Må jeg bli gravid fordi klokken tikker?!

Det er ikke så enkelt. Når man føler at man må tenke og fokusere på ting man ikke ønsker å tenke eller fokusere så mye på. Dette gjelder jo kun oss kvinner da dette er snakk om graviditet. Det har vært mye snakk om dette nå i media om kvinner og graviditet. Det går jo ikke an å tenke på hvor gammel man er, det er jo ikke det man skal fokusere på. Man bør helst ha det økonomisk bra, ha plass og ikke minst en god partner. Det er ikke en selvfølge at begge parter skal være klar til dette på samme tidspunkt. Menn kan vente til de er 60 år gamle, men for oss kvinner så må vi tenke på dette helst mye før man fyller 40 år.

 

 

De sier at du som er snart 30 bør begynne å få ut fingeren. Det er så skremmende å si slikt. Tenk så ekkelt og trasig det er for oss som er 25-30 år gamle og ikke kjenner at man er klar,å kanskje ikke har en partner. Å kanskje ikke økonomien heller. Nei, la meg bestemme meg når jeg er klar. Skal man stresse fordi statistikken sier at du må starte før du fyller 30 år, eller skal man kjenne på dette selv?
Dere menn er så heldige. Dere trenger ikke å gå gravid, (noe som er grusomt for enkelte), dere slipper å føde, å ikke minst alt det som skjer etter en fødsel. Ikke at jeg kan uttale meg for mye om dette temaet, men jeg har hørt om mye opplevelser. Alt i fra fødsler som gikk på 1,2,3 og de som har hatt sine verste mareritt. Det er bra man ikke vet hva som skjer i fremtiden, spør du meg.

 

Om jeg er klar for å bli gravid? Nei, det er jeg ikke. Men, jeg håper jeg kan bli mamma om tre år, men jeg er veldig usikker på om det er noe jeg vil og er klar for da. For akkurat nå så sitter jeg bare å rister på hodet å tenker, at det å se seg selv skrive tre år, det er rart og skummelt på samme tid. Men, jeg har opplevd det er bra prevensjon det å være med mange barn over en lengre periode, så man vet jo aldri. Kanskje jeg slår meg skikkelig hardt en dag? He he, neida

 

Er du klar for dette eller har du fått barn? Hva mener du om dette presset med alder og graviditet?

 

Dette innlegget skrev jeg for to år siden, men synes det er like aktuelt i dag. Sett bort ifra at jeg kunne tenkt meg barn neste år, i følge dette innlegget. Man tror man er så mye eldre og mer klar for slike store avgjørelser om noen år. Jeg føler meg like ung og er fortsatt ikke klar for barn.

 

-Randi Annette-

2 kommentarer
  1. Kjempe bra skrevet! Jeg føler meg absolutt ikke klar for barn enda av mange grunner, og det er jo så stort press på det i dag. Det er jo yngre og yngre jenter som blir mødre, ikke unormalt at folk har fått et barn før de fyller tjue. Jeg orker ikke å tenke på den statistikken engang jeg, man må jo gjøre det som er best for en selv og også tenke på hva man har å tilby et barn også. Og jeg føler ikke at jeg har nok å tilby riktig enda selv.

  2. Iselin Renée: Jeg har hatt en stor drøm om å bli mamma siden jeg var 14 år. Jeg hadde ett mål, og det var å bli utdannet som frisør, også sette igang i en alder av 21 år. Nå er jeg nesten 7 år elder, og er kjempe glad for at det ikke ble slik 🙂 Jeg vil jo ha barn med en mann også :p

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg