5 STYRKEØVELSER DU KAN GJØRE HJEMME MED STRIKK!

Reklame | Brazfit

I over to uker har jeg nå vært veldig flink til å gå lange turer, og jeg har syklet litt. Og nå er det styrkedelen som gjenstår, og ikke minst uttøying og mobilitetsøvelser. I dette blogginnlegget tenkte jeg å ta for meg styrkedelen, fordi jeg regner med det er flere enn meg selv som ikke trener på treningssenter av ulike årsaker. Jeg for min del vil unngå det på grunn av korona, og med det så ønsker jeg å dele fem enkle øvelser med dere.

 

Alt du trenger er et lite treningsstrikk.

 

Øvelse nr.1. Benløft med strikk.
Hoftemuskulaturen trenger i såfall jeg å trene, og det tar denne for seg. 15 stykk på hver side, gjerne 2-3 runder. Denne tar skikkelig godt, og når det brenner er det bare å puste godt og bestemme seg for å fullføre.

 

 

 

 

Øvelse nr.2. Seteløft.
Her er hele poenget at strikket hele tiden er stramt, ellers blir det ingen motstand.

 

 

 

 

Altså, knærne må peke utover i det setet forlater matten. Og en enkel huskeregel er å tenke på at du har noe mellom rompeballene som du ikke må miste. Knip godt på toppen, eksplosivt opp, og senk rolig ned slik at strikket sakte men sikkert blir litt slakkere.

 

 

Øvelse nr.3. Knebøy

Her er det viktig å presse knærne godt utover på vei opp, spesielt for å få god kontakt med rumpa. Armene kan du ha i kryss på skuldrene eller rett frem. Dette er med egen kroppsvekt, så her kan dere gjerne ta 15 x 2-3 repetisjoner.

 

 

Øvelse nr.4. Utfall.

Stå statisk med den ene forten, og la den andre gå rett bak. Hold posisjonen og senk kneet på den foten som du tok bakover mot gulvet, som vist på bildet. 15 x 2-3 repetisjoner på hver fot.

 

 

Øvelse nr.5. Pushups.

Denne kjenner jeg enda, to dager etterpå. Øvelsen kan utføres på tær eller på knær, men utfordre deg selv, fordi du får mye hjelp på vei opp av strikket. 10 x 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 gode og effektive øvelser. Skikkelig bra økt, spør dere meg. Selv har jeg kun trent styrke en gang denne uken, men jeg har gått lange turer hver eneste dag. Så jeg har god samvittighet sånn sett, men jeg må innrømme at det gjorde godt å trene styrke igjen. Det er liksom det jeg elsker når det kommer til trening. Og ikke minst kampsport, men det får vente litt til.

 

Lag dere en magisk kveld. Nå skal jeg gå tur i hauan på omtrent 11km. Følg meg gjerne på min instagram, @Randiae, der legger jeg kanskje ut noe på gåturen min.

Tvi-tvi.

 

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg