MITT FORHOLD TIL JUL

Mitt forhold til jul har variert veldig. Da jeg begynte på videregående, flyttet jeg fra mausund til Frøya der jeg gikk på skole fra 2004 til 2005. Jeg var hjem nesten hver eneste helg, samt noen dagsturer i og med at det var så enkelt. Da var julen slik den alltid har vært årene tidligere. Lang juleferie og jeg var bare hjemme hos pappa. Etter hvert flyttet jeg til Trondheim og da innebar det også at jeg begynte å jobbe.

 

Det å ha en jobb, være avhengig av vær og vind for å komme seg dit man skulle til en hver tid, bar på utfordringer. Det var ikke alltid slik at båtene gikk, men hjem kom jeg meg, men det var ikke alltid en garanti for at jeg kom meg tilbake til Trondheim. Så dette måtte planlegges nøye.

 

 

Mitt forhold til jul har stort sett vært anstrengende på grunn av at jeg opplevde et tragisk dødsfall som svært ung. Og det å finne sin egen tradisjon har ikke alltid vært like enkelt, fordi jeg har feiret jul ulike steder og med ulike personer som har hatt sine tradisjoner. Men det jeg har lært er utrolig viktig. Det er ikke at den rette maten er på bordet, de antall gavene eller hva de koster. Det handler mer om at man har noen å være sammen med.

 

Det har heller ikke vært så veldig viktig hvor jeg har feiret eller hvem jeg har feiret sammen med. Jeg har lært meg å sette pris på at jeg har hatt mat på bordet, noen som er glade for å tilbringe tiden med meg – og de som har tenkt på meg i form av det å gi en gave. 

 

Mange har et A4 forhold til julen. Alt er planlagt til punkt og prikke. Hvor man skal være til en hver tid. Hvem man skal besøke 1 juledag og hvem som skal lage de syv sortene. Jeg tror mange av de vil få et problem den dagen noe hindrer de i å utføre det de har gjort de siste 10-15 årene. Det å bryte tradisjoner, bli litt rundere i kantene og tenke litt utenfor boksen trenger ikke å være grusomt. Det kan føles ut som man fjerner 10 kg fra skuldrene. 

 

 

10 kg vekk fra skuldrene- det må høres magisk ut. Hva om du tar med deg de erfaringene du har gjort deg i år, til å endre noe eller rett og slett gi slipp på noe til neste år? Skummelt – ja det er det helt sikkert. Deilig? Det er det helt sikkert.

 

Men tør du?

 

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg