Prosjekt på hjemmebane – personlig mål økonomisk!

Siste uken har jeg overgått meg selv litt – igjen.

 

Etter endt arbeidsdag har et nytt prosjekt på hjemmebane stått for tur. Nemlig oppussing av bad og vaskerom. Det innebar riving av tak, vegger, isolasjon, dusjkabinett, baderomsinnredning og ikke minst meisling av gulv. Vi har nå jobbet nesten hver kveld i 1,5 uke, og nå er det kun 45 minutter med meisling igjen før vi kan si oss ferdig. Da er det profesjonelle folk som skal inn og bygge opp bad og vaskerom for oss. Og hele motivasjonen til å stå på såpass hardt som vi har gjort er at vi vet at vi om veldig kort tid kan legge verktøyet på hylla – fagfolk kommer inn å fullfører vårt prosjekt.

#Verdtdet

 

Vi har pusset opp over halve huset alene på svært kort tid. Nå skal vi unne oss hjelp og det gleder vi oss til.

 

 

 

 

På grunn av at vi må ut med en ganske stor sum på oppussingen av bad og vaskerom har jeg selv satt meg et personlig mål som skal vare helt til badet og vaskerommet står ferdig. Jeg har nemlig 100% shoppe stopp og det startet 01.01.21. Det vil si at jeg får ikke lov til å kjøpe en fin vase bare fordi den hadde passet perfekt med mine selvplukkede strå. Jeg får heller ikke lov til å kjøpe meg nye klær. Jeg drives jo av konkurranse og konkrete mål, så dette er et eksempel på å være både bevisst på økonomien, men også få den evnen til å se at jeg har alt jeg trenger – og mer til. Personlig så opplever jeg at jeg lærer mye av nettopp det å se at jeg har det jeg trenger.

 

Walk in closet som vi lagde oss i fjor høst har vært en bidragsyter til nettopp det. De aller fleste plaggene mine henger opp på kleshengere og de blir så og si aldri brukt, fordi det er kjappere å plukke fra øverste del i skuffene (og kanskje litt fordi jeg er 162cm). Poenget mitt er at jeg innser at jeg hadde greid meg med halvparten av det jeg har, og behovet for å shoppe har med det begrenset seg veldig. Også er det jo Covid-19 – det er bare å holde seg hjemme mest mulig så finstasen kan bare henge i skapet.

 

Jeg har aldri slitt økonomisk og aldri opplevd det å være blakk eller ha dårlig råd. Jeg har alltid vært fornuftig når det gjelder økonomi, og det er nok årsaken til at jeg har et bevisst forhold til bruk av penger. Jeg har gjort mange dårlige kjøp i form av at jeg har handlet raskt uten å ha tenkt nøye igjennom ting, og jeg har handlet på nettsider av ymse kvalitet. Feilfri er jeg absolutt ikke, men god kontroll – det har jeg. Og det har jeg tenkt å fortsette med. Jeg har inspirert venner med hvordan jeg tenker når det gjelder økonomi, og jeg synes det er inspirerende at de ønsker å lære og få innsikt i hvordan de kan handle smartere.

 

Er det noe jeg brenner for så er det å hjelpe andre, inspirere de og være en god sparringspartner. Det kan være både i sammenheng med trening, jobb, hvordan takle utfordringer eller motgang – jeg blir inspirert av at andre rundt meg lykkes.

 

 

Hva er vel bedre enn å være vitne til nettopp det? Å lykkes…..

 

 

-Randi Annette-

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg