MASSE TIPS TIL SUNN MAT – PERFEKT FOR DEG SOM TRENER

I bunn og grunn så er sunn mat viktig, uavhengig av om du trener eller ikke. Jeg elsker å lage mat, og er veldig opptatt av hva jeg spiser. Ikke hysterisk på noe som helst måte, men jeg liker å ta vare på helsen min.

 

Nå skal det sies at jeg er veldig heldig som har en pappa som jobber som fisker, og med det har jeg veldig god tilgang på fisk. Og ellers passer jeg på å handle mye av det som er på tilbud, når det kommer til kjøttvarer. Jeg har heldigvis ikke en stor fryser, så jeg slipper å miste oversikten.

 

Så her kommer det noen bilder av det du kan lage deg etter trening, som en sunn middag eller generelt for å ta vare på helsen din.

 

Kokt fisk med søtpotet og salat

 

Hjemmelagde knekkebrød. Oppskriften finner du her

 

 

Deilig smoothie

 

Et kjekt tips er å alltid ha sunn mat på kjøkkenbenken og bordet du har i stuen. Tomater inneholder ingen kalorier (det er skremmende lite), og det demper søtsuget. Mango er også utrolig godt. Jeg er personlig litt lat, så jeg foretrekker stort sett å kjøpe noe jeg kan spise uten å måtte skjære det opp. Eksempelvis bananer, pærer, epler, tomater etc.,

 

 

 

Salat med tunfisk, kylling eller skinke. Jeg spise ekstremt mye salat med tunfisk for noen år tilbake. Å nå når jeg kom over dette bildet fra den gangen, så ble jeg påpinnet dette.

 

Bær med litt honning er også en sikker vinner når søtsuget melder seg. Jeg har alltid bær i fryseren. Kjøpt, vel og merke. Når sommeren kommer skal jeg få plukket litt bær. Det er jo i grunn bare dumt å ikke gjøre det.

 

Restemiddag eksister ikke i mitt hjem etter å ha prøvet og feilet. Jeg tar opp middag fra fryseren hver eneste dag som jeg på forhånd har veid og fryst ned i passende posjoner, og jeg veier pasta/ris før jeg koker for å unngå å kaste mat. Dette har jeg gjort helt siden 2015.

Men skulle det bli igjen middag, så egner det seg fint som et lite måltid etter trening, som matpakke på jobb eller skole.

 

Du kommer langt med tre grønnsakstyper med kjøtt eller fisk. Enkelt og sunt. Mat som mer eller mindre lager seg selv er jo supert. Og foretrekker du ferdigkuttet grønnsaker så er det i hvertfall en lek.

 

 

Dippen kan du velge selv. Hollyday er min favoritt. Men det er i grunn bare å blande gode krydder i en boks med lettrømme, creme fraiche.

 

 

Dette var litt tips for deg som vil ha kjekke, raske tips etter trening, eller når søtsuget skulle melde seg. Det er klart vi skal kose oss med snop og lignende også, men hensikten med dette blogginnlegget var å gi dere inspirasjon i tilfeller der dere ønsker å velge noe sunt fremfor noe usunt.

 

Noe du lurer på? Ikke nøl med å legge igjen en kommentar.

 

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg