IKKE SPRENG DEG – HENG DEG

Jeg sperret opp øynene å jeg visste helt om jeg skjønte humoren i denne videoen. Med virkemiddelet Satire, så handler det om å sette ting på spissen på en humoristisk og poengtert måte. Ja, det har jeg skjønt. Men for meg som har alt i fra en barnslig til tør humor, så ikke noe humor i denne videoen. Jeg kan se på den med på sider.

 

HengDeg©HengDeg©HengDeg©
 

 

Den ene er det faktum at den som ønsker å delta i terror og samtidig vil ende opp med å bli sprengt, ja, greit – det er bedre å ta deg selv, ene og alene og ikke mange andre uskyldige mennesker. Så ja, poenget der seg jeg.

 

Så har vi den andre siden der man glemmer litt hva det er snakk om. Det er snakk om å henge seg. Jeg vet bare med meg selv at jeg kjente fire personer som valgte å ta sitt eget liv på denne måten, nettopp ved å henge seg. Mitt førsteinntrykk var: “Hjelpe meg. Her oppfordrer de folk til å henge seg”. Ja, dersom du ønsker å sprenge deg, så heller heng deg. Jeg er kanskje for hårsår når det kommer til akkurat denne type humor. Har jeg derimot ikke hatt noe forhold til det eller kjent noen som har tatt sitt eget liv ved å henge seg, hadde jeg kanskje sett humoren.

 

Virkemiddelet Satire fikk virkelig frem reaksjonen hos meg. Det er virkelig et tøft virkemiddel – men det funker. De snakker om tauet og hvordan det skal taes på og hvordan det strammes. Som om det var snakk om en redningsvest ombord i et fly. Det er mange poeng og ting folk kjenner seg igjen i. Det skaper følelser og et inntrykk. Well done –  den funket på meg.

 

Du kan se videoen selv ved å trykke her. Legg gjerne igjen en kommentar etter å ha sett videoen. Er den veldig på kanten, eller er jeg hårsår?

 

 

#nrksatirisk #satire #nrk #samfunn #selvmord #reklame #tv #psykisk #minmening #venner #helse

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg