ER DET MITT KROPPSSPRÅK SOM GIR SIGNALENE?

“Ja, har du tid til å være her nå da? Du er vel i full gang med eksamener nå før jul regner jeg med”. Jeg kommuniserer med henne via speilet i frisørsalongen, og ser henne i øynene og svarer: “tiden er knapp den, men jeg må jo være her for å ta hånd om kundene mine som trenger meg nå før jul. Jeg har hatt noen eksamener, fire stykker nå, men har igjen en eksamen som er neste uke”.

 

Det blir stille en stund. Kunden følger med i speilet når jeg klipper henne, og det virker som om hun slapper av og nyter ettermiddagen der hun kan sitte stille å ikke gjøre noe som helst. Jeg klipper håret hennes i en fin fasong slik som jeg vet hun liker det.

 

Foto: Silje Bullgård

 

Vi går sammen bort til resepsjonen og hun rekker nesten ikke å avtale en ny time før hun kommer rundt resepsjonen for å gi meg en klem. Hun hvisket noe inne i øret mitt. Noe som dette: “du er en av de få, jeg mener du er faktisk den eneste personen jeg kjenner som er så flink, målbevist og som strekker til der du selv måtte ønske. Tiden er knapp, men du finner alltid tid og rom for å få alle og en hver fornøyd. Ta vare på deg selv og tenk på deg selv også. Jeg beundrer deg veldig”.

 

 

Kunden ga meg et siste smil før hun forsvant ut døren. Borte var hun, varm var jeg inne i meg. Så varm av glede og sårhet. Er jeg virkelig en slik person som hun sier? Eller rettere sagt, som alle sier? Folk som har kjent meg hele livet og de som har snakket med meg totalt 4 timer, sier til meg – og om meg, at jeg er en målbevist person, jeg er sterk og fornuftig. De sier til og med: “Ja, har Randi Annette bestemt seg for en ting, da er det ingen vei tilbake. Hun er så målbevist”.

 

Her kan dere lese om en gave jeg fikk fra en kunde i fjor på denne tiden.

 

På andre siden sitter jeg selv å undrer over hvordan det er mulig at folk som har kjent meg eller snakket med meg i få timer, kan sitte igjen med det samme inntrykket som de som har kjent meg hele livet. Det er noe jeg virkelig ikke forstår. Har jeg en såpass sterk personlighet der alt kommer frem ved at jeg sier noen ord? Er det mitt kroppsspråk i kombinasjon med min mtåe å prate på? Virker jeg troverdig og overbevisende? 

 

Man kan lære mye om seg selv ved å få høre hvordan andre oppfatter deg. Jeg har lært mye av meg selv nå, og selv om mye av min personlighet kommer frem såpass tydelig som den tydeligvis gjør, så er jeg glad for at folk oppfatter meg slik de gjør. For det kunne tross alt ha vært mye verre.

 

 

#kroppspråk #personlighet #tilbakemelding #personlighet

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg