FRA IRRITASJON TIL FULL FORSTÅELSE

Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i dette. Veldig igjen. For hvem av oss synes det er så himla kult å bli tilsnakket av voksne som også er fremmede for oss? Jeg synes ikke noe om det, da jeg er voksen selv, og vet beste selv – det er i så fall min første tanke i det jeg kommer ut for slite situasjoner….

 

Men poenget her er at jeg ble tilsnakket av en voksen mann her om dagen. Jeg forsto ikke med en gang hva han sa, eller hva han mente, men det tok ikke mange sekundene før jeg forsto.

 

Jeg sykler i uansett vær og uansett årstid, både til skole og jobb. Her om dagen regnet det enormt, å med tanke på at jeg skulle sitte inne på skolen en hel dag, så var det om å tenke smart (den kan helt sikkert diskuteres..). Regnet pøset ned i enorme mengder, og jeg fant ut at regnbukse og regnjakke måtte bli dagens outfit. For å unngå å bli klissvåt i håret og ansiktet, så valgte jeg å henge sykkelhjelmen på styret, og ikke plassere den på hodet. Det var det selvfølgelig en syklist som fikk med seg. 

 

 

Plutselig blir jeg syklet forbi av en mann som snur seg å ser etter meg å roper: “Hjelmen har sikkert sin funksjon der også, men den hjelper lite der den henger……”
Jeg trengte noen sekunder på å faktisk reflektere litt, og tenke over hva han faktisk sa, da jeg ikke var forberedt. Jeg svarte: “Hææ????”  Han fant fort ut at det ikke var så enkelt å sykle, se motsatt vei enn den retningen han skulle og samtidig prate… (dere vet menn å gjøre flere ting samtidig…!?).

Jeg kunne se han var litt oppgitt, så jeg svarte på nytt: “Ja…… Jeg vet det… Du har så rett”.

 

 

Ja, jeg vet jeg bør tåle det å sitte våt på skolen, bli syk i verstefall, enn å slå hull i hodet og havne på sykehus, noe jeg faktisk har gjort en gang. Men, ja. Jeg vet ikke hva jeg skal si på det. Jeg er ikke perfekt, det er vel det eneste jeg kan si her……………………………………………….
Jeg kunne i så fall sitte tør og fin på skolen den dagen…

 

Har du opplevd noe lignende? Blir selv du litt overrasket når fremmede plutselig blander seg inn i hva du foretar deg, eller hva du ikke gjør?

 

 

#sykkel #syklisk #sykkelhjelp #sikkerhet

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg