EKSAMEN SATT I PERSPEKTIV

Det å prestere på eksamen betyr veldig mye. Det handler om å skille seg ut fra alle de andre du skal konkurrere med i arbiedslivet og når man skal søke jobb. Det er hardt og det tar veldig på. Selv våknet jeg med feber og var helt utslått i dag. Perfekt når jeg hadde en åtte timers eksamen foran meg. Oppgaven jeg skulle svare på var følgende:

 

Gjør rede for Frederick W. Taylors prinsipper om ledelse (Taylorisme). Løft frem positive og negative sider. Drøft hvordan og hvorfor dosse prinsippene ble erstattet av andre ledelsesidealer og prinsipper med den 3 industrielle revolusjonen.

 

Her er det ingen filter med tanke på å gjemme rot eller noe som helst. Greit å ha stor plass å jobbe på. Å for en trasig oppgave. Den var skikkelig grusom.
Faget Bedriften er skikkelig krevende og vanskelig.

 

 

 

 

 

 

Hurra –tenkte jeg når jeg fikk denne oppgaven. Det var tilfeller med litt panikk (les mye panikk) der jeg ikke ante noe om jeg fikk svart godt nok eller fant nok informasjon om det jeg skulle svare på. Men så slo det meg etter å ha fått en trist nyhet, (uten at jeg vil gå så mye innpå det) at livet er faktisk tøffere enn eksamener. En eksamen liksom…. Opp i mot hva da?!

 

Poenget mitt er at livet er virkelig for kort til å grue seg og henge seg opp i slike ting. Ja, det er viktig med gode karakterer, det å skille seg ut. Men sett det litt i perspektiv. Det er jammen meg tøffere ting som kan skje rundt oss her i livet. En eksamen kan man ta opp, men det er mye annet som kan skje som man ikke kan gjøre noe med.

 

Jeg tror jeg skal sette på litt julemusikk nå og pakke inn noen julegaver. Tenne litt lys og gjøre noe hyggelig. Jeg er utmattet og sliten nå.

 

Sykdom og eksamen. For en (u)flaks….

 

 

Ta vare på hverandre <3

 

-Randi Annette-

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg