike korn og andre sunne ingredienser. Her var det ikke noe oppskrift, men jeg passet på å skrive ned hva jeg hadde i deigen i tilfelle det ble bra. Og det ble en av de beste rundstykkene jeg har smakt noen sinne.

 

Ingredienser

3 Egg

2 Dl store havregryn

2 Dl solsikkekjerner

1 Pk tørrgjær

1 Dl sesamfrø

5 Dl helkorn hvete

10 Dl samalt hvete

300 G mager cottagecheese 

1 Banan

3 Dl lunket vann

Havremel

 

 

Slik gjør du

Visp sammen eggene og hell i alt det tørre. Rør godt sammen for hver ingrediens du har i så det blir godt blandet. Vannet heller du i til slutt. Deigen skal være litt løs. Legg over plast og la den heve i ca 45 minutter på et lunt sted. Bruk havremel til å jobbe med å forme hjerter. Du tar bare en neve med deig, knar den litt inn i havremel så den blir litt glatt, form hjerter med hendene dine og legg de på en stekeplate med plast over i 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Stekes på midterste rille i 20 minutter. Avkjøles på rist.

 

 

 

Hvis du er redd du skal smake banan eller cottagecheese, så ikke vær redd. Det her handler om næringen først og fremst. Vil du at det skal smake mer banan så tilpasser du det med mer.

Dette er perfekt på et bord nå i julen.

 

Del gjerne dette innlegget dersom du kjenner noen som må se denne oppskriften. Husk at du også kan følge meg på min bloggside på facebook og min instagram. @Randiae.

 

 

#Oppskrift #bakst #Kos #jul #Rundstykker #hjerterundstykker #Cottagecheese #Banan #Protein #Helse #Blogger #Blogg #Sunn #TIne #Hverdag

 

-Randi Annette-

14 kommentarer

Siste innlegg