Jeg må bare si at jeg har lenge vært nysgjerrig på å teste ut karamellpopcorn. Det ser så godt ut og jeg er skikkelig glad i søtsaker, men som dere vet, så prøver jeg å ikke overdrive det.
I går fikk jeg besøk av ei god venninne, og vi lagde oss en god porsjon med karamellpopcorn. Oppskriften er hentet ifra REMA 1000.
Ingredienser
100 g |
Brun farin |
|
---|---|---|
100 g |
Lys sirup |
|
0,3 ts |
Natron |
|
75 g |
Poppet popcorn |
|
100 g |
Smør |
|
1,5 ts |
Salt |
Slik gjør du:
Trinn 1
Smelt smøret i en stor tykkbunnet kjele. Rør inn sukker og sirup og la småkoke på middels varme i 3 minutter uten at du rører. La koke i 3 minutter til, men nå skal du røre hvert 30. sekund.
Trinn 2
Trekk kjelen av varmen og rør inn natron og salt. Karamellen vil nå bli lysere og boble i vei.
Trinn 3
Vend popcornet inn i karamellen så alt blir dekket med karamell. Hell alt over på et stekebrett som er dekket med bakepapir.
Trinn 4
Stek på 150 grader i 9 minutter. Når halve steketiden har gått tar du brettet ut og rører i popcornet. Sett inn i ovnen igjen og stek ferdig. Avkjøl helt før du bryter det opp i biter.
Jeg avkjølte det hele ved å sette det på min franske balkong for å avkjøle seg. Poenget er at den bør avkjøles godt før bryter de opp i biter.
Følg meg på instagram, @randiae dersom du trenger treningsmotivasjon etter å ha spist deg god og mett på dette.
ADVARSEL:
Det skal godt gjøres å spise bare en.
#oppskrift #karamell #karamellpopcorn #popcorn #lørdag #snacks #inspirasjon #matblogg #søtt #helg #foto
-Randi Annette-
Ser helt nydelig ut! Takk for oppskrift 😀
Victoria Larsen: Bare hyggelig 😀 God helg!
Den må jo prøves for jeg er jo fan av dine lapper. Ha ei fin helg ☺
Atle Lundhaug: Hehe. Så hyggelig å høre 🙂 Kan risikere å bli kvalm. Men verdt det 😀