JULAFTEN

Kjære lesere, venner, familie og bekjente. Endelig er dagen her, tenker noen. Andre tenker noe annet. Kanskje noe langt verre. Det er dagen for de store forventningene. Den dagen der alle skal vise seg selv fra den beste siden. Vise hvor fint og fantastisk vi har det, via bilder. Men er det slik? Det er noe annet.

 

Jeg vil uansett gi dere alle gode tanker og jeg håper dere alle kan få det best mulig. Mange feirer kanskje julaften for første gang uten sine barn, for de nettopp har gått ifra barnefar/barnemor. Noen har kanskje mistet noen de er glade i.

Det er så mange skjebner der ute. Og jeg greier ikke å ikke tenke på de som nå kjenner på et tomrom. Selv kjenner jeg ikke på det i år, og jeg er så glad for at jeg har greid å sette fokus på hva jeg har, fremfor hva jeg ikke har.

 

 

 

Jeg og pappa skulle egentlig pynte juletreet i går, men vi sparte det til i dag. Det er det som er så fantastisk med å være bare oss to. Hvis man skal tenke på det positive.  Vi gjør ting i vårt eget tempo. Ingen som sutrer over det ene, eller det andre. Det er en så avslappet og fin jul.

Vi lager mat når vi er sultne og vi starter med julemiddagen når vi føler for det. Å hva vi skal spise i dag, i morgen og dagen etter, det spiller ingen rolle. Om vi spiser lutefisk i dag og ribbe i morgen, eller motsatt, ja jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg er glad jeg får mat og jeg er glad jeg har noen å være sammen med. Jeg har lært mye ved å feire jul med andre, vært andre steder enn hjemme og lignende.

Jeg har vært nødt til å tilpasse meg og jeg har vært nødt til å spist det som har blitt servert på julaften, selv om jeg kanskje alltid har vært vant med ribbe. Så av alt jeg har opplevd de siste årene, har jeg lært å takle å spise hva som helst på julaften. Jeg tror jeg må være den beste å ha ved middagsbordet sånn sett. Jeg henger ikke med leppen om det blir servert noe annet enn ribbe. For jeg har vært nødt til å tilpasse meg der jeg har feiret jul.

 

Der har mange noe å lære. Selv voksne folk er kresne. Barn er barn tenker jeg, men mange voksne er ikke noe bedre de heller. Jeg er langt ifra perfekt, men jeg vet jeg er veldig tilpassningsdyktig og jeg setter pris på det jeg får servert, uansett.

Juletreet jeg og pappa pyntet i dag. Jeg har enda en del gaver i Trondheim , men jeg orket ikke å ta med meg alt, da alt skal uansett tilbake igjen. Men noen gaver blir det.

Jeg tror og håper at de aller fleste greier å få det best mulig utfra situasjonen de er i. Det beste er å gi av seg selv. Ta initativ til å ta ut av oppvaskmaskinen, gå med søppel og den slags. Det skal ofte så lite til for å glede de rundt deg.

 

Håper dere har hatt en fin dag så langt. Legg gjerne igjen en julehilsen dersom du ønsker det.

 

God jul.

 

#jul #julaften #juleglede #familie #venner #juletre

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg